Középiskolai felvételire készülünk

Hasznos tudnivalók a felvételiző gyerekeknek, és szüleiknek

Középiskolai felvételire készülünkKövess bennünket a Facebook-onEgy háromrészes hírlevél sorozat indul, melynek során hasznos felvételi tanácsokat kaphatnak a felvételiző gyerekek.

Elsőként a felvételire való jelentkezés, iskolaválasztás taktikai kérdéseit vesszük sorra.

 • Középiskolai felvételi, de mikor?

  Az általános iskolai felvételikre nem csak 8. osztályban kerülhet ma már sor. A gyerekeknek lehetősége van 4. osztályban, 6 illetve 8. osztályban felvételizni.

  De mikor érdemes meglépni a felvételit?

  Gyermekünk képességei. Minél jobban teljesít a gyermekünk a suliban, felmerül bennünk a kérdés, hogy miért ne próbálja meg?

  A gyerekünk teljesítménye viszont csak egy mutató a sok közül, mely számít a 4. illetve 6. osztályban.

  Milyen dolgokat érdemes még figyelembe venni?

  Az általános iskola alsó tagozatából felvételizők tanulmányi eredménye igen jó. A tananyagok nem nehezek, könnyebb jó jegyet szerezni. Amennyiben tanulási nehézségek fordulnak elő a gyermeknél, akkor jobban járunk, ha nem egy kisgimnázium felé fordulunk, hanem a fejlesztésre fordítjuk az időnket.

  Akaraterő. A felvételiző gyerekek esetében a 8. osztályban már egy kényszer van. Valahova felvételizni kell, a kisebbek esetében ez még nem áll fenn. Viszont egy jó 8 vagy 6 osztályos gimnáziumba bekerülni csak úgy lehet, ha felkészülünk előtte. Ehhez a gyereknek is akarnia kell egy felvételit, rendelkeznie kell azzal az akaraterővel, hogy ő be akarjon kerülni abba a suliba.

  Koncentrációs képesség. Egy 8 vagy 6 osztályos gimnáziumban a tananyag magasabb színvonalon van oktatva. Ha a gyerek szétszórt, akkor nem csak a felvételik alatt lesznek gondjai, hanem a bennmaradás is nehézséget okozhat.

  Tanulás szeretete, kíváncsiság. Fontos, hogy a 8 és 6 osztályos gimnáziumokba jelentkező gyerekek szeressenek tanulni, érdeklődőek legyenek, mert így meglesz a belső motivációjuk, ami segíteni fogja őket a gimnáziumi évek alatt.

  Tanulmányi eredmény. Nem csak arra van szükség, hogy a gyerek jól tanuljon, hanem rendelkezzen olyan képességekkel, mint logika, következtetések levonása, tanultak szintetizálása, együttműködő készség. Mert a szóbeli felvételik során, ez alapján is szűrik a gyerekeket.

  Érettség. A jó képességű, de éretlen gyerekek esetében jobb várni a 8. osztályig, mert a magatartásukkal, hozzáállásukkal könnyen leírhatják magukat egy jó iskolában.

 • Középiskolai felvételi, de hova?

  A 8 és 6 osztályos gimnáziumok célja, hogy a legjobb tanulókat kiválogatva egy magas szintű képzést nyújtsanak a tanulóiknak, segítve őket egy egyetemi felvételire való felkészítésben.

  A 8. osztályosok esetében még több lehetőség adódik a gimnáziumi 4 vagy 4+1 (nyelvi tagozatos), szakközépiskolai, szakiskolai képzés i lehetőségek miatt.

  Középiskolai felvételi, de hova?

  Általános szabályként (ha lehet ilyet mondani) a gyermek intellektusának megfelelő szintű iskolát érdemes választani. Mert egy jó képességű gyerek csak szenvedni fog mondjuk egy szakiskolában. De ez fordítva is igaz, mindig a gyermek képessége szerint válasszunk iskolát.

  Versenyló istállók”, elfogadó iskolák, „gyűjtőhelyek”. Itt ne a gyermek képessége határozza meg elsősorban az iskola típusát, hanem a küzdőszelleme. Mert egy motiválatlan gyermek is bekerülhet egy elit gimnáziumba, de utálni fogja. Egy elfogadóbb helyről is be lehet kerülni bárhova, ha a gyereknek idővel megjön az esze, és a képességei szintjén akar tanulni.

  Az éretlen gyerekeknek is úgy 11-12. osztály körül megjön az esze, és jó eséllyel bízhatunk benne, hogy összeszedik magukat

 • Középiskolai felvételi, de miért?

  Felvételizni érdemes, ha

 • Az osztályból, ahova eddig járt 4. vagy 6. végére elviszik a jó képességűeket, és a gyermekünk is a jobbak közé tartozik.

 • Alsó tagozat, és a felső tagozat között nagy a kontraszt, és a gyerekben megvan az a képesség, hogy kiteljesedjen egy új iskolában.

 • Ne vigyük CSAK azért el a gyereket felvételizni, mert

 • Bántalmazott a suliban, vagy a tanárok nagyon rászálltak, mert ez nem a felvételi, hanem az iskolaváltás témaköre.

 • „Anyu, apu kedvéért, megyek abba a suliba, mert szerintük jó lesz.” Nem elegendő motiváció a továbbtanulás során.

 • „Itt a közelben egy jó gimnázium, bekerül, és nem kell 8-ban a miatt aggódni, hogyan tanul, felveszik-e?” Nem biztos, hogy elég motivációt ad a gyereknek, mert ő esetleg jól érzi magát az adott osztályban, és az oktatás színvonala is megfelelő.

 • De ha nem tudunk dönteni, nyomozzunk!

 • Középiskolai felvételi, iskolaválasztás a helyszínen

  Középiskolai felvételi, iskolaválasztás a helyszínen
 • Lakva ismerni meg a másik embert, tartja a mondást. De azt senki nem mondta, hogy nem lehet meglátogatni!

 • Nyílt napok, szülői tájékoztatók. Az iskolaválasztás hasznos segítői. Itt az iskolák érdeke, hogy a legjobb képet mutassa magáról. Tehát olvassunk a sorok között. Hogyan?

 • Derítsük föl az iskola hangulatát, a nyílt napokon! Beszélgessünk a diákokkal! Sok dolog kiderül abból, amit mondanak (nyitottság, elzárkózás, kulturáltság, stb.)

 • Derítsük föl az eldugott helyeket. Munkahelyválasztásnál a cég kultúrájából sok minden kiderül, ha bemegyünk az étkezőbe, és a WC-be. Itt miért ne tehetnénk meg?

 • Tegyünk föl kérdéseket a tanároknak, diákoknak! Például: „Miért jó ide járni?” „Kinek nem ajánlaná ezt az iskolát?” „Az ön gyermekét is ebbe az iskolába járatná?” Vagy csak kérjük meg, hogy beszéljen rá minket erre a sulira!

 • Tudjunk meg mindent az iskoláról! Erre jók a honlapok, a youtube videók, a közösségi oldalak.

 • A középiskolai rangsor nem minden! Sokkal többet számít az életben, hogy a gyermeke mennyire lesz talpraesett, életvidám, optimista, mint az, hogy mekkora lexikon van a feje helyén.

 • Elméleti tudás vs. gyakorlati tudás? Általános tapasztalat, hogy a gyerekek érettsége egyre jobban kitolódik. 14-15 éves korukban még nem tudják eldönteni, hogy milyen pályán akarnak tanulni. Egy szakközépiskolai, szakiskolai képzés még nem fogja végérvényesen meghatározni, hogy milyen munkát fognak végezni felnőtt korukban. Már ekkor érdemes tisztázni a gyermekünkkel, hogy az adott irányba történő jelentkezéssel mire számíthat az életben.

 • Tévhitek a továbbtanulás körül

  Diploma nélkül semmire se mész az életben! Nem igaz. Nézzünk körül! Nem találni jó mesterembert. Egy-három olyan szakma, mely után érdeklődik a gyerek, megspékelve egy kis üzleti, könyvelési tapasztalattal könnyen többet érhet, mint egy egyetemi diploma.

  Ebből nem fogsz megélni! Nem igaz. Bármiből meg lehet élni, amit az ember szívből-lélekből csinál. Engedjük, hogy a gyermekünk kiteljesedjen, mert csak így lehet boldog. Sok olyan felnőtt emberrel találkozom, aki bekerült egy „pénzes” szakmába, és megcsömörlött tőle. Előzzük ezt meg már most, egy mindenki számára jó pályaválasztással!

  Ha tanulsz, nem lesz semmi baj! Nem igaz. Mert a felvételire nem csak tudásban kell felkészülni, hanem lelkileg is. Ezt elmulasztva, stresszhelyzetben még egy kiváló képességű gyerek is kudarcot vallhat.

  A középiskolai felvételihez hozzátartozik a mentális felkészülés is!
 • A középiskolai felvételihez hozzátartozik a mentális felkészülés is!

  Ha a gyermeke fókuszált, nyugodt mennyivel jobb eredményt érhetne el, mint megfelelő mentális felkészülés nélkül?

  Segítsen gyermeke mentális felkészülésében!

  A mentális felkészülést ezzel a tanfolyammal könnyedén megoldhatja!»

  A következő hírlevélben a felvételik taktikai tanácsairól lesz szó.

Egy háromrészes hírlevél sorozat indul, melynek során hasznos felvételi tanácsokat kaphatnak a felvételiző gyerekek. Elsőként a felvételire való jelentkezés, iskolaválasztás taktikai kérdéseit vesszük sorra.

Adjon gyermekének lépéselőnyt egy kemény versenyben!

Jelentkezzen most, mert minden fejben dől el, és ebben tudunk segíteni!

Jelentkezési határidő: 2016 november 30-a.

Szamurájkard program
Jelentkezzen a középiskolai felvételire történő felkészítésre!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Fontos, hogy gyermeke bekerüljön egy jó iskolába? Növelje meg drasztikusan gyermeke esélyét azzal, hogy a mentálisan is készen álljon a középiskolai felvételire!

Feszültségmentesítés a családban

Önbizalom növelés a gyereknél, feszültségoldás a szülőnél

A gyermekemnek szeretnék használható tudást adni, hogy kivédje a rá váró stresszt, feszültséget! Kattintson ide »

Én, mint szülő szeretnék eszközt kapni, hogy nyugodtabb legyek, megtaláljam a belső egyensúlyom! Kattintson ide »

Egy háromrészes hírlevél sorozat indul, melynek során hasznos felvételi tanácsokat kaphatnak a felvételiző gyerekek. Elsőként a felvételire való jelentkezés, iskolaválasztás taktikai kérdéseit vesszük sorra.

Stresszkezelő Tanfolyam Gyerekeknek

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

 • Céljaim, hogy a gyerekem:

 • Motiváltabb lenne a suliban!

 • Jobban tudjon koncentrálni!

 • Kevésbé szorongjon!

Ez a program Önöknek szól!

Ismerje meg a Stresszkezelő Tanfolyam Gyerekeknek részleteit!

Egy háromrészes hírlevél sorozat indul, melynek során hasznos felvételi tanácsokat kaphatnak a felvételiző gyerekek. Elsőként a felvételire való jelentkezés, iskolaválasztás taktikai kérdéseit vesszük sorra.

Szeptember 19-én Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam!
 • Ha Önnek is jól jönne, hogy a gyermeke pozitív irányban változzon, akkor itt a helyük!

Vértezze fel a gyermekét a stresszkezelés képességével! Jelentkezzen most!

Jelentkezése kockázatmentes. A tanfolyam szervezéséről, a fizetési feltételekről a jelentkezést követő válaszlevélben kap tájékoztatást.


Egy háromrészes hírlevél sorozat indul, melynek során hasznos felvételi tanácsokat kaphatnak a felvételiző gyerekek. Elsőként a felvételire való jelentkezés, iskolaválasztás taktikai kérdéseit vesszük sorra.

Élhetsz stresszmentesen!
Stresszkezelő Gyerek Tanfolyam
Jelentkezzen az Élhetsz stresszmentesen
gyerektanfolyamra!


További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Tovább a Stresszkezelő Gyermek Tanfolyamra! »

Egy háromrészes hírlevél sorozat indul, melynek során hasznos felvételi tanácsokat kaphatnak a felvételiző gyerekek. Elsőként a felvételire való jelentkezés, iskolaválasztás taktikai kérdéseit vesszük sorra.

EFT tanfolyam Szülőknek

 • Jól jönne egy kis nyugalom az életembe!

 • Szeretnék egy kis békét önmagamban!

 • Az egészségemmel gondok vannak, aggódom!

 • családi élet, gyereknevelés, munkahely, kéne erő, hogy rendberakjam!

Ez a program Önnek szól!

Tudja, hogy az EFT tanfolyam segítségével mennyi pozitív változás jöhet az életébe? EFT tanfolyam felnőtteknek

Cél, hogy Ön is jól vegye az akadályokat! Jelentkezzen most!


Részletes információk EFT Tanfolyamról »

Egy háromrészes hírlevél sorozat indul, melynek során hasznos felvételi tanácsokat kaphatnak a felvételiző gyerekek. Elsőként a felvételire való jelentkezés, iskolaválasztás taktikai kérdéseit vesszük sorra.

Ismer olyan Szülőt, akinek jól jönne ez a friss információ? Kérem hívja fel rá szülőtársa figyelmét! »

Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Köszönöm megtisztelő figyelmét! Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Egy háromrészes hírlevél sorozat indul, melynek során hasznos felvételi tanácsokat kaphatnak a felvételiző gyerekek. Elsőként a felvételire való jelentkezés, iskolaválasztás taktikai kérdéseit vesszük sorra.

Hírlevelek 2021

Mit tegyen a szülő, ha indulatkezelési nehézségekkel küzd?» Egy szülő hozni akarta a gyerekét, de nem fogadtam»
Egy csapda, amiben minden szülő beleesik» Fel lehet-e dolgozni komoly tragédiákat gyerekeknél?»
Mennyire képesek alkalmazkodni a gyerekek?» Hogyan lettem halogató?»
Fontos gondolatok a szülői lelkiismeretfurdalás kezelésére » Mérgező párkapcsolat hatása a benne élő gyerekekre » Változni nehéz, főleg akkor, ha ezt észre se vesszük a saját változásunk!»
Türelmetlen velem a gyerek!»
Ha nyár, akkor tábor, de mit kezdhetünk a gyerekünk pókfóbiájával? » A gyerek szorong az online tanulás óta »
Fejemre nőtt a gyerek, segítség!» Mi van, ha a gyerek nem együttműködő a foglalkozások során?»
Hogyan tudunk dolgozni az erősen szorongós gyerekekkel?» Gyerekek, akik magukat bántják»
Hogyan kezeljük, ha a gyerek elkezd hízni?» A gyerek otthon agresszív, de miért?»
Amit félreértünk az alsósok tanulási kedvén» Fel lehet e dolgozni a Covid okozta traumákat? »
Lesz-e nyitás április 19-én? » Az egész család belefásult a karanténba, és a Covidba »
Szorongás, hogy elrontom az életem » „Félek, hogy Anya meg fog halni a Covidban!” Esetleírás »
Álmodozik, de nem tanul a gyerek »
Bántalmazó kapcsolatban élő gyerekek szorongása» Szülői kontroll a tanulásban »
Válás után minden rendben a gyerekkel vagy mégsem?» A gyerek nem szólal meg az órán, ha kérdezi»
A tanár túl sokat kövel, hogyan álljon hozzá a gyerek?» Engedjük-e gyerekünket nyerni a társasjátékban? »
Egy fontos szempont, ami miatt egy kisiskolás elveszti a lelkesedését a tanulás iránt »
Nyaggat a gyerek! » Milyen kihívások várnak ránk szülőkre 2021-ben?»

Hírlevelek 2020

Létezik-e időutazás?»
Anya, miért vannak rossz emberek?» Jellemromboló elvárások az iskolákban »
Gyerek retteg, hogy elveszíti szüleit» Iskolai teljesítményelvárás kontra szülői szeretet elvesztésétől való félelem »
Miért kell a gyerekeket megtanítani sírni? »
Mit tegyünk, ha a gyerek felnőtt tartalmú oldalakba fut bele?» Látom, hogy a gyerekem élete rossz irányba tart»
Az a fránya kötelező olvasmány!»Ismét közeledünk a digitális oktatás felé? »
Izgulós, lámpalázas felvételizők figyelmébe!» Hogyan lehet a láthatásokat békéssé tenni válás után? »
Egy kellemetlen ok, ami a gyerekek izgulásában szerepet játszik»
Eddig mindenhova utáltam járni, de ide szeretek… » Miért hibáztatják a gyerekek a szüleiket?»
Korosztályos különbségek, és a túlzott számítógép használat » Kezdődik az iskola, de mi lesz a koronavírussal?»
Hogyan segíthetünk a gyerekünknek nemet mondani? » Vajon képes-e egy gyerek megtalálni a problémái lelki okát?»
A nehezen barátkozó gyerek csapdája » Hogyan beszéljük gyerekünkkel a család anyagi helyzetének nehézségeiről? »
Az orvosi diagnózisok hatása a gyerekekre »
Hogyan próbál a gyerekkel kapcsolatba lépni egy pedofil?» A gyerek sokat veszekszik a szüleivel»
Meg lehet-e változtatni a gyerekem karmáját? » Miért akadunk el a szülő gyerek kapcsolat javításában? »
Túl hangosak a gyerekek? 7 ötlet a gyerekek kezelésre, ha túl nagy a hangzavar otthon »
Ha kiabálok az mennyire rossz a gyereknek?» Hogyan hatott az „kütyüzés” a gyerekekere ebben az időszakban? »
Miért fontos most feltöltődni, tanulni, fejlődni? »
Nem unja már a gyerek az örökös otthonlétet? » Digitális oktatás okozta túlterhelés gyereknél és szülőnél »
Most különösen figyeljünk az idősekre!» Stresszoldás, türelemfejlesztés házilag, de profin »
Írja meg miben tudok segíteni Önnek!» Hogyan tudom lekötni a gyerekem figyelmét, ha össze vagyunk zárva? »
13 kérdés, amiről a koronavírus helyzetben érdemes elgondolkodni »
Párkapcsolati konfliktusok koronavírus idején »
Hogyan lehet normális életet élni bezárva, ha gond van a gyerekkel?»
Hogyan beszéljünk a koronavírusról gyerekünknek? »
Miért nehézkes a szocializáció egy túlérzékeny gyerek számára?»
Miért hajlamos az ember a pánikra?» Három érdekes színfolt az elmúlt hetek foglalkozásaiból»
Jó tanuló gyerekem cikizik az osztálytársai » Feldolgozatlan válás hatása egy kamasz párkapcsolatára»
Egy fiú nekitámadt az osztálytársának, mert az szidta az édesanyját»
Gyerek sportverseny felkészítés EFT-vel» A gyerek szorong, és ez mégis eszköz a gyerek kezében »
Ami kihívás a gyereknél, az kihívás a szülőnél» 7 felrázó, sorsfordító kérdés »

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Hírlevelek 2019 » Miről írtunk 2018-ban? »
Hírlevelek 2017 » Hírlevelek 2016 » Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

Egy háromrészes hírlevél sorozat indul, melynek során hasznos felvételi tanácsokat kaphatnak a felvételiző gyerekek. Elsőként a felvételire való jelentkezés, iskolaválasztás taktikai kérdéseit vesszük sorra.

Egy háromrészes hírlevél sorozat indul, melynek során hasznos felvételi tanácsokat kaphatnak a felvételiző gyerekek. Elsőként a felvételire való jelentkezés, iskolaválasztás taktikai kérdéseit vesszük sorra.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek