Iskolakezdés – 2015 2. rész

Iskolakezdés, ha a gyermekünk tanulási nehézségekkel, figyelemzavarral, indulatkezelési problémákkal küzd, vagy motiválatlan

Iskolakezdés – 2015 2. rész Iskolakezdés, ha a gyermekünk tanulási nehézségekkel, figyelemzavarral, indulatkezelési problémákkal küzd, vagy motiválatlanKövess bennünket a Facebook-onKezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Minden tiszteletem azoké a szülőké, akik mindezzel napi szinten kell küzdeni a több mint 200 iskolai nap valamelyikében. Nekik szól ez a hírlevél, hogy a kezdés valóban könnyebb legyen idén!

 • Gondolatok az iskolai tanévkezdésig csak szülőknek

  Néhány apróság, mely lehet, hogy jól fog jönni a tanév sűrűjében…

 • Ráfutás a tanévkezdésre. A gyermekünk számára az iskolakezdés felér egy gyászhírrel az újság címlapján. Semmi kedve hozzá! Ezért a felkészülést kezdjük meg minél előbb, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen balhézni, és kapkodni. A gyerek kezdje el kialakítani az otthoni tanuló környezetét, a tanszereke beszerzése ne csak önre maradjon, vegye ki a részét a gyermeke is. Mindezzel ráhangolódik a sulikezdésre, így könnyebb elfogadni a megváltoztathatatlan tényt.

 • Megbeszélni a célokat, és elvárásokat. A gyermekek könnyen tesznek „szent” fogadalmakat, hogy majd idén milyen szorgalmasak lesznek. Érdemes a fogadalmak helyett célokat felállítani, melyek részletesen taglalják, hogy Ő mire érzi képesnek magát, mit szeretne elérni.

 • Beszéljék meg a következményeket is. Ha a szabályok előre le vannak fixálva, akkor mindenki számára adottak a feltételek, és a következmények is. A következményeket viszont ne a mi elvárásainkhoz kössük, hanem a gyermek valódi képességeihez.

 • Az, ahogy mi szeretnénk haladni, és megoldást találni nem fog egyezni a gyermek problémamegoldó szándékával, és sebességével. A mértéket kénytelenek vagyunk gyermekünkhöz igazítani.

 • Ha úgy érzik, ismét belekerülnek ugyanabba a csapdába, mint tavaly, álljanak meg! Ne várják meg a probléma elmélyülését. Keressenek szakembert már az elején. Önöknek, és a gyermeknek is jobb. A szakember nem csak a pszichológust jelentheti, hanem fejlesztőpedagógust, logopédust, stb.

 • Motiváljunk gyermekeinket! Ne külsőségekkel (új telefon), hanem együtt töltött idővel, közös programokkal, dicséretekkel.

 • Tanévkezdés tanulási nehézségekkel küzdő gyermekeknek, és szüleiknek

  Iskolakezdés – 2015 2. rész Iskolakezdés, ha a gyermekünk tanulási nehézségekkel, figyelemzavarral, indulatkezelési problémákkal küzd, vagy motiválatlan

  Az apró, és biztos lépések ütemében lehet csak haladni. Ha gyermekük alsó tagozatos, és úgy érzik, hogy az olvasás, írás, matematika nem megy olyan jól, mint az elvárható lenne, ne várjanak! Sok nebuló végigszenvedi az alsó tagozatot. Bár a képességei sokkal jobbak, mint a jegyei, ő mégis elhiszi magáról, hogy ő buta! A pedagógusok nem mindegyike tudja diagnosztizálni a diszlexiát, diszkalkuliát, diszgráfiát, csak rákerül a gyerekre a buta, és lusta bélyeg. Előzzék ezt meg!

  A tanulási nehézségek fejlesztése türelmet igényel szülőtől, gyermektől egyaránt. Tudassuk gyermekünkkel, hogy mi vár rá, és támogassuk az úton.

  A tanulási nehézségek mellett mindig ott van a stressz, az önbizalom hiány, ha erről megfeledkeznek, akkor a fejlesztés átmegy favágó munkába. (Az órán a többiek gyorsabban haladnak, azt állandóan be kell hozni, és a gyermek gyakran 2-4 éves lemaradással azért küzd, hogy ne buktassák meg.) A stressz kezelésével felgyorsul a fejlesztés!

  Adjunk a gyermekünknek alternatívát! Egy tanulási nehézségekkel küzdő gyermek számára a tanulás nem tartozik a motiváló tényezők sorába. Nekünk nem csak a lelket kell tartani a gyermekeinkben, hanem meg kell mutatnunk nekik, hogy ők értékesek, és különlegesek. Ez csak úgy lehetséges, hogy találunk olyan területeket az ő életében, melyekben ő több, és jobb, mint a tanulás terén. Itt sikereket szerezhet, és ez éltetni fogja a nehéz pillanatokban is.

 • Tanévkezdés figyelemzavarral küzdő gyermekeknek, és szüleiknek

  Nekik egy korábbi hírlevelet » hivatkoznék be bővebb információért.

  Ezen kívül javaslom, hogy a figyelemzavarral küzdő gyermek ne az élete egész területén tanuljon meg koncentrálni. Ragadjunk ki néhányat, (akár közösen megbeszélve a gyermekünkkel) melyre figyelni fog. És abban építsük fel közösen a koncentráció, a megfelelő hozzáállás képességét. Ez lehet akár a sport is (időben elindulok, az edzésen figyelek, stb.).

 • Tanévkezdés indulatkezelési problémákkal küzdő gyermekeknek, és szüleiknek

  Tanítsuk meg az iskolakezdés előtt gyermekünket a problémás helyzetek ok-okozati összefüggéseire. Azaz sok esetben ezek a gyerekek észre se veszik, amikor megbántanak másokat, csak azt sérelmezik, amikor őket bántják, és arra reagálnak kitörő indulatokkal.

  Az indulatkezelésben nem működik az elszámolok 10-ig! Mert ott már nem lehet mit csinálni. A gyerekkel történő beszélgetések során azt kell benne tudatosítani, hogy nem a gőzt kell kiereszteni másokon, hanem észrevenni, amikor a víz elkezd melegedni. Meg kell tanítani kiszállni a provokatív helyzetekből.

  Ha a gyermekünk sorozatosan bajba keveredik fel kell dolgoztatni szakemberrel a múlt sérüléseit, melyet az osztálytársak okoztak. Ezek a sérülések olyanok, mint a piros gombok. Lehet, hogy a szereplők mások, de a régi gombon ugrálnak.

Hogyan tudjuk, hogy a gyermekünknek vannak ilyen gombjai? Most tanévkezdés előtt kérjük meg, hogy képzelje el azt a fiút/lányt, aki mindig csúfolta óvodába/ alsóban. Ha nem is vallja be, de a reakcióin látjuk, hogy baj van, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ott van a piros gomb gyermekünk lelkében.

 • Tanévkezdés motiválatlan gyermekeknek, és szüleiknek

  Iskolakezdés – 2015 2. rész Iskolakezdés, ha a gyermekünk tanulási nehézségekkel, figyelemzavarral, indulatkezelési problémákkal küzd, vagy motiválatlan

  Hagyjuk a papolást, semmire nem megyünk vele! A gyerek, ha már évek óta nem érdekli a tanulás, megtanulta lezárni a füleit a szülői papolások alatt.

  Megállapodás részletesen, írásban. Vegyenek elő egy A/4-es lapot! Írják fel a tantárgyakat. A tantárgyak mellé három oszlopban osztályozza a gyermeke saját magát. Mire lenne képes; Mit vár ő magától; Milyen teljesítményt fog nyújtani. Emellett kérdezze meg a gyermekét, hogy milyen segítségre van szüksége, hogy mindez sikerüljön, és egyeztessék, hogy milyen következményeket vállal ő saját maga, ha kudarcot vall.

  Lehet, hogy szükségünk lesz bátorságra az idén. Hagyjuk a gyermekünket a saját levében főni. Sok gyerek annyira ellenáll a szülők szándékának, hogy képes arra, hogy csak azért is képes hanyagolni a tanulást. Ha elengedjük a kezét, akkor a következményekkel is szembesülnie kell.

  A kéz elengedés nem azt jelenti, hogy nem segítek neki, csupán annyit, hogy jelen vagyok, tudomásul veszem, hozzáállás változása esetén minden segítséget megadok.

  Felső tagozatosoknak. Válasszanak ki közösen olyan tanulási érdeklődési területet, melyben a gyermek akar, és tud kiválóan teljesíteni. Egyezzenek ki a többi tantárgy esetében egy mindenki által elfogadható eredményben. Nyerje meg, állapodjon meg a gyermekével, hogy a kiválasztott területen a lehető legjobb teljesítményt fogja nyújtani.

 • Utolsó gondolat

  Ha úgy érzi, hogy nem bírja cérnával, minek megvárni, míg elszakad a cérna? Lépjen egy lépést hátra, és kérdezze meg magától: „Megtettem mindent, amire képes voltam?” Ne feledje, hogy az iskola nem az ön felelőssége, hanem a gyermeké elsősorban.

  A tanév egy hét múlva elkezdődik, ehhez kívánok erőt, kitartást Önnek!

Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Feszültségmentesítés a családban

Önbizalom növelés a gyereknél, feszültségoldás a szülőnél

A gyermekemnek szeretnék használható tudást adni, hogy kivédje a rá váró stresszt, feszültséget! Kattintson ide »

Én, mint szülő szeretnék eszközt kapni, hogy nyugodtabb legyek, megtaláljam a belső egyensúlyom! Kattintson ide »

Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Stresszkezelő Tanfolyam Gyerekeknek

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

 • Céljaim, hogy a gyerekem:

 • Motiváltabb lenne a suliban!

 • Jobban tudjon koncentrálni!

 • Kevésbé szorongjon!

Ez a program Önöknek szól!

Ismerje meg a Stresszkezelő Tanfolyam Gyerekeknek részleteit!

Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Szeptember 19-én Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam!
 • Ha Önnek is jól jönne, hogy a gyermeke pozitív irányban változzon, akkor itt a helyük!

Vértezze fel a gyermekét a stresszkezelés képességével! Jelentkezzen most!

Jelentkezése kockázatmentes. A tanfolyam szervezéséről, a fizetési feltételekről a jelentkezést követő válaszlevélben kap tájékoztatást.


Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Élhetsz stresszmentesen!
Stresszkezelő Gyerek Tanfolyam
Jelentkezzen az Élhetsz stresszmentesen
gyerektanfolyamra!


További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Tovább a Stresszkezelő Gyermek Tanfolyamra! »

Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

EFT tanfolyam Szülőknek

 • Jól jönne egy kis nyugalom az életembe!

 • Szeretnék egy kis békét önmagamban!

 • Az egészségemmel gondok vannak, aggódom!

 • családi élet, gyereknevelés, munkahely, kéne erő, hogy rendberakjam!

Ez a program Önnek szól!

Tudja, hogy az EFT tanfolyam segítségével mennyi pozitív változás jöhet az életébe? EFT tanfolyam felnőtteknek

Cél, hogy Ön is jól vegye az akadályokat! Jelentkezzen most!


Részletes információk EFT Tanfolyamról »

Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Ismer olyan Szülőt, akinek jól jönne ez a friss információ? Kérem hívja fel rá szülőtársa figyelmét! »

Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Köszönöm megtisztelő figyelmét! Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Hírlevelek 2021

Mit tegyen a szülő, ha indulatkezelési nehézségekkel küzd?» Egy szülő hozni akarta a gyerekét, de nem fogadtam»
Egy csapda, amiben minden szülő beleesik» Fel lehet-e dolgozni komoly tragédiákat gyerekeknél?»
Mennyire képesek alkalmazkodni a gyerekek?» Hogyan lettem halogató?»
Fontos gondolatok a szülői lelkiismeretfurdalás kezelésére » Mérgező párkapcsolat hatása a benne élő gyerekekre » Változni nehéz, főleg akkor, ha ezt észre se vesszük a saját változásunk!»
Türelmetlen velem a gyerek!»
Ha nyár, akkor tábor, de mit kezdhetünk a gyerekünk pókfóbiájával? » A gyerek szorong az online tanulás óta »
Fejemre nőtt a gyerek, segítség!» Mi van, ha a gyerek nem együttműködő a foglalkozások során?»
Hogyan tudunk dolgozni az erősen szorongós gyerekekkel?» Gyerekek, akik magukat bántják»
Hogyan kezeljük, ha a gyerek elkezd hízni?» A gyerek otthon agresszív, de miért?»
Amit félreértünk az alsósok tanulási kedvén» Fel lehet e dolgozni a Covid okozta traumákat? »
Lesz-e nyitás április 19-én? » Az egész család belefásult a karanténba, és a Covidba »
Szorongás, hogy elrontom az életem » „Félek, hogy Anya meg fog halni a Covidban!” Esetleírás »
Álmodozik, de nem tanul a gyerek »
Bántalmazó kapcsolatban élő gyerekek szorongása» Szülői kontroll a tanulásban »
Válás után minden rendben a gyerekkel vagy mégsem?» A gyerek nem szólal meg az órán, ha kérdezi»
A tanár túl sokat kövel, hogyan álljon hozzá a gyerek?» Engedjük-e gyerekünket nyerni a társasjátékban? »
Egy fontos szempont, ami miatt egy kisiskolás elveszti a lelkesedését a tanulás iránt »
Nyaggat a gyerek! » Milyen kihívások várnak ránk szülőkre 2021-ben?»

Hírlevelek 2020

Létezik-e időutazás?»
Anya, miért vannak rossz emberek?» Jellemromboló elvárások az iskolákban »
Gyerek retteg, hogy elveszíti szüleit» Iskolai teljesítményelvárás kontra szülői szeretet elvesztésétől való félelem »
Miért kell a gyerekeket megtanítani sírni? »
Mit tegyünk, ha a gyerek felnőtt tartalmú oldalakba fut bele?» Látom, hogy a gyerekem élete rossz irányba tart»
Az a fránya kötelező olvasmány!»Ismét közeledünk a digitális oktatás felé? »
Izgulós, lámpalázas felvételizők figyelmébe!» Hogyan lehet a láthatásokat békéssé tenni válás után? »
Egy kellemetlen ok, ami a gyerekek izgulásában szerepet játszik»
Eddig mindenhova utáltam járni, de ide szeretek… » Miért hibáztatják a gyerekek a szüleiket?»
Korosztályos különbségek, és a túlzott számítógép használat » Kezdődik az iskola, de mi lesz a koronavírussal?»
Hogyan segíthetünk a gyerekünknek nemet mondani? » Vajon képes-e egy gyerek megtalálni a problémái lelki okát?»
A nehezen barátkozó gyerek csapdája » Hogyan beszéljük gyerekünkkel a család anyagi helyzetének nehézségeiről? »
Az orvosi diagnózisok hatása a gyerekekre »
Hogyan próbál a gyerekkel kapcsolatba lépni egy pedofil?» A gyerek sokat veszekszik a szüleivel»
Meg lehet-e változtatni a gyerekem karmáját? » Miért akadunk el a szülő gyerek kapcsolat javításában? »
Túl hangosak a gyerekek? 7 ötlet a gyerekek kezelésre, ha túl nagy a hangzavar otthon »
Ha kiabálok az mennyire rossz a gyereknek?» Hogyan hatott az „kütyüzés” a gyerekekere ebben az időszakban? »
Miért fontos most feltöltődni, tanulni, fejlődni? »
Nem unja már a gyerek az örökös otthonlétet? » Digitális oktatás okozta túlterhelés gyereknél és szülőnél »
Most különösen figyeljünk az idősekre!» Stresszoldás, türelemfejlesztés házilag, de profin »
Írja meg miben tudok segíteni Önnek!» Hogyan tudom lekötni a gyerekem figyelmét, ha össze vagyunk zárva? »
13 kérdés, amiről a koronavírus helyzetben érdemes elgondolkodni »
Párkapcsolati konfliktusok koronavírus idején »
Hogyan lehet normális életet élni bezárva, ha gond van a gyerekkel?»
Hogyan beszéljünk a koronavírusról gyerekünknek? »
Miért nehézkes a szocializáció egy túlérzékeny gyerek számára?»
Miért hajlamos az ember a pánikra?» Három érdekes színfolt az elmúlt hetek foglalkozásaiból»
Jó tanuló gyerekem cikizik az osztálytársai » Feldolgozatlan válás hatása egy kamasz párkapcsolatára»
Egy fiú nekitámadt az osztálytársának, mert az szidta az édesanyját»
Gyerek sportverseny felkészítés EFT-vel» A gyerek szorong, és ez mégis eszköz a gyerek kezében »
Ami kihívás a gyereknél, az kihívás a szülőnél» 7 felrázó, sorsfordító kérdés »

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Hírlevelek 2019 » Miről írtunk 2018-ban? »
Hírlevelek 2017 » Hírlevelek 2016 » Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Kezdődik az iskola! A szülők egy része nyugodtan hátradőlhet, de nem azok a szülők, ahol a gyermekkel nap, mint nap meg kell küzdeni azért, hogy kész legyen a lecke, hogy félévkor ne legyen tele az ellenőrző a beírásokkal, vagy a gyerek a sulit ne kudarcnak fogja fel.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.






Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek