Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika 1.

Mi az EFT?

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás TechnikaAz EFT az emberi szervezet energiáját használja a gyógyításra, felismerve, hogy negatív érzelmeink és végső soron betegségeink alapvető oka mindig valamilyen energetikai blokk, akár lelki problémákról van szó, vagy testi érzésekről.

Az EFT -t (Emotional Freedom Techniques = Az Érzelmi Felszabadítás Technikája), Gary Craig, a módszer létrehozója indította el a világsiker útján. Az EFT egy új felfedezésen alapul, amely már sok ezer embert szabadított meg a fájdalmaktól, különféle betegségektől és lelki problémáktól. Egyszerűen szólva, az akupunktúra érzelmi változatának is tekinthetjük, azzal a különbséggel, hogy nincs szükség tűkre. Ehelyett jól meghatározott meridián energia pontokat stimulálunk a testen úgy, hogy az ujjainkkal kopogtatjuk azokat.

Ezért képes arra, hogy gyermekének tanulási és viselkedési problémáit is megoldja.

Az EFT alkalmazása közben könnyen ki lehet deríteni azt az eseményt, amely valójában felelős gyermeke problémájának kialakulásáért. Ahogy az alapélmény negatív érzelmi töltését feloldjuk, a probléma megszűnik létezni! Ezért lehet átütő sikerű az EFT.

Az EFT módszer kifejlesztője: Gary Craig

Az EFT módszer kifejlesztője: Gary CraigGary Craig kitartó kutató munkával kereste azokat a módszereket, melyek segítségével valódi, tartós pozitív változásokat lehet elérni az emberi viselkedésben, gondolkodásmódban. Többet akart elérni, mint azt, amit egy átlagos személyiségfejlesztő könyvben bárki elolvashat, ahol a szerző megmondja, hogy mit kell tenni.

Sokan azonban képtelenek vagyunk változni, mivel félelmeink, korlátozó hiedelmeink megakadályoznak bennünket. Gary Craig ezért célul tűzte ki, hogy olyan lehetőséget adjon a kezünkbe, amivel képesek vagyunk elhagyni félelmeinket, vagy más negatív érzelmeinket, és felülemelkedhetünk korlátozó hiedelmeinken is.

A kutató munka több évtizedig tartott, míg sikerült megismernie Roger Callahan Thougth Field Therapy (Gondolatmező Terápia TFT) módszerét.

Ezt továbbfejlesztve, egyszerűbbé, közérthetőbbé téve, nagyszerű lehetőséget tett közkincsé, melyet Emotional Freedom Techniques –nek, vagy röviden EFT-nek nevezett el.

Gary Craig (Az EFT módszer kifejlesztője) honlapja (angolul) »

Az EFT az 1990-es évek közepén került nyilvánosságra az USA-ban. Azóta a világon rohamosan terjed, és egyre népszerűbb. Magyarországon az EFT még új, és várhatóan nagy jövő előtt áll.

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika - 1.

Az EFT az akupunktúra tű nélküli változata

A technika azon a tapasztalaton alapul, hogy az emberi szervezet finomenergiái, az érzelmeink és az egészségünk (testi, lelki egyaránt) kapcsolatban vannak egymással. Az EFT sikeresnek bizonyult több ezer esetben, melyben lelki, egészségügyi vagy teljesítménybeli problémák kerültek megoldásra.

Az EFT, mint módszer előnyei

 • Az EFT gyakorlatok célja

  A gyakorlatok célja: a probléma megoldása.

 • Nem okoz lelki megterhelést

  Nincs szükség megmagyarázni viselkedésünket, mélyen újra és újra átélni a fájdalmas élményeket.

 • Könnyen alkalmazható

  A gyakorlatok egyszerűen végrehajthatók, bárhol, bármilyen körülmények között alkalmazhatóak.

 • Könnyen tanulható már gyermekkorban is

  Az alapok könnyen megtanulhatóak, akár egy 6 éves gyermek is képes rá!

 • Nem avatkozik be a szervezetbe

  Nincs a szervezetbe történő durva beavatkozás (gyógyszer, fizikai fájdalom stb.)

  Az EFT alkalmazása fejfájás esetén »

 • A gyógyulási időt lerövidíti

  Az EFT alkalmazásával a gyógyulási (vagy gyógyítási) folyamat rendkívüli mértékben felgyorsul. Ahelyett, hogy éveket kellene eltölteni a hagyományos „beszélgetős” terápiával, az EFT kevesebb foglalkozás során is képes létrehozni a kívánt változást.

 • Széles körben alkalmazható

  Tulajdonképpen csaknem mindenre használható. Talán ez a legmeglepőbb dolog az EFT-ben. Ugyanazt az alapeljárást lehet használni, ha a gyermeke agresszív, diszlexiás, romlanak a tanulmányi eredményei, vagy kibírhatatlan otthon. Az EFT bármire és bárkinél használható az egyszerű fizikai fájdalmaktól a diszlexiáig.

 • Az EFT a boldogság és az egészség forrása

  Ezért úgy is tekinthetünk az EFT-re, mint a boldogsághoz és az egészséghez hiányzó láncszemre az életünkben.

Az EFT gyakorlása során ujjhegyünkkel meridiánpontokat kopogtatunk

Egyetlen hátránya, hogy eleinte furcsán néz ki a gyakorlása, viszont a módszer működik! Még hinni sem kell benne.

Az EFT gyakorlása során ujjhegyünkkel meridiánpontokat kopogtatunkA jobb oldali képen a fej különböző meridián pontjait láthatja. Ezek közül néhány meghatározott fő pont kopogtatásával (6-8 ilyen pont) már nagyszerű eredményt lehet elérni.

Ahhoz, hogy az EFT igazán sikeres lehessen, a meridián pontok kopogtatása mellett szükséges a problémára való ráhangolódás is, mely akkor a leghatékonyabb, ha az adott esemény(ek)hez fűződő érzéseinket öntjük szavakba.

A módszer képes pozitívan megváltoztatni a gyermeke és környezete életét. Ez a valódi szabadság, amelyben mindenki növekedni és fejlődni tud,- függetlenül attól, hogy eddig milyen problémákkal kellett szembenézniük.

A „beszélgetős terápia” évekig tartó folyamata helyett az EFT rövidebb idő alatt is tiszta és alapos munkát végez. A megoldás ideje természetesen függ a probléma összetettségétől.

A módszernek köszönhetően a problémák szinte minden esetben javulni fognak. A teljesen megszüntetett problémák aránya pedig eléri a 70-80%-ot.

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika - 1.

Mi az EFT?

Tekintse meg az alábbi filmet, melyen Takács Péter bemutatja az EFT -t!

Az EFT tudományos alapjai

Az EFT az emberi szervezet energiáját használja a gyógyításra, felismerve, hogy negatív érzelmeink és végső soron betegségeink alapvető oka mindig valamilyen energetikai blokk, akár:

 • lelki problémákról van szó (harag, félelem, fóbia, stb.),
 • akár testi érzésekről (fájdalom, görcs, nyomás, stb.).

Az módszer legfontosabb megállapítása

Az EFT tudományos alapjaiEzt a megállapítást alátámasztják

„Minden negatív érzelem oka valamilyen zavar, vagy szakadás a szervezet energiarendszerében.”

 1. az 5000 éves keleti gyógyítási hagyományok

 2. Albert Einstein 1920-as években tett megállapítása, amely szerint minden (még az emberi test is) energiából áll.

Mi következik az EFT legfontosabb megállapításából?

EFT gyakran akkor is működik, amikor már semmi más nem. Ez nem az EFT nagyszerűsége miatt van, hanem azért, mert a hagyományos módszerek nem vesznek tudomást arról az egyszerű, mégis alapvető tényről, hogy fizikai fájdalmaink és betegségeink nyilvánvalóan összefüggnek az érzelmeinkkel. Abban a pillanatban azonban, hogy ezt a tényt elfogadjuk igaznak, a következő állítás szintén igaznak bizonyul:

„A feldolgozatlan negatív érzelmeink okozzák a fizikai fájdalmaink és betegségeink 85%-át!”

Eric Robins orvos, USA. – a Your Hands Can Heal you című könyv társszerzője.

Mi egy Nobel díjas véleménye az energiákról, a gyógyítás lehetőségeiről?

Mi egy Nobel díjas véleménye?

A sejt egy energiával hajtott gép. Ezért vizsgálhatjuk anyagként, de energiaként is. A miénket megelőző minden korábbi kultúrában és gyógyító hagyományban a gyógyítást az energia mozgósításával érték el.”

Szent-Györgyi Albert, az orvostudomány Nobel-díjasa

Hogyan kapcsolódik ez a megállapítás az EFT -hez?

Az EFT alkalmazása során a szervezet saját energiáit mozgósítjuk, oldjuk a blokkokat, helyreállítjuk a szervezet energiarendszerét. Ennek hatására javul az érzelmi állapotunk, közérzetünk, csökken a stressz.

Az EFT tudományos elfogadottsága

Áttörés készülődik az EFT elfogadása terén.

Az Amerikai Pszichológiai Társaság (APA) részére benyújtott 51 EFT tanulmány, és 18 random vizsgálat eredmény elbírálása után várhatóan a Társaság kedvezően értékeli a tudományos vizsgálatokat, és az EFT -t. David Feinstein PhD (az EFT kutatások egyik vezető személyisége) szerint a kísérletek tapasztalati úton is mérhető eredményeket produkáltak. Ahhoz, hogy egy kezelést tapasztalati úton is kellően hatékonynak lehessen minősíteni, azt a következőkkel kell bizonyítani:

A kezelésnek eredményesebbnek kell lennie, mint a kontroll csoport, a placebo, és a bevált elfogadott kezelések.

Az Amerikai Pszichológiai Társaság által előírt szabványok p szignifikancia érték 0.05 esetében adják ki az EFT –re a „Tapasztalati úton bizonyított” minősítést.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy 20 esetből csupán egy esetben lehet a változás a véletlen műve, a többi az EFT kezelésé.

Az APA –hoz benyújtott vizsgálatok Feinstein szerint megfelelnek ezeknek a kritériumoknak.

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika

Amit már most megtehet gyermeke fejlődése érdekében

Mindez csupán ízelítő mindabból, mi mindenre képes az EFT. Akik kipróbálták, szerte a világon jelentős eredményeket értek el.

Hogy valóban mire képes az EFT, álljon itt egy 9 éves gyermek nagyszerű példája:

„Dáviddal” első alkalommal foglalkoztam, nyílt érdeklődő fiúnak ismertem meg. Már a foglalkozás elején rájött, hogy mire képes ez a módszer, miután 5 perc alatt megszűnt a fejfájása az EFT segítségével. A foglalkozás végére megjegyezte a pontokat, és az előbb már említett ráhangoló mondatot. Annyira lelkes volt, hogy ki akarta próbálni az édesanyján, akinek rendszeresen fájt a dereka. Amíg édesapjával az időpontot egyeztettük a következő foglalkozásra és néhány szót váltottunk, addig Dávid az EFT segítségével elmulasztotta édesanyja derékfájását!

Talán Ön is gondolt már arra, mennyivel hatékonyabban, szeretetteljesebb, nyugodtabb és stresszmentesebb légkörben tudná nevelni gyermekét, ha a tanulási és iskolai problémák, viselkedési zavarok már nem nyomasztanák őt.

Mennyivel több energiát fordíthatnának közösen értékes, élményközpontú, családi programokra, foglalkozásokra a fegyelmezés, felzárkóztatás helyett!

Amennyiben tudja, hogy gyermeke segítségre szorul, tudnia kell, hogy a halogatás egyenlő a megoldatlan helyzettel.

A megoldatlan helyzet kihat gyermeke önértékelésére, és további életére. Ennek hatását mindenki le tudja mérni a saját megoldatlan gyermekkorban történt problémáin, melyek tudatosan vagy tudat alatt befolyásolják az Ön életét.

A gyermeke megérdemli azt, hogy megoldódjanak a problémái, és ezáltal Önnek is könnyebb és nyugodtabb élete legyen.

Ezt sok szülő példája bizonyítja, remélem hamarosan az Öné is!

Amit már most megtehet gyermeke fejlődése érdekében

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika

Az EFT foglalkozások menete

A foglalkozások előtt állapotfelmérő beszélgetést biztosítok a szülőknek vagy nagyszülőknek. Az állapotfelmérő beszélgetés lehetőséget ad Önnek, hogy megismerje munkámat, az EFT-t, kérdéseket tegyen fel a foglalkozásokról, vagy bármilyen kapcsolódó témáról.

Az állapotfelmérő beszélgetést követően kerülhet sor a foglalkozásokra.

A módszer sok gyermek számára jelentheti a tanulási, viselkedési nehézségektől való megszabadulást. Tapasztalja meg Ön és gyermeke is!

Keressük meg együtt az Önök személyre szabott megoldását!

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika

Szeretné megismerni, hogyan segíthet az EFT az Ön gyermeke problémáin?

Szeretné megismerni, hogyan segíthet az EFT az Ön gyermeke problémáin?Jelentkezzen konzultációra!A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

Boldog gyermek, boldog szülő
Jelentkezzen személyes konzultációra!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika

Emotional Freedom Techniques (Érzelmi Felszabadítás Technika) » Mi az EFT? »
Az EFT eredményei a tanulási problémák esetében »
EFT a gyakorlatban » EFT tanfolyam »EFT tanfolyam referencia »
EFT gyerekeknek » EFT Szótár »

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika

Szeretne olvasni az EFT módszerről?

A könyvespolcra ajánlom

EFT szakkönyvek

Génjeink Csodája
Amerikai best seller Magyarországon először

DAWSON CHURCH
GÉNJEINK CSODÁJA

A legjobb könyv egészség témakörben

DAWSON CHURCH: GÉNJEINK CSODÁJAA „Génjeink csodája” az elmúlt 2 évben az egészséggel foglalkozó könyvek amerikai best-seller listáját vezette, és immár 2 kiadást ért meg. Hamarosan Ön is megismerheti azokat a sorsfordító tényeket és kutatási eredményeket, melyek alapjául az Epigenetika tudománya szolgált!

A könyv könyvterjesztő hálózatokba nem kerül.

DAWSON CHURCH: GÉNJEINK CSODÁJA könyvet itt tudja megrendelni »

Ha szeretne többet megtudni a könyvről, kattintson erre a linkre! »

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika

Boldog gyermek - Libri partnerprogram

KOPOGTASS AZ EGÉSZSÉGEDÉRT
FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS EFT MÓDSZERREL

HORST BENESCH

HORST BENESCH: KOPOGTASS AZ EGÉSZSÉGEDÉRT – FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS EFT MÓDSZERRELAz EFT (Érzelmi Felszabadítás Technikája) technika segítségével számos érzelmi zavaron alapuló testi és lelki probléma hatékony kezelését valósíthatjuk meg. Az EFT módszer alapvetően arra épül, hogy ujjunkkal bizonyos meridiánpontokat kopogtatunk, miközben az adott témára vonatkozó mondatokat elmondva ráhangolódunk a problémára. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kézzel történő kopogtatás energiát juttat a meridiánpályákra, s ennek hatására megszűnik a meridiánrendszerben az adott problémából eredő zavar. Így az eredeti negatív élmény (trauma) nem vált ki többé negatív reakciót a testben vagy a lélekben, mivel az energiarendszer ismét egyensúlyi állapotba került.

HORST BENESCH: KOPOGTASS AZ EGÉSZSÉGEDÉRT – FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS EFT MÓDSZERREL »

EFT szakkönyvek

EFT - A kopogtató módszer - Ajándék DVD dokumentumfilmmel
Forradalmi megoldások a stresszmentes életért

Nick Ortner

Nick Ortner: EFT - A kopogtató módszer - Ajándék DVD dokumentumfilmmel – Forradalmi megoldások a stresszmentes életértAz EFT (Érzelmi Felszabadítás Technikája) technika segítségével számos érzelmi zavaron alapuló testi és lelki probléma hatékony kezelését valósíthatjuk meg. Az EFT módszer alapvetően arra épül, hogy ujjunkkal bizonyos meridiánpontokat kopogtatunk, miközben az adott témára vonatkozó mondatokat elmondva ráhangolódunk a problémára. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kézzel történő kopogtatás energiát juttat a meridiánpályákra, s ennek hatására megszűnik a meridiánrendszerben az adott problémából eredő zavar. Így az eredeti negatív élmény (trauma) nem vált ki többé negatív reakciót a testben vagy a lélekben, mivel az energiarendszer ismét egyensúlyi állapotba került.

Nick Ortner: EFT - A kopogtató módszer »

EFT szakkönyvek

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika

Ahol még többet megtudhat az EFT-ről

EFT a Wikipédián »

Az EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Első kézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.
Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek