A gyermekem nem akar házi feladatot csinálni

Nem mindegy, hogy mi az oka, mert másképp kell neki segíteni!

A gyermekem nem akar házi feladatot csinálniKövess bennünket a Facebook-onGyakori probléma,hogy a gyermekünk nem akar házi feladatot csinálni. Képes durcáskodni, hisztizni, és ez napról napra egyre rosszabb.

Azonban a megoldáshoz sokféle út vezet, nem mindegy, hogy melyiken indulunk el! Ebben lesz segítségére ez a hírlevél.

Miért nem akar a gyerek házi feladatot csinálni?

 • Nem tetszik neki az iskola, csalódott mást várt

  Leggyakrabban az elsős, másodikos korosztályban fordul elő. A gyerek eljött az óvodából, elkezdte a sulit, azt hitte, hogy minden olyan szép, és jó lesz, mint ott. Jó eséllyel szembesült azzal, hogy az iskolában nem lehet annyit játszani, az órákon dolgozni kell, és még házit is kell csinálni.

  Ez elkeseríti őt, hiszen azt hitte, hogy itt majd sok érdekeset fog tanulni, sok barátot szerez, jókat játszanak, és a tanárok is kedvesek lesznek. Jó esetben csak néhányban csalódott, de van úgy, hogy minden helyzetből a legrosszabbat fogta ki.

  Ezért ellenáll, nem akarja megcsinálni a házit, nem is figyel órán. Még akkor se csinálja meg, ha a lecke számára csak 10 perc, fél óra lenne.

  Képes akár órákon keresztül is húzni az időt, hisztizni.

  Ebbe a csoportba kerülnek azok a gyerekek is, akik nem érték el valamilyen szempontból az iskolaérettséget, és még nem tudnak ilyen hosszú ideig figyelni, feladatot végezni.

  Ők legszívesebben játszanának.

 • Nem motivált a tanulás terén, utál tanulni

  Ezek a nagyobb gyerekek. Akik akár lehetnek nagyon jó eszűek is lehetnek, de az iskolai szabályok, a tanulás, az unalmas órák miatt nem akar együttműködni. Vagy vannak a háttérben olyan őt érintő élethelyzetek, melyek ismeretében lényegtelenné válik számára a tanulás.

 • Iskolai kudarcok nyomasztják

  Az iskolai kudarcok, feldolgozatlan események annyira elveszik a gyerekek kedvét a tanulástól. Még a leckét se akarják megcsinálni.

 • Nem megy a tanulás, tanulási nehézségek

  A tanulási nehézségek nem mindig derülnek ki az első iskolai évben. Sok esetben a tanár, a szülő nem veszi észre, hogy a gyermek olvasási, számolási nehézségekkel küzd. Csak azt javasolja a pedagógus, hogy a gyereknek többet kell gyakorolni.

  És most helyezzük bele magunkat a gyermekünk helyzetébe!

  Ott ülök az órákon, nehezen megy az olvasás, a többiek gyorsak, szebben, kevesebb hibával olvasnak. A tanár megszid, hogy nem gyakorolok eleget. A gyerekek akár még azzal is csúfolnak, hogy „rossz olvasó” vagyok.

  Az első, és eredendő bűnös legtöbbször az olvasókönyvem lesz, vagy a matematika munkafüzet. Ellenállok mindennek, ami az olvasással, számolással, írással kapcsolatos.

 • Játszmázik, igazából nekünk áll ellen

  Ezek a gyerekek valamilyen oknál fogva szeretik kontrollálni az életük menetét. Nem engednek beleszólást. Sok esetben könnyen frusztrálódnak, ha kötelező jellegű dolgokról van szó.

  Sok esetben az ellenállásukra rájátszanak, érzik, hogy a szülő gyengül, kerüli a konfliktust. A szülő frusztrálódik a helyzettől, ideges lesz, és belekerül egy játszmába. Azt veszi észre, hogy a gyerek egyre könnyebben felhúzza, idegesíti. A gyerek ameddig tudja, húzza az időt. A szülő a másik oldalon tudja, hogy a leckét meg kell csinálni, mert különben baj lesz. Ez a kettős hatás szó szerint felőrli a szülő idegeit.

Mit tehetünk, ha a gyermekünk nem akar leckét csinálni?

 • Mit tehetünk, ha gyermekünk csalódott az iskolában, és ezért nem akar leckét csináli?

  Mit tehetünk, ha a gyermekünk nem akar leckét csinálni?

  Ha a gyermekünk nem iskolaéretten került be az iskolába, akkor igyekezzünk megnyugtatni őt. Legyen erőnk kivárni, hogy megérik a feladathelyzetre. Még azzal sincs semmi baj, ha az elvárásaink nem nehezednek rá, hogy mindenképpen álljon neki tanulni, és következő évben ügyesebben, okosabban simán megcsinálja, ami most nehézség volt a számára.

  Ez nagyon extrémen hangzik, de még mindig jobb, mint éveken keresztül izzadni, veszekedni…

  Amennyiben csalódott, de éretten került a suliba, és nem akar tanulni, akkor is türelemmel, és ennek megfelelő szellemű pedagógussal összefogva motiváljuk a gyereket. Nem biztos, hogy sokat kell tőle elvárni eleinte, lehet, hogy később, mivel a többiek is „beálltak a sorba”, könnyebben motiválható lesz.

  Ilyen helyzet esetén hagyjunk elég időt a gyereknek a pihenésre, a kikapcsolódásra. Ha sok szakkörre, külön foglalkozásra, hétvégi programokra járnak, érdemes ezek számán csökkenteni, és hagyni őt csak játszani, pihenni.

 • Nem motivált a gyerek

  A gyerekünkkel emiatt hiába veszekszünk. Az elveszett motiváció veszekedéssel, zsarolással csak időszakosan törhető át. Ahogy jobban növekszik a gyerek úgy fog növekedni az ellenállása is. És akkor akadunk majd meg, amikor a legjobban kellene őt motiválni érettségi környékén.

  Ezért csak a folyamatos gyerek-szülő kapcsolatépítés, beszélgetés, a megfelelő összhang kialakítása után lehet arról beszélgetni, hogy mi az igazi probléma. És akár milyen kicsi a motiválatlan gyermeke merjen vele őszintén, félelmek nélkül beszélgetni. Merje felvállalni az egyenjogúságot, hogy ne a tipikus „majd én megmondom neked” helyzetben beszélgessenek. Ez nagyban fog javítani az Önök kapcsolatán, és a gyermeke is könnyebben motiválható lesz.

 • Iskolai kudarcok miatt nem akar leckét írni

  Ebben az esetben össze kell fogni a gyerekkel, és ne a leckék megírására koncentráljanak, hanem a kudarcok feldolgozására. Vegyék számba azokat a helyzeteket, melyek megakasztották a gyermekük motivációját. A helyzeteket szemléljék objektíven (lásd az előző heti hírlevelet), és beszéljék át, hogy mire van szüksége annak a gyereknek, aki mindezt elszenvedi. Kitől kaphatja meg ezt a fajta erőforrást? Ön, mint szülő miben tud/ gyermeke miben várja az ön segítségét? Ha házilag nincs megoldás, akkor kérjenek külső segítséget!

 • Tanulási nehézségek miatt nem akar leckét írni

  Ekkor az első, amit érdemes elfogadni, hogy nem kell/tud a gyerek, a többek ritmusában haladni. Ettől még a gyerek nem buta! Ezt erősítse a gyermekében. Még akkor is, ha a gyerek ellenáll.

  A nagy feladatokat bontsák kis lépésekre, jelezze neki folyamatosan, hogy Ön nagyon bízik benne, és nagyon szereti őt!

  A tanulási nehézségek miatt érdemes felmentést kérni az osztályzás, a számára nehéz elvárások alól.

  A tanulási nehézséget kommunikálja úgy, mint egy próbatételt, melyet NEM kell egyszerre legyőzni, hanem lépésenként. Tanítsa meg a gyermekét, hogy ne a többiekhez hasonlítsa magát, hanem saját magához. Dolgozzon azon, hogyan tud a saját ütemében haladni. Ezt beszéljék meg, és mindig csak a következő kis lépés legyen a szemük előtt.

 • A gyerek velem játszmázik, és emiatt nem ír leckét!

  Ilyenkor nincs más út, mint saját magunkat megerősíteni. A gyermekkel folytatott játszmák sok esetben kínosak, idegőrlőek, és frusztrálók. Amikor létrejön bennünk az a fajta magabiztosság, hogy a tudjuk, hogy a gyermekünk nem tud minket kiborítani, akkor nyert ügyünk van.

Ezt az abszolút nyugalom a legutóbbi esetben mindkét szülőnél 2 foglalkozásba került nálunk!

 • Ennek során elértük, hogy a játszmák során a szülő ne vonódjon be, tudjon nyugodtan, és hatékonyan kommunikálni a gyermekével. Hatására a gyerek egy csapásra kiszállt a játszmákból!

  Önállóan hogyan érhetem el ezt a nyugalmat?

 • Sajátítsa el az előző hírlevélben kifejtett gondolkodást.

  A gyerek velem játszmázik, és emiatt nem ír leckét!
 • Tisztázza magában, hogy mi a cél! (Kiszállni a játszmákból, és hatékonyan kommunikálni a gyerekkel.)

 • Minden cselekedetét rendelje alá ennek az elvnek, akár a következő módon: „Amit most teszek, az mennyire segíti, hogy kiszálljak a játszmából?” Ha nem segíti, akkor ott helyben kérjen időt, és vonuljon ki a játszmából, még akkor is, ha nincs kész a házi.

 • Végső esetben, akár hagyja a gyereket szembesülni a házi feladat hiánya miatti következményekkel. Ezt előre közölje vele, (reálisan, nem túlzó fenyegető üzemmódban).

 • Legyen ott Önben, hogy ellenállásra nem lehet ellenállással válaszolni.

 • Ön nincs egyedül a problémájával! Hívjon, örömmel segítek!

Gyakori probléma,hogy a gyermekünk nem akar házi feladatot csinálni. Képes durcáskodni, hisztizni, és ez napról napra egyre rosszabb. Azonban a megoldáshoz sokféle út vezet, nem mindegy, hogy melyiken indulunk el! Ebben lesz segítségére ez a hírlevél.

Régóta keresi a megoldást gyermeke problémáira?

 • Tegyen pontot a saját tehetetlenségére, félelmeire!

  Az Ön gyermeke legkomolyabb nehézsége az életben a különböző stresszes élethelyzetek kezelése.

  Mert teljesen mindegy, hogy szorong, vagy izgul, vagy nem megy a tanulás, stb. a stressz, amit a nehéz élethelyzetek kiváltanak, okozzák az ő szenvedését.

  Ön, mint szülő azért küzd, hogy a gyermek szenvedései megszűnjenek. Életképes, boldog embert akar gyermekéből nevelni.

  Ehhez nem elég csak a jószándék, a szeretet!

  Kell egy eszköz is, ami segít megszüntetni a gyermeke szenvedését.

  A Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam egy ilyen eszköz.

  Olyan, a gyakorlatban jól működő stresszkezelő technikákat tanulnak a gyerekek, melyek segítségével bármilyen nehéz élethelyzetből talpra tudnak állni.

  Hogy néz ki ez a tanfolyamon?

  Életszerű példákon begyakorolva, már a tanfolyam alatt megérezheti a gyermeke a felszabadultság érzését.

  Délelőtt megtanuljuk az alapokat, délután pedig csupa olyan hasznos dologgal egészítjük ki, amivel a gyermeke már nem lesz többé védtelen az iskolai és egyéb stresszes helyzetekbe.

  Erre az Ön idejében nem volt még lehetőség, de a gyermeke már részesülhet ebből a tudásból.

  Ráadásul a tanfolyam után abban is segítséget kapnak, hogy a tanultakat otthon begyakorolják!

  Segítsen gyermekének, hogy újra felszabadult, boldog legyen!

  Jelentkezzen most mert ebben a tanévben a május 12-i lesz az utolsó Gyermek Stresszkezelő Tanfolyam!

  Ugye erről nem akar lemaradni?

Gyakori probléma,hogy a gyermekünk nem akar házi feladatot csinálni. Képes durcáskodni, hisztizni, és ez napról napra egyre rosszabb. Azonban a megoldáshoz sokféle út vezet, nem mindegy, hogy melyiken indulunk el! Ebben lesz segítségére ez a hírlevél.

Szeptember 19-én Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam!
 • Ha Önnek is jól jönne, hogy a gyermeke pozitív irányban változzon, akkor itt a helyük!

Vértezze fel a gyermekét a stresszkezelés képességével! Jelentkezzen most!

Jelentkezése kockázatmentes. A tanfolyam szervezéséről, a fizetési feltételekről a jelentkezést követő válaszlevélben kap tájékoztatást.


Gyakori probléma,hogy a gyermekünk nem akar házi feladatot csinálni. Képes durcáskodni, hisztizni, és ez napról napra egyre rosszabb. Azonban a megoldáshoz sokféle út vezet, nem mindegy, hogy melyiken indulunk el! Ebben lesz segítségére ez a hírlevél.

Élhetsz stresszmentesen!
Stresszkezelő Gyerek Tanfolyam
Jelentkezzen az Élhetsz stresszmentesen
gyerektanfolyamra!


További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Tovább a Stresszkezelő Gyermek Tanfolyamra! »

Gyakori probléma,hogy a gyermekünk nem akar házi feladatot csinálni. Képes durcáskodni, hisztizni, és ez napról napra egyre rosszabb. Azonban a megoldáshoz sokféle út vezet, nem mindegy, hogy melyiken indulunk el! Ebben lesz segítségére ez a hírlevél.

Ismer olyan Szülőt, akinek jól jönne ez a friss információ? Kérem hívja fel rá szülőtársa figyelmét! »

Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Köszönöm megtisztelő figyelmét! Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Gyakori probléma,hogy a gyermekünk nem akar házi feladatot csinálni. Képes durcáskodni, hisztizni, és ez napról napra egyre rosszabb. Azonban a megoldáshoz sokféle út vezet, nem mindegy, hogy melyiken indulunk el! Ebben lesz segítségére ez a hírlevél.

Hírlevelek 2021

Mit tegyen a szülő, ha indulatkezelési nehézségekkel küzd?» Egy szülő hozni akarta a gyerekét, de nem fogadtam»
Egy csapda, amiben minden szülő beleesik» Fel lehet-e dolgozni komoly tragédiákat gyerekeknél?»
Mennyire képesek alkalmazkodni a gyerekek?» Hogyan lettem halogató?»
Fontos gondolatok a szülői lelkiismeretfurdalás kezelésére » Mérgező párkapcsolat hatása a benne élő gyerekekre » Változni nehéz, főleg akkor, ha ezt észre se vesszük a saját változásunk!»
Türelmetlen velem a gyerek!»
Ha nyár, akkor tábor, de mit kezdhetünk a gyerekünk pókfóbiájával? » A gyerek szorong az online tanulás óta »
Fejemre nőtt a gyerek, segítség!» Mi van, ha a gyerek nem együttműködő a foglalkozások során?»
Hogyan tudunk dolgozni az erősen szorongós gyerekekkel?» Gyerekek, akik magukat bántják»
Hogyan kezeljük, ha a gyerek elkezd hízni?» A gyerek otthon agresszív, de miért?»
Amit félreértünk az alsósok tanulási kedvén» Fel lehet e dolgozni a Covid okozta traumákat? »
Lesz-e nyitás április 19-én? » Az egész család belefásult a karanténba, és a Covidba »
Szorongás, hogy elrontom az életem » „Félek, hogy Anya meg fog halni a Covidban!” Esetleírás »
Álmodozik, de nem tanul a gyerek »
Bántalmazó kapcsolatban élő gyerekek szorongása» Szülői kontroll a tanulásban »
Válás után minden rendben a gyerekkel vagy mégsem?» A gyerek nem szólal meg az órán, ha kérdezi»
A tanár túl sokat kövel, hogyan álljon hozzá a gyerek?» Engedjük-e gyerekünket nyerni a társasjátékban? »
Egy fontos szempont, ami miatt egy kisiskolás elveszti a lelkesedését a tanulás iránt »
Nyaggat a gyerek! » Milyen kihívások várnak ránk szülőkre 2021-ben?»

Hírlevelek 2020

Létezik-e időutazás?»
Anya, miért vannak rossz emberek?» Jellemromboló elvárások az iskolákban »
Gyerek retteg, hogy elveszíti szüleit» Iskolai teljesítményelvárás kontra szülői szeretet elvesztésétől való félelem »
Miért kell a gyerekeket megtanítani sírni? »
Mit tegyünk, ha a gyerek felnőtt tartalmú oldalakba fut bele?» Látom, hogy a gyerekem élete rossz irányba tart»
Az a fránya kötelező olvasmány!»Ismét közeledünk a digitális oktatás felé? »
Izgulós, lámpalázas felvételizők figyelmébe!» Hogyan lehet a láthatásokat békéssé tenni válás után? »
Egy kellemetlen ok, ami a gyerekek izgulásában szerepet játszik»
Eddig mindenhova utáltam járni, de ide szeretek… » Miért hibáztatják a gyerekek a szüleiket?»
Korosztályos különbségek, és a túlzott számítógép használat » Kezdődik az iskola, de mi lesz a koronavírussal?»
Hogyan segíthetünk a gyerekünknek nemet mondani? » Vajon képes-e egy gyerek megtalálni a problémái lelki okát?»
A nehezen barátkozó gyerek csapdája » Hogyan beszéljük gyerekünkkel a család anyagi helyzetének nehézségeiről? »
Az orvosi diagnózisok hatása a gyerekekre »
Hogyan próbál a gyerekkel kapcsolatba lépni egy pedofil?» A gyerek sokat veszekszik a szüleivel»
Meg lehet-e változtatni a gyerekem karmáját? » Miért akadunk el a szülő gyerek kapcsolat javításában? »
Túl hangosak a gyerekek? 7 ötlet a gyerekek kezelésre, ha túl nagy a hangzavar otthon »
Ha kiabálok az mennyire rossz a gyereknek?» Hogyan hatott az „kütyüzés” a gyerekekere ebben az időszakban? »
Miért fontos most feltöltődni, tanulni, fejlődni? »
Nem unja már a gyerek az örökös otthonlétet? » Digitális oktatás okozta túlterhelés gyereknél és szülőnél »
Most különösen figyeljünk az idősekre!» Stresszoldás, türelemfejlesztés házilag, de profin »
Írja meg miben tudok segíteni Önnek!» Hogyan tudom lekötni a gyerekem figyelmét, ha össze vagyunk zárva? »
13 kérdés, amiről a koronavírus helyzetben érdemes elgondolkodni »
Párkapcsolati konfliktusok koronavírus idején »
Hogyan lehet normális életet élni bezárva, ha gond van a gyerekkel?»
Hogyan beszéljünk a koronavírusról gyerekünknek? »
Miért nehézkes a szocializáció egy túlérzékeny gyerek számára?»
Miért hajlamos az ember a pánikra?» Három érdekes színfolt az elmúlt hetek foglalkozásaiból»
Jó tanuló gyerekem cikizik az osztálytársai » Feldolgozatlan válás hatása egy kamasz párkapcsolatára»
Egy fiú nekitámadt az osztálytársának, mert az szidta az édesanyját»
Gyerek sportverseny felkészítés EFT-vel» A gyerek szorong, és ez mégis eszköz a gyerek kezében »
Ami kihívás a gyereknél, az kihívás a szülőnél» 7 felrázó, sorsfordító kérdés »

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Hírlevelek 2019 » Miről írtunk 2018-ban? »
Hírlevelek 2017 » Hírlevelek 2016 » Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

Gyakori probléma,hogy a gyermekünk nem akar házi feladatot csinálni. Képes durcáskodni, hisztizni, és ez napról napra egyre rosszabb. Azonban a megoldáshoz sokféle út vezet, nem mindegy, hogy melyiken indulunk el! Ebben lesz segítségére ez a hírlevél.

Gyakori probléma,hogy a gyermekünk nem akar házi feladatot csinálni. Képes durcáskodni, hisztizni, és ez napról napra egyre rosszabb. Azonban a megoldáshoz sokféle út vezet, nem mindegy, hogy melyiken indulunk el! Ebben lesz segítségére ez a hírlevél.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek