Mit hoz gyermekeink számára a jövő?

25 elképesztő dolog, ami megváltoztatja a világot

Mit hoz gyermekeink számára a jövő?Kövess bennünket a Facebook-onA jövőkutatók megpróbálják a jelenlegi tényekből megbecsülni, hogy mire számíthatunk a jövőben. Nem biztos, hogy mindenben igazuk lesz, de érdemes elgondolkodni rajta.

Mert az ilyen típusú kutatások segíthetnek felkészülni arra, hogy mire számítsunk, melyek lesznek azok a fő kérdések, problémák, melyekkel szembe kell majd néznünk.

Egy biztos: Nem dughatjuk homokba a fejünket! A világ változik, méghozzá olyan sebességgel, melyet néha nehéz követni.

 • Egy érdekes történet

  Évekkel ezelőtt egy volt főnököm idős nagymamája élő közvetítésben nézte, ahogy az első ember leszáll a holdra. Nem hitte el.

  A volt főnököm akkor azt mondta, hogy gondoljak el valamit, ami szerintem lehetetlen, hogy megvalósuljon tudományos szempontból, és amikor megöregszem az a valami már igaz lesz!

  De nézzük meg, hogy mivé változhat a világ!

 • 25 elképesztő változás a világban

 1. Több mobiltelefon lesz a földön, mint emberi lény.

  Silicon India felmérése szerint jelenleg már 2014 végén 7, 9 milliárd mobiltelefon létezett a világban.

 2. Az emberek minden nyelvet érteni fognak.

  Bár ez egy kicsit félreérthető, de a Google nyelvprogramjai egyre jobban fejlődnek, és hamarosan a saját mobilunk segítségével beszélhetünk kínaiul, vagy kecsuául.

 3. A magánéletünket egyre nehezebb lesz elzárni a külvilágtól.

  A pénzügyi tranzakcióink, a mobil telefonunk, és a rohamosan fejlődő közösségi média miatt egyre nehezebb, gyakorlatilag lehetetlenné válik, hogy valódi magánéletünk legyen.

 4. Olyan ruháink lesznek, melyek öntisztulók, csak ki kell tenni őket a napra!

  Kínai kutatók felfedezése szerint, ha a ruhát bevonjuk titánium-oxid tartalmú vegyülettel, és kitesszük a napra, akkor a ruhák kb. 2 óra múlva tiszták lesznek.

  Forrás »

 5. Nem lesz több államadósság

  Nem lesz több államadósság

  Ez egy kicsit furán hangzik, de eljön az a pont, amikor a fiatalabb generáció nem lesz hajlandó fizetni az idősebb generáció által felvett hitelekért. A mediterrán országokban ez a folyamat indult meg, és nagy a valószínűsége, hogy ennek nem lesz happyend a vége.

  Államadósság szintje a Föld különboző országaiban »

 6. A repülők a jövőben közel körpanorámásak lesznek.

  A legújabb repülőgép fejlesztési modellek már így készítik. Sokak számára megadva a valódi repülési élményt, mások számára pedig a rémálmot.

 7. Nem az USA lesz a világ vezető állama

  Ha megfigyeljük, hogy a világpolitikai helyzetben az USA még a fő hatalomgyakorló. De a tudományos területeken, a technológiai fejlesztések során, katonai erőben ott van fej-fej mellett Kína, Japán, Németország, Oroszország is.

 8. Valószínű, hogy Kína lesz hamarosan a világ vezető állama.

  Amerikai kutatók szerint 2050 körül Kína lakossága 3,5-szer nagyobb lesz, mint az USA lakossága (Már most is az. Szerk. megj.) Kína gazdasága 2,5-szer nagyobb, mint az USA-é. Addigra az egy főre jutó fogyasztás értéke eléri az USA 70%-át. Kína válik a világ gazdasági, és kulturális vezetőjévé.

 9. Az energia sokkal többe fog kerülni, mint jelenleg.

  A hightech társadalom energiaigénye még nagyobb lesz, mint jelenleg. Ha fenn akarjuk tartani ezt a társadalmat fizetnünk kell érte.

 10. Internetes szex.

  A jelenlegi szexuális szabadság semmi lesz ahhoz képest, ami 10-20 év múlva mindennapi élet része lesz. Az internetes szex lesz a legnyereségesebb vállalkozások egyike. Valószínű, hogy az akkori tinik nem azzal fognak villogni, hogy kinek lesz a legjobb okos telefonjuk, hanem azzal, hogy kinek lesz a legjobb cybersex kütyüje.

 11. Oroszország lesz a Föld élelmiszer nagyhatalma.

  A kutatók 2030 körülre jósolják a Föld élelmiszerkészleteinek összeomlását. E körül már megközelíti a 9 milliárdot a föld lakosainak száma, és az élelemigényük 50%-al lesz több a jelenleginél.

  A klímaváltozás következményeként lehetetlen lesz kukoricát, búzát, árpát termelni a mediterrán övezetekben (Földközi tenger környéke, USA déli része, Ázsia egy részén) Viszont az orosz Nyugat-szibériai-alföld a klímaváltozás következményeként alkalmas lesz erre.

 12. A világ népessége eléri 2050-re a 9,6 milliárd főt.

  A növekedés elsősorban a fejlődő országokban jön létre. Elsősorban Afrikában. Nigéria lesz a világ harmadik legnépesebb országa Kína, és India után.

 13. A világban hatalmas munkanélküliség várható.

  A fejlődő országokban, és másutt is a Földön a kétkezi munkát sok helyen átveszik a gépek. A kétkezi munkásokkal a kormányok nem tudnak mit kezdeni.

  Megéri tanulni!

 14. Katonák egyre inkább hasonlítani fognak a szuperhősökre.

  Katonák egyre inkább hasonlítani fognak a szuperhősökre.

  Az exoskeleton (külső váz) technológia segítségével a katonák nagyobb teljesítményekre lesznek képesek.

  Mi az exoskeleton? »

 15. Űrutazás megfizethetővé válik, annyira, mint egy Föld körüli repülőjegy.

  2045 körül lehetővé válik (majdnem) mindenki számára, hogy ellátogasson a világűrbe.

 16. Bárkinek szuperlátása lehet, olyan egyszerűen, mint felhelyezni egy kontaktlencsét.

  A lencsébe beépíthető lesz antenna, zoom, éjjellátás, stb.

 17. Globalizáció magával hozza, hogy globális kultúránk lesz.

  Szociológusok szerint várható, hogy egyfajta globális kultúra, vallás lesz elfogadtatva minden emberrel. Hogyan? Várható, hogy az rasszista ellenesség átfordulhat egyfajta rasszista, (fasiszta) mozgalomba. És ez a mozgalom kényszeríthet embereket arra, hogy egyfajta kultúrát, vallást fogadjanak el. (?)

  Remélhetőleg még ennek megtörténte előtt létrehozunk egy nyitott, és szabad kultúrájú társadalmat, ahol az emberek elfogadják egymást olyannak, amilyen.

 18. Le fogják győzni az 20. század halálos betegségeit.

  Az orvosok azt jósolják, hogy 20-30 év múlva az emberek azon fognak csodálkozni, hogy régen az emberek rákban, és AIDS-ben haltak meg. Ha belegondolunk ugyanez volt a helyzet múlt században a kolerával, a pestissel…

 19. A gazdaságnak nem lesz szüksége készpénzre.

  A Földünk nagyobb felén nem lesz szükség készpénz használatra. Leginkább biztonsági okokból.

 20. A klímaváltozás hatásait komolyan meg fogjuk érezni.

  Az ipari forradalom óta tart a Föld átlag hőmérsékletének növekedése. 2012-ben ez az érték eléret a +0,8 Celsius fokot. 2052-re ez az érték már +2,0 Celsius lesz. Ez már nem csak annyiban fog érinteni minket, hogy kevesebb lesz a fűtésszámlánk!

 21. Nem lesz szükség szervdonorra.

  A kutatók szerint a mesterséges szervek előállítása (szív, máj, tüdő) csak idő kérdése. A jövő generáció lehet, hogy úgy fog tekinteni a mostani szervdonorokra, mint hősökre a múltból.

 22. Nem leszünk egészségesebbek.

  Bár minden évben az születendő gyermekek átlagéletkora 3 hónappal emelkedik. A rengeteg ülőmunka mellett mindenkinek meg kell találni azt az elfoglaltságot, hogy fizikailag, mentálisan egészséges maradjon. A jövő pestise az elhízás, és a depresszió lesz.

 23. Mikrochipek lesznek beépítve a testünkbe.

  Ez egy kicsit sci-fi, de 2080 körül ez már a valóság lehet a fejlett országokban. Ezek a mikrochipek fogják helyettesíteni a személyi igazolványt, vezetői engedélyt, bankkártyát, stb.

 24. Az emberek tovább élnek, mint ma.

  A jelenlegi orvosi, genetikai ismeretek birtokában a kutatók állítják, hogy 2014-ben születtek meg az első csecsemők, akik már megélik majd a 150 évet.

 25. Ettől még a világunk nem biztos, hogy sokkal jobb hely lesz.

  Minden technológiai fejlettség ellenére nem biztos, hogy minden rózsaszín lesz. Az erőszak, rasszizmus, fanatizmus nem megakadályozható technológiai alapon.

  De sok ember dolgozik azért, hogy a világunk szebb, és élhetőbb legyen…

 • Mit jelentenek ezek jóslatok az Ön gyermekének?

  A jóslatok nem tények. De jelzik azt a változást, ami felé haladunk.

  A gyermekeinknek meg kell tanulniuk (nekünk is) alkalmazkodni. Az alkalmazkodás képtelensége stresszel jár. Minél jobban alkalmazkodik az ember, annál jobban kezeli a stresszt.

  Három dolog elengedhetetlen a gyermekink nevelése során:

 1. Tanítsuk meg őket egészségesen élni. (táplálkozás, sport).

 2. Tanítsuk meg a stressz kezelésére »

 3. Gondolkodásukat fejlesszük az irányba, hogy vállaljanak felelősséget magukért tetteikért, és minden problémát meg lehet úgy oldani, hogy nincs nyertes, és vesztes, csak nyertes.

 • De sok ember dolgozik azért, hogy a világunk szebb, és élhetőbb legyen…

  Ha ez sikerül, egy kicsit mi általunk is szebb lesz ez a világ!

  Forrás:You Tube »

A jövőkutatók megpróbálják a jelenlegi tényekből megbecsülni, hogy mire számíthatunk a jövőben. Nem biztos, hogy mindenben igazuk lesz, de érdemes elgondolkodni rajta.

Feszültségmentesítés a családban

Önbizalom növelés a gyereknél, feszültségoldás a szülőnél

A gyermekemnek szeretnék használható tudást adni, hogy kivédje a rá váró stresszt, feszültséget! Kattintson ide »

Én, mint szülő szeretnék eszközt kapni, hogy nyugodtabb legyek, megtaláljam a belső egyensúlyom! Kattintson ide »

A jövőkutatók megpróbálják a jelenlegi tényekből megbecsülni, hogy mire számíthatunk a jövőben. Nem biztos, hogy mindenben igazuk lesz, de érdemes elgondolkodni rajta.

Stresszkezelő Tanfolyam Gyerekeknek

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

 • Céljaim, hogy a gyerekem:

 • Motiváltabb lenne a suliban!

 • Jobban tudjon koncentrálni!

 • Kevésbé szorongjon!

Ez a program Önöknek szól!

Ismerje meg a Stresszkezelő Tanfolyam Gyerekeknek részleteit!

A jövőkutatók megpróbálják a jelenlegi tényekből megbecsülni, hogy mire számíthatunk a jövőben. Nem biztos, hogy mindenben igazuk lesz, de érdemes elgondolkodni rajta.

Szeptember 19-én Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam!
 • Ha Önnek is jól jönne, hogy a gyermeke pozitív irányban változzon, akkor itt a helyük!

Vértezze fel a gyermekét a stresszkezelés képességével! Jelentkezzen most!

Jelentkezése kockázatmentes. A tanfolyam szervezéséről, a fizetési feltételekről a jelentkezést követő válaszlevélben kap tájékoztatást.


A jövőkutatók megpróbálják a jelenlegi tényekből megbecsülni, hogy mire számíthatunk a jövőben. Nem biztos, hogy mindenben igazuk lesz, de érdemes elgondolkodni rajta.

Élhetsz stresszmentesen!
Stresszkezelő Gyerek Tanfolyam
Jelentkezzen az Élhetsz stresszmentesen
gyerektanfolyamra!


További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Tovább a Stresszkezelő Gyermek Tanfolyamra! »

A jövőkutatók megpróbálják a jelenlegi tényekből megbecsülni, hogy mire számíthatunk a jövőben. Nem biztos, hogy mindenben igazuk lesz, de érdemes elgondolkodni rajta.

EFT tanfolyam Szülőknek

 • Jól jönne egy kis nyugalom az életembe!

 • Szeretnék egy kis békét önmagamban!

 • Az egészségemmel gondok vannak, aggódom!

 • családi élet, gyereknevelés, munkahely, kéne erő, hogy rendberakjam!

Ez a program Önnek szól!

Tudja, hogy az EFT tanfolyam segítségével mennyi pozitív változás jöhet az életébe? EFT tanfolyam felnőtteknek

Cél, hogy Ön is jól vegye az akadályokat! Jelentkezzen most!


Részletes információk EFT Tanfolyamról »

A jövőkutatók megpróbálják a jelenlegi tényekből megbecsülni, hogy mire számíthatunk a jövőben. Nem biztos, hogy mindenben igazuk lesz, de érdemes elgondolkodni rajta.

Ismer olyan Szülőt, akinek jól jönne ez a friss információ? Kérem hívja fel rá szülőtársa figyelmét! »

Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Köszönöm megtisztelő figyelmét! Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

A jövőkutatók megpróbálják a jelenlegi tényekből megbecsülni, hogy mire számíthatunk a jövőben. Nem biztos, hogy mindenben igazuk lesz, de érdemes elgondolkodni rajta.

Hírlevelek 2021

Mit tegyen a szülő, ha indulatkezelési nehézségekkel küzd?» Egy szülő hozni akarta a gyerekét, de nem fogadtam»
Egy csapda, amiben minden szülő beleesik» Fel lehet-e dolgozni komoly tragédiákat gyerekeknél?»
Mennyire képesek alkalmazkodni a gyerekek?» Hogyan lettem halogató?»
Fontos gondolatok a szülői lelkiismeretfurdalás kezelésére » Mérgező párkapcsolat hatása a benne élő gyerekekre » Változni nehéz, főleg akkor, ha ezt észre se vesszük a saját változásunk!»
Türelmetlen velem a gyerek!»
Ha nyár, akkor tábor, de mit kezdhetünk a gyerekünk pókfóbiájával? » A gyerek szorong az online tanulás óta »
Fejemre nőtt a gyerek, segítség!» Mi van, ha a gyerek nem együttműködő a foglalkozások során?»
Hogyan tudunk dolgozni az erősen szorongós gyerekekkel?» Gyerekek, akik magukat bántják»
Hogyan kezeljük, ha a gyerek elkezd hízni?» A gyerek otthon agresszív, de miért?»
Amit félreértünk az alsósok tanulási kedvén» Fel lehet e dolgozni a Covid okozta traumákat? »
Lesz-e nyitás április 19-én? » Az egész család belefásult a karanténba, és a Covidba »
Szorongás, hogy elrontom az életem » „Félek, hogy Anya meg fog halni a Covidban!” Esetleírás »
Álmodozik, de nem tanul a gyerek »
Bántalmazó kapcsolatban élő gyerekek szorongása» Szülői kontroll a tanulásban »
Válás után minden rendben a gyerekkel vagy mégsem?» A gyerek nem szólal meg az órán, ha kérdezi»
A tanár túl sokat kövel, hogyan álljon hozzá a gyerek?» Engedjük-e gyerekünket nyerni a társasjátékban? »
Egy fontos szempont, ami miatt egy kisiskolás elveszti a lelkesedését a tanulás iránt »
Nyaggat a gyerek! » Milyen kihívások várnak ránk szülőkre 2021-ben?»

Hírlevelek 2020

Létezik-e időutazás?»
Anya, miért vannak rossz emberek?» Jellemromboló elvárások az iskolákban »
Gyerek retteg, hogy elveszíti szüleit» Iskolai teljesítményelvárás kontra szülői szeretet elvesztésétől való félelem »
Miért kell a gyerekeket megtanítani sírni? »
Mit tegyünk, ha a gyerek felnőtt tartalmú oldalakba fut bele?» Látom, hogy a gyerekem élete rossz irányba tart»
Az a fránya kötelező olvasmány!»Ismét közeledünk a digitális oktatás felé? »
Izgulós, lámpalázas felvételizők figyelmébe!» Hogyan lehet a láthatásokat békéssé tenni válás után? »
Egy kellemetlen ok, ami a gyerekek izgulásában szerepet játszik»
Eddig mindenhova utáltam járni, de ide szeretek… » Miért hibáztatják a gyerekek a szüleiket?»
Korosztályos különbségek, és a túlzott számítógép használat » Kezdődik az iskola, de mi lesz a koronavírussal?»
Hogyan segíthetünk a gyerekünknek nemet mondani? » Vajon képes-e egy gyerek megtalálni a problémái lelki okát?»
A nehezen barátkozó gyerek csapdája » Hogyan beszéljük gyerekünkkel a család anyagi helyzetének nehézségeiről? »
Az orvosi diagnózisok hatása a gyerekekre »
Hogyan próbál a gyerekkel kapcsolatba lépni egy pedofil?» A gyerek sokat veszekszik a szüleivel»
Meg lehet-e változtatni a gyerekem karmáját? » Miért akadunk el a szülő gyerek kapcsolat javításában? »
Túl hangosak a gyerekek? 7 ötlet a gyerekek kezelésre, ha túl nagy a hangzavar otthon »
Ha kiabálok az mennyire rossz a gyereknek?» Hogyan hatott az „kütyüzés” a gyerekekere ebben az időszakban? »
Miért fontos most feltöltődni, tanulni, fejlődni? »
Nem unja már a gyerek az örökös otthonlétet? » Digitális oktatás okozta túlterhelés gyereknél és szülőnél »
Most különösen figyeljünk az idősekre!» Stresszoldás, türelemfejlesztés házilag, de profin »
Írja meg miben tudok segíteni Önnek!» Hogyan tudom lekötni a gyerekem figyelmét, ha össze vagyunk zárva? »
13 kérdés, amiről a koronavírus helyzetben érdemes elgondolkodni »
Párkapcsolati konfliktusok koronavírus idején »
Hogyan lehet normális életet élni bezárva, ha gond van a gyerekkel?»
Hogyan beszéljünk a koronavírusról gyerekünknek? »
Miért nehézkes a szocializáció egy túlérzékeny gyerek számára?»
Miért hajlamos az ember a pánikra?» Három érdekes színfolt az elmúlt hetek foglalkozásaiból»
Jó tanuló gyerekem cikizik az osztálytársai » Feldolgozatlan válás hatása egy kamasz párkapcsolatára»
Egy fiú nekitámadt az osztálytársának, mert az szidta az édesanyját»
Gyerek sportverseny felkészítés EFT-vel» A gyerek szorong, és ez mégis eszköz a gyerek kezében »
Ami kihívás a gyereknél, az kihívás a szülőnél» 7 felrázó, sorsfordító kérdés »

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Hírlevelek 2019 » Miről írtunk 2018-ban? »
Hírlevelek 2017 » Hírlevelek 2016 » Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

A jövőkutatók megpróbálják a jelenlegi tényekből megbecsülni, hogy mire számíthatunk a jövőben. Nem biztos, hogy mindenben igazuk lesz, de érdemes elgondolkodni rajta.

A jövőkutatók megpróbálják a jelenlegi tényekből megbecsülni, hogy mire számíthatunk a jövőben. Nem biztos, hogy mindenben igazuk lesz, de érdemes elgondolkodni rajta.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek