Hasznos ötletek, ha táborba megy a gyermeke

Hogy a nyári tábor valóban élmény legyen

Hasznos ötletek, ha táborba megy a gyermekeKövess bennünket a Facebook-onA nyári táborok kikapcsolódást kínálnak gyermekeinknek, és valljuk be nekünk is, ha egy kicsit ki akarjuk szellőztetni a fejünket. Olyan hasznos ötleteket, gondolatokat olvashat, melyek segítségével a nyári táborozás pihenés és kikapcsolódás lesz a gyermeke és az Ön számára is.

Nyári táborozás kezdetei

Ha a gyermek még nem volt távol a szüleitől hosszabb időre

A nyári napközis táborok jó bevezetők erre az esetre. Itt, akár az iskola kötelékeitől távol is lehetőség nyílik új dolgok kipróbálására, elsajátítására. De a gyermek otthon alszik, ez megnyugtatja őt.

A nyári napközis táborok kínálata óriási. A pénztálcánk után, érdemes a gyermekünk számára leghasznosabbat, és legérdekesebbet kiválasztani.

Tábor választás

Az első nyári tábor meghatározó lesz a későbbiek szempontjából. Ezért érdemes körültekintően választani.

 • Ne csak minket, hanem a gyermekünket is érdekelje az, amit kínálnak.

 • A korcsoport tekintetében hasonló korosztályba kerüljön.

 • Nyáron érdemes a tanulást egy kicsit háttérbe helyezni, még akkor is, ha a gyermeke nem tartozik az éltanulók közé. Neki is ki kell pihenni az iskolai fáradalmakat.

 • Beszéljünk személyesen a táboroztatókkal, és ez után döntsünk. Kérdezzük meg bátran, hogy hány gyermeket fogadnak, erre mennyi felnőtt fog esni, hogyan kezelik a problémás helyzeteket. Az ítéletünkkor hagyatkozzunk az ösztöneinkre. „Vajon ez az ember megfelelő-e a gyermekem szempontjából? Tudja-e majd fegyelmezni? Tudja-e majd bátorítani a tábor alatt?”

 • Tudja meg, hogy mit fognak csinálni, ha rossz idő lesz! Van-e alternatívájuk?

 • Amit csinálnak az mennyire balesetveszélyes, és balesetek esetén milyen gyorsan tudnak intézkedni?

Alap óvintézkedések a nyári tábor idejére

A gyermek csomagjában feltétlenül legyen

 • Naptej, magas faktorszámú

 • Sapka a napsütés ellen

 • Víz, mely oltja a szomját. A sok élmény között a gyerkőcök gyakran elfelejtenek inni!

Bár a honlap alapvetően nem foglalkozik egészségügyi tanácsadással, de a következők mégis fontosak, mert erről nem nagyon lehet olvasni máshol olvasni!

Tanítsuk meg a gyermeket arra, hogy ne akkor igyon nyáron, amikor már nagyon szomjas, hanem előtte, és rendszeresen. Ha a gyermek keveset iszik az ő maga legkönnyebben a saját vizelete színéből tudja megállapítani. Ha a vizelete átlátszó színű, akkor minden rendben, ha sötét (kivéve láz, gyulladásos betegségek után ahol a vizelet elszineződik, ami természetes állapot), akkor kevés folyadékot fogyaszt.

Ha a gyermek már volt távol a szüleitől hosszabb időre

Ekkor már akár kisebb korban is, ha a gyermek úgy érzi, hogy szívesen kipróbálná magát engedjék bátran.

Ha a gyermeke nem igazán szeretne távol lenni a szüleitől úgy vélem, hogy ez alkati kérdés.

Ha a gyermeke nem igazán szeretne távol lenni a szüleitől vizsgáljuk meg saját magunkat, hogy mi mennyire féltjük őt?

Először is vizsgáljuk meg saját magunkat, hogy mi mennyire féltjük őt? Sok esetben innen indul a problémamegoldás. Ha mi szülők már nem féltjük annyira, akkor a gyermekünk is bátrabb lesz.

Az alkati különbségekben is vannak eltérések. Vannak akiket biztatni kell, hogy menjenek táborozni, másoknak lehetőségeket érdemes kínálni.

A legnagyobb gond akkor van, ha a gyermek egész nap bent van a szobában nyáron, és gépezik. A szülőnek sok szempontból kényelmes, mert nem aggódik azon, hogy hol csavarog a gyermeke, de javaslom, hogy ezeket a gépező gyermekeket érdemes kicsit kirángatni a friss levegőre. Elküldeni természet közelbe, mert kizökkenti őket a megszokott kis komfortzónájukból.

Ottalvós táborok

Ez az első nagy elválás, különösen akkor, ha a gyermek idegen környezetbe megy táborozni, ismerős tanárok, szakkörvezetők nélkül.

Aminek érdemes utánajárni

 • Milyen a tábor korcsoporteloszlása? A nagyok között egyedül lenni, hacsak a gyermekünk nem olyan, aki a jég hátán is megél, és kijön mindenkivel (ilyenkor a nagyok felkarolják a kicsiket), nem tartozik a jó döntések közé. Ha a gyermekét könnyen felidegesítik dolgok, az iskolában is piszkálták a többiek, akkor érdemesebb azonos korcsoportot választani, ahol könnyebben megállja a helyét.

 • Kommunikációs lehetőségek. A legtöbb gyermeknek van mobiltelefonja, van-e térerő ahova mennek?

 • Zsebpénz. Érdemes megtudni a felső, és az alsó limitet, hogy elkerüljék a kellemetlenségeket. Lehetséges, hogy a tábor ára jó, de a gyermekeknek sok dolgot maguk kell, hogy álljanak!

 • Látogatás. Telefonálás. Ez egy kétélű fegyver. A nagyobbaknál ciki, a kisebbek esetében se feltétlenül jó, mert megzavarja a megszokott helyzetet. Kérjük ki a táborvezetők tanácsát! Telefonálás esetén érdemes a reggeli órákra hagyatkozni, mert este sokáig buli van, és a szülő feleslegesen aggódik, holott a gyerek lehet, hogy szállásán hagyta a mobilját. A reggeli adott, azt senki sem halasztja el, mert éhes a fejlődő szervezet!

Mi van akkor, ha a gyermekem a múltbeli kellemetlenségek miatt nem akar táborozni?

Mitől fél a szülő, és a gyerek?

Attól, hogy mindez újra bekövetkezik.

Mit lehet tenni?

A múlt tanulságait érdemes levonni.

 • Mi történt?

 • Mitől keveredett bajba a gyermeke?

 • Hogyan lehet ezt elkerülni a jövőben?

A jelenre is fel lehet készülni.

 • Megtudni, hogy kik lesznek ott idén.

 • Beszélni a táboroztatóval, ellátni őt „Használati útmutatóval”.

 • Elkérni a táboroztató számát, ha szükséges akkor lehessen vele beszélni.

 • A gyermeke önbizalmát növelni, lelkileg felkészíteni hogy valóban jól tudja érezni magát.

Ha baj van tábor idején

Abból sejthetjük, hogy baj van, ha egyre többet telefonálgat, kéri hogy vigyék haza, mert itt milyen rossz. Ez komoly dilemma a szülőnek. „Ha hazaviszem megoldom, vagy csak a félelmeit erősítem?”

Itt sincs konkrét recept. Ön mint szülő biztosan érezni fogja, ha a gyermeke komoly bajban van.

Gyermeke az ilyen helyzetekben fog önállósodnie

Érdemes határozottnak maradni, a gyermeke által jelzett problémákat akár telefonon jelezni a táboroztató felé. Ő lehetőleg diszkréten ismerje meg a helyzetet, és kezelje a gyermeke konfliktusát.

Ne feledje, a gyermeke az ilyen helyzetekben fog önállósodni. Azzal a döntéssel, hogy rábíztuk a táboroztatóra, egyúttal a táboroztató a mi meghosszabbított szülői kezünk. Bízzunk benne, hogy rendezni tudja a helyzetet. Csak akkor hozzuk el a táborból, ha mi is úgy érezzük, és ezzel ő is egyetért!

Az alábbi ajánlat akár az élményteli táborozásban is segíteni fog!

A nyári táborok kikapcsolódást kínálnak gyermekeinknek, és valljuk be nekünk is, ha egy kicsit ki akarjuk szellőztetni a fejünket. Olyan hasznos ötleteket, gondolatokat olvashat, melyek segítségével a nyári táborozás pihenés és kikapcsolódás lesz a gyermeke és az Ön számára is.

Kezdje gyermekével az új tanévet bátrabban, magabiztosabban!

Stresszoldó tanfolyam a nyáron is

Gyermek Stresszkezelő Tanfolyam júniusbanVegyen részt gyermekével a következő stresszoldó tanfolyamon, mely megtanítja gyermekét, hogyan legyen magabiztosabb, hogyan tanuljon könnyebben, és eredményesebben.

Az itt kapott tudás minden gyermek számára hasznos!

A 12 év alatti gyermekek szülei is bent lehetnek a tanfolyam ideje alatt, hogy gyermekeik még hatékonyabban elsajátítsák a stresszoldás technikáit.

A nyári táborok kikapcsolódást kínálnak gyermekeinknek, és valljuk be nekünk is, ha egy kicsit ki akarjuk szellőztetni a fejünket. Olyan hasznos ötleteket, gondolatokat olvashat, melyek segítségével a nyári táborozás pihenés és kikapcsolódás lesz a gyermeke és az Ön számára is.

Jelentkezzen gyermekével a Stresszkezelő alap tanfolyamra, mert így gyermeke vidám és felszabadult lesz!

Élhetsz stresszmentesen! Stresszkezelés tanfolyam gyermekeknek
Jelentkezzen az Élhetsz stresszmentesen
gyermektanfolyamra!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Tovább a Stresszkezelő Gyermek Tanfolyamra! »

A nyári táborok kikapcsolódást kínálnak gyermekeinknek, és valljuk be nekünk is, ha egy kicsit ki akarjuk szellőztetni a fejünket. Olyan hasznos ötleteket, gondolatokat olvashat, melyek segítségével a nyári táborozás pihenés és kikapcsolódás lesz a gyermeke és az Ön számára is.

Intenzív nyári foglalkozások gyerekeknek

Intenzív nyári foglalkozások gyerekeknek A tanévben soha nincs idő semmire, most a nyáron viszont lenne…A tanévben soha nincs idő semmire, most a nyáron viszont lenne…

Vidéken él, de szeretne segíteni gyermekének, de nem tud hetente Budapestre járni?

Elfoglalt? Évközben nem sikerült, de a gyermekének jól jönne egy kis segítség?

Mit jelentenek az intenzív foglalkozások?

4 alkalmas bérletet jelent a gyermekével történő személyes foglalkozásra, két nap alatt.

A foglalkozások mellett egyéb bónusz lehetőségek is várják Önt, melyek tovább fogják segíteni gyermeke fejlesztését. Ez az ajánlat nagyon előnyös feltételekkel Intenzív Foglalkozások Csomag néven érhető el.

Ez biztosan érdekelni fogja Önt!»

A nyári táborok kikapcsolódást kínálnak gyermekeinknek, és valljuk be nekünk is, ha egy kicsit ki akarjuk szellőztetni a fejünket. Olyan hasznos ötleteket, gondolatokat olvashat, melyek segítségével a nyári táborozás pihenés és kikapcsolódás lesz a gyermeke és az Ön számára is.

Ha elégedett a Hírlevéllel, azokkal az értékekkel, melyeket közvetít, ajánlja ismerőseinek, barátainak, kollégáinak!

Ha hírlevelünk megtetszett, kérjük hívja fel rá barátai, szülőtársai figyelmét is! »

Köszönjük a megtisztelő figyelmét!

Sághy Zsuzsanna szülő életmód tanácsadóTakács Péter gyermek életmód tanácsadó

Sághy Zsuzsanna szülő életmód tanácsadó és Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Hírlevelek 2017

Hogy felnőttként jól keressen »
Mi a hasonlóság a Hófehérke és a hét törpe meséje és az iskolai bántalmazottak között? »
Mit tehetünk, ha a gyermekekem osztályába traumatizált gyerek jár? »
Iskolai fogadóóra » Miért kiabál a gyerek a szüleivel?»
A Mindenki film margójára » 10 dolog, amit NE mondjunk a gyermekünknek»
Miért nem tudja letenni a gyerek a telefont? » Gyermekem csúnyán beszél velem!»
Miért menőznek a gyerekek az iskolában?» Otthon tudja az anyagot, de a suliban elvérzik»
Rosszak a jegyek? Nem megy a tanulás? A gyermeke beleesett ebbe a tanulási csapdába?»
Gyermekem indokolatlanul nagy büntetést kap az iskolában »Zárkózott a gyermekem »
Rémálmok gyötrik gyermekét?» Hogyan találja meg gyermeke és Ön a nyugalmát ebben a rohanó világban? »

Hírlevelek 2016

Karácsony 2016»
Válás után párkapcsolat előtt, és a gyerek?» Büszke vagyok a páromra! »
Az iskolai bántalmazás egy olyan oldala, mely Önt is meg fogja lepni» Kivételezik a tanár, csak nem velem…»
Gyermekeink fogadalmai» Utállak, bárcsak meghalnál!»
Miért mondja a gyerek, hogy meg akarok halni? » Hogyan állítsuk meg a testvérek verekedését, veszekedését? 2. »
Hogyan vessünk véget a testvérek veszekedésének? » Felvételizik a gyermeke? A tudás nem elég!»
Tanulási nehézségek leküzdése»
Mennyire valósak a gyermekem félelmei?» A gyermekem nem akar házi feladatot csinálni»
Szokott az Ön gyermeke hisztizni, megsértődni, ok nélkül követelőzni?»
A gyermekem szorong az iskolában»
Ha nem megy szép szóval…» A problémás gyerekek egy fontos, és új megközelítése »
Mitől retteg a szülő tanévkezdéskor, ha „problémás” a gyermeke? »
Egy kedves történet egy segítőkész testvérpárról » Hogyan tudjuk rávenni a gyermekünket, hogy segítsen?» Belefáradt a gyermeknevelésbe?»
Önsegítő filmek dühös, és kis kudarctűrő képességgel rendelkező gyerekeknek iskolai, és otthoni helyzetekre »
Önsegítő filmek szülőknek párkapcsolati és gyermeknevelési problémák esetére»
Önsegítő filmek agresszív, indulatos, és figyelemhiányos gyerekeknek»
Önsegítő filmek szorongós gyerekeknek iskolai, és otthoni helyzetekre »
Ötödikes lesz, de félek, hogy bajok lesznek vele a felső tagozatban»
Szeptemberben iskolába megy, de már most gondok vannak a gyermekemmel! »
Kicsi a gyermekem kudarctűrése » Mennyire nyissam meg gyermekemnek a pénzcsapot? »
Nem akar iskolát váltani, bár ebben a suliban nagyon rosszul érzi magát»
Hogyan kezelje a tinédzser saját testi adottságait?»
Bomba jó ingyenes ajánlat a nyárra!» Ölelés, mint a szeretet kifejezésének formája»
Miért várunk annyit, hogy megoldódjon gyermekünk szorongása?»
Mit tegyek, ha a párom nem vesz részt a gyermeknevelésben?»
Miért fárad el a gyerek az iskolában?» A szorongást tőlem örökölte »
Rossz tanuló vs. jó tanuló » Mit tehet a gyerek, ha a társai vagy mások manipulálni akarják őt? »
Ha eljövök a gyermekem problémájával, akkor én leszek a hibás mert rosszul nevelem? »
Felelős vagyok a szüleim érzéseiért »
Egyedül, de mégse tehetetlenül » Egyedül nevelem a gyermekem » Maximalizmus a végletekig»
Hogyan kezeljük hisztis gyermekünk?» Mit tehet a gyerek, ha utálja a tanárt? »
Tanulni nem akaró tinédzserek» Mindent a gyermekemért Közben hol vagyok én?»
Hogyan segítsünk gyermekünknek kezelni az osztálytársai beszólásait?»
Működő stratégiák, hogy az újévi fogadalmaink megvalósuljanak »

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

A nyári táborok kikapcsolódást kínálnak gyermekeinknek, és valljuk be nekünk is, ha egy kicsit ki akarjuk szellőztetni a fejünket. Olyan hasznos ötleteket, gondolatokat olvashat, melyek segítségével a nyári táborozás pihenés és kikapcsolódás lesz a gyermeke és az Ön számára is.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.
Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek