Újságíró kipróbálja az EFT -t

Mi a tapasztalata egy újságírónak az EFT-ről?

A Daily Telegraph - az Egyesült Királyság legnagyobb példányszámú napilapjának - egyik újságírója tesztelte az EFT-t, mint stresszoldó módszert. Ismerje meg a a véleményét Ön is!

A kopogtatós módszer gyógyítja a fizikai és a lelki problémákat

A kopogtatós módszer gyógyítja a fizikai és a lelki problémákat.

Beverley Turner kipróbálja a „kopogtatós” technikát, melyet arra találtak ki, hogy gyógyítsa a fizikai és lelki problémákat azáltal, hogy kopogtatjuk a test láthatatlan energia csatornáit.

2010. Február 15.

Rens Blom rúdugró 2005-ben a kopogtatásnak köszönhette, hogy váratlanul világbajnokságot nyert

Michael Ball énekest látták, amint használja a kopogtatást, mielőtt fellépett volna egy TV-s beszélgető Show-ban. A módszert Stephen Gately -től egy fiatal énekestől tanulta. Aki arra használta, hogy megnyugtassa magát a fellépések előtt. Lilly Allen is e módszer hatékonyságának köszönhette a fogyását. Az Amerikai PGA (golf) játékosai gyakran alkalmazzák ezt a módszert a pályán. Rens Blom rúdugró 2005-ben a kopogtatásnak köszönhette, hogy váratlanul világbajnokságot nyert. Az internet milliónyi története bizonyítja, hogy segített már a szorongás, a fóbia, függőségek megszüntetésében. Ezért elhatároztam, hogy közel 2 év pszichoterápia után végre tudni akartam, hogy mi ez a titokzatos „kopogtatós” dolog. Ezért beiratkoztam egy EFT (Érzelmi Felszabadítás Technikája) kurzusra, melyet Londonban Richard Mark tartott a Londoni Regent’s College-ban.

Richard Mark EFT terapeuta, aki pszichológusként dolgozott 12 évig.

A kurzusra csupa különböző ember gyűlt össze, ügyvédek, egészségügyben dolgozók, pszichológusok, trénerek, és szülők. A csoport nagy részében ott volt a szkepticizmus, és számos kérdőjel.

A tanfolyam tudásalapja Gary Craig EFT módszere, melyet 1997-ben ismertetett meg a világgal. Craig tanulmányozta Dr. Callahan Gondolatmező terápiáját a 80-as években, és John Diamond-féle Kineziológiát. Melyek gyökerei az ősi keleti kultúrák „meridián energia” elméletéből, az akupunktúrából, és a Shiatsu -ból származnak, és legalább 3000 évesek.

Ezek a módszerek azt állítják, hogy a testünk láthatatlan energia csatornákat tartalmaz – meridiánok – és több száz akupunktúrás pontot határoznak meg, melyek az energiacsatornák kereszteződéseiben vannak. Ezekben a meridiánokban az élet viszontagságai által zavarok keletkeznek. Melyek szélsőséges helyzetben nem csak lelki, de testi megbetegedéseket is okozhatnak.

Az EFT úgy működik, hogy az ember ilyen akupunktúrás pontokat kopogtat, miközben hangosan mond valamit. És itt kezd a dolog egy kicsit furcsa lenni.

Mikor párban dolgoztunk, meghatároztunk egy fizikai problémát a testünkben, és a következőt mondogattuk: „Annak ellenére, hogy sajog a térdem / fejfájásom van / kimerültem / mélységesen szeretem, és teljesen elfogadom magam.” Emellett kopogtattuk a meridián pontokat: kézfejen a kisujj felett, a fejtetőn, a szem körül, az orr alatt, az állon, a kulcscsonthoz közel, és a hónalj alatt. Alig tudtam ellenállni, hogy ne kezdjek el „ooh ooh” majomszerű hangokat kiadni közben, olyan muris volt.

Módszer kulcsa, hogy a kopogtatás közben megbecsüljük az érzelmi vagy fizikai problémáink erősségét, mely értékelhetővé teszi számunkra, hogy milyen sikeres volt a kopogtatás.

Mark elmondta, hogy a módszer kifejezetten alkalmas traumák, balesetek, erőszak, gyermekkori fájdalmas emlékek vagy éppen a jelenlegi életünk fontos szereplői által adott káros negatív üzenetek semlegesítésére, kezelésére.

Majd továbbmentünk az érzelmi problémákhoz, ahol kiválasztottunk egy olyan emléket, melynek megtörténte nehézséget okoz számunkra, de a tanfolyami keretek között még kezelhető volt.

Felhasználva a „Mozi Technikát” (speciális EFT technika - fordító megjegyzése) lefuttatunk egy belső filmet arról a speciális eseményről, címet adtunk neki, és megbecsültük az érzelmi erősségét 0-10-ig.

Majd a következőt mondtuk: „Annak ellenére, hogy van ez a megvertek a játszótéren / autóbaleset / betegség diagnózis filmem, mélységesen és teljesen elfogadom magam.”

Extrém esetekben, a kliens a filmet nagy nehézségek árán tudja csak leforgatni a fejében, majd lépésről, lépésre egyre nyugodtabbá válik.

Bár- talán a magas adrenalin szintem miatt leblokkoltam, - mikor ezt a Mozi technikát alkalmaztam a saját lelki élményemre, mely egy kegyetlen támadás volt 20 évvel ezelőtt, az emlék érzelmi töltése nem igen halványodott. De nem éreztem magam első osztályú jelöltnek.

Az EFT-nek nagyon meggyőző eredményei vannak bármilyen érzelmi helyzetben, de vitathatatlanul a legnagyobb eredményeket azoknál éri el, akik poszt traumás stressz rendellenességben szenvednek.

Egy ilyen esetet hallottam Marta Krol-tól, aki lengyel klinikai pszichológus, és Marknál tanult, majd visszatért Lengyelországba, ahol megdöbbentőnek találta az EFT-t.

Elmondta, hogy egy 12 éves csecsen kislánnyal dolgozott, akinek beszéd problémái, és szorongása volt attól, hogy 6 évesen, a nagybátyját látta, ahogy darabokra tépve hozták haza, és rátették a konyhaasztalra ahol körülvették az őt sirató rokonok.

Ezt követően a kisgyermek nem szólalt meg 12 hónapig.

„Már együtt dolgoztunk 6 hónapja, de nem értünk el számottevő eredményt.” – mondta Krol.

„Majd kipróbáltam az EFT-t. A kislány végignézte (mentálisan - fordító megjegyzése) az egész szörnyűséget egy filmen (alkalmazva a Mozi technikát,- fordító megjegyzése) egy TV-n, mely egy másik tv-ben volt, és így tovább, öt egymást követő TV szintjéig, és még így is egy függöny mögül nézte az eseményeket. De 6 hét múlva ismét folyékonyan beszélt, és eltűnt a szorongása. Őszintén bevallom, hogy nem tudtam volna rajta segíteni az EFT nélkül.”

Emma-Leigh Johnson egy Londonban dolgozó addiktológus, egyértelműen meg van győződve az eredményekről. „Amikor eljutnak hozzám a kliensek már rendszerint túl vannak sok terápián. Már kívülről ismerik, hogy mit kell ilyenkor mondani. Az EFT annyira eltérő, nem is tudják, hogy mire vagyok kíváncsi.”

„Kevés terápia ad arra lehetőséget, hogy a kliens kimondja, hogy elfogadja magát még akkor is, ha megerőszakolták, bántalmazták, függőségben szenved. És emellett foglalkozik azokkal az érzésekkel, melyek ilyenkor felmerülnek.”

Johnson úgy magyarázza ezt, hogy sok módszer különválasztja az eseményt az embertől.

Ezzel azonban képes vagy megváltoztatni azt, ahogy érzel valami miatt, de nem tudod megváltoztatni azt ami történt. Ez az érzelmi szabadság. „Nagyobb változásokat érzékelek akkor, mikor az EFT-t használom, mint bármely más módszer esetében.”

Az EFT megtanítja az egyént arra, hogy magával vigye azt a tudást, melyet bármikor tud használni.

Az EFT még gyakran a nevetség tárgya. Amikor elmagyaráztam az egészet a férjemnek, azt motyogta : „Bár nem pakoltam ki a mosogatógépet, de mélységesen szeretem és elfogadom magam.” De, semmi kétségem afelől, hogy a kopogtatás megállja a helyét. És egyre többen fognak hallani róla.

Copyright of Telegraph Media Group Limited 2010

A cikk eredetiben (angolul) »

A Daily Telegraph - az Egyesült Királyság legnagyobb példányszámú napilapjának - egyik újságírója tesztelte az EFT-t, mint stresszoldó módszert. Ismerje meg a a véleményét Ön is! A kopogtatós módszer gyógyítja a fizikai és a lelki problémákat

Amit a felnőttek megtanulhatnak arra a gyerekek is képesek

A stresszoldás képessége tanulható, és sikerrel használható

A cikkben szereplő hírességek a köznapi életben alkalmazták az EFT -t, mint a stresszoldás egy hatékony módszerét. A tanfolyamon résztvevők a cikkben is, és felnőtt magyarországi tanfolyamok során is olyan eseményeket dolgoznak fel, melyek gyermekkorukban történtek meg velük.

Mekkora előnyt szerezhetne az Ön gyermeke azáltal, ha már most gyerekként képes lenne erre? És nem a felnőtt korban kellene ezzel bíbelődni?

Tanulja meg az Ön gyermeke is!

Ez számomra fontos, érdekel a javaslat! »

A Daily Telegraph - az Egyesült Királyság legnagyobb példányszámú napilapjának - egyik újságírója tesztelte az EFT-t, mint stresszoldó módszert. Ismerje meg a a véleményét Ön is! A kopogtatós módszer gyógyítja a fizikai és a lelki problémákat

Akarja tudni mennyire stresszes az Ön gyermeke?

Az alábbi gyermek stressz teszt segítségével megtudhatja.

Tovább a gyermek stressz tesztre »

A Daily Telegraph - az Egyesült Királyság legnagyobb példányszámú napilapjának - egyik újságírója tesztelte az EFT-t, mint stresszoldó módszert. Ismerje meg a a véleményét Ön is! A kopogtatós módszer gyógyítja a fizikai és a lelki problémákat

Lehet, hogy a gyermekemre is ráférne ez a kopogtatás?

Ha oldódik a stressz a gyermeke is vidámabb lesz

Ha gyermeke sokszor rossz hangulatú, ráférne egy kis vidámság, akkor érdemes biztos alapokra helyezni gyermeke stresszoldó képességét!

Ez számomra fontos, érdekel a javaslat! »

Messze lakik Budapesttől? Ez itt nem akadály! »

A Daily Telegraph - az Egyesült Királyság legnagyobb példányszámú napilapjának - egyik újságírója tesztelte az EFT-t, mint stresszoldó módszert. Ismerje meg a a véleményét Ön is! A kopogtatós módszer gyógyítja a fizikai és a lelki problémákat

Ha elégedett a Hírlevéllel, azokkal az értékekkel, melyeket közvetít, ajánlja ismerőseinek, barátainak, kollégáinak!

Ha hírlevelünk megtetszett, kérjük hívja fel rá barátai, szülőtársai figyelmét is! »

Köszönjük a megtisztelő figyelmét!

Sághy Zsuzsanna szülő életmód tanácsadóTakács Péter gyermek életmód tanácsadó

Sághy Zsuzsanna szülő életmód tanácsadó és Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Hírlevelek 2020

Eddig mindenhova utáltam járni, de ide szeretek… » Miért hibáztatják a gyerekek a szüleiket?»
Korosztályos különbségek, és a túlzott számítógép használat » Kezdődik az iskola, de mi lesz a koronavírussal?»
Hogyan segíthetünk a gyerekünknek nemet mondani? » Vajon képes-e egy gyerek megtalálni a problémái lelki okát?»
A nehezen barátkozó gyerek csapdája » Hogyan beszéljük gyerekünkkel a család anyagi helyzetének nehézségeiről? »
Az orvosi diagnózisok hatása a gyerekekre »
Hogyan próbál a gyerekkel kapcsolatba lépni egy pedofil?» A gyerek sokat veszekszik a szüleivel»
Meg lehet-e változtatni a gyerekem karmáját? » Miért akadunk el a szülő gyerek kapcsolat javításában? »
Túl hangosak a gyerekek? 7 ötlet a gyerekek kezelésre, ha túl nagy a hangzavar otthon »
Ha kiabálok az mennyire rossz a gyereknek?» Hogyan hatott az „kütyüzés” a gyerekekere ebben az időszakban? »
Miért fontos most feltöltődni, tanulni, fejlődni? »
Nem unja már a gyerek az örökös otthonlétet? » Digitális oktatás okozta túlterhelés gyereknél és szülőnél »
Most különösen figyeljünk az idősekre!» Stresszoldás, türelemfejlesztés házilag, de profin »
Írja meg miben tudok segíteni Önnek!» Hogyan tudom lekötni a gyerekem figyelmét, ha össze vagyunk zárva? »
13 kérdés, amiről a koronavírus helyzetben érdemes elgondolkodni »
Párkapcsolati konfliktusok koronavírus idején »
Hogyan lehet normális életet élni bezárva, ha gond van a gyerekkel?»
Hogyan beszéljünk a koronavírusról gyerekünknek? »
Miért nehézkes a szocializáció egy túlérzékeny gyerek számára?»
Miért hajlamos az ember a pánikra?» Három érdekes színfolt az elmúlt hetek foglalkozásaiból»
Jó tanuló gyerekem cikizik az osztálytársai » Feldolgozatlan válás hatása egy kamasz párkapcsolatára»
Egy fiú nekitámadt az osztálytársának, mert az szidta az édesanyját»
Gyerek sportverseny felkészítés EFT-vel» A gyerek szorong, és ez mégis eszköz a gyerek kezében »
Ami kihívás a gyereknél, az kihívás a szülőnél» 7 felrázó, sorsfordító kérdés »

Hírlevelek 2019

Karácsony 2019 »
Miért kerülnek bajba az okos gyerekek az iskolában? » Vannak álmaim, de mégse teszek érte… »
Hogyan hat a szülő kiabálása a maximalizmusra? » 3 meglepő dolog az EFT-ről »
Gyerekek, akik szétestek a válás miatt» A gyerek nem dolgozik az órán »
Mikor kell elmondani a gyerekeknek? » Mi történt az óvodában?» „Félek, hogy csalódnak bennem!”-mondja a gyerek »
A gyerek indulatos, bántja a szüleit» Mit tehetek, ha a gyereknek túl erős az igazságérzete az iskolában?»
Vajon káros-e, ha a gyerek lövöldözős játékokkal játszik?»
Kikezdték a gyerekem a suliban» Mit tegyen a szülő, ha a gyerek buta, értelmetlen iskolai vagy házi feladatot kap?»
Klímapánik, klímaszorongás, és a család» Túlélőtippek a mai kor szüleinek tanévkezdésre »
Ki nyeri a tanévkezdés miatti szorongásversenyt? » Miért van az, hogy a gyerek sohasem elégedett?»
Pókfóbiás esetek gyerekeknél, (felnőtteknél) » Parancsolgat a gyerek» Önostorozás szülőként»
Van-e jogom a gyerekek nélkül pihenni pár napot? » A gyerek csőbe húzza a szülőt »
Rossz gyerek vagyok!» Szorongás a középiskolai elvárásoktól »
Két fontos módosítás az oktatási törvényben!» Ne papoljon tinédzser gyermekének!»
Erre figyeljen, ha itt a tanév vége!» Teher alatt nő a pálma, vagy mégsem?»
Az a baj velem, hogy túlságosan kényelmes vagyok!»Legyen az Ön gyermeke is ragyogó konfliktuskezelő!»
Ha elvált erről tudnia kell!» Hogyan gondolkodik egy szorongó gyerek? »
Túlféltem a gyermekem» Iskolában rendes, otthon tombol a gyerek»
Miért fontos a feltétlen szeretet?» Túlságosan izzad a gyerekem»
Fáradt a gyerek az iskolai időszakban? » Hogyan beszélgessünk az élet szörnyűségeiről, ha szembesül vele a gyerek?»
Miért szorong jó néhány istenhívő gyerek? »
Agresszív a gyerek, mit mondjak neki? Ébresztő gondolatok gyereknyelven »
Kiabálós, veszekedős a gyerekkel? » Nem bírnak a gyerekkel az iskolában»
6 technika, hogy a gyermeke kivédje az iskolai bántalmazásokat » Hogyan tudjuk gyermekünket biztonságban?
Mielőtt szülő lettem nekem ezt soha nem mondta senki!» Eltávolodás a párkapcsolatban Hogyan reagál a gyerek? »
Csináld meg a leckéd! Gyere vacsorázni! Menj már fürödni!» Milyen lesz a 2019-es év? »

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Miről írtunk 2018-ban? »
Hírlevelek 2017 » Hírlevelek 2016 » Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek