Hogyan találja meg gyermeke és Ön a nyugalmát ebben a rohanó világban?

A nyugalom mindenkinek jár

Hogyan találja meg gyermeke és Ön a nyugalmát ebben a rohanó világban?Kövess bennünket a Facebook-onÜnnepek, csend, béke, de tudjuk, hogy hamarosan kezdődik a mókuskerék, amiből nehéz kiszállni. Áhítjuk a nyugalmat, de sokszor nem találjuk.

Szükségünk lenne feltöltődésre, de alig töltődünk fel, újra lemerülünk. Ebben a hírlevélben a nyugalom visszaszerzéséről lesz szó, családi szinten.

 • Most az év elején fel vagyunk töltve, de meddig tart?

  Van egy adott energiakészletünk, mikor feltöltve érezzük magunkat, akkor energikusak vagyunk, jól érezzük magunkat a bőrünkben. Amikor az energiakészletünk feltöltése nem halad olyan ütemben, mint az energiakészletünk lemerítése, akkor kezdünk kifáradni.

  Ha az energiaszintünk elér egy minimál szintet, akkor ingerlékenyebbek vagyunk, ha ez az állapot sokáig fennáll, akkor jönnek a kisebb, majd komolyabb betegségek. Mert a szervezetünk nem tudja megvédeni magát a különféle fertőzésektől, stressztől.

  Teendőnk tehát az, hogy tudatosan figyeljünk arra, hogy hol tart a saját energiaszintünk.

 • Hogyan tudjuk feltölteni a saját energiakészletünket?

  Ennek számos módja van: olvasás, sport, szórakozás, tv nézés, stb. Gyermekeink (és most már egyre több felnőtt is ide tartozik) ide sorolják a különféle elektronikus kütyükkel történő játékokat is.

  Első lépésként mérjük fel, hogy az adott pihenési forma mennyire pihentet valójában! Vagyis legyünk annyira tudatosak, hogy egyfajta szabadidős tevékenység után mennyire érezzük kipihentnek magunkat.

  Tipp: A gyermekeinknél elég az ő szemükbe nézni, és pontosan megállapítható, hogy mennyire kipihentek mentálisan, és testileg. Egy adag számítógépes játék után sokszor a gyermekünk szeme körül sötét karikák jelennek meg, a tekintete tompa. Kérjük meg őket, hogy nézzek tükörbe ilyenkor! Ezzel tudatosul bennük is, hogy az adott pihenési forma mennyire tölti fel őt energiával.

 • A saját nyugalmunk függ a saját energiakészletünk szintjétől

  Ennek a legegyszerűbb bizonyítéka mostani ünnepek utáni időszak. Ilyenkor jó eséllyel mindenkinek sikerült feltöltődni. Az emberek az első napokban sokkal nyugodtabbak, kevésbé ingerelhetőek.

  De gondoljunk vissza az év végi hajtásra, és máris könnyű összehasonlítási alapot találni a fenti állítás bizonyítására. Amikor kevés energiával rendelkezünk, akkor sebezhetővé válunk.

 • Miért merül le ennyire könnyen az energiaszintünk?

  Mert az életmódunkból kifolyólag elvesztettük a természettel a kapcsolatot. És ez ma már független attól, hogy valaki falusi, kertes házas környezetben vagy lakótelepen lakik valaki.

  A mesterséges környezet nem képes olyan mértékű feltöltésre, mint a természet.

  A gyerekek egyszerűen nem mennek annyit ki a friss levegőre. Ahogy mi sem. A bennünk keletkező stressz sok esetben arra is képtelenné tesz minket, hogy a hétvégén a tévézésen kívül másra is legyen erőnk.

  Vissza kell találnunk a természethez, hogy fel tudjunk töltődni!

  A nyugodt természeti környezet képes minket földelni, feltölteni olyan energiával, amire a legnagyobb szükségünk van.

  Bármilyen természeti környezet fel tud minket tölteni. Fák, bokrok, patak, forrás, rét, napsütés, vagy éppen az eső.

 • Menjenek ki időnként feltöltődni az erdőbe!

  Menjenek ki időnként feltöltődni az erdőbe!

  Az erdőt alkalmazzuk terápiás célokra! Az erdőterápia sok országban (Japán, Dél Korea, Németország) elfogadott gyógyító módszer felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

  A legnehezebb az eleje, amikor rá kell magunkat venni a kimozdulásra. A gyerekekben sokszor nagy az ellenállás, mert hétvégén van több idejük gépezni, játszani. De legyünk eltökéltek!

  Az erdei feltöltődés nem teljesítménytúra. Nem kell, hogy arról szóljon, hogy 20-30 km-t gyalogoljunk.

  Az ilyen erdőterápiás feltöltődés arról szól, hogy keresünk egy szép természeti környezetet, és anélkül, hogy beleavatkoznánk ebbe a környezetbe, igyekezzünk feltöltődni.

  Először furcsa lesz, mert idegenként érezzük magunkat a természetben, de egyben nagyon érdekes is.

  A gyerekek lehet, hogy először reklamálni fognak, hogy unatkoznak, és szúr, és hideg van, de ennek lehetőleg ne dőljünk be.

  Csak próbálja elengedni magát és ennyi pont elég. Ahogy mi egy kicsit lenyugszunk, még egy igazi vásott, nyugtalan gyerek is követni fog minket.

 • Honnan látjuk, hogy a gyerekeknél működik az erdőterápia?

  Az erdei feltöltődés után nézzünk bele a gyermekünk szemébe! A szemek soha nem hazudnak.

 • Télen is van mit keresnünk az erdőben?

  Az erdőt alkalmazzuk terápiás célokra!

  Igen. A természet ciklusaiból mi is sokat tanulhatunk. Másfajta energiák részesei lehetünk a téli erődben.

  Ilyenkor élvezzük a csendet, a fagyott talaj, avar ropogását a lábunk alatt. Érezzük a fagyos levegő tisztaságát, ahogy magunkba szippantjuk. Töltődjünk fel a gyenge téli napfény energiájával. Napsütéses időben megfigyelhetjük a napfény aranyló színeit a fák ágain. Nekidőlhetünk egy-egy fának, és szemlélődve hagyjuk, hogy múljon az idő.

  Természetesen ilyenkor is tartogat vidámságot is az erdő a gyerekek számára! A lehullott avarban jókat lehet gurulni, bukfencezni, betemetni a másikat, vagy vadmalacot játszani. Ötletekből a gyerekeknél nincs hiány, csak bele kell, hogy jöjjenek ebbe az újfajta kikapcsolódásba!

Hogyan alkalmazható az erdő terápiás, stresszoldó célokra?

A következő Gyermek Stresszkezelő Tanfolyamon bemutatjuk azokat a gyakorlatokat, melyek segítségével a gyerekek még jobban fel tudnak töltődni, el tudják engedni a feszültségüket, a stresszt, az erdő segítségével.

Ön is eljön a gyermekével? Január 21-n minderre lehetősége van. Használja ki!

2016 Karácsony. Évek óta az év utolsó hírlevelében valami érdekes, kedves, vagy éppen fontos témákkal szeretnék köszönetet mondani olvasóimnak. Most se lesz másképp! Tekintsenek meg három érdekes kisfilmet a TED szervezésében!

Régóta keresi a megoldást gyermeke problémáira?

 • Tegyen pontot a saját tehetetlenségére, félelmeire!

  Az Ön gyermeke legkomolyabb nehézsége az életben a különböző stresszes élethelyzetek kezelése.

  Mert teljesen mindegy, hogy szorong, vagy izgul, vagy nem megy a tanulás, stb. a stressz, amit a nehéz élethelyzetek kiváltanak, okozzák az ő szenvedését.

  Ön, mint szülő azért küzd, hogy a gyermek szenvedései megszűnjenek. Életképes, boldog embert akar gyermekéből nevelni.

  Ehhez nem elég csak a jószándék, a szeretet!

  Kell egy eszköz is, ami segít megszüntetni a gyermeke szenvedését.

  A Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam egy ilyen eszköz.

  Olyan, a gyakorlatban jól működő stresszkezelő technikákat tanulnak a gyerekek, melyek segítségével bármilyen nehéz élethelyzetből talpra tudnak állni.

  Hogy néz ki ez a tanfolyamon?

  Életszerű példákon begyakorolva, már a tanfolyam alatt megérezheti a gyermeke a felszabadultság érzését.

  Délelőtt megtanuljuk az alapokat, délután pedig csupa olyan hasznos dologgal egészítjük ki, amivel a gyermeke már nem lesz többé védtelen az iskolai és egyéb stresszes helyzetekbe.

  Erre az Ön idejében nem volt még lehetőség, de a gyermeke már részesülhet ebből a tudásból.

  Ráadásul a tanfolyam után abban is segítséget kapnak, hogy a tanultakat otthon begyakorolják!

  Segítsen gyermekének, hogy újra felszabadult, boldog legyen!

  Jelentkezzen most mert ebben a tanévben a május 12-i lesz az utolsó Gyermek Stresszkezelő Tanfolyam!

  Ugye erről nem akar lemaradni?

Ünnepek, csend, béke, de tudjuk, hogy hamarosan kezdődik a mókuskerék, amiből nehéz kiszállni. Áhítjuk a nyugalmat, de sokszor nem találjuk. Szükségünk lenne feltöltődésre, de alig töltődünk fel, újra lemerülünk. Ebben a hírlevélben a nyugalom visszaszerzéséről lesz szó, családi szinten.

Szeptember 19-én Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam!
 • Ha Önnek is jól jönne, hogy a gyermeke pozitív irányban változzon, akkor itt a helyük!

Vértezze fel a gyermekét a stresszkezelés képességével! Jelentkezzen most!

Jelentkezése kockázatmentes. A tanfolyam szervezéséről, a fizetési feltételekről a jelentkezést követő válaszlevélben kap tájékoztatást.


Ünnepek, csend, béke, de tudjuk, hogy hamarosan kezdődik a mókuskerék, amiből nehéz kiszállni. Áhítjuk a nyugalmat, de sokszor nem találjuk. Szükségünk lenne feltöltődésre, de alig töltődünk fel, újra lemerülünk. Ebben a hírlevélben a nyugalom visszaszerzéséről lesz szó, családi szinten.

Élhetsz stresszmentesen!
Stresszkezelő Gyerek Tanfolyam
Jelentkezzen az Élhetsz stresszmentesen
gyerektanfolyamra!


További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Tovább a Stresszkezelő Gyermek Tanfolyamra! »

Ünnepek, csend, béke, de tudjuk, hogy hamarosan kezdődik a mókuskerék, amiből nehéz kiszállni. Áhítjuk a nyugalmat, de sokszor nem találjuk. Szükségünk lenne feltöltődésre, de alig töltődünk fel, újra lemerülünk. Ebben a hírlevélben a nyugalom visszaszerzéséről lesz szó, családi szinten.

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!Jelentkezzen konzultációra, hogy választ kapjon a kérdéseire! A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

Boldog gyermek, boldog szülő
Jelentkezzen személyes konzultációra!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Ünnepek, csend, béke, de tudjuk, hogy hamarosan kezdődik a mókuskerék, amiből nehéz kiszállni. Áhítjuk a nyugalmat, de sokszor nem találjuk. Szükségünk lenne feltöltődésre, de alig töltődünk fel, újra lemerülünk. Ebben a hírlevélben a nyugalom visszaszerzéséről lesz szó, családi szinten.

Ismer olyan Szülőt, akinek jól jönne ez a friss információ? Kérem hívja fel rá szülőtársa figyelmét! »

Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Köszönöm megtisztelő figyelmét! Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Ünnepek, csend, béke, de tudjuk, hogy hamarosan kezdődik a mókuskerék, amiből nehéz kiszállni. Áhítjuk a nyugalmat, de sokszor nem találjuk. Szükségünk lenne feltöltődésre, de alig töltődünk fel, újra lemerülünk. Ebben a hírlevélben a nyugalom visszaszerzéséről lesz szó, családi szinten.

Hírlevelek 2021

Mit tegyen a szülő, ha indulatkezelési nehézségekkel küzd?» Egy szülő hozni akarta a gyerekét, de nem fogadtam»
Egy csapda, amiben minden szülő beleesik» Fel lehet-e dolgozni komoly tragédiákat gyerekeknél?»
Mennyire képesek alkalmazkodni a gyerekek?» Hogyan lettem halogató?»
Fontos gondolatok a szülői lelkiismeretfurdalás kezelésére » Mérgező párkapcsolat hatása a benne élő gyerekekre » Változni nehéz, főleg akkor, ha ezt észre se vesszük a saját változásunk!»
Türelmetlen velem a gyerek!»
Ha nyár, akkor tábor, de mit kezdhetünk a gyerekünk pókfóbiájával? » A gyerek szorong az online tanulás óta »
Fejemre nőtt a gyerek, segítség!» Mi van, ha a gyerek nem együttműködő a foglalkozások során?»
Hogyan tudunk dolgozni az erősen szorongós gyerekekkel?» Gyerekek, akik magukat bántják»
Hogyan kezeljük, ha a gyerek elkezd hízni?» A gyerek otthon agresszív, de miért?»
Amit félreértünk az alsósok tanulási kedvén» Fel lehet e dolgozni a Covid okozta traumákat? »
Lesz-e nyitás április 19-én? » Az egész család belefásult a karanténba, és a Covidba »
Szorongás, hogy elrontom az életem » „Félek, hogy Anya meg fog halni a Covidban!” Esetleírás »
Álmodozik, de nem tanul a gyerek »
Bántalmazó kapcsolatban élő gyerekek szorongása» Szülői kontroll a tanulásban »
Válás után minden rendben a gyerekkel vagy mégsem?» A gyerek nem szólal meg az órán, ha kérdezi»
A tanár túl sokat kövel, hogyan álljon hozzá a gyerek?» Engedjük-e gyerekünket nyerni a társasjátékban? »
Egy fontos szempont, ami miatt egy kisiskolás elveszti a lelkesedését a tanulás iránt »
Nyaggat a gyerek! » Milyen kihívások várnak ránk szülőkre 2021-ben?»

Hírlevelek 2020

Létezik-e időutazás?»
Anya, miért vannak rossz emberek?» Jellemromboló elvárások az iskolákban »
Gyerek retteg, hogy elveszíti szüleit» Iskolai teljesítményelvárás kontra szülői szeretet elvesztésétől való félelem »
Miért kell a gyerekeket megtanítani sírni? »
Mit tegyünk, ha a gyerek felnőtt tartalmú oldalakba fut bele?» Látom, hogy a gyerekem élete rossz irányba tart»
Az a fránya kötelező olvasmány!»Ismét közeledünk a digitális oktatás felé? »
Izgulós, lámpalázas felvételizők figyelmébe!» Hogyan lehet a láthatásokat békéssé tenni válás után? »
Egy kellemetlen ok, ami a gyerekek izgulásában szerepet játszik»
Eddig mindenhova utáltam járni, de ide szeretek… » Miért hibáztatják a gyerekek a szüleiket?»
Korosztályos különbségek, és a túlzott számítógép használat » Kezdődik az iskola, de mi lesz a koronavírussal?»
Hogyan segíthetünk a gyerekünknek nemet mondani? » Vajon képes-e egy gyerek megtalálni a problémái lelki okát?»
A nehezen barátkozó gyerek csapdája » Hogyan beszéljük gyerekünkkel a család anyagi helyzetének nehézségeiről? »
Az orvosi diagnózisok hatása a gyerekekre »
Hogyan próbál a gyerekkel kapcsolatba lépni egy pedofil?» A gyerek sokat veszekszik a szüleivel»
Meg lehet-e változtatni a gyerekem karmáját? » Miért akadunk el a szülő gyerek kapcsolat javításában? »
Túl hangosak a gyerekek? 7 ötlet a gyerekek kezelésre, ha túl nagy a hangzavar otthon »
Ha kiabálok az mennyire rossz a gyereknek?» Hogyan hatott az „kütyüzés” a gyerekekere ebben az időszakban? »
Miért fontos most feltöltődni, tanulni, fejlődni? »
Nem unja már a gyerek az örökös otthonlétet? » Digitális oktatás okozta túlterhelés gyereknél és szülőnél »
Most különösen figyeljünk az idősekre!» Stresszoldás, türelemfejlesztés házilag, de profin »
Írja meg miben tudok segíteni Önnek!» Hogyan tudom lekötni a gyerekem figyelmét, ha össze vagyunk zárva? »
13 kérdés, amiről a koronavírus helyzetben érdemes elgondolkodni »
Párkapcsolati konfliktusok koronavírus idején »
Hogyan lehet normális életet élni bezárva, ha gond van a gyerekkel?»
Hogyan beszéljünk a koronavírusról gyerekünknek? »
Miért nehézkes a szocializáció egy túlérzékeny gyerek számára?»
Miért hajlamos az ember a pánikra?» Három érdekes színfolt az elmúlt hetek foglalkozásaiból»
Jó tanuló gyerekem cikizik az osztálytársai » Feldolgozatlan válás hatása egy kamasz párkapcsolatára»
Egy fiú nekitámadt az osztálytársának, mert az szidta az édesanyját»
Gyerek sportverseny felkészítés EFT-vel» A gyerek szorong, és ez mégis eszköz a gyerek kezében »
Ami kihívás a gyereknél, az kihívás a szülőnél» 7 felrázó, sorsfordító kérdés »

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Hírlevelek 2019 » Miről írtunk 2018-ban? »
Hírlevelek 2017 » Hírlevelek 2016 » Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

Ünnepek, csend, béke, de tudjuk, hogy hamarosan kezdődik a mókuskerék, amiből nehéz kiszállni. Áhítjuk a nyugalmat, de sokszor nem találjuk. Szükségünk lenne feltöltődésre, de alig töltődünk fel, újra lemerülünk. Ebben a hírlevélben a nyugalom visszaszerzéséről lesz szó, családi szinten.

Ünnepek, csend, béke, de tudjuk, hogy hamarosan kezdődik a mókuskerék, amiből nehéz kiszállni. Áhítjuk a nyugalmat, de sokszor nem találjuk. Szükségünk lenne feltöltődésre, de alig töltődünk fel, újra lemerülünk. Ebben a hírlevélben a nyugalom visszaszerzéséről lesz szó, családi szinten.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek