Milyen lesz a 2013-2014-es tanév a gyerekeknek, a szülőknek, és a tanároknak?

Új törvények, határozatok a 2013-2014-es tanévben!

Milyen lesz a 2013-2014-es tanév a gyerekeknek, a szülőknek, és a tanároknak?Kövess bennünket a Facebook-onIskolakezdés előtt vegyük sorra, hogy mi vár majd a gyerekünkre, szülőkre, és a pedagógusokra a következő tanévben. Minden iskolás gyermeket érintő kérdések.

 • Gyermekeink

  A változások egy része minden gyermeket érint, más változások felmenő rendszerben az 1. az 5. és a 9. osztályra lesznek érvényesek.

 • Az általános iskola mind a 8 osztályában bent kell maradni a gyerekeknek délután 4 óráig. Az iskola gondoskodik majd a gyerekek felügyeletéről. Ezután az iskola igazgatójához kell fordulni, aki felmentést ADHAT , hogy a gyereknek ne kelljen az edzések, szakkörök, és különfoglalkozások miatt bent tartózkodni az iskolában. A felügyelet nem jelenti azt, hogy az iskola köteles biztosítani a nyugodt körülményeket a gyerekeknek a tanuláshoz.

 • Rendőrök az iskolában. Szoros együttműködésben a tanárokkal együtt fognak dolgozni. Feladatuk, hogy a drog, és internetes bűncselekményeket felderítsék, megakadályozzák. Ez azt is jelenti, hogy a rendőrök a gyerekekről információkat fognak gyűjteni, és alkalmazhatnak a gyermek korának megfelelő testi kényszert, ha bűncselekmény gyanúja áll majd fenn.

 • Lógás, vagy indokolt távolmaradás iskolaidőben. A rendőrség ezután bekísérheti a gyereket az iskolába, akár akarata ellenére is, ha nem tud felmutatni igazolást. (Orvosi, szülői igazolás legyen mindig a gyerekünknél.)

 • Terhelés növekedése óraszámban a gyerekeknél. Az óraszámok jelentősen emelkednek. Egy elsősnek a heti négy óra helyett, heti öt óra lesz a kötelező. Az ötödikeseké is növekszik. Egy elsős középiskolás mostantól heti 35, azaz napi 7 órát tölt az iskolában. Ez után jön csak a másnapi felkészülés, és a szakkör, nyelvóra, hogy esélye legyen az egyetemi felvételre. Ez összesen 7 + 2 (másnapi felkészülés) + 1-1,5 óra szakkör, sport, különóra, ami napi 10-10,5 órát jelent. Ez egy felnőtt számára is megterhelő!

 • Új órák elsőben, és ötödikben. Az érintett szülőknek már nyilatkozniuk kellett, hogy vallás, vagy erkölcstan órákra járatják a gyermekeiket. Ezen kívül számos új tantárgyat vezetnek be erről az eduline honlapon olvashat többet.

 • Terhelés növekedése tananyagban. Megnőtt a leadandó tananyag mennyisége. Ez azt jelenti, hogy a gyerekek több leckét fognak kapni, mert várhatóan nem lehet majd a fáradt nebulókba beletölteni a szükséges tudást.

 • Első osztályban ingyen tankönyv, melyet az év végén vissza kell adni. Ezután nincs piros pont, se kiscsillag a könyvekbe, mert nem szabad őket bejelölni, és aláhúzni.

 • Differenciált oktatás beszűkülése. Mivel a gyerekek 6 évesen kötelezően iskolát fognak kezdeni (még ha iskola éretlenek is!) az iskolák nagyobb osztálylétszámokkal fognak dolgozni, a lemaradók komoly hátrányba fognak kerülni, hacsak nem kapnak egyéni úton fejlesztést a gyerekek. De erre nem mindenkinek lesz lehetősége!

 • SNI-s gyerekek. Eddig minden iskola befogadó volt az SNI-s gyerekekkel. Mostantól ez nem kötelező. Minden oktatási kerületben a kijelölt iskolába kell őket beíratni. Pedig ők, ha mások is, mint az átlag gyerek, értékesek, és fontosak a társadalom számára! Hogy tudják majd ilyen körülmények között kamatoztatni a másságukból fakadó tehetségüket?

 • Pedagógusok

 • Csökkennek a jogkörök. Az iskolának maximum 10%-ig lehet eltérni a kiadott tantervtől.

 • Nem emelkedtek a pedagógusbérek az elvárások viszont igen. A pedagógusoknak a növekvő óraszám, az iskolában megoldandó gyerekfelügyelet miatt több időt kell bent tölteni. Kevesebb idejük marad a felkészülésre, a rájuk bízott gyerekekkel való törődésre. Az emberekkel végzett munka során, ha nem iktatunk be közben pihenőidőt, akkor növekszik az esély a kiégésre. Sok pedagógus, hogy megéljen, és anyagilag összeszedje magát nyáron is dolgozni kényszerül. Esélyes sincs, hogy kipihenje magát.

 • Igazgatói jogkörök csökkenése, felelősségek tisztázatlansága. Ami eddig igazgatói jogkör volt, most, részben átkerült az önkormányzatok, illetve a KLIK alá. Előfordulhat, hogy nem mindenkinek lesz egyértelműen tisztázott a feladatok új leosztása, és ez eredményezhet némi fejetlenséget.

 • Szülők

 • Egyensúlyozni az új szabályok, és a saját gyermekem igényei, képességei között. Amennyiben a gyermeke valamilyen szempontból érzékenyebb, hátrányosabb helyzetben van várhatóan a kitettsége tovább fog növekedi. A terhelés nő, a tananyag, az óraszám tekintetében.

 • Ha fejlesztésre szorulna a gyermeke. Félő, hogy könnyebben fog lemaradni, mert a pedagógusoknak nem lesz energiájuk mindenkire fokozottabban figyelni a rájuk nehezedő elvárások mellet.

 • Segítség az iskolától. Ha gond van a gyerek viselkedésével a gyerek hamarabb kihúzhatja a gyufát. Az igazolatlan órák száma vagy a lecsökkentett kötelező tankötelezettség miatt (most ez 16 év). Magyarul a gyerek könnyebben kerül évismétlésre, illetve 16 éves kora után eltanácsolásra.

Miközben a megélhetés, a családi béke, a gyermek optimális nevelése, és a saját magam hol vagyok kérdése között ingadozik a szülő a fenti módosítások után könnyen belátható, hogy a gyerekek stressz szintje, és az Öné sem fog csökkenni, sőt!

 • Mit lehet tenni?

 • Amint észreveszem, hogy baj van, fogjam meg az elején! A problémás helyzetben az iskolák már nem tudnak annyira segíteni, mert nem lesz erejük!

 • A gyerekek testnevelés órájába (felmenő rendszerben) beiktatott heti 1x-i kötelező relaxáció nem fogja őket megnyugtatni. (Az ötlet jó, csak nem elég.)

 • Tegyenek magukért, és a gyermekeikért!

Iskolakezdés előtt vegyük sorra, hogy mi vár majd a gyerekünkre, szülőkre, és a pedagógusokra a következő tanévben. Minden iskolás gyermeket érintő kérdések.

Hogyan tehetek a gyermekemért, és magamért?

A gyermekemnek szeretnék használható tudást adni, hogy kivédje a rá váró stresszt, feszültséget! Kattintson ide »

Én, mint szülő szeretnék eszközt kapni, hogy nyugodtabb legyek, megtaláljam a belső egyensúlyom! Kattintson ide »

Stresszkezelő Tanfolyam Gyerekeknek

 • Céljaim, hogy a gyerekem a következő tanév során

 • Motiváltabb lenne a suliban!

 • Jobban tudjon koncentrálni!

 • Kevésbé szorongjon!

Ez a program Önöknek szól!

Ismerje meg a Stresszkezelő Tanfolyam Gyerekeknek részleteit!

Iskolakezdés előtt vegyük sorra, hogy mi vár majd a gyerekünkre, szülőkre, és a pedagógusokra a következő tanévben. Minden iskolás gyermeket érintő kérdések.

Szeptember 7-én Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam!
 • Ha Önnek is jól jönne, hogy a gyermeke pozitív irányban változzon, akkor itt a helyük!

Vértezze fel a gyermekét a stresszkezelés képességével! Jelentkezzen most!

Jelentkezése kockázatmentes. A tanfolyam szervezéséről, a fizetési feltételekről a jelentkezést követő válaszlevélben kap tájékoztatást.


Iskolakezdés előtt vegyük sorra, hogy mi vár majd a gyerekünkre, szülőkre, és a pedagógusokra a következő tanévben. Minden iskolás gyermeket érintő kérdések.

Élhetsz stresszmentesen! Stresszkezelés tanfolyam gyermekeknek
Jelentkezzen az Élhetsz stresszmentesen
gyermektanfolyamra!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Tovább a Stresszkezelő Gyermek Tanfolyamra! »

Iskolakezdés előtt vegyük sorra, hogy mi vár majd a gyerekünkre, szülőkre, és a pedagógusokra a következő tanévben. Minden iskolás gyermeket érintő kérdések.

EFT tanfolyam Szülőknek

 • Jól jönne egy kis nyugalom az életembe!

 • Szeretnék egy kis békét önmagamban!

 • Az egészségemmel gondok vannak, aggódom!

 • Párkapcsolat, gyereknevelés, munkahely, kéne erő, hogy rendberakjam!

Ez a program Önnek szól!

Tudja, hogy az EFT tanfolyam segítségével mennyi pozitív változás jöhet az életébe? EFT tanfolyam felnőtteknek

Cél, hogy Ön is jól vegye az akadályokat! Jelentkezzen most!


Részletes információk EFT Tanfolyamról »

Iskolakezdés előtt vegyük sorra, hogy mi vár majd a gyerekünkre, szülőkre, és a pedagógusokra a következő tanévben. Minden iskolás gyermeket érintő kérdések.

Hírlevelek 2021

Mit tegyen a szülő, ha indulatkezelési nehézségekkel küzd?» Egy szülő hozni akarta a gyerekét, de nem fogadtam»
Egy csapda, amiben minden szülő beleesik» Fel lehet-e dolgozni komoly tragédiákat gyerekeknél?»
Mennyire képesek alkalmazkodni a gyerekek?» Hogyan lettem halogató?»
Fontos gondolatok a szülői lelkiismeretfurdalás kezelésére » Mérgező párkapcsolat hatása a benne élő gyerekekre » Változni nehéz, főleg akkor, ha ezt észre se vesszük a saját változásunk!»
Türelmetlen velem a gyerek!»
Ha nyár, akkor tábor, de mit kezdhetünk a gyerekünk pókfóbiájával? » A gyerek szorong az online tanulás óta »
Fejemre nőtt a gyerek, segítség!» Mi van, ha a gyerek nem együttműködő a foglalkozások során?»
Hogyan tudunk dolgozni az erősen szorongós gyerekekkel?» Gyerekek, akik magukat bántják»
Hogyan kezeljük, ha a gyerek elkezd hízni?» A gyerek otthon agresszív, de miért?»
Amit félreértünk az alsósok tanulási kedvén» Fel lehet e dolgozni a Covid okozta traumákat? »
Lesz-e nyitás április 19-én? » Az egész család belefásult a karanténba, és a Covidba »
Szorongás, hogy elrontom az életem » „Félek, hogy Anya meg fog halni a Covidban!” Esetleírás »
Álmodozik, de nem tanul a gyerek »
Bántalmazó kapcsolatban élő gyerekek szorongása» Szülői kontroll a tanulásban »
Válás után minden rendben a gyerekkel vagy mégsem?» A gyerek nem szólal meg az órán, ha kérdezi»
A tanár túl sokat kövel, hogyan álljon hozzá a gyerek?» Engedjük-e gyerekünket nyerni a társasjátékban? »
Egy fontos szempont, ami miatt egy kisiskolás elveszti a lelkesedését a tanulás iránt »
Nyaggat a gyerek! » Milyen kihívások várnak ránk szülőkre 2021-ben?»

Hírlevelek 2020

Létezik-e időutazás?»
Anya, miért vannak rossz emberek?» Jellemromboló elvárások az iskolákban »
Gyerek retteg, hogy elveszíti szüleit» Iskolai teljesítményelvárás kontra szülői szeretet elvesztésétől való félelem »
Miért kell a gyerekeket megtanítani sírni? »
Mit tegyünk, ha a gyerek felnőtt tartalmú oldalakba fut bele?» Látom, hogy a gyerekem élete rossz irányba tart»
Az a fránya kötelező olvasmány!»Ismét közeledünk a digitális oktatás felé? »
Izgulós, lámpalázas felvételizők figyelmébe!» Hogyan lehet a láthatásokat békéssé tenni válás után? »
Egy kellemetlen ok, ami a gyerekek izgulásában szerepet játszik»
Eddig mindenhova utáltam járni, de ide szeretek… » Miért hibáztatják a gyerekek a szüleiket?»
Korosztályos különbségek, és a túlzott számítógép használat » Kezdődik az iskola, de mi lesz a koronavírussal?»
Hogyan segíthetünk a gyerekünknek nemet mondani? » Vajon képes-e egy gyerek megtalálni a problémái lelki okát?»
A nehezen barátkozó gyerek csapdája » Hogyan beszéljük gyerekünkkel a család anyagi helyzetének nehézségeiről? »
Az orvosi diagnózisok hatása a gyerekekre »
Hogyan próbál a gyerekkel kapcsolatba lépni egy pedofil?» A gyerek sokat veszekszik a szüleivel»
Meg lehet-e változtatni a gyerekem karmáját? » Miért akadunk el a szülő gyerek kapcsolat javításában? »
Túl hangosak a gyerekek? 7 ötlet a gyerekek kezelésre, ha túl nagy a hangzavar otthon »
Ha kiabálok az mennyire rossz a gyereknek?» Hogyan hatott az „kütyüzés” a gyerekekere ebben az időszakban? »
Miért fontos most feltöltődni, tanulni, fejlődni? »
Nem unja már a gyerek az örökös otthonlétet? » Digitális oktatás okozta túlterhelés gyereknél és szülőnél »
Most különösen figyeljünk az idősekre!» Stresszoldás, türelemfejlesztés házilag, de profin »
Írja meg miben tudok segíteni Önnek!» Hogyan tudom lekötni a gyerekem figyelmét, ha össze vagyunk zárva? »
13 kérdés, amiről a koronavírus helyzetben érdemes elgondolkodni »
Párkapcsolati konfliktusok koronavírus idején »
Hogyan lehet normális életet élni bezárva, ha gond van a gyerekkel?»
Hogyan beszéljünk a koronavírusról gyerekünknek? »
Miért nehézkes a szocializáció egy túlérzékeny gyerek számára?»
Miért hajlamos az ember a pánikra?» Három érdekes színfolt az elmúlt hetek foglalkozásaiból»
Jó tanuló gyerekem cikizik az osztálytársai » Feldolgozatlan válás hatása egy kamasz párkapcsolatára»
Egy fiú nekitámadt az osztálytársának, mert az szidta az édesanyját»
Gyerek sportverseny felkészítés EFT-vel» A gyerek szorong, és ez mégis eszköz a gyerek kezében »
Ami kihívás a gyereknél, az kihívás a szülőnél» 7 felrázó, sorsfordító kérdés »

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Hírlevelek 2019 » Miről írtunk 2018-ban? »
Hírlevelek 2017 » Hírlevelek 2016 » Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

Iskolakezdés előtt vegyük sorra, hogy mi vár majd a gyerekünkre, szülőkre, és a pedagógusokra a következő tanévben. Minden iskolás gyermeket érintő kérdések.

Iskolakezdés előtt vegyük sorra, hogy mi vár majd a gyerekünkre, szülőkre, és a pedagógusokra a következő tanévben. Minden iskolás gyermeket érintő kérdések.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek