Hogyan sikerült a tanévkezdés?

Fontos információk az első iskolai napokról, gyermekéről

Hogyan sikerült a tanévkezdés? Fontos információk az első iskolai napokról, gyermekérőlA nyári szünet utáni iskolakezdés első napjai számos hasznos, és fontos információt tartogat Önnek a gyermekéről.

Megtudhatjuk, milyen a hozzáállása a tanuláshoz, hogyan viszonyulnak hozzá a többiek, mennyire jönnek be a tanárok, változott-e a gyermeke szorongása? Ilyen információk birtokában a dolgok elé mehetünk, és nem akkor kell kapkodni, amikor csőstül jön a baj.

 • Friss tapasztalatok iskolakezdés előtt

  A nyári hónapokban jónéhány leendő elsőssel, és általános iskolás gyermekkel dolgoztam. Különböző problémával kerestek meg a szülők: szorong a gyerek, agresszív a gyerek, nem motivált a tanulásban, számítógép függőség, önbizalom hiány, szülő-gyermek viták.

  A gyerekek (és a szüleik) a nyári szünet alatt felkészültek az új tanévre, képessé váltak arra, hogy ne reagáljanak a csúfolásra, piszkálásra. Motiváltabbak, mert megtaláltuk a célt, amiért érdemes tanulni. Növekedett az önbizalmuk, bátrabbak lettek. A szülőkkel, gyerekekkel közösen kidolgoztunk olyam stratégiákat, mely nyugodtabb légkört fog otthon is teremteni.

  De aki most kezdte az új (első) tanévet egy kis odafigyeléssel megelőzheti a gondokat!

Mire figyeljünk mi szülők tanévkezdéskor?

 • Tanulás, motiváció

  Nincs az a gyerek, aki ujjongva megy vissza a suliba nyári szünet után! Ezt nem is várhatjuk tőlük. A gyerekeknek meg kell tanulni zsilipelni (átváltani iskola üzemmódra).

  Ha az előző években se szeretett tanulni, nem voltak igazán sikerei, akkor érdemes résen lenni!

  Év elején könnyű elúszni a jegyekkel, de sokkal könnyebb kijavítani is.

  Megelőzésként figyeljenek a következőkre:

  Mire figyeljünk mi szülők tanévkezdéskor? Tanulás, motiváció
 • Helyes napirend, melyben jut elég idő a tanulásra, játékra és alvásra is. Nem kell túlgyakoroltatni a gyereket, mert minél jobban ráfeszülünk a tanulásra mi szülők, annál inkább játszmát csinál belőle a gyerek.

 • A tanulás mindig mobiltelefon, és számítógép jelenléte nélkül menjen, mert elterelődik a figyelme a gyereknek. (Különösen egy „átkockult” nyári szünet után.)

 • Gyakran mondják a pedagógusok, hogy a gyereknek többet kell gyakorolnia, pedig lehet, hogy nem ismerték fel, hogy a gyerek tanulási nehézséggel küzd, például diszlexia. Tanulási nehézség gyanúja esetén minél előbb kérjen időpontot a helyi Nevelési Tanácsadótól, mert az ősz folyamán betelnek a helyek, és az Ön gyermeke nem jut el időben a fejlesztésekre!

 • Hogy jól menjen a tanulás, találjanak motivációs lehetőségeket, célt, amiért a gyerek jobban fókuszált lesz. (Ez felső tagozattól kezdve lehet egy jó suli, egy remek tábor, később a kinézett egyetem, főiskola.)

Ha a gyerek ismét motiválatlan, nem tanul, kérjen segítséget bátran! Akár egyéni foglalkozásra » akár tanfolyami jellegű fejlesztésre. »

 • Szorongás, agresszió

  A nyári szünettől azt várjuk, hogy a kedélyek lehiggadnak, komolyodnak a gyerekek, feltöltődnek energiával. Ez jó esetben így is van. De nem biztos, hogy az agresszív osztálytárs esetében is ilyen jó lesz a helyzet!

  Figyeljünk az első, a gyermekünk által adott visszajelzésekre: Milyenek az osztálytársak? Van- e piszkálás? Próbálják-e a gyermekét ismét felidegesíteni, ahogy az előző tanévben?

  A gyermeke szorongásának oka lehet a tanulás is. A tanárok év elején nagyobb lendülettel indulnak, jönnek az elvárások, szabályok. Miként reagálja ezt le a gyermeke? Beszámol-e arról, hogy fél, hogy nem tudja teljesíteni az elvárásokat?

  Még év elején a következőket teheti:

  Mire figyeljünk mi szülők tanévkezdéskor? Szorongás, agresszió
 • Kérje az osztályfőnök segítségét! Gyakori, hogy az idegesítő padtársak hergelik fel gyermekét, ezt egy ülésrendváltoztatással könnyen lehet kezelni.

 • Beszéljen a másik gyerek szüleivel, dolgozzanak ki közösen stratégiát, hogy elkerüljék a felesleges konfliktusokat.

 • Teljesítményszorongás esetét folyamatosan tudatosítsa gyermekével, hogy minden rendben lesz, és akkor is eléri a célját, ha nem mindenben lesz tökéletes.

Ha a gyerek még mindig szorong, agresszív, kérjen segítséget bátran! egyéni foglalkozásra » akár tanfolyami jellegű fejlesztésre. »

 • Számítógép függőség esetén

 • A tanév kezdete más játékidőt hoz magával.

 • A játékidő betartása különösen fontos, ebben érdemes következetesnek lenni már kisebb kortól kezdve, mert egy tinédzser esetében ez már sokkal nehezebb.

 • Ne csak a játékidő legyen a fókuszban, hanem a tanulási teljesítmény. Ha rosszak a jegyek, akkor állapodjanak meg előre abban, hogy a játékidő addig lesz korlátozottabb, míg a jegyek ki lesznek javítva.

 • Erős játékfüggőség esetén figyeljen oda a stiklikre (jelszó, tartalék kábel, wifi a szomszédtól, stb.)

 • Ne csak a számítógép függőség legyen a központi téma, hanem a függőség mélyebb okai is, és ebben kezdjenek el először feltáró munkát végezni, majd kis lépésekben változtatni.

Ha a gyerek továbbra is számitógép függő, túl sokat lóg a mobilján, kérjen segítséget bátran! Az egyéni foglalkozások » hatékony megoldást hoznak szülőnek, gyereknek egyaránt.

 • Szülő gyermek viták

 • Év elején tisztázzák azt a kommunikációs stratégiát, ami mindkettőjüknek bejön.

 • Listázzák ki a kerülendő, vagy tiltott szavakat, melyet nem alkalmaznak egymás ellen.

 • Gondolkodjanak nyer-nyer játszmában, büntetés, veszekedés helyett.

 • Előre egyezzenek meg, hogy milyen következményeket hajlandók bevállalni, ha áthágják egymás határait.

Ha a gyerekkel továbbra is csak a viták dúlnak, kérjen segítséget bátran! Akár egyéni foglalkozásra » akár tanfolyami jellegű fejlesztésre. »

 • Tanár diák konfliktus

  Mire figyeljünk mi szülők tanévkezdéskor? Tanár diák konfliktus

  Van úgy, hogy a tanár személyes sértésnek veszi a gyerek ellenállását, előfordulhat, hogy durván reagál. Beindul az ördögi kör, és ez egyre rosszabb lesz, mert a tanár diák vitában nem a gyermeke lesz a nyertes.

 • Tanítsa meg a gyermekét nem reagálni a beszólásokra.

 • Tanítsa meg a gyermekével, hogy attól függetlenül, hogy milyen a tanár, mennyire unalmas a tantárgy neki nem kell beszólogatni, pofákat vágni. Magában azt gondol, amit akar, de nem mindenki tudja kezelni a diák „visszajelzéseit”.

 • Tanítsa meg gyermekét, hogy az emberi butaságot nem lehet erővel megoldani, csak ésszel, és nyugalommal.

Ha a gyermeke újra provokál, vagy őt provokálja a tanár, akkor kérjen segítséget bátran! egyéni foglalkozásra » akár tanfolyami jellegű fejlesztésre. »

A nyári szünet utáni iskolakezdés első napjai számos hasznos, és fontos információt tartogat Önnek a gyermekéről. Megtudhatjuk, milyen a hozzáállása a tanuláshoz, hogyan viszonyulnak hozzá a többiek, mennyire jönnek be a tanárok, változott-e a gyermeke szorongása? Ilyen információk birtokában a dolgok elé mehetünk, és nem akkor kell kapkodni, amikor csőstül jön a baj.

Régóta keresi a megoldást gyermeke problémáira?

 • Tegyen pontot a saját tehetetlenségére, félelmeire!

  Az Ön gyermeke legkomolyabb nehézsége az életben a különböző stresszes élethelyzetek kezelése.

  Mert teljesen mindegy, hogy szorong, vagy izgul, vagy nem megy a tanulás, stb. a stressz, amit a nehéz élethelyzetek kiváltanak, okozzák az ő szenvedését.

  Ön, mint szülő azért küzd, hogy a gyermek szenvedései megszűnjenek. Életképes, boldog embert akar gyermekéből nevelni.

  Ehhez nem elég csak a jószándék, a szeretet!

  Kell egy eszköz is, ami segít megszüntetni a gyermeke szenvedését.

  A Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam egy ilyen eszköz.

  Olyan, a gyakorlatban jól működő stresszkezelő technikákat tanulnak a gyerekek, melyek segítségével bármilyen nehéz élethelyzetből talpra tudnak állni.

  Hogy néz ki ez a tanfolyamon?

  Életszerű példákon begyakorolva, már a tanfolyam alatt megérezheti a gyermeke a felszabadultság érzését.

  Délelőtt megtanuljuk az alapokat, délután pedig csupa olyan hasznos dologgal egészítjük ki, amivel a gyermeke már nem lesz többé védtelen az iskolai és egyéb stresszes helyzetekbe.

  Erre az Ön idejében nem volt még lehetőség, de a gyermeke már részesülhet ebből a tudásból.

  Ráadásul a tanfolyam után abban is segítséget kapnak, hogy a tanultakat otthon begyakorolják!

  Segítsen gyermekének, hogy újra felszabadult, boldog legyen!

  Jelentkezzen most mert ebben a tanévben a május 12-i lesz az utolsó Gyermek Stresszkezelő Tanfolyam!

  Ugye erről nem akar lemaradni?

Ahogy indul az iskola, az meghatározó a gyermekünk életében. Nem mindegy, hogy az első évek hogyan telnek el. Az alsó tagozat feladata az lenne, hogy gyermekünkkel megszerettesse a tanulást. Sajnos ez nem mindig van így. Mire figyeljen a szülő? Mikor érdemes közbelépni? Erről szól a hírlevél.

Szeptember 19-én Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam!
 • Ha Önnek is jól jönne, hogy a gyermeke pozitív irányban változzon, akkor itt a helyük!

Vértezze fel a gyermekét a stresszkezelés képességével! Jelentkezzen most!

Jelentkezése kockázatmentes. A tanfolyam szervezéséről, a fizetési feltételekről a jelentkezést követő válaszlevélben kap tájékoztatást.


Ahogy indul az iskola, az meghatározó a gyermekünk életében. Nem mindegy, hogy az első évek hogyan telnek el. Az alsó tagozat feladata az lenne, hogy gyermekünkkel megszerettesse a tanulást. Sajnos ez nem mindig van így. Mire figyeljen a szülő? Mikor érdemes közbelépni? Erről szól a hírlevél.

Élhetsz stresszmentesen!
Stresszkezelő Gyerek Tanfolyam
Jelentkezzen az Élhetsz stresszmentesen
gyerektanfolyamra!


További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Tovább a Stresszkezelő Gyermek Tanfolyamra! »

A nyári szünet utáni iskolakezdés első napjai számos hasznos, és fontos információt tartogat Önnek a gyermekéről. Megtudhatjuk, milyen a hozzáállása a tanuláshoz, hogyan viszonyulnak hozzá a többiek, mennyire jönnek be a tanárok, változott-e a gyermeke szorongása? Ilyen információk birtokában a dolgok elé mehetünk, és nem akkor kell kapkodni, amikor csőstül jön a baj.

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!Jelentkezzen konzultációra, hogy választ kapjon a kérdéseire! A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

Boldog gyermek, boldog szülő
Jelentkezzen személyes konzultációra!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

A nyári szünet utáni iskolakezdés első napjai számos hasznos, és fontos információt tartogat Önnek a gyermekéről. Megtudhatjuk, milyen a hozzáállása a tanuláshoz, hogyan viszonyulnak hozzá a többiek, mennyire jönnek be a tanárok, változott-e a gyermeke szorongása? Ilyen információk birtokában a dolgok elé mehetünk, és nem akkor kell kapkodni, amikor csőstül jön a baj.

Ismer olyan Szülőt, akinek jól jönne ez a friss információ? Kérem hívja fel rá szülőtársa figyelmét! »

Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Köszönöm megtisztelő figyelmét! Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

A nyári szünet utáni iskolakezdés első napjai számos hasznos, és fontos információt tartogat Önnek a gyermekéről. Megtudhatjuk, milyen a hozzáállása a tanuláshoz, hogyan viszonyulnak hozzá a többiek, mennyire jönnek be a tanárok, változott-e a gyermeke szorongása? Ilyen információk birtokában a dolgok elé mehetünk, és nem akkor kell kapkodni, amikor csőstül jön a baj.

Hírlevelek 2021

Mit tegyen a szülő, ha indulatkezelési nehézségekkel küzd?» Egy szülő hozni akarta a gyerekét, de nem fogadtam»
Egy csapda, amiben minden szülő beleesik» Fel lehet-e dolgozni komoly tragédiákat gyerekeknél?»
Mennyire képesek alkalmazkodni a gyerekek?» Hogyan lettem halogató?»
Fontos gondolatok a szülői lelkiismeretfurdalás kezelésére » Mérgező párkapcsolat hatása a benne élő gyerekekre » Változni nehéz, főleg akkor, ha ezt észre se vesszük a saját változásunk!»
Türelmetlen velem a gyerek!»
Ha nyár, akkor tábor, de mit kezdhetünk a gyerekünk pókfóbiájával? » A gyerek szorong az online tanulás óta »
Fejemre nőtt a gyerek, segítség!» Mi van, ha a gyerek nem együttműködő a foglalkozások során?»
Hogyan tudunk dolgozni az erősen szorongós gyerekekkel?» Gyerekek, akik magukat bántják»
Hogyan kezeljük, ha a gyerek elkezd hízni?» A gyerek otthon agresszív, de miért?»
Amit félreértünk az alsósok tanulási kedvén» Fel lehet e dolgozni a Covid okozta traumákat? »
Lesz-e nyitás április 19-én? » Az egész család belefásult a karanténba, és a Covidba »
Szorongás, hogy elrontom az életem » „Félek, hogy Anya meg fog halni a Covidban!” Esetleírás »
Álmodozik, de nem tanul a gyerek »
Bántalmazó kapcsolatban élő gyerekek szorongása» Szülői kontroll a tanulásban »
Válás után minden rendben a gyerekkel vagy mégsem?» A gyerek nem szólal meg az órán, ha kérdezi»
A tanár túl sokat kövel, hogyan álljon hozzá a gyerek?» Engedjük-e gyerekünket nyerni a társasjátékban? »
Egy fontos szempont, ami miatt egy kisiskolás elveszti a lelkesedését a tanulás iránt »
Nyaggat a gyerek! » Milyen kihívások várnak ránk szülőkre 2021-ben?»

Hírlevelek 2020

Létezik-e időutazás?»
Anya, miért vannak rossz emberek?» Jellemromboló elvárások az iskolákban »
Gyerek retteg, hogy elveszíti szüleit» Iskolai teljesítményelvárás kontra szülői szeretet elvesztésétől való félelem »
Miért kell a gyerekeket megtanítani sírni? »
Mit tegyünk, ha a gyerek felnőtt tartalmú oldalakba fut bele?» Látom, hogy a gyerekem élete rossz irányba tart»
Az a fránya kötelező olvasmány!»Ismét közeledünk a digitális oktatás felé? »
Izgulós, lámpalázas felvételizők figyelmébe!» Hogyan lehet a láthatásokat békéssé tenni válás után? »
Egy kellemetlen ok, ami a gyerekek izgulásában szerepet játszik»
Eddig mindenhova utáltam járni, de ide szeretek… » Miért hibáztatják a gyerekek a szüleiket?»
Korosztályos különbségek, és a túlzott számítógép használat » Kezdődik az iskola, de mi lesz a koronavírussal?»
Hogyan segíthetünk a gyerekünknek nemet mondani? » Vajon képes-e egy gyerek megtalálni a problémái lelki okát?»
A nehezen barátkozó gyerek csapdája » Hogyan beszéljük gyerekünkkel a család anyagi helyzetének nehézségeiről? »
Az orvosi diagnózisok hatása a gyerekekre »
Hogyan próbál a gyerekkel kapcsolatba lépni egy pedofil?» A gyerek sokat veszekszik a szüleivel»
Meg lehet-e változtatni a gyerekem karmáját? » Miért akadunk el a szülő gyerek kapcsolat javításában? »
Túl hangosak a gyerekek? 7 ötlet a gyerekek kezelésre, ha túl nagy a hangzavar otthon »
Ha kiabálok az mennyire rossz a gyereknek?» Hogyan hatott az „kütyüzés” a gyerekekere ebben az időszakban? »
Miért fontos most feltöltődni, tanulni, fejlődni? »
Nem unja már a gyerek az örökös otthonlétet? » Digitális oktatás okozta túlterhelés gyereknél és szülőnél »
Most különösen figyeljünk az idősekre!» Stresszoldás, türelemfejlesztés házilag, de profin »
Írja meg miben tudok segíteni Önnek!» Hogyan tudom lekötni a gyerekem figyelmét, ha össze vagyunk zárva? »
13 kérdés, amiről a koronavírus helyzetben érdemes elgondolkodni »
Párkapcsolati konfliktusok koronavírus idején »
Hogyan lehet normális életet élni bezárva, ha gond van a gyerekkel?»
Hogyan beszéljünk a koronavírusról gyerekünknek? »
Miért nehézkes a szocializáció egy túlérzékeny gyerek számára?»
Miért hajlamos az ember a pánikra?» Három érdekes színfolt az elmúlt hetek foglalkozásaiból»
Jó tanuló gyerekem cikizik az osztálytársai » Feldolgozatlan válás hatása egy kamasz párkapcsolatára»
Egy fiú nekitámadt az osztálytársának, mert az szidta az édesanyját»
Gyerek sportverseny felkészítés EFT-vel» A gyerek szorong, és ez mégis eszköz a gyerek kezében »
Ami kihívás a gyereknél, az kihívás a szülőnél» 7 felrázó, sorsfordító kérdés »

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Hírlevelek 2019 » Miről írtunk 2018-ban? »
Hírlevelek 2017 » Hírlevelek 2016 » Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

A nyári szünet utáni iskolakezdés első napjai számos hasznos, és fontos információt tartogat Önnek a gyermekéről. Megtudhatjuk, milyen a hozzáállása a tanuláshoz, hogyan viszonyulnak hozzá a többiek, mennyire jönnek be a tanárok, változott-e a gyermeke szorongása? Ilyen információk birtokában a dolgok elé mehetünk, és nem akkor kell kapkodni, amikor csőstül jön a baj.

A nyári szünet utáni iskolakezdés első napjai számos hasznos, és fontos információt tartogat Önnek a gyermekéről. Megtudhatjuk, milyen a hozzáállása a tanuláshoz, hogyan viszonyulnak hozzá a többiek, mennyire jönnek be a tanárok, változott-e a gyermeke szorongása? Ilyen információk birtokában a dolgok elé mehetünk, és nem akkor kell kapkodni, amikor csőstül jön a baj.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek