Hiperaktivitás tünetei a gyermek különböző életkorában

Hogyan ismerhetjük fel a hiperaktivitást minden korban?

Hiperaktivitás tünetei a gyermek különböző életkorábanA hiperaktivitás tünetei koronként változnak, érdemes minél hamarabb tisztában lenni ezekkel, hogy felismerjük a problémát!

A hiperaktivitás tünetei koronként változnak, érdemes minél hamarabb tisztában lenni ezekkel, hogy felismerjük a problémát!

Az alábbi tünetek önállóan nem alkalmasak arra, hogy a szülő, a pedagógus hiperaktivitást diagnosztizáljon az átlagnál aktívabb, izgága gyerek esetében! Amennyiben felmerül a gyanú, keresse fel a helyi Nevelési Tanácsadót, ahol segítséget kap a probléma diagnosztizálásában, kezelésében.

A honlap szakemberei abban tudnak segíteni Önnek, és gyermekének, hogy a hiperaktivitás, figyelemzavar miatt kialakult stresszállapotok, a gyermeke viselkedése, és az szülők nyugalmi állapota helyreálljanak.

Azonban nem vállaljuk fel a hiperaktivitás, a figyelemzavar diagnózisát, annak gyógykezelését, és bármilyen fajta gyógyítását.

 • Korai hiperaktivitás tünetek

  Néhány anya arra is emlékszik, hogy a később hiperaktívnak diagnosztizált gyermeke a méhében sokkal erősebben rugdalódzott, mint a többi gyermek. De ez még egyáltalán nem bizonyíték arra, hogy a gyermek, aki élénken rugdalódzik hiperaktív.

  Amennyiben a gyermek hiperaktivitást mutató tünetei jelentkeznek már 6 évesen, akkor azok a tünetek jelen voltak már korábban is akár 5 évesen is, vagy még korábban.

  Az első igazi problémák, akkor jelentkeznek a hiperaktív gyerekeknél, amikor olyan környezetbe kerülnek, ahol szabályokat kell követni, és valamilyen rendszer szerint kell élni. ez általában az óvoda vagy az általános iskola alsó tagozata. A diagnózist azonban nem lehet egy tünet alapján megállapítani. A hiperaktivitásnak számos tünete jelen kell, hogy legyen.

 • Hiperaktivitás a korai gyerekkorban, és az oviban

  A kisgyermek nem képes arra, hogy egy helyben, nyugodtan üljön, vagy kövesse az egyszerű utasításokat, vagy kontrollálja az impulzusait. Könnyen mérges lesz akár ok nélkül is, összeveszik a társaival, testvéreivel, akár meg is üti őket. Hajlamosak arra, hogy türelmetlenek legyenek, beleszólnak a mások beszédébe, játékában. Folyamatos mozgásban vannak, az egyik játékról pillanatok alatt váltanak a másikra. Tele vannak energiával, és a veszélyérzetük nagyon alacsony. Esetleg a fájdalomküszöbük is jóval magasabb, mint az átlag. Könnyen keveredhetnek bajba akár egy bevásárlás alatt is. Ők azok, akik bedobálnak dolgokat a kosárba, akik nem tudnak nyugodtan ülni a bevásárlókocsiban, és akik kivágják a nagy hisztit, ha nem veszik meg neki, amit ők akarnak.

 • Hiperaktivitás jellemzői az általános iskolás korban

  A hiperaktivitás soha nem egyformán jelentkezik. Van olyan gyermek, aki a hiperaktivitás és az impulzív tüneteket mutatja leginkább. Mások a koncentráció hiányát hozzák elsősorban. Ők a figyelemzavarral rendelkező gyerekek, és megint másokra jellemző a kevert tünetcsoport, nem csak a hiperaktivitás, és impulzivitással küzdenek, de a koncentrációs képességük is jelentősen gyengébb. Az iskolás évek alatt a hiperaktív impulzív tünetcsoport jellemzőit mutató gyerekeket nem lehet nem észrevenni az iskolában. Az órák alatt zavaró a magatartásuk, engedély nélkül válaszolnak a tanár által feltett kérdésekre, állandóan beszélnek, felállnak a helyükről, mászkálnak órán.

  A koncentrációs képességek hiánya miatt figyelmetlennek tűnő gyerekeket nehezebb kiszúrni. Ők a figyelemzavaros gyerekek. Nekik nehézségeik vannak azzal, hogy kövessék a tanár utasításait, hogy megcsinálják a házi feladatot. Sok időt töltenek ábrándozással, elvesztenek játékokat, iskolai felszerelést, kerülik azokat a helyzeteket, mely során szükség van koncentrációra, például az olvasás. Nagyon gyakran rendetlen az asztaluk, nehezen tudják szervezni az életüket. A táskájuk, a füzeteik rendezetlenek, követhetetlenek.

 • A hiperaktivitás tinédzser korban

  A hiperaktivitás tinédzser korban

  Különösen a figyelemzavar esetében ekkor jelentkeznek erőteljesen a problémák. Miért? Mert ekkor a gyerekek egyre nagyobb terhelést kapnak az iskolában, és ezt már nem tudják a megszokott módszereikkel kompenzálni. Abban az esetben, ha a jegyek erősen leromlottak, akkor gyanakodhatunk akár figyelemzavarra is. Mert az alsó tagozatban könnyen megoldotta azt a kevés, és egyszerű feladatot, ha kellően intelligens volt a gyermek, de a felsőben minden napra más tanár, más elvárásokhoz kell alkalmazkodni, és ez jóval megterhelőbb, a figyelem jelentősebben igénybe van véve. Ha nehezen koncentrál, akkor könnyen belefuthat abba a helyzetbe, hogy tudja az anyagot, csak figyelmetlenség miatt kap egy rosszabb jegyet.

  Ebben az időszakban erősebben jelentkezik a hiperaktív gyerekek esetében a viselkedési, és koncentrációs problémák mellett a romló önértékelés, depresszió, vagy táplálkozási zavarok.

  Az azonban soha nem egyszerű, hogy a szülő képes legyen megkülönböztetni a tinédzser gyermekének a hangulatváltozásait, és viselkedését a hiperaktivitástól. Ezért, ha felmerül a gyanú, hogy a gyermeke hiperaktív, akkor keresse a szakemberek segítségét, akik meg tudják tanítani a gyermekét arra, hogyan kezelje az iskolai stressz helyzeteket, hogyan szocializálódjon, illetve, hogyan kezelje a saját érzelmeit, energiáit.

Hiperaktivitás tünetei a gyermek különböző életkorában Hogyan ismerhetjük fel a hiperaktivitást minden korban?

 • Mit tehet a szülő, ha a gyermeke hiperaktív vagy figyelemzavaros?

  Mit tehet a szülő, ha a gyermeke hiperaktív vagy figyelemzavaros?

  Amennyiben felmerült Önben a gyanú, hogy a gyermeke hiperaktív vagy figyelemzavaros, kérjen időpontot a helyi Nevelési Tanácsadótól, hogy a szakemberek ki tudják deríteni, hogy pontosan mi a probléma.

  Amennyiben az Ön gyermeke szakemberek által megállapítottan hiperaktív vagy figyelemzavaros, akkor a következőkben kaphat segítséget:

  Gyermeke, és Ön megtanulhatja, hogyan kezeljék a feszült, stresszes helyzeteket. Megismerhetik a jelenlegi ismeretek szerint az egyik leghatékonyabb, gyors, tartós, és egyszerű stresszoldó módszert, az EFT-t. Mely segíteni fog mindkettőjük önbizalmának, nyugalmának növelésében.

  Hogyan segíthet az EFT az Ön gyermekének?

  Vegyen részt közösen gyermekével, és kérjenek együtt időpontot!

  Fogjon össze gyermekével, mert csak közösen sikerülhet!

 • Miért éri meg igénybe venni ezt a segítséget?

 • Mert gyermeke problémái gyorsabban oldódnak, ha ön is aktív részese ennek a folyamatnak.

 • Mert a tanácsok mellett olyan eszközt kap a kezébe, melynek segítségével meg is tudja oldani a problémákat.

 • Mert a szülő önbizalma, szülőképe a minden energiát igénybe vevő hiperaktív gyermek esetében folyamatosan romlik, illetve az állandó igénybevétel hatására még egy kötélidegzet is megkopik.

 • Mert mindketten azonnal megtapasztalják, hogy az EFT elengedhetetlenül fontos része annak, hogy kijöjjenek ebből a problémából.

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot, hogy helyreálljon a béke!

A hiperaktív gyerek nevelése kihívás a nap 24 órájában.

Éppen ezért az ADD, és ADHD esetén a gyerekkel való segítő munka mellett szükség van a szülőkre is!

Fogjunk össze!

Hiperaktivitás tünetei a gyermek különböző életkorában Hogyan ismerhetjük fel a hiperaktivitást minden korban?

Segítség hiperaktív gyermekeknek, és szüleiknek
Jelentkezzen hiperaktív tréningre!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Hiperaktivitás tünetei a gyermek különböző életkorában Hogyan ismerhetjük fel a hiperaktivitást minden korban?

Mi a gyermekem problémája?

Család és gyermeknevelés

Válás és a gyermek 1. » Válás és a gyermek 2. »
Feldolgozta-e a válást a gyermekem? » Mit jelent a gyermekemnek a válás? » Átsegíteni gyermekem a váláson » Kamaszok és a válás »

Tanulási problémák

Diszlexia » Diszlexia és az önbizalom »Segítség a tanulási nehézségek felismerésében »
Ismerjük fel a tanulási nehézségeket! » Nem megy a tanulás » Nem tanul a gyermek »
Gyermekemnek rosszak a jegyei, mit tegyek? »
Magántanár? Hogyan válasszak magántanárt? » Büntessem vagy motiváljam? »
Hasznos mindennapi motivációs ötletek » Iskolai kudarcok » Szülő és gyermek együtt tanul » Vizsgadrukk »
Iskolai bukás, pótvizsga » Pótvizsga felkészülés » Tanulás értelme »

Viselkedési problémák

Gyermekemet bántalmazzák az iskolában» Gyermekemet nem fogadják be az iskolában »
Önértékelés teszt »Önbizalomhiányos gyermek »
A serdülő az önismeret, és az önértékelés » Önértékelési konfliktusok és a serdülőkor »
Önbecsülés hiánya » Önismereti fogalmak, az önismeret fejlődése »
Túlsúlyos a gyermekem 1. Hogyan állítható vissza egy túlsúlyos gyermek önbizalma?»
Túlsúlyos a gyermekem 2. Mi lehet gyermeke túlsúlyának az oka? »
Túlsúlyos a gyermekem 3. Mit tegyen a szülő, ha a gyermeke túlsúlyos? »
Agresszív a gyermekem »
Gyermeki agresszió megelőzése » A társai verik a gyermekem az iskolában »
Gyermekem balhézik a tanárokkal 1. » Gyermekem balhézik a tanárokkal 2. »
Gyermekem csúnyán beszél » Csúfolják a gyermekem! »
Én csak áldozat vagyok nem vállalok felelősséget! » Szorong a gyermekem »
Félelem szorongás leküzdése gyermekeknél » Gyermekkori fejfájás »
Iskolaváltás 1. Hogyan, és mikor váltsunk iskolát? »
Iskolaváltás 2. Segítsünk az iskolaváltással járó stressz leküzdésében»
Számítógép függés » Internetfüggőség » Internetfüggőség teszt »

Kisgyerekes gondok

Alvás, alvásproblémák kisgyerekeknél »Alvásproblémák kezelése kisgyermekek estében »
Kistestvér érkezik, hogyan előzzem meg a testvérféltékenységet? »Gyakran beteg a gyermekem »
Beszoktatás a bölcsődébe, óvodába »
Szobatisztaság elérése kisgyerekeknél »

Stressz problémák

Ismerje meg, a kezeletlen stressz kockázatait! » Stressz teszt gyerekeknek »
Gyermek és a stressz » Mitől stresszel a gyerek? » Stresszoldás az iskolában »
Stressz háttere. »

Tehetséges gyermek, tehetséggondozás

Tehetséges gyermek »

Hiperaktivitás tünetei a gyermek különböző életkorában Hogyan ismerhetjük fel a hiperaktivitást minden korban?

Megoldási lehetőségek

Kínálat

Kínálat (Minden egy helyen röviden)»

Tanfolyamok Gyerekeknek

Stresszkezelő gyermektanfolyam »
Stresszkezelő Tanfolyam osztályoknak » Stresszkezelő tanfolyam vidéken »
Mit oktatunk a stresszkezelő gyermek tanfolyamon? »
Lelki felkészülés a középiskolai felvételire »
Stresszkezelő tanfolyam vélemények »
Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!»

Speciális egyéni foglalkozások

Intenzív nyári foglalkozások gyerekeknek »
Skype™ konzultáció szülőknek bárhonnan, az interneten keresztül »

Hiperaktivitás tünetei a gyermek különböző életkorában Hogyan ismerhetjük fel a hiperaktivitást minden korban?

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek