Gyakran beteg a gyermekem

A kisgyermek betegségeinek lelki okai

Gyakran beteg a gyermekem A kisgyermek betegségeinek lelki okaiTegyük fel, hogy a gyermekünk betegségének lelki okai is vannak. Most nem a gyógyítás a célunk, hanem a problémák mélyebb szintű megértése, hogy felismerjük gyermekünk lelki állapotának, és a jelentkező betegségeinek összefüggését.

Segítséget kívánunk nyújtani azoknak a szülőknek, ahol a gyerekek gyakran betegek, de nem értik, hogy miért, vagy nem tudnak kivergődni a betegségek okozta problémákból.

 • Beteges a gyermekem, de miért is?

  Túl könnyű lenne azt állítani, hogy én, mint szülő nem figyelek rá, és a gyermekem figyelmet akar, de az sem teljesen állja meg a helyét, hogy a gyermeket bacilusok fertőzik meg unos-untalan.

  Nem célom, az orvoslás témában járatos szakemberek tudását felülírni, és nem is lenne etikus. Ezért közelítjük meg a dolgokat a lélek oldaláról.

  Első lépésként, vizsgáljuk meg a gyermek helyzetét inkább arról az oldalról, hogy mi minden játszódik le benne, attól fogva, hogy megszületett.

 • Kisgyermekkor a gyermek szemszögéből

  A kisgyermek függ a szülői gondoskodástól, szeretettől, törődéstől. Nem alakult ki a beszédértés, és a beszéd képessége. Ezért más szinten érzékel, kommunikál a környezetével. Ezen az érzékelésen, kommunikáción múlik az élete, gondoljunk csak bele! Milyen fejlett lehet? Szavak nélkül, a hangok, az érintés, az ízek által közvetített információk tömege.

  A kisbabának, sőt a kisgyermeknek nagyon fejlett antennái vannak, hogy érzékelje a körülötte lévő világot.

  A maximális figyelem, szeretet túlélést jelent számára.

  Amikor úgy érzi, hogy ez hiányzik, jelez: sír.

  De van úgy, hogy mindez nem elég, szüksége van más figyelemfelhívó eszközökre.  Megtanul gügyögni, mászni, szavakat kiejteni, de a belső érzékelése még nagyon erős.

  Abban az esetben, ha úgy érzi, hogy valamilyen szempontból nem teljes az élete, akkor felhívja magára a figyelmet: sír, beszél, igényli, hogy több figyelmet szenteljünk rá (rendetlenkedik, verekszik, stb.).

  Amikor erősebbek a negatív érzései, és a probléma nem oldódik meg olyan könnyen, akkor fáj a feje, a hasa, de a benne lévő stressz miatt az immunrendszere is gyengül, emiatt fogékonnyá válik a betegségekre.

 • A kisgyerekek betegségének legfőbb oka a stressz

  A kisgyerekek betegségének legfőbb oka a stressz

  Az immunrendszer gyengülésének oka a hosszabb ideig fennálló stressz. Ez nem csak a gyerekeknél, de nálunk szülőknél is így van.

  Mitől jön létre a gyerekekben stressz?

 • Stabilitás csökkenése a család körülményeiben (költözés, építkezés, anyagi bizonytalanság).

 • Stabilitás csökkenése a családban (meny vs. anyós problémák, férj vs. feleség problémák, betegség, haláleset, stb.)

 • Stabilitás csökkenése a gyermek életében (válás, anya visszamegy vagy visszamenne dolgozni, más vigyáz a gyerekre, bölcsőde, óvoda, testvér születése, stb.)

 • Hogyan küzdhető le a gyermekeink betegsége?

  Hogyan küzdhető le a gyermekeink betegsége?

  Emlékezetes történet volt számunkra, mikor kisebbik gyermekünk megbetegedett, vagy inkább látszott rajta, hogy beteg lesz, akkor gyógyszerek helyett extra figyelmet fordítottunk rá. Volt, hogy másnapra meggyógyult, úgy hogy este még 38 fokos láza volt! Természetesen másnap nem vittük oviba, hanem itthon tudott maradni valamelyikünk vele. A gyermekünk stabilitása varázsütésre helyreállt.

  Mi ebből a tanulság?

 • Figyelem, fókusz a gyermekeinkre, ha érezzük, hogy valami nem stimmel, fordítsunk extra figyelmet rá!

 • Próbáljuk meg kitalálni, hogy gyermekünk igazából mitől fél, mi miatt nem érzi magát biztonságban! Tanuljunk meg ráhangolódni gyermekünk adására. Ez segíteni fog a megértésben, és a továbblépésben.

 • Legyünk kiszámíthatóak! Tudja a gyermekünk, hogy ki jön érte, és mikor. Könnyű beleesni abba a csapdába, hogy megígérek valamit, hogy nyugi legyen, de nem tudom betartani. Ez kisebb dolgoknál nem okoz nagy törést, de egy elvált szülő látogatása esetén komoly csalódás az ára.

 • Találjuk meg, hogy mi lehet gyermekünk betegségének a lelki oka!

  A magyar nyelvünk nagyon kifejező, használjuk! Például, ha a gyermekem tüdőgyulladásos, akkor lehet, hogy valamitől be van gyulladva, fél? Furcsa?

  Mielőtt elvetnénk ennek a lehetőségét, gondolkodjunk a gyermekünk fejével, és jó eséllyel rá fogunk jönni a betegségének valószínűsíthető lelki okára. Ez nem csak a betegség lelki okainak a gyógyításában, de a szülő-gyermek kapcsolat erősítésekor is fontos szereppel bír!

 • Hogyan oldjuk a gyermekünk betegségének lelki okait?

  A betegség lelki okai mögött mindig érzelmek találhatók: félelem, aggodalom, fájdalom, szomorúság, stb.

  Ezeket oldjuk a saját eszközeinkkel: nyugtassuk meg, csempésszünk vidámságot, békét az életébe!

  Ha ez nem elég akkor jöhet az EFT, mely akkor is működik, ha a kisgyermek nem tudja elmondani, mi a baja. Miért? Mert mindig van egy anyukája, vagy apukája, aki nyitott arra, hogy az ő segítségével oldódjanak a belső feszültségek, a stresszhelyzetek.

  A kisgyerekekkel végzett probléma feldolgozás jelentős része a szülőkre hárul, de ez széppé, és felemelővé teszi a közös munkát. Mert a szülő többé már nem tehetetlen aggódó emberként szemléli a helyzetet, hanem képes kezébe venni a saját, és a gyermeke sorsát!

  Elsőre ez túl nagy feladatnak tűnik, de szívesen segítünk, ha Ön is megengedi!

Hogyan tudok segíteni a beteg gyermekemen?

 • Tudta Ön, hogy olyan eszközök vannak a kezében, melyről nem is tudott eddig?

  Hogyan tudok segíteni a beteg gyermekemen?

  A kisgyerekes anyukák, köztük talán Ön is, sok esetben érezheti magát tehetetlennek, mert a kicsi nem tudja elmondani, hogy mi a baja, csak látja, hogy szenved!

  Ez a tehetetlenség megszüntethető!

 • Tudja mekkora élmény az, ha egy édesanya már nem együtt szenved a gyermekével, hanem hatékonyan tud neki segíteni, külső beavatkozások nélkül?

 • El tudja képzelni, hogy mennyit növekedne az Ön önbecsülése anyaként, ha képes lenne segíteni abban, hogy megoldódjanak a gyermeke problémái?

 • Ráadásul a gyermeke korai fejlődése (ami meghatározó az ö szempontjából) problémamentessé tehető!

 • Mit érdemes megfontolni?

  Gyermeke, és Ön közt ebben az időszakban a legszorosabb a kapcsolat, „átjönnek” a gyermeke érzései, ezért szenved Ön is jobban. A gyermeke mivel ebben a korban nem tud más módon kommunikálni a szavak nyelvén, valahogy mégis ki kell, hogy fejeznie magát. Gondoljon a gyermeke különböző fajta sírásaira! És Ön tudja, hogy sírás, és sírás között különbség van.

  Ugyanez érvényes a gyermeke érzéseinek felismerésében is.

  A gyakorlati segítő munka során számtalanszor bebizonyosodott, hogy az anya, és gyermeke közötti szoros kapcsolat miatt, az édesanyákon keresztül is lehet oldani a kicsi feszültségeit, a benne lévő stresszt.

  Ezért a legegyszerűbb, amit tehet, hogy megtapasztalja a segítésnek azt a formáját, mikor Önnel dolgozunk a gyermeke problémáin. Ez a segítségadás sok erőt, és anyaként a saját önbizalma erősödését fogja eredményezni, amellett, hogy a gyermeke javulnak, megoldódnak!

 • A kisgyermeke betegségének lelki okai oldhatók az anyán keresztül is!

  Ez azért hatékonyabb, mint a közvetlen gyerekkel folytatott munka, mert,

 • Ha az anya nyugodt, akkor a gyermeke is nyugodtabb,

 • Ön sokkal intenzívebben, és mélyebben tud figyelni, együttműködni, mint egy 2-5 éves gyermek.

 • A tapasztalat azt mondja, hogy egy kisgyerekkel történő foglalkozásnál, kétszer jobb eredményt hoz az Önnel végzett közös munka!

Tegyük fel, hogy a gyermekünk betegségének lelki okai is vannak. Most nem a gyógyítás a célunk, hanem a problémák mélyebb szintű megértése, hogy felismerjük gyermekünk lelki állapotának, és a jelentkező betegségeinek összefüggését. Segítséget kívánunk nyújtani azoknak a szülőknek, ahol a gyerekek gyakran betegek, de nem értik, hogy miért, vagy nem tudnak kivergődni a betegségek okozta problémákból.

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot, hogy gyermeke felszabadultabb vidámabb, és egészségesebb legyen

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!Jelentkezzen konzultációra! A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

Boldog gyermek, boldog szülő
Kérjen időpontot állapotfelmérő beszélgetésre!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Tegyük fel, hogy a gyermekünk betegségének lelki okai is vannak. Most nem a gyógyítás a célunk, hanem a problémák mélyebb szintű megértése, hogy felismerjük gyermekünk lelki állapotának, és a jelentkező betegségeinek összefüggését. Segítséget kívánunk nyújtani azoknak a szülőknek, ahol a gyerekek gyakran betegek, de nem értik, hogy miért, vagy nem tudnak kivergődni a betegségek okozta problémákból.

Mi a gyermekem problémája?

Család és gyermeknevelés

Válás és a gyermek 1. » Válás és a gyermek 2. »
Feldolgozta-e a válást a gyermekem? » Mit jelent a gyermekemnek a válás? » Átsegíteni gyermekem a váláson » Kamaszok és a válás »

Tanulási problémák

Diszlexia » Diszlexia és az önbizalom »Segítség a tanulási nehézségek felismerésében »
Ismerjük fel a tanulási nehézségeket! » Nem megy a tanulás » Nem tanul a gyermek »
Gyermekemnek rosszak a jegyei, mit tegyek? »
Magántanár? Hogyan válasszak magántanárt? » Büntessem vagy motiváljam? »
Hasznos mindennapi motivációs ötletek » Iskolai kudarcok » Szülő és gyermek együtt tanul » Vizsgadrukk »
Iskolai bukás, pótvizsga » Pótvizsga felkészülés » Tanulás értelme »

Viselkedési problémák

Gyermekemet bántalmazzák az iskolában» Gyermekemet nem fogadják be az iskolában »
Önértékelés teszt »Önbizalomhiányos gyermek »
A serdülő az önismeret, és az önértékelés » Önértékelési konfliktusok és a serdülőkor »
Önbecsülés hiánya » Önismereti fogalmak, az önismeret fejlődése »
Túlsúlyos a gyermekem 1. Hogyan állítható vissza egy túlsúlyos gyermek önbizalma?»
Túlsúlyos a gyermekem 2. Mi lehet gyermeke túlsúlyának az oka? »
Túlsúlyos a gyermekem 3. Mit tegyen a szülő, ha a gyermeke túlsúlyos? »
Agresszív a gyermekem »
Gyermeki agresszió megelőzése » A társai verik a gyermekem az iskolában »
Gyermekem balhézik a tanárokkal 1. » Gyermekem balhézik a tanárokkal 2. »
Gyermekem csúnyán beszél » Csúfolják a gyermekem! »
Én csak áldozat vagyok nem vállalok felelősséget! » Szorong a gyermekem »
Félelem szorongás leküzdése gyermekeknél » Gyermekkori fejfájás »
Iskolaváltás 1. Hogyan, és mikor váltsunk iskolát? »
Iskolaváltás 2. Segítsünk az iskolaváltással járó stressz leküzdésében»
Számítógép függés » Internetfüggőség » Internetfüggőség teszt »

Kisgyerekes gondok

Alvás, alvásproblémák kisgyerekeknél »Alvásproblémák kezelése kisgyermekek estében »
Kistestvér érkezik, hogyan előzzem meg a testvérféltékenységet? »Gyakran beteg a gyermekem »
Beszoktatás a bölcsődébe, óvodába »
Szobatisztaság elérése kisgyerekeknél »

Stressz problémák

Ismerje meg, a kezeletlen stressz kockázatait! » Stressz teszt gyerekeknek »
Gyermek és a stressz » Mitől stresszel a gyerek? » Stresszoldás az iskolában »
Stressz háttere. »

Tehetséges gyermek, tehetséggondozás

Tehetséges gyermek »

Tegyük fel, hogy a gyermekünk betegségének lelki okai is vannak. Most nem a gyógyítás a célunk, hanem a problémák mélyebb szintű megértése, hogy felismerjük gyermekünk lelki állapotának, és a jelentkező betegségeinek összefüggését. Segítséget kívánunk nyújtani azoknak a szülőknek, ahol a gyerekek gyakran betegek, de nem értik, hogy miért, vagy nem tudnak kivergődni a betegségek okozta problémákból.

Megoldási lehetőségek

Kínálat

Kínálat (Minden egy helyen röviden)»

Tanfolyamok Gyerekeknek

Stresszkezelő gyermektanfolyam »
Stresszkezelő Tanfolyam osztályoknak » Stresszkezelő tanfolyam vidéken »
Mit oktatunk a stresszkezelő gyermek tanfolyamon? »
Lelki felkészülés a középiskolai felvételire »
Stresszkezelő tanfolyam vélemények »
Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!»

Speciális egyéni foglalkozások

Intenzív nyári foglalkozások gyerekeknek »
Skype™ konzultáció szülőknek bárhonnan, az interneten keresztül »

Tegyük fel, hogy a gyermekünk betegségének lelki okai is vannak. Most nem a gyógyítás a célunk, hanem a problémák mélyebb szintű megértése, hogy felismerjük gyermekünk lelki állapotának, és a jelentkező betegségeinek összefüggését. Segítséget kívánunk nyújtani azoknak a szülőknek, ahol a gyerekek gyakran betegek, de nem értik, hogy miért, vagy nem tudnak kivergődni a betegségek okozta problémákból.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek