Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technikája - a gyakorlatban

Mi történik egy EFT foglalkozáson?

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technikája - a gyakorlatbanAz EFT (Érzelmi Felszabadítás Technikája) személyes foglalkozások célja, hogy a gyermekek a saját problémáikat képesek legyenek megoldani a foglalkozás vezetőjének aktív segítségével.

Érdemes úgy tekinteni a foglalkozásra, mint a gyermekünkbe történő befektetésre. Ha most megszűnnek legfőbb gondjai, akkor később is könnyebben megállja a helyét az életben. És én, mint szülő is megkönnyebbülhetek végre…

Felkészülés az EFT foglalkozásra

A gyermekek a foglalkozás alatt változásokon mennek keresztül.

A benne lejátszódó változások a környezetükre is pozitív hatást fognak gyakorolni. Megszűnnek a régi játszmák, hisztik, negatív önértékelésből adódó konfliktusok.

A gyermek kapcsolatban van hozzátartozóival, függ tőlük és számít rájuk. Ezért a felkészülés és a foglalkozás akkor lehet igazán eredményes, ha Ön mint szülő szintén felkészült a közös munkára. Erre minden lehetőséget megkap a foglalkozások előtti ingyenes tájékoztatón és a foglalkozások közötti időben.

Ez történhet személyes konzultációk, telefonos beszélgetések formájában.

A szülők felkészülése az EFT foglalkozásra

Az ingyenes állapotfelmérő beszélgetés során a probléma feltárása és a módszer ismertetése után külön figyelmet szentelünk a felkészülésnek.

Önnek, mint szülőnek kulcsszerepe van abban, hogy gyermeke nyitottan és a lehető legkevesebb izgalommal, de nagy kíváncsisággal jöjjön a foglalkozásra.

A szülők felkészülése az EFT foglalkozásra

Ezért fontos, hogy előzetesen tájékoztassa a gyermeket arról, hogy hova jönnek, és mit fogunk csinálni.

Gyermekek felkészítése, felkészülése az EFT foglalkozásokra

Amit mondhatunk nekik:

Az első foglalkozás előtt azt javaslom Önnek, hogy röviden és egyszerűen mesélje el a gyermeknek, miért jönnek, és mi fog történni a foglalkozás alatt.

Kisebb gyerekeknek:

„Találtam egy érdekes dolgot az interneten. Van valaki, aki hasonló problémával küzdő gyerekekkel foglakozik, mint te. Azt mondta a telefonban, segít abban, hogy kikerülj ebből a helyzetből és sokkal nyugodtabb és vidámabb légy az iskolában, mint eddig! Meglátogattam személyesen is, úgy érzem ez Neked is jót tesz majd. Megbeszéltem vele egy időpontot…”

Nagyobbaknak:

„Olvastam a neten valakiről, aki úgy tud segíteni a problémád (diszlexia, önbizalomhiány, stb.) megszüntetésében, hogy közben Neked nem kell «okos tanácsokat» hallgatnod, nem kell részletesen elmondani, hogy mit és miért teszel, stb. A dolog szerintem nagyon érdekes, azt hiszem van benne valami. Meglátogattam és beszéltem vele, nekem szimpatikus, amit ajánl. Ezért megbeszéltem vele egy időpontot.”

Gyermekek felkészítése, felkészülése az EFT foglalkozásokra

Érdemes egyúttal megnyugtatni őt, hogy minden rendben lesz.

A honlapon az Elérhetőség rész alatt található néhány kép a foglalkozás helyszínéről is.

Vannak olyan gyerekek, akik kíváncsiak, érdeklődőek Már az első alkalommal is. Ők akár Önnel közösen fel is hívhatnak. Ez jobban megnyugtatja őket, hiszen már megvan az első kontaktus!

Amennyiben mégis tapasztalható némi izgalom, vagy egyéb gát a gyermek részéről, akkor sincs különösebb baj. Az izgalmat már az első alkalommal oldjuk, utána sokkal nyugodtabb lesz gyermeke.

Az EFT - Érzelmi felszabadítás technika - a gyakorlatban: Mi történik egy foglalkozáson?

Videofilm Önnek, az EFT -s foglalkozás előtt

Mit érdemes mondani a gyermekünknek mielőtt eljön az első foglalkozásra?

Az EFT - Érzelmi felszabadítás technika - a gyakorlatban: Mi történik egy foglalkozáson?

A foglalkozás menete

 • Az első foglalkozás

  Az első foglalkozás különösen fontos.

  Célja a gyermek bizalmának megnyerése, érdeklődésének felkeltése.

  Ekkor felállítjuk a foglalkozás kereteit, szabályait. Ezt követően röviden bemutatom az EFT –t (Érzelmi Felszabadítás Technikája).

  A legtöbb gyermek mikor ellátogat az első foglalkozásra, kicsit izgul. Ennek megszüntetése az első lépés. Ez általában néhány perc alatt megtörténik.

  Az EFT-t a gyermekek (még a nagyobbak is) nyitottan fogadják. Miután megtapasztalják, hogy működik el is fogadják.

  Ezt követően megkeressük azokat a célokat, melyeket el szeretnének érni, és azokat a problémákat, melyeket meg szeretnének oldani. Ez az esetek 75%-ban hasonló a szülő céljával.

  Mivel nekik is meg kell tapasztalniuk, mennyire bízhatnak egy másik emberben, nem életük legnagyobb problémáját szokták először elmondani. Általában előkerül egy kisebb probléma, amivel belekóstolhatnak a foglalkozásokba.

  Az első foglalkozás végén mindig megkérdezem a gyermekeket, mit tapasztaltak. Azt is megkérdezem, mi az amin változtatni szeretnének a foglalkozás menetében, hogy még érdekesebbé váljon számukra a közös munka.

  A visszajelzések mindig nagyon pozitívak a gyermekek részéről.

 • A többi foglalkozás

  Érdekes eredmény, hogy gyakran már az első, második foglalkozás utáni időszakban a gyerekek maguk is elkezdik használni az EFT-t kisebb izgalmak, problémák megszüntetésére.

  Már ennyire rövid idő után is részleges, vagy teljes sikert érhetnek el!

  Ez az igazán nagyszerű élmény, hiszen maguk is megtapasztalják, hogy képesek a saját problémáikat kezelni!

  A személyes foglalkozások célja, hogy a gyermekek a saját problémáikat képesek legyenek megoldani a foglalkozás vezető aktív segítségével.

  Megkeressük azokat az okokat, amelyek szerepet játszottak a gondok kialakulásában, majd az ezzel kapcsolatos rossz érzéseiket szüntetjük meg. Ilyenek lehetnek például. stressz, szorongás, félelem, düh, harag, kétségbeesés, stb.

  A jelenleg tapasztalható problémák olyan élményekre vezethetőek vissza, melyeket gyermeke még nem tudott elengedni, vagy feldolgozni.

  A feldolgozás kíméletes módon, lépésről lépésre haladva történik, és maximálisan figyelembe veszi a gyermek igényeit, változási sebességét .

  Mivel a gyermek problémája egyben a szülőé is, ezért Ön, mint szülő megérdemli, hogy nyugodtabban álljon a helyzethez, és végül megkönnyebbüljön.

  Ennek érdekében a foglalkozások egyikén további konzultációt tartok a szülővel, melyen, megtudhatja, hol tartunk gyermeke fejlesztésében, megtanulhatja az EFT alaplépéseit, melynek segítségével már ezen a foglalkozáson jelentősen megkönnyebbülhet. Ezt gyakorolva pedig (folyamatos segítség mellett, vagy igény szerint) jelentősen felgyorsulhatnak a fejlesztés, változás folyamatai.

Gyerekek maguk is elkezdik használni az EFT-tAhol a szülők maguk is alkalmazták az EFT-t gyermekük problémáival kapcsolatos saját negatív érzelmeikre, gyermekük fejlődése jelentősen felgyorsult, a problémák hamarabb megoldódtak.

Ott, ahol a szülők maguk is alkalmazták az EFT-t gyermekük problémáival kapcsolatos saját negatív érzelmeikre, gyermekük fejlődése jelentősen felgyorsult, a problémák hamarabb megoldódtak.

Az EFT -s foglalkozások lezárása

Az EFT -s foglalkozások lezárása. Az utolsó foglalkozáson a gyermek kap egy összefoglaló felkészítést, mely tartalmazza az EFT alapjait.Mikor a gyermeke problémája megszűnik lezárjuk a foglalkozásokat.

A gyermek és a szülő lelkileg megerősödve távozik.

Az utolsó foglalkozáson a gyermek kap egy összefoglaló felkészítést, mely tartalmazza az EFT alapjait és olyan életkorának megfelelő technikákat, melyek segítségével könnyebben kezelheti később az életében előforduló kihívásokat.

Az EFT - Érzelmi felszabadítás technika - a gyakorlatban: Mi történik egy foglalkozáson?

Szeretné megismerni, hogyan segíthet az EFT az Ön gyermeke problémáin?

Szeretné megismerni, hogyan segíthet az EFT az Ön gyermeke problémáin?Jelentkezzen konzultációra! A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

Boldog gyermek, boldog szülő
Jelentkezzen személyes konzultációra!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Az EFT - Érzelmi felszabadítás technika - a gyakorlatban: Mi történik egy foglalkozáson?

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika

Emotional Freedom Techniques (Érzelmi Felszabadítás Technika) » Mi az EFT? »
Az EFT eredményei a tanulási problémák esetében »
EFT a gyakorlatban » EFT tanfolyam »EFT tanfolyam referencia »
EFT gyerekeknek » EFT Szótár »

Az EFT - Érzelmi felszabadítás technika - a gyakorlatban: Mi történik egy foglalkozáson?

Szeretne olvasni az EFT módszerről?

A könyvespolcra ajánlom

EFT szakkönyvek

Génjeink Csodája
Amerikai best seller Magyarországon először

DAWSON CHURCH
GÉNJEINK CSODÁJA

A legjobb könyv egészség témakörben

DAWSON CHURCH: GÉNJEINK CSODÁJAA „Génjeink csodája” az elmúlt 2 évben az egészséggel foglalkozó könyvek amerikai best-seller listáját vezette, és immár 2 kiadást ért meg. Hamarosan Ön is megismerheti azokat a sorsfordító tényeket és kutatási eredményeket, melyek alapjául az Epigenetika tudománya szolgált!

A könyv könyvterjesztő hálózatokba nem kerül.

DAWSON CHURCH: GÉNJEINK CSODÁJA könyvet itt tudja megrendelni »

Ha szeretne többet megtudni a könyvről, kattintson erre a linkre! »

Az EFT - Érzelmi felszabadítás technika - a gyakorlatban: Mi történik egy foglalkozáson?

Boldog gyermek - Libri partnerprogram

KOPOGTASS AZ EGÉSZSÉGEDÉRT
FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS EFT MÓDSZERREL

HORST BENESCH

HORST BENESCH: KOPOGTASS AZ EGÉSZSÉGEDÉRT – FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS EFT MÓDSZERRELAz EFT (Érzelmi Felszabadítás Technikája) technika segítségével számos érzelmi zavaron alapuló testi és lelki probléma hatékony kezelését valósíthatjuk meg. Az EFT módszer alapvetően arra épül, hogy ujjunkkal bizonyos meridiánpontokat kopogtatunk, miközben az adott témára vonatkozó mondatokat elmondva ráhangolódunk a problémára. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kézzel történő kopogtatás energiát juttat a meridiánpályákra, s ennek hatására megszűnik a meridiánrendszerben az adott problémából eredő zavar. Így az eredeti negatív élmény (trauma) nem vált ki többé negatív reakciót a testben vagy a lélekben, mivel az energiarendszer ismét egyensúlyi állapotba került.

HORST BENESCH: KOPOGTASS AZ EGÉSZSÉGEDÉRT – FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS EFT MÓDSZERREL »

EFT szakkönyvek

EFT - A kopogtató módszer - Ajándék DVD dokumentumfilmmel
Forradalmi megoldások a stresszmentes életért

Nick Ortner

Nick Ortner: EFT - A kopogtató módszer - Ajándék DVD dokumentumfilmmel – Forradalmi megoldások a stresszmentes életértAz EFT (Érzelmi Felszabadítás Technikája) technika segítségével számos érzelmi zavaron alapuló testi és lelki probléma hatékony kezelését valósíthatjuk meg. Az EFT módszer alapvetően arra épül, hogy ujjunkkal bizonyos meridiánpontokat kopogtatunk, miközben az adott témára vonatkozó mondatokat elmondva ráhangolódunk a problémára. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kézzel történő kopogtatás energiát juttat a meridiánpályákra, s ennek hatására megszűnik a meridiánrendszerben az adott problémából eredő zavar. Így az eredeti negatív élmény (trauma) nem vált ki többé negatív reakciót a testben vagy a lélekben, mivel az energiarendszer ismét egyensúlyi állapotba került.

Nick Ortner: EFT - A kopogtató módszer »

EFT szakkönyvek

Az EFT - Érzelmi felszabadítás technika - a gyakorlatban: Mi történik egy foglalkozáson?

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Első kézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.
Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek