Alternatív segítség a gyerek hiperaktivitás, és a figyelemzavar kezelésében

Hogyan segíthetünk hiperaktivitás, figyelemzavar kezelésében, az EFT segítségével?

Alternatív segítség a gyerek hiperaktivitás, és a figyelemzavar kezelésébenA hiperaktív, figyelemzavarral küzdő gyerekek, és a család életében szinte biztosan felmerül a stressz, az erős érzelmi hullámzások, a szülők részéről a kudarc, az elkeseredettség. Ezek oldására nem tanácsokra, hanem eszközre van szükség, mely hatékonyan, és gyorsan működik! Ebben fog segíteni az EFT.

A honlap szakemberei abban tudnak segíteni Önnek, és gyermekének, hogy a hiperaktivitás, figyelemzavar miatt kialakult stresszállapotok, a gyermeke viselkedése, és az szülők nyugalmi állapota helyreálljanak.

Azonban nem vállaljuk fel a hiperaktivitás, a figyelemzavar diagnózisát, annak gyógykezelését, és bármilyen fajta gyógyítását.

 • Az EFT (Érzelmi Felszabadítás Technikája) Gary Craig által felfedezett stresszoldó módszer.

  Erről többet itt » tudhat meg

 • Miért pont az EFT az, ami segít a hiperaktivitás oldásában?

  Az EFT különösen alkalmas arra, hogy segítsen a megoldatlan érzelmi problémák, mint például düh, szorongás, trauma kezelésében. Abban az esetben, ha a felszínen, vagy a mélyen rejlő érzelmi problémák oldása megtörténik a figyelemzavar, hiperaktivitás tünetei általában csökkennek.

  Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az EFT használata mentesíti az orvosi kezelés alól. Abban az esetben, ha a gyermeke Ritalint vagy más gyógyszert szed, konzultáljon orvosával, de semmiképpen NE hagyja abba a gyógykezelést, ha csak az orvos azt tanácsolja!

  Ha érzelmi alapon közelítjük meg a hiperaktivitást, a figyelemzavart, akkor teljesen biztos, hogy találkozni fogunk a düh, félelem, szorongás, bűntudat érzésével, és olyan állapotokkal, hiedelmekkel, mint „nem fogadnak el”, „ nem tudok beilleszkedni” „nem vagyok olyan jó, mint a többiek”. Így a figyelemzavar, és a hiperaktivitás tünete az ez alatt meghúzódó érzelmi problémáknak, melyek oldásával maguk a tünetek gyakran csökkennek.

 • Hogyan lehet segíteni az EFT-vel ADD vagy ADHD esetén?

  Hogyan lehet segíteni az EFT-vel ADD, ADHD esetén?

  Kezdjük a közvetlen viselkedési tünetekkel! A gyerekek nem tudnak figyelni, nem akarnak iskolába menni, nem akarják megcsinálni a házi feladatot, stb. Az EFT-vel itt a különböző viselkedési helyzeteket célozzuk meg. Abban az esetben, ha a tünetek (viselkedés) csökken, akkor jó irányba haladunk, ha nem akkor érdemesebb mélyebbre ásni.

  Ekkor a háttérben meghúzódó traumát érdemes keresni, és azt oldani. Milyen traumák azok, melyekkel érdemes először foglalkozni? Kezdetnek az iskolai traumákat kell feldolgozni. Történt-e olyan dolog az iskolában, mely a gyermekből olyan mértékű stresszt hozott elő, mely figyelemzavart, hiperaktivitást hozott ki? Igen, itt már nagyobb eséllyel kutakodunk a gyermek emlékeiben, sok esetben az iskolában, vagy a tanulás során szerzett negatív élmények okozzák a problémát. De még mindig nem az iskolai problémák felelősek leginkább a problémák kialakulásáért, hanem annál mélyebb, régebbi, tudatalattiban tárolt régebbi események.

  Ahogy egyre mélyebben vagyunk, nagy valószínűséggel találunk a hiperaktív gyermek esetében olyan traumát, mely feszültséget, dühöt, haragot váltott ki belőle. Mivel ezek a régi emlékek már nem tudatosak, ha rákérdeznénk a gyerekre, akkor nem tudná logikusan összekapcsolni a régi eseményeket a jelen állapotban aktuális problémával. De az EFT segítségével meghatározhatók ezek a traumák, és jól oldhatók.

 • Milyen traumák húzódhatnak meg az ADD, és az ADHD mögött?

Milyen traumák húzódhatnak meg az ADD, az ADHD mögött?
 • Magzati korban bekövetkező események.

 • Szüléskori traumák.

 • Olyan veszélyes betegségek, egészségügyi beavatkozások, melyek bekövetkeztek a gyermek életében.

 • Balesetek.

 • Családi negatív események (veszekedések, tettlegesség, válás, elhalálozás, súlyos betegség a családban)

 • Szubjektív traumatikus élmények (melyek az egyén számára traumatikusak, de a környezetében élők számára nem). Például ilyen a testvér születése, elszakadás anyától, egyedüllét, félelem óvodában, stb.

 • De mi van akkor, ha nem találhatók traumatikus élmények a gyermek életében?

  Ekkor tovább vizsgálódunk. Előfordul az is, hogy stresszes helyzetekben a gyermek nem tudja a problémákat jól lereagálni, sőt túlreagálja azokat. Lehet, hogy fokozott stresszt, feszültséget okoz, ha nem tudja, hogyan kell tanulni az iskolában, többre lenne képes, de nem tudja hozni a várt eredményeket. A figyelemzavar, a hiperaktivitás ilyen esetben nem más, mint a stressz következtében jelentkező reakció.

 • Milyen hatékonysággal képes az EFT segíteni a hiperaktív, figyelemzavaros gyerekek esetében?

  Milyen hatékonysággal képes az EFT segíteni a hiperaktív, figyelemzavaros gyerekek esetében?

  Voltak olyan esetek, ahol a gyerekek, néhány foglalkozás után a gyerekek figyelemzavara teljesen megszűnt, és tartós maradt ez az állapot. Más esetekben a tünetek mérséklődtek, a gyerekek egy ESZKÖZ-t kaptak a kezükbe, az EFT által, mely segített nekik a stresszes helyzeteket oldani, és megnyugodni.

  Az EFT nem csak a traumákat képes oldani a figyelemzavar, és a hiperaktivitás tekintetében, hanem képes helyreállítani az önbizalmat, visszahozza a gyerekek elveszettnek hitt életkedvét, motivációját. Ez legalább annyira fontos, mint a figyelemzavar (ADD), és a hiperaktivitás (ADHD) tünetek mérséklése.

  A teljes képhez azonban hozzátartozik a következő megállapítás is:

A figyelemzavar, és a hiperaktivitás oldása csak akkor lehet sikeres, ha a szülő is segít! Mert a családot úgy érdemes felfogni, mint egy rendszert, melynek a legkisebb eleme a gyermek. Ez a legkisebb elem azonban önállóan nem lesz képes a problémáink kezelésére!

 • Ha szeretne segíteni, akkor kérem, olvassa el a Hiperaktív gyerekek szüleinek írt cikket »is!

Alternatív segítség a gyerek hiperaktivitás, és a figyelemzavar kezelésében Hogyan segíthetünk hiperaktivitás, figyelemzavar kezelésében, az EFT segítségével?

 • Mit tehet a szülő, ha a gyermeke hiperaktív vagy figyelemzavaros?

  Mit tehet a szülő, ha a gyermeke hiperaktív vagy figyelemzavaros?

  Amennyiben felmerült Önben a gyanú, hogy a gyermeke hiperaktív vagy figyelemzavaros, kérjen időpontot a helyi Nevelési Tanácsadótól, hogy a szakemberek ki tudják deríteni, hogy pontosan mi a probléma.

  Amennyiben az Ön gyermeke szakemberek által megállapítottan hiperaktív vagy figyelemzavaros, akkor a következőkben kaphat segítséget:

  Gyermeke, és Ön megtanulhatja, hogyan kezeljék a feszült, stresszes helyzeteket. Megismerhetik a jelenlegi ismeretek szerint az egyik leghatékonyabb, gyors, tartós, és egyszerű stresszoldó módszert, az EFT-t. Mely segíteni fog mindkettőjük önbizalmának, nyugalmának növelésében.

  Hogyan segíthet az EFT az Ön gyermekének?

  Vegyen részt közösen gyermekével, és kérjenek együtt időpontot!

  Fogjon össze gyermekével, mert csak közösen sikerülhet!

 • Miért éri meg igénybe venni ezt a segítséget?

 • Mert gyermeke problémái gyorsabban oldódnak, ha ön is aktív részese ennek a folyamatnak.

 • Mert a tanácsok mellett olyan eszközt kap a kezébe, melynek segítségével meg is tudja oldani a problémákat.

 • Mert a szülő önbizalma, szülőképe a minden energiát igénybe vevő hiperaktív gyermek esetében folyamatosan romlik, illetve az állandó igénybevétel hatására még egy kötélidegzet is megkopik.

 • Mert mindketten azonnal megtapasztalják, hogy az EFT elengedhetetlenül fontos része annak, hogy kijöjjenek ebből a problémából.

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot, hogy helyreálljon a béke!

A hiperaktív gyerek nevelése kihívás a nap 24 órájában.

Éppen ezért az ADD, és ADHD esetén a gyerekkel való segítő munka mellett szükség van a szülőkre is!

Fogjunk össze!

Alternatív segítség a gyerek hiperaktivitás, és a figyelemzavar kezelésében Hogyan segíthetünk hiperaktivitás, figyelemzavar kezelésében, az EFT segítségével?

Segítség hiperaktív gyermekeknek, és szüleiknek
Jelentkezzen hiperaktív tréningre!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Alternatív segítség a gyerek hiperaktivitás, és a figyelemzavar kezelésében Hogyan segíthetünk hiperaktivitás, figyelemzavar kezelésében, az EFT segítségével?

Mi a gyermekem problémája?

Család és gyermeknevelés

Válás és a gyermek 1. » Válás és a gyermek 2. »
Feldolgozta-e a válást a gyermekem? » Mit jelent a gyermekemnek a válás? » Átsegíteni gyermekem a váláson » Kamaszok és a válás »

Tanulási problémák

Diszlexia » Diszlexia és az önbizalom »Segítség a tanulási nehézségek felismerésében »
Ismerjük fel a tanulási nehézségeket! » Nem megy a tanulás » Nem tanul a gyermek »
Gyermekemnek rosszak a jegyei, mit tegyek? »
Magántanár? Hogyan válasszak magántanárt? » Büntessem vagy motiváljam? »
Hasznos mindennapi motivációs ötletek » Iskolai kudarcok » Szülő és gyermek együtt tanul » Vizsgadrukk »
Iskolai bukás, pótvizsga » Pótvizsga felkészülés » Tanulás értelme »

Viselkedési problémák

Gyermekemet bántalmazzák az iskolában» Gyermekemet nem fogadják be az iskolában »
Önértékelés teszt »Önbizalomhiányos gyermek »
A serdülő az önismeret, és az önértékelés » Önértékelési konfliktusok és a serdülőkor »
Önbecsülés hiánya » Önismereti fogalmak, az önismeret fejlődése »
Túlsúlyos a gyermekem 1. Hogyan állítható vissza egy túlsúlyos gyermek önbizalma?»
Túlsúlyos a gyermekem 2. Mi lehet gyermeke túlsúlyának az oka? »
Túlsúlyos a gyermekem 3. Mit tegyen a szülő, ha a gyermeke túlsúlyos? »
Agresszív a gyermekem »
Gyermeki agresszió megelőzése » A társai verik a gyermekem az iskolában »
Gyermekem balhézik a tanárokkal 1. » Gyermekem balhézik a tanárokkal 2. »
Gyermekem csúnyán beszél » Csúfolják a gyermekem! »
Én csak áldozat vagyok nem vállalok felelősséget! » Szorong a gyermekem »
Félelem szorongás leküzdése gyermekeknél » Gyermekkori fejfájás »
Iskolaváltás 1. Hogyan, és mikor váltsunk iskolát? »
Iskolaváltás 2. Segítsünk az iskolaváltással járó stressz leküzdésében»
Számítógép függés » Internetfüggőség » Internetfüggőség teszt »

Kisgyerekes gondok

Alvás, alvásproblémák kisgyerekeknél »Alvásproblémák kezelése kisgyermekek estében »
Kistestvér érkezik, hogyan előzzem meg a testvérféltékenységet? »Gyakran beteg a gyermekem »
Beszoktatás a bölcsődébe, óvodába »
Szobatisztaság elérése kisgyerekeknél »

Stressz problémák

Ismerje meg, a kezeletlen stressz kockázatait! » Stressz teszt gyerekeknek »
Gyermek és a stressz » Mitől stresszel a gyerek? » Stresszoldás az iskolában »
Stressz háttere. »

Tehetséges gyermek, tehetséggondozás

Tehetséges gyermek »

Alternatív segítség a gyerek hiperaktivitás, és a figyelemzavar kezelésében Hogyan segíthetünk hiperaktivitás, figyelemzavar kezelésében, az EFT segítségével?

Megoldási lehetőségek

Kínálat

Kínálat (Minden egy helyen röviden)»

Tanfolyamok Gyerekeknek

Stresszkezelő gyermektanfolyam »
Stresszkezelő Tanfolyam osztályoknak » Stresszkezelő tanfolyam vidéken »
Mit oktatunk a stresszkezelő gyermek tanfolyamon? »
Lelki felkészülés a középiskolai felvételire »
Stresszkezelő tanfolyam vélemények »
Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!»

Speciális egyéni foglalkozások

Intenzív nyári foglalkozások gyerekeknek »
Skype™ konzultáció szülőknek bárhonnan, az interneten keresztül »

Alternatív segítség a gyerek hiperaktivitás, és a figyelemzavar kezelésében Hogyan segíthetünk hiperaktivitás, figyelemzavar kezelésében, az EFT segítségével?

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek