„Azt csinálok veled és a gyerekkel, amit akarok!”- mondja a férj

Családon belüli erőszak helyett megelőzés, ami már gyerekkorban kezdődik!

„Azt csinálok veled és a gyerekkel, amit akarok!”- mondja a férj Családon belüli erőszak helyett megelőzés, ami már gyerekkorban kezdődik!Az elmúlt évek során sok olyan helyzettel találkoztam, ahol az anyákat, és a gyerekeket a férj (volt férj) lelkileg, fizikailag, szexuálisan bántalmazta.

Vajon az anyák ennyire gyengék lennének? Nem. Vajon ők a tipikus áldozatok? Ez sem. De problémák feldolgozása helyett, dolgozzunk közösen a megelőzésen.Mi történik, amikor a férj vagy volt férj rettegésben, elnyomásban tart egy családot?

 • Tévhitek a családon belüli erőszakról

 • Biztosan valami brutális fickó lehet a férje! Senkinek nincs a homlokára írva. A családon belüli erőszak (lehet lelki, fizikai, szexuális) független kortól, vagyoni helyzettől, végzettségtől.

 • Csak a férfiak. Nem feltétlen. A nők is lehetnek bántalmazók az agresszió mindhárom formáját tekintve. Bár a férfiakkal ellentétben ők gyakrabban folyamodnak a lelki bántalmazáshoz, mint a fizikai, vagy a szexuális agresszióhoz.

 • Mi zajlik le egy áldozat anyában?

 • Ha az anya kerül áldozati helyzetbe, akkor az önbizalma fokozatosan leépül. Belopja az életébe magát a kiszámíthatatlanság, a félelem. Ezt követően a lelkiismeretfurdalás (hogy nem tudom megvédeni a gyermekeim). Előbb utóbb az anya értéktelennek, dühösnek, tehetetlennek fogja magát érezni.

 • Megrendül a családba, a párkapcsolatba vetett hit.

 • Zsarolhatóvá válik az anyagi biztonság, a gyerekek, vagy a gyerek elvételének lehetősége által.

 • Gyakoriak a pánikbetegség, depresszió, alkohol, emésztőszervi, légző és keringési, és nőgyógyászati problémák.

 • Mi zajlik le egy agresszor apában?

 • Az apa önmagában bizonytalan, a külvilággal szemben szintén bizalmatlan személyiség. A kisebbségi érzéseit gyakran külső dolgokkal pótolja (pénz, alkohol, drog, szex, nők, sikeres vállalkozás, magas munkahelyi pozíció).

  Mi zajlik le egy agresszor apában?
 • Gyakran nem hiszi el, hogy a párja egyáltalán szerit őt, féltékeny. Mindenben hibát, és hibást keres. Módszeresen építi le a párja önbizalmát, növeli benne a kiszolgáltatottság érzését.

 • Valahogy így kezdődik: „Drágám ne menj vissza dolgozni, mert amit megkeresel az csak a babysitterre elég. Különben is egy nőnek az a dolga, hogy …„

 • Gyakori, hogy a párján, gyermekein keresztül a hatalmát akarja fitogtatni, bizonygatni.

 • De belül (amit soha nem vallana be magának) fél.

 • Mitől lesz valaki agresszor?

  Önbizalomhiány, feldolgozatlan traumák, rossz hiedelmek, viselkedési minták kombinációjából.

  De agresszor soha nincs áldozat nélkül. Az agresszor sok esetben tudatosan választ olyan nőket, akikkel megtehet bármit (hatalmi, vagyoni helyzete, erőfölénye folytán).

  Energetikailag azonban az agresszor mindig gyengébb, mint az áldozat. Mert az agresszor újra is újra büntet, az áldozat pedig kibírja, és újra talpra áll.

  Ez biztosítja egyben az agresszor-áldozat energetikai dinamikáját. Foglalkozások során az agresszor-áldozat összeköttetést úgy lehet csak megszüntetni, ha az áldozat önbizalmát növelve, emelkedik az áldozat energiaszintje, és az agresszornak már nem meri/ nem áll érdekében támadni.

 • Mitől lesz valaki áldozat?

  Erős önbizalomhiány, gyerekkorból magunkkal hurcolt tekintélyelv elfogadása, szülők rátelepedése, maximalizmus (ha döntöttem, akkor ki kell tartanom, mert egy ügyes, okos kislány nem hibázhat).

  Hasonló helyzetek megélése gyerekkorban.

Lányokból édesanyák, fiúkból édesapák lesznek

 • Tabu, amiről nem beszélünk, pedig gyereknek, felnőttnek fel kell készülni rá!

  Szexuális zaklatás gyerekkorban. Az Ön gyermeke mennyire felkészült a témában? És Ön?

  Az iskolákban, sokszor a családban (rokonok), családi barátok esetén jobban oda kellene figyelni erre a potenciális veszélyre.

  Kérem, olvassa el ezt a kiadványt », ez alapján készítse fel gyermekét, mert Ön nem lehet ott minden esetben.

 • Traumák maradnak feldolgozatlanul

  Minden trauma, mely feldolgozatlanul marad, az nem más, mint egy piros gomb. A gombot pedig jónéhányan meg fogják nyomni az életben. Ha megnyomja valaki, akkor a régi reakciók szerint működünk. Félünk, vagy félelmünkben agresszívvá válunk.

  Mindenkinek vannak feldolgozatlan traumái, melyeket fel kell dolgozni. Egy trauma akkor feldolgozott, ha beleélve magunkat már nem vált ki semmilyen rossz érzést.

 • Szeretetvákum

  Szeretetvákumnak hívom azt a fajta viselkedést, amikor valaki szeretethiánnyal küzdve, szeretetre áhítozva olyan döntéseket hoz az életében, ami rá nézve káros.

  Például:

 • Engedelmeskedem a főnökömnek, a család rovására,

  Lányokból édesanyák, fiúkból édesapák lesznek Szeretetvákum
 • Figyelmen kívül hagyom a belső vészjelzőimet, és olyan párt választok, akit igazából nem szeretek,

 • Beköltözöm az aranykalitkába (pénz, anyagi biztonság fejében, alávetem magam a férj akaratának),

 • A férj el tudja hitetni velem, hogy neki rossz napja volt, felidegesítettük, és ezért ütött, pedig ő nagyon szeret minket,

 • Magunkat hibáztatjuk a másik agresszív viselkedése miatt, mivel tudjuk, reméljük, hogy tud másmilyen is lenni.

 • A szeretetvákum megléte okozza a legtöbb agresszor-áldozat helyzetet!

Kerülendő nevelési elvek, mely magában hordozza a későbbi tragédia lehetőségét

 • Feltételes szeretet

  Kerülendő nevelési elvek, mely magában hordozza a későbbi tragédia lehetőségét Feltételes szeretet

  Amikor a gyerek, úgy érzi, hogy csak akkor van szeretve, ha megtesz bizonyos dolgokat a szülőnek, barátoknak, tanároknak.

  Ha gyermekében összekapcsolódik a szeretet, és az elvégzett feladatok egymás utáni feltételezett rendszere, akkor ezt később bárki az ön gyermeke ellen tudja fordítani!

 • Feltétlen engedelmesség

  A tekintélyelvű, feltétlen engedelmességet elváró nevelés maga után vonja, hogy a gyerek ne kérdőjelezzen meg semmit. Az ilyen gyermek nem mer kérdezni, panaszkodni, nem fogja megosztani a problémáit a szülővel.

  Ez kiváló táptalaj az agresszor számára.

 • Minták („Ne idegesítsed fel apát, mert baj lesz!”)

  Gyerekkorban, amikor anya és apa között dúlt a vita, a gyerekben beindult a túlélő ösztön. Erre anya is ráerősített a fenti mondattal. A gyerek megtanult tűrni, konfliktust kerülni. Ezt a mintát később a felnőttkori párkapcsolatába jó eséllyel viheti tovább.

 • Összefoglalva

  Gyermekkorban nagymértékben befolyásoljuk a gyermekünk későbbi párkapcsolatait.

  Ha úgy érezzük, hogy gyermekünk önbizalomhiány, feldolgozatlan traumák, szeretetvákum valamelyikében nevelkedik, akkor legyen erőnk, és bátorságunk segíteni rajta, hogy ne ő legyen a következő gyerekkori vagy felnőttkori áldozat.

Az elmúlt évek során sok olyan helyzettel találkoztam, ahol az anyákat, és a gyerekeket a férj (volt férj) lelkileg, fizikailag, szexuálisan bántalmazta. Vajon az anyák ennyire gyengék lennének? Nem. Vajon ők a tipikus áldozatok? Ez sem. De problémák feldolgozása helyett, dolgozzunk közösen a megelőzésen.

Régóta keresi a megoldást gyermeke problémáira?

 • Tegyen pontot a saját tehetetlenségére, félelmeire!

  Az Ön gyermeke legkomolyabb nehézsége az életben a különböző stresszes élethelyzetek kezelése.

  Mert teljesen mindegy, hogy szorong, vagy izgul, vagy nem megy a tanulás, stb. a stressz, amit a nehéz élethelyzetek kiváltanak, okozzák az ő szenvedését.

  Ön, mint szülő azért küzd, hogy a gyermek szenvedései megszűnjenek. Életképes, boldog embert akar gyermekéből nevelni.

  Ehhez nem elég csak a jószándék, a szeretet!

  Kell egy eszköz is, ami segít megszüntetni a gyermeke szenvedését.

  A Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam egy ilyen eszköz.

  Olyan, a gyakorlatban jól működő stresszkezelő technikákat tanulnak a gyerekek, melyek segítségével bármilyen nehéz élethelyzetből talpra tudnak állni.

  Hogy néz ki ez a tanfolyamon?

  Életszerű példákon begyakorolva, már a tanfolyam alatt megérezheti a gyermeke a felszabadultság érzését.

  Délelőtt megtanuljuk az alapokat, délután pedig csupa olyan hasznos dologgal egészítjük ki, amivel a gyermeke már nem lesz többé védtelen az iskolai és egyéb stresszes helyzetekbe.

  Erre az Ön idejében nem volt még lehetőség, de a gyermeke már részesülhet ebből a tudásból.

  Ráadásul a tanfolyam után abban is segítséget kapnak, hogy a tanultakat otthon begyakorolják!

  Segítsen gyermekének, hogy újra felszabadult, boldog legyen!

  Jelentkezzen most mert ebben a tanévben a május 12-i lesz az utolsó Gyermek Stresszkezelő Tanfolyam!

  Ugye erről nem akar lemaradni?

Az elmúlt évek során sok olyan helyzettel találkoztam, ahol az anyákat, és a gyerekeket a férj (volt férj) lelkileg, fizikailag, szexuálisan bántalmazta. Vajon az anyák ennyire gyengék lennének? Nem. Vajon ők a tipikus áldozatok? Ez sem. De problémák feldolgozása helyett, dolgozzunk közösen a megelőzésen.

Szeptember 19-én Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam!
 • Ha Önnek is jól jönne, hogy a gyermeke pozitív irányban változzon, akkor itt a helyük!

Vértezze fel a gyermekét a stresszkezelés képességével! Jelentkezzen most!

Jelentkezése kockázatmentes. A tanfolyam szervezéséről, a fizetési feltételekről a jelentkezést követő válaszlevélben kap tájékoztatást.


Az elmúlt évek során sok olyan helyzettel találkoztam, ahol az anyákat, és a gyerekeket a férj (volt férj) lelkileg, fizikailag, szexuálisan bántalmazta. Vajon az anyák ennyire gyengék lennének? Nem. Vajon ők a tipikus áldozatok? Ez sem. De problémák feldolgozása helyett, dolgozzunk közösen a megelőzésen.

Élhetsz stresszmentesen!
Stresszkezelő Gyerek Tanfolyam
Jelentkezzen az Élhetsz stresszmentesen
gyerektanfolyamra!


További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Tovább a Stresszkezelő Gyermek Tanfolyamra! »

Az elmúlt évek során sok olyan helyzettel találkoztam, ahol az anyákat, és a gyerekeket a férj (volt férj) lelkileg, fizikailag, szexuálisan bántalmazta. Vajon az anyák ennyire gyengék lennének? Nem. Vajon ők a tipikus áldozatok? Ez sem. De problémák feldolgozása helyett, dolgozzunk közösen a megelőzésen.

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!Jelentkezzen konzultációra, hogy választ kapjon a kérdéseire! A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

Boldog gyermek, boldog szülő
Jelentkezzen személyes konzultációra!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

A nyári szünet utáni iskolakezdés első napjai számos hasznos, és fontos információt tartogat Önnek a gyermekéről. Megtudhatjuk, milyen a hozzáállása a tanuláshoz, hogyan viszonyulnak hozzá a többiek, mennyire jönnek be a tanárok, változott-e a gyermeke szorongása? Ilyen információk birtokában a dolgok elé mehetünk, és nem akkor kell kapkodni, amikor csőstül jön a baj.

Ismer olyan Szülőt, akinek jól jönne ez a friss információ? Kérem hívja fel rá szülőtársa figyelmét! »

Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Köszönöm megtisztelő figyelmét! Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

A nyári szünet utáni iskolakezdés első napjai számos hasznos, és fontos információt tartogat Önnek a gyermekéről. Megtudhatjuk, milyen a hozzáállása a tanuláshoz, hogyan viszonyulnak hozzá a többiek, mennyire jönnek be a tanárok, változott-e a gyermeke szorongása? Ilyen információk birtokában a dolgok elé mehetünk, és nem akkor kell kapkodni, amikor csőstül jön a baj.

Hírlevelek 2021

Mit tegyen a szülő, ha indulatkezelési nehézségekkel küzd?» Egy szülő hozni akarta a gyerekét, de nem fogadtam»
Egy csapda, amiben minden szülő beleesik» Fel lehet-e dolgozni komoly tragédiákat gyerekeknél?»
Mennyire képesek alkalmazkodni a gyerekek?» Hogyan lettem halogató?»
Fontos gondolatok a szülői lelkiismeretfurdalás kezelésére » Mérgező párkapcsolat hatása a benne élő gyerekekre » Változni nehéz, főleg akkor, ha ezt észre se vesszük a saját változásunk!»
Türelmetlen velem a gyerek!»
Ha nyár, akkor tábor, de mit kezdhetünk a gyerekünk pókfóbiájával? » A gyerek szorong az online tanulás óta »
Fejemre nőtt a gyerek, segítség!» Mi van, ha a gyerek nem együttműködő a foglalkozások során?»
Hogyan tudunk dolgozni az erősen szorongós gyerekekkel?» Gyerekek, akik magukat bántják»
Hogyan kezeljük, ha a gyerek elkezd hízni?» A gyerek otthon agresszív, de miért?»
Amit félreértünk az alsósok tanulási kedvén» Fel lehet e dolgozni a Covid okozta traumákat? »
Lesz-e nyitás április 19-én? » Az egész család belefásult a karanténba, és a Covidba »
Szorongás, hogy elrontom az életem » „Félek, hogy Anya meg fog halni a Covidban!” Esetleírás »
Álmodozik, de nem tanul a gyerek »
Bántalmazó kapcsolatban élő gyerekek szorongása» Szülői kontroll a tanulásban »
Válás után minden rendben a gyerekkel vagy mégsem?» A gyerek nem szólal meg az órán, ha kérdezi»
A tanár túl sokat kövel, hogyan álljon hozzá a gyerek?» Engedjük-e gyerekünket nyerni a társasjátékban? »
Egy fontos szempont, ami miatt egy kisiskolás elveszti a lelkesedését a tanulás iránt »
Nyaggat a gyerek! » Milyen kihívások várnak ránk szülőkre 2021-ben?»

Hírlevelek 2020

Létezik-e időutazás?»
Anya, miért vannak rossz emberek?» Jellemromboló elvárások az iskolákban »
Gyerek retteg, hogy elveszíti szüleit» Iskolai teljesítményelvárás kontra szülői szeretet elvesztésétől való félelem »
Miért kell a gyerekeket megtanítani sírni? »
Mit tegyünk, ha a gyerek felnőtt tartalmú oldalakba fut bele?» Látom, hogy a gyerekem élete rossz irányba tart»
Az a fránya kötelező olvasmány!»Ismét közeledünk a digitális oktatás felé? »
Izgulós, lámpalázas felvételizők figyelmébe!» Hogyan lehet a láthatásokat békéssé tenni válás után? »
Egy kellemetlen ok, ami a gyerekek izgulásában szerepet játszik»
Eddig mindenhova utáltam járni, de ide szeretek… » Miért hibáztatják a gyerekek a szüleiket?»
Korosztályos különbségek, és a túlzott számítógép használat » Kezdődik az iskola, de mi lesz a koronavírussal?»
Hogyan segíthetünk a gyerekünknek nemet mondani? » Vajon képes-e egy gyerek megtalálni a problémái lelki okát?»
A nehezen barátkozó gyerek csapdája » Hogyan beszéljük gyerekünkkel a család anyagi helyzetének nehézségeiről? »
Az orvosi diagnózisok hatása a gyerekekre »
Hogyan próbál a gyerekkel kapcsolatba lépni egy pedofil?» A gyerek sokat veszekszik a szüleivel»
Meg lehet-e változtatni a gyerekem karmáját? » Miért akadunk el a szülő gyerek kapcsolat javításában? »
Túl hangosak a gyerekek? 7 ötlet a gyerekek kezelésre, ha túl nagy a hangzavar otthon »
Ha kiabálok az mennyire rossz a gyereknek?» Hogyan hatott az „kütyüzés” a gyerekekere ebben az időszakban? »
Miért fontos most feltöltődni, tanulni, fejlődni? »
Nem unja már a gyerek az örökös otthonlétet? » Digitális oktatás okozta túlterhelés gyereknél és szülőnél »
Most különösen figyeljünk az idősekre!» Stresszoldás, türelemfejlesztés házilag, de profin »
Írja meg miben tudok segíteni Önnek!» Hogyan tudom lekötni a gyerekem figyelmét, ha össze vagyunk zárva? »
13 kérdés, amiről a koronavírus helyzetben érdemes elgondolkodni »
Párkapcsolati konfliktusok koronavírus idején »
Hogyan lehet normális életet élni bezárva, ha gond van a gyerekkel?»
Hogyan beszéljünk a koronavírusról gyerekünknek? »
Miért nehézkes a szocializáció egy túlérzékeny gyerek számára?»
Miért hajlamos az ember a pánikra?» Három érdekes színfolt az elmúlt hetek foglalkozásaiból»
Jó tanuló gyerekem cikizik az osztálytársai » Feldolgozatlan válás hatása egy kamasz párkapcsolatára»
Egy fiú nekitámadt az osztálytársának, mert az szidta az édesanyját»
Gyerek sportverseny felkészítés EFT-vel» A gyerek szorong, és ez mégis eszköz a gyerek kezében »
Ami kihívás a gyereknél, az kihívás a szülőnél» 7 felrázó, sorsfordító kérdés »

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Hírlevelek 2019 » Miről írtunk 2018-ban? »
Hírlevelek 2017 » Hírlevelek 2016 » Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

Az elmúlt évek során sok olyan helyzettel találkoztam, ahol az anyákat, és a gyerekeket a férj (volt férj) lelkileg, fizikailag, szexuálisan bántalmazta. Vajon az anyák ennyire gyengék lennének? Nem. Vajon ők a tipikus áldozatok? Ez sem. De problémák feldolgozása helyett, dolgozzunk közösen a megelőzésen.

Az elmúlt évek során sok olyan helyzettel találkoztam, ahol az anyákat, és a gyerekeket a férj (volt férj) lelkileg, fizikailag, szexuálisan bántalmazta. Vajon az anyák ennyire gyengék lennének? Nem. Vajon ők a tipikus áldozatok? Ez sem. De problémák feldolgozása helyett, dolgozzunk közösen a megelőzésen.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek