Elvált apa és a stressz 2.

Elvált apa, és az új kapcsolat

Elvált apa és az új kapcsolatElvált, itt az új kapcsolat lehetősége. Mi az amit érdemes átgondolni egy elvált apának, ha feltűnik valaki a színen? Kérdéseket, és válaszokat talál, hogy a következő kapcsolat boldogabb lehessen!

Az új kapcsolatban talán megtalálom a boldogságom

Jön az elején a hideg zuhany. Amikor nem működik egy párkapcsolat hajlamosak vagyunk arra, hogy hasonlítsunk, bizonyosságot keressünk. Nekik bezzeg milyen jó! Azzal a nővel én is boldog lennék! Az enyém bezzeg állandóan csak piszkál veszekszik velem!

Megoldatlan párkapcsolati probléma, jön a válás.

A múlt valódi lezárása nélkül beleugrani egy újba, biztosan vigasztaló, érdekes. De egyúttal veszélyes is, mert a problémáim valódi megoldása nélkül keresek érzelmi biztonságot, szeretetet, szerelmet. Ez akár még jobban kiszolgáltatottá tehet minket.

Ilyenkor hajlamosabbak vagyunk a pozitív dolgokra fókuszálni, nem törődni a hibákkal.

A válás tanulsága lehetne egy probléma feldolgozás, újjáépítés, a tanulságok megtartásával, egyfajta fokozatos nyitás. De tankkal még nem mentek porcelánt vásárolni! Ha igazi értéket keres, akkor az egy folyamat! A folyamat lépcsőfokai nem átugrálhatóak, mert így mindig a lépcsőfok aljáról kell majd kezdeni.

Régi párkapcsolat lezárása

Elvált apa és az új kapcsolat

Ha vége, gyászoljuk el, igen, mi férfiak is! Nincs szükség a macsóságra. Mindenkiben voltak értékek, az exnejünkben is, máskülönben miért is választottuk őt?

Megbocsátani a saját hibánk miatt, magunknak.

Megbocsátani az ő hibáit, CSAK saját magunk miatt.

Akkor tekinthető lezártnak egy kapcsolat:

 • Bármilyen témáról tudok vele nyugodtan beszélgetni.
 • Nincs szex, se közös üzlet, vagyon, amivel kötöm magamhoz vagy köthet magához.

Csak a gyermek, és az ő nevelése a közös.

Egy másik nő a lelke mélyén soha nem fogja magát Ön mellett biztonságban érezni, ha az előző házasságból származó gyermekeiről nem gondoskodik. Óriási luxus kétszer elkövetni ugyanazt a hibát!

Mit gondolok a nőkről ezek után?

A válás után, különösen akkor, ha Önt hagyta ott a volt feleség, akkor sok minden megfogalmazódik ennek a kérdésnek a hallatán.

Az egy nőről megfogalmazott gondolatok általánosítása veszélyes. Ha nem engedem közel magamhoz a következőt, mert félek, hogy sérülök, akkor a másik ezt érzi. Ha közel engedem, és ismét csalódnom kell, akkor meg újabb megerősítést kapok.

Egy biztos.

A hasonló a hasonlót vonzza. Ha akár bevallottan, akár bevallatlanul problémáim vannak, akkor a jövendő párom is hasonló csomaggal fog érkezni.

Ezt akarom?

Ha dolgozom a hiedelmeimen (Például: „A nőkre nem lehet számítani!”), akkor azzal magamnak, a jövendő élettársamnak, a gyermekemnek is segítek. A gyermekem egy olyan apát lát majd mintaként, aki képes volt arra, hogy változtasson a problémáin.

Vajon, ha a nőkről vélt gondolataimat megosztanám a következő élettársammal, ő örülne neki?

Elvált apa és az új kapcsolat

Mi az előnye egy elvált apáknak a nők szemszögéből?

Tévhit, az, hogy egy elvált férfi már nem olyan kelendő!

Sok nő gondolja a következőt:

 • Ő már tapasztalt
 • Ő már nem fogja ugyanazt a hibát még egyszer elkövetni
 • Már lecsillapodott
 • Kompromisszumkészebb
 • Vannak gyermekei, és jó apa, akkor az én gyermekeimnek is jó apukája lehet.

Én túl vagyok az ex nejemen

Készen áll az újra? És a párja is?

Mindketten úgy érzik, hogy testben, lélekben, és gondolatban itt vannak a jelben.

Az új kapcsolat és a gyerek

Az új kapcsolat egyik erőpróbája az előző házasságból származó gyermekek. Ezt az akadályt át lehet hidalni. Ennek a titka bennünk van. Ha úgy érezem, hogy kellő szeretet, figyelmet tudok adni a gyermekemnek, és emellett biztos vagyok a jelenlegi döntésemben a páromat illetően, akkor ez a kisugárzás hatni fog a gyermekemre is.

Miatta hagytál ott minket?

Abban az esetben, ha egy másik nő miatt lépett ki a párkapcsolatából, akkor a gyermek részéről ez egy jogos düh. Természetesen, hogy a régi kapcsolat odáig jusson, hogy egy újban keressen megoldást, ahhoz mindkettőjüknek köze volt. Ez azonban a gyermeket nem fogja vigasztalni.

Mit lehet tenni?

A leghasznosabb az őszinteség. Anélkül, hogy nem a korának megfelelő, vagy a gyermekre tartozó információval terhelném a gyermeket.

A gyermek lehet, hogy titkon még mindig azt várja, hogy hagyja ott „ezt a nőt” és jöjjön haza!

Nincs jó megoldás!

Lehet, hogy ez nem fogja megoldani a gyermekem, és a köztem feszülő problémát, de az igazságnak önmagában gyógyító ereje van.

„Apa hibázott Apa ahelyett, hogy megoldotta volna a problémáit, apa egy másik nénibe szeretett bele. Anya, és én is úgy érezzük, hogy a köztünk lévő házasság nem működik így. Azzal a nénivel együtt élek. A dühöd jogos. Anyával mi már nem fogunk együtt élni. Úgy beszéltük meg, hogy te anyával maradsz. Bármikor jöhetsz hozzám is, ha anyával ezt megbeszéljük. Ettől még nagyon szeretlek, és szeretnék továbbra is veled lenni, amikor csak lehet.”

Adjon időt a gyermekének!

Hogyan fogadtassam el a új élettársam?

A válás utáni új párkapcsolat esete sem könnyű egy gyermek számára, aki azt hitte, hogy apa és anya szeretete egymás iránt örök. Nehéz elfogadni, hogy apa már mást szeret.

A lényeg itt is azon van, hogy tudjuk segíteni neki abban, hogy megértse, hogy a szülők közötti szeretet megszűnésével a gyermek iránti szeretet még fennáll.

Amennyiben a gyermekem ezt érzi, akkor idővel el fogja fogadni az új helyzetet. Ha az apukáját és az anyukáját boldognak látja külön-külön, akkor az neki is könnyebb lesz.

Az új élettársam, és a dühös gyermekem

Elvált apa és az új kapcsolat

A gyermek nem szól hozzá, vagy ha szól, akkor abban nincs köszönet!

Ez egy igazi szeretet próba! A gyermekem nem tehet arról, hogy körülötte megváltozott a helyzet. Lehet, hogy próbára akarja tenni őt! Érezhet-e a gyermek bizonytalanságot Önben az új kapcsolata iránt?

A szeretet mindet legyőz. Mikor velem van a gyermek, akkor a figyelmem, szeretetem megoszlik közte, és a párom között.

Az új élettárs akkor tud sikeresen beilleszkedni a kapcsolatba, ha a hozott gyermeket mint a párja gyermekét képes szeretni.

Hogyan jutok el a legkönnyebben addig, hogy boldog párkapcsolatban éljek, és a gyermekemmel is jól kijöjjek?

Szeretném, ha új erővel, más emberként kezdjek ebbe a kapcsolatba

Elvált apaként sok minden megváltozik az életében. De mindenkinek joga van a boldogsághoz. A volt párjának is, és Önnek is.

Lehet, hogy már tudja, hogy ki lesz a következő, lehet, hogy már együtt él vele.

Ha érzi, hogy még van mit elengedni a régiből, akkor legyen bátorsága megtenni!

A nehézségeinken való túljutás

Elvált apa és az új kapcsolat

Leraktunk egy problémát, mint egy bőröndöt, ez nagy megkönnyebbülés. A hozzá vezető út lehet göröngyös, és sima is.

Ha tudná azokat az érzéseket, feszültségeket, csalódásokat oldani, mennyivel lenne könnyebb az élete? És csak ennyi miatt mennyit javulna a gyermeke és az Ön közötti viszony? Mennyit segíthetne ezzel a gyermekének?

Ezek a nehézségek hatékonyan, és tartósan rendezhetőek, még az Öné is!

Ismerje meg azt a módszert, melyet kifejezetten a stressz, a feszültségek oldására fejlesztettek ki, azt Ön is alkalmazhatja, akkor is, mikor a válás okozat nehézségeket kell feldolgozni.

Elvált, itt az új kapcsolat lehetősége. Mi az amit érdemes átgondolni egy elvált apának, ha feltűnik valaki a színen? Kérdéseket, és válaszokat talál, hogy a következő kapcsolat boldogabb lehessen!

Miben kaphat segítséget?

A stressz a feszültségek hatékony oldása révén az alábbiakra garantáltan képes lesz:

 • Válás feldolgozása
 • Gyermekével való kapcsolat javítása
 • A volt feleségével való nézeteltérések megoldása
 • Anyagi kérdések viták nélküli rendezése
 • Anyagi talpra állás
 • Gyermekláthatási feltételek javítása
 • Nyitás új párkapcsolat irányába
 • Új kapcsolat, és a gyermekem közötti viszony javítása

Elvált, itt az új kapcsolat lehetősége. Mi az amit érdemes átgondolni egy elvált apának, ha feltűnik valaki a színen? Kérdéseket, és válaszokat talál, hogy a következő kapcsolat boldogabb lehessen!

Elvált apa és a stressz

[1] Hogyan jöhetek ki elvált apaként a válás követő mélypontból »
[2] Elvált apa és az új kapcsolat »
[3] Gyermekláthatás nem biztosított »

Elvált, itt az új kapcsolat lehetősége. Mi az amit érdemes átgondolni egy elvált apának, ha feltűnik valaki a színen? Kérdéseket, és válaszokat talál, hogy a következő kapcsolat boldogabb lehessen!

Tudjon meg többet! Tanulja meg kezelni a válás, és a válás következményei miatt keletkező stresszt!

Tanulja meg, hogyan lehet a stresszt gyorsan oldani, úgy hogy a hatását azonnal megtapasztalja!

Tanfolyamon keresztül szeretne megoldást találni? Kattintson ide »

Egyéni foglakozások keretében szeretne megoldást találni? Kattintson ide »

Elvált, itt az új kapcsolat lehetősége. Mi az amit érdemes átgondolni egy elvált apának, ha feltűnik valaki a színen? Kérdéseket, és válaszokat talál, hogy a következő kapcsolat boldogabb lehessen!

Tudjon meg többet! Itt jelentkezhet a következő
Felnőtt stresszkezelő tanfolyamra!

Élhet Ön is stresszmentesen! Stresszkezelés tanfolyam Szülőknek
Jelentkezzen a felnőtt stresszmentesen tanfolyamra!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

A szülői stressz kihat a gyerekre. A cikksorozat segítséget kíván abban nyújtani, hogy a szülők a stresszes helyzeteket hogyan küzdjék le hatékonyan.

Bővebb információ a hatékony stresszkezelésről »

Elvált, itt az új kapcsolat lehetősége. Mi az amit érdemes átgondolni egy elvált apának, ha feltűnik valaki a színen? Kérdéseket, és válaszokat talál, hogy a következő kapcsolat boldogabb lehessen!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot egyéni tanácsadásra!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot egyéni tanácsadásra!Ha úgy érzi, hogy Önnek is hasznos lenne lerakni a válás miatt felmerülő a stresszt és megszabadulni a stressz következményeitől, jelentkezzen egyéni tanácsadásra!

Boldog gyermek, boldog szülő
Kérjen időpontot egyéni tanácsadásra!

További információ:
Sághy Zsuzsanna (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Elvált, itt az új kapcsolat lehetősége. Mi az amit érdemes átgondolni egy elvált apának, ha feltűnik valaki a színen? Kérdéseket, és válaszokat talál, hogy a következő kapcsolat boldogabb lehessen!

Mi az én problémám mint szülő?

Család

Kiút a párkapcsolati problémákból » Párkapcsolati problémák okai »
A párkapcsolati konfliktusok menete, és a kivezető út » Elvált anyaként kikeveredni a gondokból »
Elvált apaként kijönni a mélypontról » Elvált apa és az új kapcsolat » Gyermekláthatás nem biztosított »
A szülői stressz » Stressz és az egészség » Munkahelyi stressz szülőként » Szülő stressz nélkül » Stressz teszt »

Szülőnek születni kell

Ahogy elkezdődött » Gyermeknevelés útvesztői 1. »
Gyermeknevelés útvesztői 2. » Gyermeknevelési szokásainkon változtatni »

Gyermekeinkkel kapcsolatos érzelmek

Érzések, amelyekről a szülők nem beszélnek »
Leggyakoribb negatív érzelmeink szülőként? » Kiút az ördögi körből? »
A tökéletes szülő és a maximalizmus csapdája »

Elvált szülőnek lenni nem egyszerű. Az elvált anya életében ott vannak a gyerekek, a háztartás, a munka, és ő mint nő, mint ember hol van a rendszerben? Ha úgy érzi sehol, vagy ez nem számít, akkor érdemes tovább olvasni!

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek