EFT gyerekeknek

Miért van szükség az EFT –re a gyerekeknek?

EFT gyerekeknekAz EFT (Érzelmi Felszabadítás Technikája) módszer a stressz levezetésére, feszültségek oldására szolgál. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk, hogy miért pont az EFT az a stresszoldó módszer, ami a gyerekek segítségére lehet az életben.

 • Röviden, mi az EFT?

  Az EFT Gary Craig által felfedezett módszer. Alkalmazása során akupunktúrás pontokat kopogtatunk az ujjaink segítségével, és közben kifejezzük azt, hogy mit érzünk egy adott probléma miatt. Felfogható az akupunktúra tű nélküli változatának is. Hinni nem kell az EFT –ben, hit nélkül is működik.

 • Mire jó az EFT?

  Minden olyan probléma esetén alkalmazható, ami negatív érzelmi, vagy fizikai reakciókat vált ki belőlünk, a szervezetünkből. Az EFT segítségével nem gyógyítunk, csak a szervezetben a kiváltó okok hatására létrejött, stresszt, feszültséget csökkenti vagy megszünteti az EFT. Ennek hatására javul az érzelmi, és fizikai állapotunk.

  Mivel az EFT –t egyszerű alkalmazni, ezért bármire ki lehet próbálni, ahogy ezt Gary Craig is javasolta. Mellékhatásáról eddig nem számoltak be az 1994-es nyilvánosságra hozatala óta.

  Az EFT nem csak érzelmi problémák oldására, stresszkezelésre alkalmas, hanem nagy hatékonysággal segít a célok elérésében is. A célok tekintetében a mai gyerekek, mintha elvesznének a bőség zavarában, nem igazán tudják, hogy mit akarnak. Az EFT segítségével megtalálhatják, és elérhetővé tehetik a céljaikat.

  Az EFT nem hivatalos gyógyító vagy terápiás módszer, mindenki a saját felelősségére vesz részt a segítő foglalkozásokon. Ezért az első szülővel történő személyes foglalkozáson az EFT módszer bemutatásra is kerül. Itt a szülő is meggyőződhet az EFT eredményességéről.

 • EFT, miért pont gyerekeknek?

  EFT, miért pont gyerekeknek?

  A gyerekekre ugyanúgy hat a stressz, mint a felnőttekre, csak a gyerekek még nem tudják kivédeni a stresszt. Koruknál, családi helyzetüknél fogva nem rendelkeznek hatékony stresszoldó technikákkal, illetve döntési jogkörrel.

  E mellett a gyerekekben ekkor alakulnak ki azok a hiedelmek, melyek meghatározzák a gyerekek gondolkodásmódját, életvitelét, még a felnőtt korban is. Ha ezek a hiedelmek támogató hiedelmek, akkor a gyereknek erős lesz az önbizalma, jó a kudarctűrése, szívesen tanul, vállal kihívásokkal járó helyzeteket. Ha ezek a hiedelmek korlátozó jellegűek, akkor a gyerek alacsony önbizalmú, kudarckerülő magatartású, vagy nem szeret tanulni, vagy csak kötelességből teszi.

  Felnőtt korban a gyerekkorban összeszedett negatív tapasztalatokra még ráülepszik sok további negatív tapasztalat (boldogtalanság, rossz párkapcsolat, munka, egészség, pénz, és egyéb problémák). De a mélyen szinte mindig megtalálhatók azok az okok, amelyek elindították a problémát.

  Mennyivel egyszerűbb lenne mindezeket a problémákat gyerekkorban kitakarítani!

  Az EFT alkalmazása során a gyerekek könnyedén megszabadulhat azoktól a terhektől, melyeket átélt, megszenvedett. E mellett az EFT egy önsegítő módszer is, tehát a gyerek saját maga is képes lesz arra, hogy a stresszes helyzeteit feldolgozza, és megnyugodjon.

 • Valóban ennyire fontosak a gyerekkorban átélt helyzetek?

  Tényleg ennyire meghatározóak az életünk későbbi szakaszaira?

  Idézzen fel az Ön saját emlékei közül három olyan iskolai helyzetet, amikor nagyon rosszul érezte magát. Három olyan családi jelenetet. Három olyan másokkal megtörtént helyzetet, amit gyerekkorában átélt, szemtanúja volt.

  Anélkül, hogy ezekbe beleélné magát!

EFT gyerekeknek - Miért van szükség az EFT –re a gyerekeknek?

Ugye most már érzi, és tudja, hogy mennyire erősen meghatározóak ezek az élmények?

Valóban ennyire fontosak a gyerekkorban átélt helyzetek? Hol tarthatna az Ön, a gyermeke, a Párja élete, ha a gyermekkorban történtek, már gyermekkorban feldolgozásra kerültek volna?
 • Milyen fontos lenne a gyerekek gyermekkorban szerzett negatív élményeit feldolgozni?!

 • Hol tarthatna az Ön, a gyermeke, a Párja élete, ha a gyermekkorban történtek, már gyermekkorban feldolgozásra kerültek volna?

EFT gyerekeknek - Miért van szükség az EFT –re a gyerekeknek?

 • Hogyan hat az EFT a gyerekekre?

  Röviden: Megnyugszanak.

  Részletesen: Feldolgozzák a velük történt problémákat.

  Ha a régi kínos, félelmetes helyzetekbe újra beleélnék magukat már nem fognak szorongást, félelmet érezni, hanem megbékélnek, sőt a régi helyzeteket átértékelik, és erőforrásokat találnak benne.

  Le tudják rakni a sérelmeket, az önkorlátozó hiedelmeket, ezért az életüket sokkal pozitívabban, könnyebben fogják élni.

  Erősödik bennük a szeretet, és a nyugalom.

  Mindezt elegánsan a traumák átélése nélkül!

 • Mi történik, ha a gyerekkorban történt problémákat nem dolgozza fel a gyerek?

  Röviden: Görgeti a problémákat, és egyre nehezebben tudja, és akarja megoldani azokat.

  Részletesen: Megrekedhet az életük.

  Nem bíznak magukban, a környezetükben, és olyan életeseményekre helyezik a fókuszt, ami még inkább benntartja őket ebben a negatív spirálban.

 • Van-e kiút az EFT segítségével, ha a gyermekem problémákkal küzd?

  Van-e kiút az EFT segítségével, ha a gyermekem problémákkal küzd?

  Igen.

  A gyermeke küzd valamilyen problémával. Nem tanul, motiválatlan, szorong, családi konfliktusok, stb. A problémák miatt, a gyermekének mindig vannak érzelmei, ezek miatt nem érzi jól magát. Ez további stresszt, feszültséget okoz.

  Itt lép be az EFT. Oldja a stresszt, a gyermeke megnyugszik, közösen megkeressük azokat a belső motiváló erőket, amelyek miatt érdemes továbblépni. Az EFT segítségével fokozatosan végigmegy a pozitív változás útján. Mikor kellően megerősödött a gyermeke, elengedjük a kezét.

 • Milyenek a tapasztalatok az EFT –vel?

  Rövidtávon, egy-két foglalkozás elteltével biztatóak.

  Kisebb problémák esetén 4-5 alkalom elég ahhoz, hogy rendeződjenek a dolgok.

  Nagyobb összetettebb problémák során közösen összefogunk a szülővel, és a gyerek, és a szülő szempontjából legjobb megoldást választjuk. Ilyen esetekben a segítő foglalkozások száma 10, vagy ezt meghaladó. De nem tart évekig!

  Gyakran összefutok olyan volt kliensekkel, akikkel néhány éve dolgoztam. Szülőként azt a visszajelzést adják, hogy az EFT egyértelműen sokat segített abban, hogy a gyermekük pozitívan változzon.

A gyerekek? Velük öröm találkozni, még évek után is! Egyik se megy át az utca másik oldalára! Kedvesen elbeszélgetünk, ők maguk jelzik, hogy azok a dolgok, amivel régen együtt dolgoztunk már nem okoz problémát az életükben.

Igazából ez adja meg a legnagyobb örömöt, mert az EFT segítségével lehetőségem van adni a gyerekeknek, és a szüleiknek valami jót, és hasznosat, fényt az alagút végén.

EFT gyerekeknek - Miért van szükség az EFT –re a gyerekeknek?

Megtanítani szeretné a gyermekének az EFT –t vagy a gyermeke problémájára keres EFT megoldást?

A gyermekemnek szeretném megtanítani az EFT –t használható tudást adni, hogy kivédje a rá váró stresszt, feszültséget! Kattintson ide »

A gyermekemnek szeretnék segíteni, hogy a problémái megoldódjanak, és ehhez az egyéni foglalkozásokat választom. Kattintson ide »

Az EFT foglalkozások menete gyerekekkel

 • Az EFT foglalkozások menete gyerekekkel

  Az EFT foglalkozások előtt a szülőkkel vagy szülővel történik az első konzultáció, még a gyermek nélkül. A konzultáció lehetőséget ad Önnek, hogy megismerje munkámat, az EFT-t, kérdéseket tegyen fel a foglalkozásokról, vagy bármilyen kapcsolódó témáról. Emellett a gyermeke problémáját, annak megoldási lehetőségeit is megbeszéljük.

  A konzultáció után Önnel egyeztetett időpontban kezdünk el a gyermekével dolgozni. Alkalmanként 60 percben, heti egyszer vagy kéthetente egyszer.

  A módszer sok gyermek számára jelentheti a tanulási, viselkedési nehézségektől való megszabadulást. Tapasztalja meg Ön és gyermeke is!

  Keressük meg együtt az Önök személyre szabott megoldását!

EFT gyerekeknek - Miért van szükség az EFT –re a gyerekeknek?

Jelentkezés EFT konzultációra

Szeretné megismerni, hogyan segíthet az EFT az Ön gyermeke problémáin?Jelentkezzen konzultációra!A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

Boldog gyermek, boldog szülő
Jelentkezzen személyes konzultációra!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

EFT gyerekeknek - Miért van szükség az EFT –re a gyerekeknek?

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika

Emotional Freedom Techniques (Érzelmi Felszabadítás Technika) » Mi az EFT? »
Az EFT eredményei a tanulási problémák esetében »
EFT a gyakorlatban » EFT tanfolyam »EFT tanfolyam referencia »
EFT gyerekeknek » EFT Szótár »

EFT gyerekeknek - Miért van szükség az EFT –re a gyerekeknek?

Szeretne olvasni az EFT módszerről?

A könyvespolcra ajánlom

EFT szakkönyvek

Génjeink Csodája
Amerikai best seller Magyarországon először

DAWSON CHURCH
GÉNJEINK CSODÁJA

A legjobb könyv egészség témakörben

DAWSON CHURCH: GÉNJEINK CSODÁJAA „Génjeink csodája” az elmúlt 2 évben az egészséggel foglalkozó könyvek amerikai best-seller listáját vezette, és immár 2 kiadást ért meg. Hamarosan Ön is megismerheti azokat a sorsfordító tényeket és kutatási eredményeket, melyek alapjául az Epigenetika tudománya szolgált!

A könyv könyvterjesztő hálózatokba nem kerül.

DAWSON CHURCH: GÉNJEINK CSODÁJA könyvet itt tudja megrendelni »

Ha szeretne többet megtudni a könyvről, kattintson erre a linkre! »

EFT szakkönyvek

EFT gyerekeknek - Miért van szükség az EFT –re a gyerekeknek?

Ahol még többet megtudhat az EFT-ről

EFT a Wikipédián »

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Első kézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.
Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek