Hogyan képes az EFT megváltoztatni eddigi gyermeknevelési szokásainkat?

Hogyan sajátíthatóak el új szülői minták az EFT segítségével? Mégis van remény?

Hogyan képes az EFT eddigi gyermeknevelési szokásainkon változtatni?

Deborah Donndelinger cikke nyomán

A gyermeknevelés múltbeli története gyakran mondható brutálisnak. Amikor a gyerekeket nem vették ember számba, lemondhattak róluk, megölhették őket, vagy ki voltak szolgáltatva szüleik szeszélyeinek. Idővel azonban egyre inkább fejlődik a gyermekneveléssel kapcsolatos kollektív megközelítésünk. Ahogy közösen neveljük gyermekeinket, befolyásolja és alakítja az országunkat, és ezáltal a jövőnket és az egész világot. Ahogy társadalmilag gondolkodunk a gyermeknevelésről, meghatározza azt, hogy erőszakossá válunk-e nemzetként, vagy a békét támogatjuk.

Változik a gyermeknevelési modell

Szociális modell

Úgy tűnik, hogy manapság változik az általunk használt gyermeknevelési modell: a gyermeknevelés szociális módjáról kezdünk átváltani a segítő módra. A szociális modell szerint a szülők gyakran a jó és rossz szempontjából nézik a gyermekeket. A nevelésnek az a célja, hogy a gyermek idővel majd a társadalom hasznos tagjává váljon, és képes legyen a beilleszkedésre. A szülő a szabályokat követi, és az alapján ítéli meg önmagát szülőként, hogy a gyermekeinek mennyire sikerül beilleszkedni.

Segítő modell

A gyermeknevelés segítő modellje szerint, amely a nevelési evolúció következő lépcsőfoka lehet, a szülők azzal foglalkoznak, hogy a gyermeknek milyen fejlődési igényei vannak, és a gyermek egyéni, individuális igényeit a társadalmi igények fölé helyezik. Ez a modell több teret enged annak, hogy együtt érezzünk és elismerjük a gyermek egyéniségét, személyiségét, és önálló útját.

Ahogy elgondolkodunk róla, hogy mi személyesen hogyan viszonyulunk a gyermekneveléshez, sokkal nagyobb megértéssel fordulhatunk a saját történetünk és a saját gyermeknevelési módszereink felé is.

Hogyan sajátíthatóak el új szülői minták az EFT segítségével? Mégis van remény? Személyes Béke Szülőknek

Személyes Béke Szülőknek

Személyes Béke Szülőknek?

Az önfeltáró munkának képezheti részét az EFT (Érzelmi Felszabadítás Technikája), amelynek segítségével megszabadulhatunk régi mintáinktól és reakcióinktól. Hívhatjuk ezt akár úgy is, mint a gyermeknevelés érdekében megszerzett személyes béke folyamata.

A jószívű, gondoskodó és tökéletes szülő legendája csak egy legenda. A szülők saját kultúrájuk teremtményei, és az embereknek lehetőségük van rá, hogy a legbrutálisabb, vagy a legszeretőbb szülőivé váljanak az élővilágnak. Az, hogy emberek vagyunk, nem jelent garanciát arra, hogy szülőknek is jók leszünk. Ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni „szülői utunkon”, először el kell fogadnunk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk.

A Szülői Személyes Béke elérésének első lépése

A Szülői Személyes Béke elérésének első lépése

Gondolja végig azokat a helyzeteket, amikor kevésbé volt elégedett szülői döntéseivel, vagy reakcióival. Készítsen egy listát legalább 5 olyan alkalomról, amikor kiabált a gyermekkel, megütötte őt, figyelmen kívül hagyta, vagy megszégyenítette. Azonosítsa az érzelmeket, melyeket akkor érzett éppúgy, mint gyermeke reakcióit és érzelmeit. Ahogy a listát készíti és visszagondol ezekre az eseményekre, valószínűleg közben ismét érzi az események intenzitását, erejét.

Ezek azok az érzelmek, amelyek az EFT segítségével alakíthatóak, változtathatóak, és végül meg is szüntethetőek, amely végül azt eredményezheti, hogy egészen másképp fog önmagáról, mint szülőről gondolkodni. Sokkal hasznosabb, építőbb szülői minták és érzelmek válthatják fel az eddigieket. És vajon ki ne szeretné azt érezni, hogy sokkal kevesebbszer dühös, tehetetlen, frusztrált, vagy szégyelli magát mindazokért, amiket eddig a tudattalan, ösztönös szülői minták következtében tett?

A gyermeknevelés fejlődése

Tökéletesen rendben van, ha az, amit a szüleink értünk, vagy velünk tettek, nem működik a mi szülői gyakorlatunkban. Mindannyiunknak van egy mentális listája a gyermekkorából azokról a dolgokról, amit megfogadtunk, hogy sosem teszünk majd meg, ha szülők leszünk.

És akkor ijedünk meg igazán, amikor végül halljuk saját magunkat ugyanazokat ismételgetni, amiket a szüleink tettek. Ilyenkor azt mondogatjuk magunknak, hogy „azért nem vagyunk olyan rosszak, csak most épp így kezeltük a helyzetet, és minden rendben lett”. (Ismerősen hangzik?)

Vagy megkísérlünk pont nem olyanok lenni, mint a szüleink, és a végén valami olyan extrém dolgot csinálunk, ami pontosan az ellenkezője a szüleink cselekedeteinek.

Ha ez történik, nagyon jó visszajelzés, hogy tudjuk magunkról: még mindig inkább reagálunk az eseményekre, mint megteremtjük annak körülményeit, amilyen szülők valójában lenni szeretnénk.

A Szülői Személyes Béke elérésének második lépése

A Szülői Személyes Béke elérésének második lépése

Készítsen egy listát legalább 5 olyan kellemetlen eseményről, amire gyermekkorából emlékszik, hogy megszégyenítették, megbüntették, vagy bűnösnek érezte magát valami miatt. Hogyan fegyelmezték, vagy büntették? Előfordult-e, hogy megütötték, elpáholták, elzárták, vagy szavakkal bántalmazták? Milyenek voltak az étkezések, a lefekvések? Mikor érezte azt, hogy rossz, vagy kevesebb valami miatt?

Ezek a negatív érzelmekkel telített emlékek is abba a kategóriába tartoznak, amelyek az EFT segítségével nagyon szépen oldhatóak. Ha ezek a múltbeli élmények és érzések nem korlátozzák többé Önt, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy önmagára, mint szülőre is egészen másképp fog tekinteni, és azokat a helyzeteket, amelyekben eddig képtelen volt továbblépni, és mindenki számára megfelelő módon megoldani, most egy csapásra sikerülhetnek. A múltbeli rossz élmények többé nem korlátozzák, így felszabadultan és nyugodtan fog tudni szembenézni a jelen hasonló kihívásaival.

A gyermeknevelés valóban alakítja a világot.

Ha erőszakot, félelmet és irányítást gyakorlunk a gyermekeink fölött, akkor ezt teremtjük meg a szélesebb világban, és a jövő számára. Ahogy azonban képessé válunk a gyerekeket tisztelettel, szeretettel, és demokratikusan nevelni, képesek leszünk demokráciát és valódi példát mutatni a szélesebb világnak.

A Szülői Személyes Béke elérésének harmadik lépése

A Szülői Személyes Béke elérésének harmadik lépése

Gondolja végig az összes eseményt, amelyben gyermekként félelmet érzett, vagy felnőttként a félelmet használta fel, hogy irányítást gyakoroljon a gyermekei felett. Gondolja végig azokat a helyzeteket is, amikor erőszakot tapasztalt önmagával szemben, vagy alkalmazott a gyermekeivel szemben.

Ezek az események szintén feldolgozhatóak az EFT (Érzelmi Felszabadítás Technikája) módszerének segítségével.

Ha a fenti 3 listából 5-5 eseményt sikerül az EFT segítségével feldolgozni, garantált változáson fog keresztül menni a gyermekeihez való viszonya, és az önmagáról, mint szülőről alkotott elképzelése, és érzései! Gondolt már rá, hogy minél hamarabb kipróbálja, annál hamarabb tesz jót önmagával és gyermekével?

Amennyiben ezt a cikket olvassa, talán már el is köteleződött az új gyermeknevelési elgondolások, és önmaga segítése mellett. Ahogy a gyermeknevelés következő lépcsőfokára lépünk, megszabadulhatunk múltunk negatív eseményeitől, és történeteitől, és lassan, fokozatosan észrevehetjük azt is, hogy a szüleink mindent megtettek értünk, amire csak képesek voltak, és erejükből telt, még akkor is, ha ez akkor, és ott nem volt nekünk elég.

Meggyógyíthatjuk a sebeinket, és választhatunk, hogy mostantól hogyan fogjuk nevelni önmagunkat, és gyermekeinket.

Az EFT segítségével választhatjuk azt is, hogy megszabadulunk gyermekkori emlékeinktől, és teljesen és tökéletesen azokká a szülőkké válunk, akik lenni szeretnénk!

Hogyan sajátíthatóak el új szülői minták az EFT segítségével? Mégis van remény? Személyes Béke Szülőknek

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot egyéni tanácsadásra!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot egyéni tanácsadásra!Tapasztalja meg, az EFT segítségével hogyan képes Ön is gyors, tartós és örömteli változásokat elérni, hogy teljesen és tökéletesen azzá a szülővé váljon, aki lenni szeretne!

Boldog gyermek, boldog szülő
Kérjen időpontot egyéni tanácsadásra!

További információ:
Sághy Zsuzsanna (06-70-433-4227)
info@boldog-gyermek.hu »

Hogyan sajátíthatóak el új szülői minták az EFT segítségével? Mégis van remény? Személyes Béke Szülőknek

Mi az én problémám mint szülő?

Család

Kiút a párkapcsolati problémákból »Párkapcsolati problémák okai »
A párkapcsolati konfliktusok menete, és a kivezető út »Elvált anyaként kikeveredni a gondokból »
Elvált apaként kijönni a mélypontról »Elvált apa és az új kapcsolat »Gyermekláthatás nem biztosított »
A szülői stressz »Stressz és az egészség »Munkahelyi stressz szülőként »Szülő stressz nélkül »Stressz teszt »

Szülőnek születni kell

Ahogy elkezdődött » Gyermeknevelés útvesztői 1. »
Gyermeknevelés útvesztői 2. » Gyermeknevelési szokásainkon változtatni »

Gyermekeinkkel kapcsolatos érzelmek

Érzések, amelyekről a szülők nem beszélnek »
Leggyakoribb negatív érzelmeink szülőként? » Kiút az ördögi körből? »
A tökéletes szülő és a maximalizmus csapdája »

Hogyan sajátíthatóak el új szülői minták az EFT segítségével? Mégis van remény? Személyes Béke Szülőknek

Miben segít az EFT?

Válás előtt » Válóper szülőként » Válás feldolgozása »

Fóbia kezelése » Fogyatékos gyermek nevelése » Gyermekem krónikus beteg »

EFT megoldási lehetőségek

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Első kézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.
Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása