A gyerek haragszik valamelyik szülőre

Hogyan segítsek feloldani ezt a haragot?

A gyerek haragszik valamelyik szülőre Hogyan segítsek feloldani ezt a haragot?Ebben a hírlevélben a gyerek hosszú ideig fennálló haragjáról lesz szó egyik vagy mindkét szülővel szemben. Ennek a haragnak a feloldása kiemelten fontos, akár jogos a harag, akár mondvacsinált.

Szót ejtünk arról, hogy mi indukálja a haragot, hogyan vehetjük ezt észre (mert nem mindig egyértelmű), és arról is, hogyan tehetjük könnyebbé az ő életét azzal, hogy ezek az erős érzelmek nyugvópontra jutnak gyermekében.

Haragszom rád!

 • Miért haragszik a gyerek a szüleire?

  Az alábbi felsorolásban azokat az élethelyzeteket vesszük sorra, amikor a gyermek haragja hosszantartó, nem egy-két napos duzzogásról van szó.

  A gyerek haragszik a szüleire vagy az egyik szülőre, ha

 • Nem foglalkoznak vele eleget, amikor minden más fontosabb, mint ő (munkamániás szülők esete).

 • Amikor ő áldozati helyzetbe kerül, és nem védik meg (gyermek lelki, fizikális, szexuális agresszió áldozata, főleg akkor, ha a családtag, szülő, nagyszülő követi el az erőszakot, és a másik szülő nem állt ki mellette).

 • A szülők a párkapcsolati konfliktusok során egymást gyalázzák, a viták során a gyereket választás elé állítják, postásként használják a saját céljaikra.

  Miért haragszik a gyerek a szüleire?
 • A szülő a párkapcsolati vitában a maga mellé állítja a gyereket, és ellenségképet épít fel a másik szülővel szemben.

 • A gyerekre rátelepednek a szülők, és nem engedik kibontakozni, kötik magukhoz, olyan életkörülményeket teremtenek, ahol a gyerek úgy érzi, hogy nincs más választása, mint a szülők mellett maradni.

 • A gyerekre a szülő elnyomó, despota jelleggel rákényszeríti a saját akaratát nem foglalkozva azzal, hogy ő más.

 • A szülő állandóan olyan elvárásokat támaszt, aminek a gyerek soha nem tud megfelelni. A szülőnek semmi nem elég jó.

 • Együtt élek a párommal, nem beszélgetünk, tehetetlennek érzem magam, dühös vagyok. A gyermekem érzékeli mindezt, és beáll mellém.

 • A gyereket a szülők a széltől is óvják, túlféltik, és ő ebből ki akar törni.

 • Milyen jelei vannak a gyermek haragjának a szüleivel szemben?

 • A gyermek visszahúzódik, elzárkózik, saját világot teremt, ahol biztonságban van,

 • A gyermek durván beszél a szülővel, és nem hajlandó megbocsátani,

 • A gyerek bántalmazza a szülőt szóban, tettben,

 • A gyermek nem csak otthon, de a tágabb környezetében is áldozati helyzetbe kerül (ilyenkor az áldozati magatartás félelmei mögött bújik meg a harag),

 • Attól is elzárkózik, hogy lássa a szülőt vagy beszéljenek róla.

 • Miért veszélyes a gyerekre nézve, ha hosszútávon nem múlik a harag?

  Teljesen mindegy, hogy a harag mennyire jogos. Haragot táplálni bárki iránt csak újabb szenvedést hoz annak, aki azt táplálja.

  Ráadásul gyakran az, akire haragszunk, fel se fogja, vagy nem foglalkozik azzal, hogy haragszunk rá.

  Magyarul a harag egy időpocsékolás.

  Egy másik hátulütője a haragunknak, hogy a haragunktól a másik nem fog változni. Mert egy gyerek nem tudja megváltoztatni a szülőt.

  Maximum a gyerek példát mutathat a szülőnek, hogy képes elengedni a problémákat, és ez jó esetben segíthet a szülőnek abban, hogy ő maga is akarjon változni. De ez kizárólag rajta múlik.

  Emellett, ha nincs harag a szülő/ szülők irányába az nem jelenti, hogy szeretni kell az adott szülőt.

A szülők felé őrzött, táplált harag azért veszélyes, mert olyan hiedelmeket hoz létre, melyek miatt a gyerek korlátozni fogja magát az élete során.

Emellett a harag képes megbetegíteni, a harag képes lerombolni az önbizalmat, a haraggal a gyermek a saját magában lévő apai/ anyai részt bántja, nem tudja elfogadni.

 • Hogyan tudok segíteni gyermekemnek a harag feloldásában?

 • A gyermek sok esetben nincs is tisztában azzal (vagy nem meri kimondani), hogy haragszik valamelyik szülőre. Tehát nem lehet ajtóstul rontani a házba.

 • Fontos a kapcsolatépítés, újraépítés.

 • A saját szennyesünk lerakása nélkül a gyerek nem tudja gyerekkorban családon belül megoldani a problémát. Ez ugyanúgy igaz arra, ha a gyereket túlféltettük, nem tudott nekünk megfelelni, de akkor is, ha nem tudtuk megvédeni, a másik agressziója elől.

 • Amennyiben én haragszom a másikra, a gyereknek nem áll érdekében változni.

  Hogyan tudok segíteni gyermekemnek a harag feloldásában?
 • Legyen Ön is, és a gyermeke is tisztában a következő feltevéssel, mely segít megérteni a kialakult helyzetet. „Mindig a legjobbat tesszük, amire az adott helyzetben képesek vagyunk.” Ha tudnánk, képesek lennénk többet tenni, akkor megtennénk, de akkor erre voltunk képesek.

 • Maradjunk tárgyilagosak a gyermekünk életkorának megfelelő szinten. Nincs szükség arra, hogy valakit piedesztára emeljünk, se arra, hogy ördögnek fessük le a gyermekünk előtt.

 • Soha ne hazudjunk, de annyit mondjunk el, amennyit a gyermekünk képes megemészteni. Például egy megcsalásos helyzetben nem kell tudnia a gyereknek, hogy hányszor, és kivel, elég annyi (ha elváltunk, és a gyermekünk kérdez!), hogy a másik már nem velem képzelte el az életét, hanem keresett egy másikat, akit szeretni tudott.

 • Merjünk őszintén bocsánatot kérni a hibáinkért. Nem elég a ráutaló magatartás. Mondjuk el, hogy miben követtük el hibát, és ne kenjük el a dolgokat. A végén mindig mondjuk, ki, hogy sajnáljuk, és szeretnénk, ha meg tudna bocsátani.

 • Beszéljünk arról gyermekünknek, hogy milyen fontos elengedni a haragot (lásd feljebb).

 • Adjunk neki időt a haragja kezeléséhez!

 • Vigyázzuk arra, hogy ne elnyomni akarja a gyermekem a haragját, hanem elengedni.

 • A probléma hárítása (nem tudunk vele beszélgetni a témáról) azt jelenti, hogy a gyerek nem érzi magát elég erősnek a megoldáshoz, nem akarja, nem tudja megoldani, vagy mi is részei vagyunk az ő problémájának.

 • Amennyiben a harag nem változik vagy erősödik, és legalább három hónapja tart (ide tartozik az elnyomott harag is), akkor forduljanak szakemberhez, mert a szülő iránt érzett harag megoldása mindennél fontosabb.

 • A harag rossz tanácsadó!

  Segítsen gyermekének könnyebbé tenni az életét.

  Találkozzunk 2018 január 13-án Budapesten, hogy az Ön gyermeke is megbékéljen a helyzetével!

  Egy gyerek, egy szülő csupán 15000ft-ért vehet részt ezen az életre szóló, hasznos tanfolyamon.

  Az Ön gyermeke ott lesz?

Ebben a hírlevélben a gyerek hosszú ideig fennálló haragjáról lesz szó egyik vagy mindkét szülővel szemben. Ennek a haragnak a feloldása kiemelten fontos, akár jogos a harag, akár mondvacsinált. Szót ejtünk arról, hogy mi indukálja a haragot, hogyan vehetjük ezt észre (mert nem mindig egyértelmű), és arról is, hogyan tehetjük könnyebbé az ő életét azzal, hogy ezek az erős érzelmek nyugvópontra jutnak gyermekében.

Régóta keresi a megoldást gyermeke problémáira?

 • Tegyen pontot a saját tehetetlenségére, félelmeire!

  Az Ön gyermeke legkomolyabb nehézsége az életben a különböző stresszes élethelyzetek kezelése.

  Mert teljesen mindegy, hogy szorong, vagy izgul, vagy nem megy a tanulás, stb. a stressz, amit a nehéz élethelyzetek kiváltanak, okozzák az ő szenvedését.

  Ön, mint szülő azért küzd, hogy a gyermek szenvedései megszűnjenek. Életképes, boldog embert akar gyermekéből nevelni.

  Ehhez nem elég csak a jószándék, a szeretet!

  Kell egy eszköz is, ami segít megszüntetni a gyermeke szenvedését.

  A Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam egy ilyen eszköz.

  Olyan, a gyakorlatban jól működő stresszkezelő technikákat tanulnak a gyerekek, melyek segítségével bármilyen nehéz élethelyzetből talpra tudnak állni.

  Hogy néz ki ez a tanfolyamon?

  Életszerű példákon begyakorolva, már a tanfolyam alatt megérezheti a gyermeke a felszabadultság érzését.

  Délelőtt megtanuljuk az alapokat, délután pedig csupa olyan hasznos dologgal egészítjük ki, amivel a gyermeke már nem lesz többé védtelen az iskolai és egyéb stresszes helyzetekbe.

  Erre az Ön idejében nem volt még lehetőség, de a gyermeke már részesülhet ebből a tudásból.

  Ráadásul a tanfolyam után abban is segítséget kapnak, hogy a tanultakat otthon begyakorolják!

  Segítsen gyermekének, hogy újra felszabadult, boldog legyen!

  Jelentkezzen most mert ebben a tanévben a május 12-i lesz az utolsó Gyermek Stresszkezelő Tanfolyam!

  Ugye erről nem akar lemaradni?

Ebben a hírlevélben a gyerek hosszú ideig fennálló haragjáról lesz szó egyik vagy mindkét szülővel szemben. Ennek a haragnak a feloldása kiemelten fontos, akár jogos a harag, akár mondvacsinált. Szót ejtünk arról, hogy mi indukálja a haragot, hogyan vehetjük ezt észre (mert nem mindig egyértelmű), és arról is, hogyan tehetjük könnyebbé az ő életét azzal, hogy ezek az erős érzelmek nyugvópontra jutnak gyermekében.

Szeptember 19-én Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam!
 • Ha Önnek is jól jönne, hogy a gyermeke pozitív irányban változzon, akkor itt a helyük!

Vértezze fel a gyermekét a stresszkezelés képességével! Jelentkezzen most!

Jelentkezése kockázatmentes. A tanfolyam szervezéséről, a fizetési feltételekről a jelentkezést követő válaszlevélben kap tájékoztatást.


Ebben a hírlevélben a gyerek hosszú ideig fennálló haragjáról lesz szó egyik vagy mindkét szülővel szemben. Ennek a haragnak a feloldása kiemelten fontos, akár jogos a harag, akár mondvacsinált. Szót ejtünk arról, hogy mi indukálja a haragot, hogyan vehetjük ezt észre (mert nem mindig egyértelmű), és arról is, hogyan tehetjük könnyebbé az ő életét azzal, hogy ezek az erős érzelmek nyugvópontra jutnak gyermekében.

Élhetsz stresszmentesen!
Stresszkezelő Gyerek Tanfolyam
Jelentkezzen az Élhetsz stresszmentesen
gyerektanfolyamra!


További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Tovább a Stresszkezelő Gyermek Tanfolyamra! »

Ebben a hírlevélben a gyerek hosszú ideig fennálló haragjáról lesz szó egyik vagy mindkét szülővel szemben. Ennek a haragnak a feloldása kiemelten fontos, akár jogos a harag, akár mondvacsinált. Szót ejtünk arról, hogy mi indukálja a haragot, hogyan vehetjük ezt észre (mert nem mindig egyértelmű), és arról is, hogyan tehetjük könnyebbé az ő életét azzal, hogy ezek az erős érzelmek nyugvópontra jutnak gyermekében.

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!Jelentkezzen konzultációra, hogy választ kapjon a kérdéseire! A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

Boldog gyermek, boldog szülő
Jelentkezzen személyes konzultációra!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Ebben a hírlevélben a gyerek hosszú ideig fennálló haragjáról lesz szó egyik vagy mindkét szülővel szemben. Ennek a haragnak a feloldása kiemelten fontos, akár jogos a harag, akár mondvacsinált. Szót ejtünk arról, hogy mi indukálja a haragot, hogyan vehetjük ezt észre (mert nem mindig egyértelmű), és arról is, hogyan tehetjük könnyebbé az ő életét azzal, hogy ezek az erős érzelmek nyugvópontra jutnak gyermekében.

Ismer olyan Szülőt, akinek jól jönne ez a friss információ? Kérem hívja fel rá szülőtársa figyelmét! »

Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Köszönöm megtisztelő figyelmét! Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Ebben a hírlevélben a gyerek hosszú ideig fennálló haragjáról lesz szó egyik vagy mindkét szülővel szemben. Ennek a haragnak a feloldása kiemelten fontos, akár jogos a harag, akár mondvacsinált. Szót ejtünk arról, hogy mi indukálja a haragot, hogyan vehetjük ezt észre (mert nem mindig egyértelmű), és arról is, hogyan tehetjük könnyebbé az ő életét azzal, hogy ezek az erős érzelmek nyugvópontra jutnak gyermekében.

Hírlevelek 2021

Mit tegyen a szülő, ha indulatkezelési nehézségekkel küzd?» Egy szülő hozni akarta a gyerekét, de nem fogadtam»
Egy csapda, amiben minden szülő beleesik» Fel lehet-e dolgozni komoly tragédiákat gyerekeknél?»
Mennyire képesek alkalmazkodni a gyerekek?» Hogyan lettem halogató?»
Fontos gondolatok a szülői lelkiismeretfurdalás kezelésére » Mérgező párkapcsolat hatása a benne élő gyerekekre » Változni nehéz, főleg akkor, ha ezt észre se vesszük a saját változásunk!»
Türelmetlen velem a gyerek!»
Ha nyár, akkor tábor, de mit kezdhetünk a gyerekünk pókfóbiájával? » A gyerek szorong az online tanulás óta »
Fejemre nőtt a gyerek, segítség!» Mi van, ha a gyerek nem együttműködő a foglalkozások során?»
Hogyan tudunk dolgozni az erősen szorongós gyerekekkel?» Gyerekek, akik magukat bántják»
Hogyan kezeljük, ha a gyerek elkezd hízni?» A gyerek otthon agresszív, de miért?»
Amit félreértünk az alsósok tanulási kedvén» Fel lehet e dolgozni a Covid okozta traumákat? »
Lesz-e nyitás április 19-én? » Az egész család belefásult a karanténba, és a Covidba »
Szorongás, hogy elrontom az életem » „Félek, hogy Anya meg fog halni a Covidban!” Esetleírás »
Álmodozik, de nem tanul a gyerek »
Bántalmazó kapcsolatban élő gyerekek szorongása» Szülői kontroll a tanulásban »
Válás után minden rendben a gyerekkel vagy mégsem?» A gyerek nem szólal meg az órán, ha kérdezi»
A tanár túl sokat kövel, hogyan álljon hozzá a gyerek?» Engedjük-e gyerekünket nyerni a társasjátékban? »
Egy fontos szempont, ami miatt egy kisiskolás elveszti a lelkesedését a tanulás iránt »
Nyaggat a gyerek! » Milyen kihívások várnak ránk szülőkre 2021-ben?»

Hírlevelek 2020

Létezik-e időutazás?»
Anya, miért vannak rossz emberek?» Jellemromboló elvárások az iskolákban »
Gyerek retteg, hogy elveszíti szüleit» Iskolai teljesítményelvárás kontra szülői szeretet elvesztésétől való félelem »
Miért kell a gyerekeket megtanítani sírni? »
Mit tegyünk, ha a gyerek felnőtt tartalmú oldalakba fut bele?» Látom, hogy a gyerekem élete rossz irányba tart»
Az a fránya kötelező olvasmány!»Ismét közeledünk a digitális oktatás felé? »
Izgulós, lámpalázas felvételizők figyelmébe!» Hogyan lehet a láthatásokat békéssé tenni válás után? »
Egy kellemetlen ok, ami a gyerekek izgulásában szerepet játszik»
Eddig mindenhova utáltam járni, de ide szeretek… » Miért hibáztatják a gyerekek a szüleiket?»
Korosztályos különbségek, és a túlzott számítógép használat » Kezdődik az iskola, de mi lesz a koronavírussal?»
Hogyan segíthetünk a gyerekünknek nemet mondani? » Vajon képes-e egy gyerek megtalálni a problémái lelki okát?»
A nehezen barátkozó gyerek csapdája » Hogyan beszéljük gyerekünkkel a család anyagi helyzetének nehézségeiről? »
Az orvosi diagnózisok hatása a gyerekekre »
Hogyan próbál a gyerekkel kapcsolatba lépni egy pedofil?» A gyerek sokat veszekszik a szüleivel»
Meg lehet-e változtatni a gyerekem karmáját? » Miért akadunk el a szülő gyerek kapcsolat javításában? »
Túl hangosak a gyerekek? 7 ötlet a gyerekek kezelésre, ha túl nagy a hangzavar otthon »
Ha kiabálok az mennyire rossz a gyereknek?» Hogyan hatott az „kütyüzés” a gyerekekere ebben az időszakban? »
Miért fontos most feltöltődni, tanulni, fejlődni? »
Nem unja már a gyerek az örökös otthonlétet? » Digitális oktatás okozta túlterhelés gyereknél és szülőnél »
Most különösen figyeljünk az idősekre!» Stresszoldás, türelemfejlesztés házilag, de profin »
Írja meg miben tudok segíteni Önnek!» Hogyan tudom lekötni a gyerekem figyelmét, ha össze vagyunk zárva? »
13 kérdés, amiről a koronavírus helyzetben érdemes elgondolkodni »
Párkapcsolati konfliktusok koronavírus idején »
Hogyan lehet normális életet élni bezárva, ha gond van a gyerekkel?»
Hogyan beszéljünk a koronavírusról gyerekünknek? »
Miért nehézkes a szocializáció egy túlérzékeny gyerek számára?»
Miért hajlamos az ember a pánikra?» Három érdekes színfolt az elmúlt hetek foglalkozásaiból»
Jó tanuló gyerekem cikizik az osztálytársai » Feldolgozatlan válás hatása egy kamasz párkapcsolatára»
Egy fiú nekitámadt az osztálytársának, mert az szidta az édesanyját»
Gyerek sportverseny felkészítés EFT-vel» A gyerek szorong, és ez mégis eszköz a gyerek kezében »
Ami kihívás a gyereknél, az kihívás a szülőnél» 7 felrázó, sorsfordító kérdés »

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Hírlevelek 2019 » Miről írtunk 2018-ban? »
Hírlevelek 2017 » Hírlevelek 2016 » Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

Ebben a hírlevélben a gyerek hosszú ideig fennálló haragjáról lesz szó egyik vagy mindkét szülővel szemben. Ennek a haragnak a feloldása kiemelten fontos, akár jogos a harag, akár mondvacsinált. Szót ejtünk arról, hogy mi indukálja a haragot, hogyan vehetjük ezt észre (mert nem mindig egyértelmű), és arról is, hogyan tehetjük könnyebbé az ő életét azzal, hogy ezek az erős érzelmek nyugvópontra jutnak gyermekében.

Ebben a hírlevélben a gyerek hosszú ideig fennálló haragjáról lesz szó egyik vagy mindkét szülővel szemben. Ennek a haragnak a feloldása kiemelten fontos, akár jogos a harag, akár mondvacsinált. Szót ejtünk arról, hogy mi indukálja a haragot, hogyan vehetjük ezt észre (mert nem mindig egyértelmű), és arról is, hogyan tehetjük könnyebbé az ő életét azzal, hogy ezek az erős érzelmek nyugvópontra jutnak gyermekében.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek