Iskolakezdés – 2015 2. rész

Iskolakezdés, ha a gyermekünk tanulási nehézségekkel, figyelemzavarral, indulatkezelési problémákkal küzd, vagy motiválatlan

Iskolakezdés – 2015 2. rész Iskolakezdés, ha a gyermekünk tanulási nehézségekkel, figyelemzavarral, indulatkezelési problémákkal küzd, vagy motiválatlanKövess bennünket a Facebook-onKezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Minden tiszteletem azoké a szülőké, akik mindezzel napi szinten kell küzdeni a több mint 200 iskolai nap valamelyikében. Nekik szól ez a hírlevél, hogy a kezdés valóban könnyebb legyen idén!

 • Gondolatok az iskolai tanévkezdésig csak szülőknek

  Néhány apróság, mely lehet, hogy jól fog jönni a tanév sűrűjében…

 • Ráfutás a tanévkezdésre. A gyermekünk számára az iskolakezdés felér egy gyászhírrel az újság címlapján. Semmi kedve hozzá! Ezért a felkészülést kezdjük meg minél előbb, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen balhézni, és kapkodni. A gyerek kezdje el kialakítani az otthoni tanuló környezetét, a tanszereke beszerzése ne csak önre maradjon, vegye ki a részét a gyermeke is. Mindezzel ráhangolódik a sulikezdésre, így könnyebb elfogadni a megváltoztathatatlan tényt.

 • Megbeszélni a célokat, és elvárásokat. A gyermekek könnyen tesznek „szent” fogadalmakat, hogy majd idén milyen szorgalmasak lesznek. Érdemes a fogadalmak helyett célokat felállítani, melyek részletesen taglalják, hogy Ő mire érzi képesnek magát, mit szeretne elérni.

 • Beszéljék meg a következményeket is. Ha a szabályok előre le vannak fixálva, akkor mindenki számára adottak a feltételek, és a következmények is. A következményeket viszont ne a mi elvárásainkhoz kössük, hanem a gyermek valódi képességeihez.

 • Az, ahogy mi szeretnénk haladni, és megoldást találni nem fog egyezni a gyermek problémamegoldó szándékával, és sebességével. A mértéket kénytelenek vagyunk gyermekünkhöz igazítani.

 • Ha úgy érzik, ismét belekerülnek ugyanabba a csapdába, mint tavaly, álljanak meg! Ne várják meg a probléma elmélyülését. Keressenek szakembert már az elején. Önöknek, és a gyermeknek is jobb. A szakember nem csak a pszichológust jelentheti, hanem fejlesztőpedagógust, logopédust, stb.

 • Motiváljunk gyermekeinket! Ne külsőségekkel (új telefon), hanem együtt töltött idővel, közös programokkal, dicséretekkel.

 • Tanévkezdés tanulási nehézségekkel küzdő gyermekeknek, és szüleiknek

  Iskolakezdés – 2015 2. rész Iskolakezdés, ha a gyermekünk tanulási nehézségekkel, figyelemzavarral, indulatkezelési problémákkal küzd, vagy motiválatlan

  Az apró, és biztos lépések ütemében lehet csak haladni. Ha gyermekük alsó tagozatos, és úgy érzik, hogy az olvasás, írás, matematika nem megy olyan jól, mint az elvárható lenne, ne várjanak! Sok nebuló végigszenvedi az alsó tagozatot. Bár a képességei sokkal jobbak, mint a jegyei, ő mégis elhiszi magáról, hogy ő buta! A pedagógusok nem mindegyike tudja diagnosztizálni a diszlexiát, diszkalkuliát, diszgráfiát, csak rákerül a gyerekre a buta, és lusta bélyeg. Előzzék ezt meg!

  A tanulási nehézségek fejlesztése türelmet igényel szülőtől, gyermektől egyaránt. Tudassuk gyermekünkkel, hogy mi vár rá, és támogassuk az úton.

  A tanulási nehézségek mellett mindig ott van a stressz, az önbizalom hiány, ha erről megfeledkeznek, akkor a fejlesztés átmegy favágó munkába. (Az órán a többiek gyorsabban haladnak, azt állandóan be kell hozni, és a gyermek gyakran 2-4 éves lemaradással azért küzd, hogy ne buktassák meg.) A stressz kezelésével felgyorsul a fejlesztés!

  Adjunk a gyermekünknek alternatívát! Egy tanulási nehézségekkel küzdő gyermek számára a tanulás nem tartozik a motiváló tényezők sorába. Nekünk nem csak a lelket kell tartani a gyermekeinkben, hanem meg kell mutatnunk nekik, hogy ők értékesek, és különlegesek. Ez csak úgy lehetséges, hogy találunk olyan területeket az ő életében, melyekben ő több, és jobb, mint a tanulás terén. Itt sikereket szerezhet, és ez éltetni fogja a nehéz pillanatokban is.

 • Tanévkezdés figyelemzavarral küzdő gyermekeknek, és szüleiknek

  Nekik egy korábbi hírlevelet » hivatkoznék be bővebb információért.

  Ezen kívül javaslom, hogy a figyelemzavarral küzdő gyermek ne az élete egész területén tanuljon meg koncentrálni. Ragadjunk ki néhányat, (akár közösen megbeszélve a gyermekünkkel) melyre figyelni fog. És abban építsük fel közösen a koncentráció, a megfelelő hozzáállás képességét. Ez lehet akár a sport is (időben elindulok, az edzésen figyelek, stb.).

 • Tanévkezdés indulatkezelési problémákkal küzdő gyermekeknek, és szüleiknek

  Tanítsuk meg az iskolakezdés előtt gyermekünket a problémás helyzetek ok-okozati összefüggéseire. Azaz sok esetben ezek a gyerekek észre se veszik, amikor megbántanak másokat, csak azt sérelmezik, amikor őket bántják, és arra reagálnak kitörő indulatokkal.

  Az indulatkezelésben nem működik az elszámolok 10-ig! Mert ott már nem lehet mit csinálni. A gyerekkel történő beszélgetések során azt kell benne tudatosítani, hogy nem a gőzt kell kiereszteni másokon, hanem észrevenni, amikor a víz elkezd melegedni. Meg kell tanítani kiszállni a provokatív helyzetekből.

  Ha a gyermekünk sorozatosan bajba keveredik fel kell dolgoztatni szakemberrel a múlt sérüléseit, melyet az osztálytársak okoztak. Ezek a sérülések olyanok, mint a piros gombok. Lehet, hogy a szereplők mások, de a régi gombon ugrálnak.

Hogyan tudjuk, hogy a gyermekünknek vannak ilyen gombjai? Most tanévkezdés előtt kérjük meg, hogy képzelje el azt a fiút/lányt, aki mindig csúfolta óvodába/ alsóban. Ha nem is vallja be, de a reakcióin látjuk, hogy baj van, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ott van a piros gomb gyermekünk lelkében.

 • Tanévkezdés motiválatlan gyermekeknek, és szüleiknek

  Iskolakezdés – 2015 2. rész Iskolakezdés, ha a gyermekünk tanulási nehézségekkel, figyelemzavarral, indulatkezelési problémákkal küzd, vagy motiválatlan

  Hagyjuk a papolást, semmire nem megyünk vele! A gyerek, ha már évek óta nem érdekli a tanulás, megtanulta lezárni a füleit a szülői papolások alatt.

  Megállapodás részletesen, írásban. Vegyenek elő egy A/4-es lapot! Írják fel a tantárgyakat. A tantárgyak mellé három oszlopban osztályozza a gyermeke saját magát. Mire lenne képes; Mit vár ő magától; Milyen teljesítményt fog nyújtani. Emellett kérdezze meg a gyermekét, hogy milyen segítségre van szüksége, hogy mindez sikerüljön, és egyeztessék, hogy milyen következményeket vállal ő saját maga, ha kudarcot vall.

  Lehet, hogy szükségünk lesz bátorságra az idén. Hagyjuk a gyermekünket a saját levében főni. Sok gyerek annyira ellenáll a szülők szándékának, hogy képes arra, hogy csak azért is képes hanyagolni a tanulást. Ha elengedjük a kezét, akkor a következményekkel is szembesülnie kell.

  A kéz elengedés nem azt jelenti, hogy nem segítek neki, csupán annyit, hogy jelen vagyok, tudomásul veszem, hozzáállás változása esetén minden segítséget megadok.

  Felső tagozatosoknak. Válasszanak ki közösen olyan tanulási érdeklődési területet, melyben a gyermek akar, és tud kiválóan teljesíteni. Egyezzenek ki a többi tantárgy esetében egy mindenki által elfogadható eredményben. Nyerje meg, állapodjon meg a gyermekével, hogy a kiválasztott területen a lehető legjobb teljesítményt fogja nyújtani.

 • Utolsó gondolat

  Ha úgy érzi, hogy nem bírja cérnával, minek megvárni, míg elszakad a cérna? Lépjen egy lépést hátra, és kérdezze meg magától: „Megtettem mindent, amire képes voltam?” Ne feledje, hogy az iskola nem az ön felelőssége, hanem a gyermeké elsősorban.

  A tanév egy hét múlva elkezdődik, ehhez kívánok erőt, kitartást Önnek!

Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Feszültségmentesítés a családban

Önbizalom növelés a gyereknél, feszültségoldás a szülőnél

A gyermekemnek szeretnék használható tudást adni, hogy kivédje a rá váró stresszt, feszültséget! Kattintson ide »

Én, mint szülő szeretnék eszközt kapni, hogy nyugodtabb legyek, megtaláljam a belső egyensúlyom! Kattintson ide »

Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Stresszkezelő Tanfolyam Gyerekeknek

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

 • Céljaim, hogy a gyerekem:

 • Motiváltabb lenne a suliban!

 • Jobban tudjon koncentrálni!

 • Kevésbé szorongjon!

Ez a program Önöknek szól!

Ismerje meg a Stresszkezelő Tanfolyam Gyerekeknek részleteit!

Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Szeptember 21-én Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam!
 • Ha Önnek is jól jönne, hogy a gyermeke pozitív irányban változzon, akkor itt a helyük!

Vértezze fel a gyermekét a stresszkezelés képességével! Jelentkezzen most!

Jelentkezése kockázatmentes. A tanfolyam szervezéséről, a fizetési feltételekről a jelentkezést követő válaszlevélben kap tájékoztatást.


Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Tovább a Stresszkezelő Gyermek Tanfolyamra! »

Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

EFT tanfolyam Szülőknek

 • Jól jönne egy kis nyugalom az életembe!

 • Szeretnék egy kis békét önmagamban!

 • Az egészségemmel gondok vannak, aggódom!

 • családi élet, gyereknevelés, munkahely, kéne erő, hogy rendberakjam!

Ez a program Önnek szól!

Tudja, hogy az EFT tanfolyam segítségével mennyi pozitív változás jöhet az életébe? EFT tanfolyam felnőtteknek

Cél, hogy Ön is jól vegye az akadályokat! Jelentkezzen most!


Részletes információk EFT Tanfolyamról »

Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Ismer olyan Szülőt, akinek jól jönne ez a friss információ? Kérem hívja fel rá szülőtársa figyelmét! »

Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Köszönöm megtisztelő figyelmét! Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Hírlevelek 2019

Ki nyeri a tanévkezdés miatti szorongásversenyt? » Miért van az, hogy a gyerek sohasem elégedett?»
Pókfóbiás esetek gyerekeknél, (felnőtteknél) » Parancsolgat a gyerek» Önostorozás szülőként»
Van-e jogom a gyerekek nélkül pihenni pár napot? » A gyerek csőbe húzza a szülőt »
Rossz gyerek vagyok!» Szorongás a középiskolai elvárásoktól »
Két fontos módosítás az oktatási törvényben!» Ne papoljon tinédzser gyermekének!»
Erre figyeljen, ha itt a tanév vége!» Teher alatt nő a pálma, vagy mégsem?»
Az a baj velem, hogy túlságosan kényelmes vagyok!»Legyen az Ön gyermeke is ragyogó konfliktuskezelő!»
Ha elvált erről tudnia kell!» Hogyan gondolkodik egy szorongó gyerek? »
Túlféltem a gyermekem» Iskolában rendes, otthon tombol a gyerek»
Miért fontos a feltétlen szeretet?» Túlságosan izzad a gyerekem»
Fáradt a gyerek az iskolai időszakban? » Hogyan beszélgessünk az élet szörnyűségeiről, ha szembesül vele a gyerek?»
Miért szorong jó néhány istenhívő gyerek? »
Agresszív a gyerek, mit mondjak neki? Ébresztő gondolatok gyereknyelven »
Kiabálós, veszekedős a gyerekkel? » Nem bírnak a gyerekkel az iskolában»
6 technika, hogy a gyermeke kivédje az iskolai bántalmazásokat » Hogyan tudjuk gyermekünket biztonságban?
Mielőtt szülő lettem nekem ezt soha nem mondta senki!» Eltávolodás a párkapcsolatban Hogyan reagál a gyerek? »
Csináld meg a leckéd! Gyere vacsorázni! Menj már fürödni!» Milyen lesz a 2019-es év? »

Hírlevelek 2018

Azok a csodálatos gyerekek! » Párterápia EFT-vel » Tanulási nehézségek hatása a felnőttkorban»
Bedőlni a gyerek hisztijének» 13 iskolai visszásság, melyet az Ön gyermeke is megélhet »
Miért nincsenek céljaik a mai gyerekeknek? »
Felelős mobiltelefon használat szabályai gyerekeknél » Egy rövid, de tanulságos megfigyelés
Köztünk élő csodagyerekek » Amit a kisbabáktól tanulhatunk, mi felnőttek
Életrevaló vagy engedelmes gyereket nevelek? » Gyermekem pánikol a tanulás miatt »
Miért nem segítenek a nagyszülők a gyerekek nevelésében? » Miért provokálják a gyerekek a szüleiket?»
Elfenekelem ezt a gyereket! » Önt is kísérti az otthoni házi feladatok réme?
Kezdődik az iskola, gyermekének szüksége lesz önbizalomra » Gyermekem már most nem akar suliba menni»
Túlérzékeny gyermekem túlreagálja a problémákat» Meg akarom óvni a gyermekem a csalódástól!»
Hogyan szólítsam meg a lányokat?» Az utazás réme, ha rosszul van a gyerek az autóban »
Lelki terror a családban » Hogyan kerülhetjük el, hogy gyermekünk ne legyen a szexuális ragadozók áldozata? »
A számítógép nyáron szippantja be a gyerekeket, hogyan védhetem ki? »
8 működő stratégia, ha az Ön gyermeke nem szeret olvasni »
Az év végi bizonyítvány sokat elárul gyermeke személyiségéről »
Hogyan érhetjük el, hogy a mi gyermekünk is udvarias legyen?»
10 ok amiért verekednek a lányok az iskolában » Mekkora az esélye, hogy gyermeke élete valahol félresiklik?»
Katalizátor gyerekek. Lehet, hogy az Ön gyermeke is az? »
Kudarcként éli meg a gyermeknevelést?» Az Ön gyermekét is érinti az iskolai stressz? » 15 lépéses ellenőrző lista »
Tudatos Szülők kerestetnek!» Mit tehet a gyermekem, ha elveszik tőle a barátait, és mit tehetek én?»
Mennyire elégedettek a Boldog Gyermek Életmódstúdió ügyfelei az egyéni foglalkozásokkal?»
Felhúz a gyermekem, a párom kiborít!»
Ön is küzd gyermekei lefektetésével? » Pesszimista a gyermeke? Ez a kérdés biztosan kizökkenti a pesszimizmusából!»
8 hasznos trükk, hogy megnyugtassa szorongó gyermekét»Válás után: magatartástípusok a gyerekeknél »
Hogyan tudom tudatosságra nevelni gyermekem?» Egy ÚJ TIPP, hogy gyermeke nekiálljon tanulni»
A szülői bűntudatról» Kifárad a gyerek az iskolában»
Sok gyerek kényszernek érzi az iskolát, az Ön gyermeke is ide tartozik? »
Milyen iskolát keressek gyermekemnek? »
Ítélkezésmentességre tanítani gyermekeim » Duzzogott, hogy el kellett jönnie a Stresszkezelő tanfolyamra »
Cicaharcok avagy a lányok közötti hatalmi játszmák » Mi az, amit egy általános iskolásnak tudnia kéne?»

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Hírlevelek 2017 » Hírlevelek 2016 » Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek