EFT Szótár

EFT során alkalmazott szakkifejezések

Az alábbi szakkifejezéseknek speciális jelentése van az EFT-n belül. Ezeket a szakkifejezéseket gyakran használjuk az EFT foglalkozások során.Az alábbi szakkifejezéseknek speciális jelentése van az EFT-n belül. Ezeket a szakkifejezéseket gyakran használjuk az EFT foglalkozások során.

 • Akupunktúrás pontok

  Érzékeny pontok a test meridiánjai mentén. Az akupunktúrás pontok stimulálhatóak akupunktúrás tűk segítségével, vagy akupresszúrával, ez történhet masszázzsal, vagy az ujjakkal történő kopogtatással. Az EFT egy akupresszúrás kopogtatós technika.

 • Alap Formula

  (l. Mechanikus EFT)

 • Alap recept

  Ez egy négy lépéses folyamat, mely áll a Ráhangolódásból, a Sorozatból, 9 fokozatú skálából, a Sorozat megismétléséből. Ez az alap EFT protokoll.

 • Alap ok

  Az alap okok azok a mélyen rejtőző dolgok, melyek érzelmi okok alatt találhatók, általában valamilyen trauma eredményeként. Az alap ok a legkritikusabb része a problémának. Az alap ok nem mindig egyértelműen megtalálható, de egy körültekintő nyomozói munka segítségével feltárható. Amikor felfedezésre kerül, akkor az alapjaira bontható, specifikus eseményekre, és ezek már jól kezelhetők az EFT által.

 • Általános

  A kifejezés, hogy „általános” azt jelenti, hogy: teljes, összefoglaló, az egészre vonatkozó. Addig az EFT esetében ez olyan problémára utal, különösen a Ráhangolódás során, mely homályos, nem kézzelfogható, nem specifikus.

 • Általánosítás hatása

  Amikor egy esemény semlegesítve lett az EFT segítségével, gyakran más eseményeket is magával ránt, melyek a személy elméjében összekapcsolódtak. Ilyen módon jó néhány esemény kellemetlen hatása oldódik, holott csak egy eseménnyel foglalkoztunk.

 • Aspektusok

  „Problémák a problémán belül”, melyek a problémának a különböző oldalai, darabjai, melyek kapcsolatban állnak egymással, de különálló részek. Mikor előkerül egy új aspektus, úgy tűnik, hogy az EFT nem működik. Valójában azonban, az eredeti EFT továbbra is működik, de az új aspektus felszínre hoz új tüneteket. Néhány esetben minden egyes aspektusa a szituációnak igényeli az EFT használatát. Más esetekben elegendő csak néhány aspektussal foglalkozni.

 • Átadás művészete (Art of Delivery)

  Az EFT kifinomultabb használatakor már messze meghaladjuk a Mechanikus EFT -t. Olyan technikákat alkalmazunk, mint például a képzelőerő, intuíció, humor annak érdekében, hogy gyorsabban felfedezzük, és kezeljük fájdalom vagy más problémák mögött meghúzódó okokat.

 • Chi vagy energia

  A Chi vagy energia minden élőlény testében áramlik. Ez szabályozza a spirituális, az érzelmi, a lelki, és a testi egyensúlyt. A Chi-t befolyásolja a Yin (a befogadó női erő) és a Yang (aktív férfi erő). Ezek az erők, kiegészítik egymást, és szembe állnak folyamatosan mozgásban vannak. Mikor a Yin, és a Yang egyensúlyban van, és a Chivel együtt azért dolgoznak, hogy a test elérje, és fenntartsa egészséges állapotát. A Chi folyamatosan áramlik láthatatlan csatornák mentén , melyeket meridiánoknak hívunk. A tradicionális kínai gyógyítás 20 meridiánt különböztet meg, melyek mentén áramlik a Chi vagy életerő, és bejárja az egész testet. Az akupunktúrás pontok stimulálása (kopogtatása) segít a Chi áramlásában. Ez segít az EFT során az érzelmi problémák oldásában.

 • Előnyök kölcsönzése

  Amikor kopogtatunk valakivel, vagy valaki nevében a saját problémáink is javulnak, annak ellenére, hogy nem a saját problémánkra dolgozunk. Ez történhet egy négyszemközti foglalkozáson, csoportban, és akkor is, ha távban segítünk valakinek. Minél többet kopogtatunk másoknak, annál jobban javul a saját életünk.

 • Fájdalom üldözése

  Az EFT alkalmazása után a fizikai fájdalom helye gyakran változik a testen belül, vagy megváltozik a fájdalom minősége, és intenzitása. Például, ha egy fejfájást a következő módon írnánk le: Erős szúró fájdalom a szemek mögött, melynek erőssége 8-as (0-10-es skálán), ez átalakulhat például, egy tompa halántéki fájdalommá, melynek erőssége mondjuk 7-es ( de lehet akár 9-es és 3-as is). Ha a fájdalom váltakozik helyben és minőségben az azt jelenti, hogy az EFT működik. Üldözzük a fájdalmat mindaddig, amíg lemegy 0-ra vagy ezt megközelítő értékre. A folyamat során a fájdalom mögött meghúzódó érzelmi okok is gyakran sikeresen megoldódnak.

 • Írás a falon

  Önkorlátozó hiedelmek, magatartás formák, melyek kulturális viszonyok, családi viselkedésminták eredményei. Gyakran nem logikusak, károsak, és erősen a tudatalatti befolyása alatt állnak.

 • Ismétlő kifejezés

  Egy szó, kifejezés, egy mondat, melynek segítségével az elménknek segítünk arra a problémára fókuszálni, amelyikkel éppen foglalkozunk.

 • Könnymenetes Trauma technika

  Ez egy lehetőség, hogy finoman közelítsük meg azokat a problémákat, melyek gondot okoznak a számunkra. A probléma teljes feltárása előtt, (hogy ne élje át a kliens teljesen az adott eseményt ismét) arra dolgozunk, hogy ez most a jelenben milyen érzelmi intenzitású.

 • Mechanikus EFT

  Az EFT alap receptje mely a következőkből áll: Tenyér él (Karate pont) kopogtatása, vagy a Fájdalmas pont masszírozása, miközben a következőt mondjuk háromszor:

  „Annak ellenére, hogy van ez a ………(problémám)………, mélységesen és teljesen elfogadom magam!” Ezt követően az EFT –s akupunktúrás pontokat kopogtatjuk a Sorozatnak megfelelően, és egy Ismétlő Kifejezést mondunk minden egyes pontnál.

 • Meridiánok

  Láthatatlan csatornák, melyekben a Chi vagy energia áramlik az egész testben. A 8 legfontosabb meridián áthalad az 5 pár legfontosabb szerven. A 12 másodlagos meridián egy bonyolult hálózatot hoz létre az egész szervezetben. Az EFT alapfeltételezése szerint az érzelmi problémáknak és a legtöbb testi tünetnek az oka blokk vagy zavar az energia, vagy a Chi áramlása terén, egy vagy több meridián esetében.

 • Mondd el Történeted technika

  Ennek a technikának az alkalmazása során elmondjuk hangosan azt a specifikus történetet, mely traumát, bánatot, haragot, stb., okoz nekünk. Amikor a történet érzelmi intenzitása emelkedik megállunk és kopogtatunk rá. Minden egyes megállás rámutat egy másik aspektusra, mely gyakran megmutatja ugyanannak a dolognak a mélyebb lelki okát.

  Abban különbözik a Mozi technikától, hogy ott egy mentális filmet vetítünk magunk elé és azzal dolgozunk, a Mondd el Történeted technika esetében viszont elmondjuk hangosan, hogy mi történt.

 • Mozi technika

  Ez az eljárás abból áll, hogy egy mentális filmet alkotunk, és ezen a filmen keresztül nézzük végig azt az eseményt, mely zavar minket. Amikor az intenzitás felerősödik, akkor megállítjuk a filmet, kopogtatunk az problémára. Mikor az intenzitás megszűnik, , akkor mentálisan tovább vetítem a történetet. Ez az eljárás az egyik fő eszköz az EFT –t gyakorlók körében.

 • Próbáld ki mindenre

  Ezzel a megállapítással azt szeretnénk elérni, hogy érdemes kipróbálni az EFT -t abban az esetben is, ha egyáltalán nem hiszünk benne, hogy ez meg fog oldódni. Ezt azért állítjuk, mert az EFT –t (helyesen végezve) úgy tűnik, hogy eredményes lesz bármire, amivel kipróbáljuk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az EFT mindenre jó (bár lehetséges, hogy az idő erre pozitív választ ad). És szintén nem alkalmas arra, hogy egy tapasztalatlan kezdő belefogjon komoly esetek kezelésébe! Kérjük, hogy legyen tisztában a képességei határával, és csak annyit vállaljon, melyet képes megoldani.

 • Ráhangolódás

  Minden egyes EFT alkalmazása során ez a kezdő kifejezés, melyet mondunk. Ez pontosan kifejezi a problémát, és segít semlegesíteni azt. Az EFT- ben a standard Ráhangolódás a következő: „Annak ellenére, hogy van ez a ………(problémám)………, mélységesen és teljesen elfogadom magam!”

 • Rejtett gondolatok

  „Igen, de …”megállapítások, melyek előidézik a negatív belső kommunikációt. Amikor kimondunk egy célt, megerősítést a Rejtett gondolatok gyakran rámutatnak a fő problémára.

 • Siker

  A siker szó sokféle módon használható. Az EFT során a következőt tekintjük sikernek:

  a, egyértelmű, jól látható fejlődés, változás az adott probléma tekintetében;

  b, a probléma összes tünetének a teljes megszűnése.

 • Személyes Béke módszer

  Ennek a gyakorlatnak a segítségével az életünk problémáival dolgozunk, és oldjuk az alap okokat. Lejegyzetelünk olyan eseményeket egy papírra, melyek zavaróak számunkra az életünkben. Ez legalább 50-100 ilyen esemény. Adjunk minden eseménynek egy címet, ahogy egy könyvnek vagy egy filmnek adnánk.. Amikor kész a lista, kezdjünk el a legnagyobb dologgal foglalkozni. Eltüntetve legalább egy eseményt naponta ezzel megszüntethetünk legalább 90 eseményt 3 hónap alatt.

 • Választás technikája

  Dr. Patricia Carrington módszere, melynek segítségével pozitív állításokat, megoldásokat visz be a Ráhangolódásba, és a Sorozatba.

 • 10-es fokozatú intenzitás skála

  A 10-es fokozatú intenzitás skála 0-tól 10-ig méri a fájdalmat, a kényelmetlen érzéseket, haragot, feszültséget minden testi vagy lelki tünet esetében. Erre az intenzitás skálára következtetni lehet például gesztusok segítségével is. Például a kezek közel vannak egymáshoz (kis kényelmetlenség) vagy távol egymástól (erős kényelmetlen érzés).

Az alábbi szakkifejezéseknek speciális jelentése van az EFT-n belül. Ezeket a szakkifejezéseket gyakran használjuk az EFT foglalkozások során.

Szeretné megismerni, hogyan segíthet az EFT az Ön gyermeke problémáin?

Szeretné megismerni, hogyan segíthet az EFT az Ön gyermeke problémáin?Jelentkezzen konzultációra! A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

Boldog gyermek, boldog szülő
Kérjen tájékoztató beszélgetést!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Az alábbi szakkifejezéseknek speciális jelentése van az EFT-n belül. Ezeket a szakkifejezéseket gyakran használjuk az EFT foglalkozások során.

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika

Emotional Freedom Techniques (Érzelmi Felszabadítás Technika) » Mi az EFT? »
Az EFT eredményei a tanulási problémák esetében »
EFT a gyakorlatban » EFT tanfolyam »EFT tanfolyam referencia »
EFT gyerekeknek » EFT Szótár »

Az alábbi szakkifejezéseknek speciális jelentése van az EFT-n belül. Ezeket a szakkifejezéseket gyakran használjuk az EFT foglalkozások során.

Szeretne olvasni az EFT módszerről?

A könyvespolcra ajánlom

EFT szakkönyvek

Génjeink Csodája
Amerikai best seller Magyarországon először

DAWSON CHURCH
GÉNJEINK CSODÁJA

A legjobb könyv egészség témakörben

DAWSON CHURCH: GÉNJEINK CSODÁJAA „Génjeink csodája” az elmúlt 2 évben az egészséggel foglalkozó könyvek amerikai best-seller listáját vezette, és immár 2 kiadást ért meg. Hamarosan Ön is megismerheti azokat a sorsfordító tényeket és kutatási eredményeket, melyek alapjául az Epigenetika tudománya szolgált!

A könyv könyvterjesztő hálózatokba nem kerül.

DAWSON CHURCH: GÉNJEINK CSODÁJA könyvet itt tudja megrendelni »

Ha szeretne többet megtudni a könyvről, kattintson erre a linkre! »

Az alábbi szakkifejezéseknek speciális jelentése van az EFT-n belül. Ezeket a szakkifejezéseket gyakran használjuk az EFT foglalkozások során.

Boldog gyermek - Libri partnerprogram

KOPOGTASS AZ EGÉSZSÉGEDÉRT
FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS EFT MÓDSZERREL

HORST BENESCH

HORST BENESCH: KOPOGTASS AZ EGÉSZSÉGEDÉRT – FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS EFT MÓDSZERRELAz EFT (Érzelmi Felszabadítás Technikája) technika segítségével számos érzelmi zavaron alapuló testi és lelki probléma hatékony kezelését valósíthatjuk meg. Az EFT módszer alapvetően arra épül, hogy ujjunkkal bizonyos meridiánpontokat kopogtatunk, miközben az adott témára vonatkozó mondatokat elmondva ráhangolódunk a problémára. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kézzel történő kopogtatás energiát juttat a meridiánpályákra, s ennek hatására megszűnik a meridiánrendszerben az adott problémából eredő zavar. Így az eredeti negatív élmény (trauma) nem vált ki többé negatív reakciót a testben vagy a lélekben, mivel az energiarendszer ismét egyensúlyi állapotba került.

HORST BENESCH: KOPOGTASS AZ EGÉSZSÉGEDÉRT – FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS EFT MÓDSZERREL »

EFT szakkönyvek

EFT - A kopogtató módszer - Ajándék DVD dokumentumfilmmel
Forradalmi megoldások a stresszmentes életért

Nick Ortner

Nick Ortner: EFT - A kopogtató módszer - Ajándék DVD dokumentumfilmmel – Forradalmi megoldások a stresszmentes életértAz EFT (Érzelmi Felszabadítás Technikája) technika segítségével számos érzelmi zavaron alapuló testi és lelki probléma hatékony kezelését valósíthatjuk meg. Az EFT módszer alapvetően arra épül, hogy ujjunkkal bizonyos meridiánpontokat kopogtatunk, miközben az adott témára vonatkozó mondatokat elmondva ráhangolódunk a problémára. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kézzel történő kopogtatás energiát juttat a meridiánpályákra, s ennek hatására megszűnik a meridiánrendszerben az adott problémából eredő zavar. Így az eredeti negatív élmény (trauma) nem vált ki többé negatív reakciót a testben vagy a lélekben, mivel az energiarendszer ismét egyensúlyi állapotba került.

Nick Ortner: EFT - A kopogtató módszer »

EFT szakkönyvek

Az alábbi szakkifejezéseknek speciális jelentése van az EFT-n belül. Ezeket a szakkifejezéseket gyakran használjuk az EFT foglalkozások során.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Első kézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.
Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek