Milyen típusú osztálytársak okoznak szorongást gyermekünknek?

Mennyire képes az Ön gyermeke megvédeni magát?

Milyen típusú osztálytársak okoznak szorongást gyermekünknek? Mennyire képes az Ön gyermeke megvédeni magát?Hamarosan kezdődik az iskola, vannak olyan gyerekek, akik könnyebben válnak áldozattá egy közösségben.

Ha az Ön gyermeke is hasonló cipőben jár, akkor sok tanulságot tartogat ez a hírlevél. Az általános jellemzők mellett, az ilyen típusú gyerekek kezeléséhez kap használható ötleteket.

Melyek a problémás osztálytársak?

 • Általánosságban

  Az alábbiakban felsorolt gyerekek NEM rosszak, NEM elítélendők, ők is gyerekek, akiknek az élete valahol elakadt, és másokon vezetik le a saját feszültségüket.

  A bennük lévő feszültség kiengedésével az a baj, ha a mi gyermekünket használja fel erre a célra.

  Köztük találunk olyan gyerekeket, ahol a családban nincs béke, megélhetési nehézségek vannak, valaki komolyan beteg, a család valamelyik tagjának gondja akadt a törvénnyel, vagy csak a gyerek nem kap elég figyelmet valami oknál fogva.

  Az ilyen gyereket NE „bűnözőnek” kezeljük, ő csak egy lélek, akik úgy érzi, hogy nem kap elég szeretet.

 • Az agresszor gyerek

  A saját feszültségét agresszió formájában vezeti le. Ne csak a fizikai bántalmazás kategóriájára gondoljunk! Ide tartozik a lelki bántalmazás (csúfolás, szándékos megszégyenítés), és a szexuális agresszió is. Ez utóbbi már nagyon fiatal korosztályban is megjelenik. Hallottam már óvodás esetekről, de általános iskola alsó tagozatában bármelyik iskolában előfordul.

  Ennek egy sajátos változata az internetes zaklatás is.

 • Az áskálódó

  Ő az, aki csoportokat, és egyéneket fordít egymás ellen. Pletykákat, hazugságokat terjeszt. Ha elutasítják bosszút áll, hazudozik. Leggyakrabban a lányok szenvednek az áskálódó osztálytársuk mesterkedése miatt.

 • A borsószem királykisasszony (királyfi)

  Ő az, aki kényeskedik, mindent magára vesz, és másokat tesz felelőssé kicsi dolgok miatt. Emiatt akár a tanárok előtt is bajba kerülnek az osztálytársak, mert könnyen kiváltják a gyerekekből, felnőttekből is a védelmi reakciót.

  Melyek a problémás osztálytársak? A zaklató
 • A menő

  Ő az, aki nagyra van magával, és lenézi azokat, akik nem a trend szerint viselkednek, öltözködnek. A közösséget negatív irányba befolyásolják, és kitaszítják azokat, akik nem követik őket. A csapattagok pedig attól retteghetnek, hogy lépést tartsanak a vezérrel.

 • A zaklató

  Ő az, aki állandóan a társak nyakán lóg, nem hagyja őket békén, zsarolja őket. Az érzékeny gyerekek arról panaszkodnak, hogy nem kapnak tőlük levegőt.

Mit tegyünk, ha a gyermekünk ilyen osztálytársaktól szenved?

 • Általános tanácsok

 • Beszéljen a problémás gyerekek szüleivel. Maradjon tárgyilagos, hozzon bizonyítékokat, biztosítsa a másik szülőt az együttműködési szándékáról. (Így a másik szülő remélhetőleg nem támadásnak értékeli a helyzetet, és kevésbé fog hárítani.) A megbeszélés során ne csak beszéljenek a témáról, hanem állapodjanak is meg valamiben. Adjon határidőt a szülőnek a probléma rendezésére, és jelezze, hogy megoldás hiányában mit fog tenni.

 • Soha ne a problémás gyereket vonja felelősségre!

 • Nehézségek esetén ne csak a szülővel beszéljen, hanem vannak más lehetőségek is. Ilyenek a pedagógus, az igazgató, rendkívüli szülői, rendőrség, gyermekvédelmi szakszolgálat, jegyző, ügyvéd. De soha ne lőjön ágyúval verébre! Legyen tárgyilagos, és együttműködő.

 • Mindig legyenek bizonyítékai! Tanúk, számlák (eltört szemüveg pótlása), kinyomtatott képernyőmentések, orvosi látlelet, rendőrségi kihallgatási jegyzőkönyv, pszichológusi szakvélemény.

 • Akármi történik, Önnek erősnek kell maradnia, mert a gyermeke nehéz helyzetben támogatásra szorul, és ezt elsődlegesen Öntől kaphatja meg.

 • Mit tegyünk, ha a gyermekünk ilyen osztálytársaktól szenved? Keresse a probléma okát!

  Keresse a probléma okát! Tegye fel magában azt a kérdést, hogy miért éppen az én gyermekemmel történik ilyen? Ennek továbbfejlesztése: Mire akarja tanítani az adott problémás gyermek az én fiamat vagy lányomat? Például: hiányos önbizalom pótlása, kiállás, tudja nemet mondani, másutt keressem a barátságot, stb.

 • Minden esetben önbizalom növelése szükséges, lehetőleg szakember segítségével.

 • Gyermekével forduljon szakemberhez, ha a fentiek nem hoznak megoldást, vagy a probléma több mint három hónapja megoldatlan, vagy az osztálytárs tettei félő, hogy maradandó sérülést okoznak a gyermeke lelkében.

 • Speciális tanácsok

 • Agresszió esetén csak az ad biztos védelmet, ha gyermeke a barátaival együtt van. Az agresszor nehezebben támad meg csoportot, mint egyént.

 • Az áskálódót hamis dolgok terjesztésével be lehet ugrasztani, miután kellemetlen helyzetbe kerül, kevesebb az esély arra, hogy tovább próbálkozzon.

 • A zaklatónak leginkább figyelemre van igénye, ha ezt nem kapja meg, akkor könnyen hoppon marad.

 • A menők kezeléséről itt írtam egy hírlevelet »

Az Ön gyermeke mennyire tudja megvédeni magát?

 • Hogyan segíthet még gyermekének, hogy megvívja ezeket a csatákat?

  Minden fejben dől el! Amennyiben gyermeke mentálisan felkészült ezekre a helyzetekre (legyen bármilyen érzékeny, vagy fizikálisan gyengébb, mint a másik), akkor el tudja hárítani ezeket a próbálkozásokat.

  Sőt tovább megyek! Megfelelő felkészültség mellett a többieknek eszébe se jut a gyermekénél próbálkozni.

  Erre szívesen felkészítem őt!

Hogyan?

Jelentkezzen gyermekével a szeptemberi Stresszkezelő Gyermek tanfolyamra!

Az iskolakezdés minden önbizalomhiányos, szorongó, tanulási nehézséggel, motiválatlansággal küzdő gyereknek (és az ő szüleinek) komoly kihívás. Megint iskola, tanulás, a h@e osztálytársak!”Segítsünk gyermekünknek néhány észrevétlenül beépíthető gondolattal megkönnyíteni az iskolakezdést.

Régóta keresi a megoldást gyermeke problémáira?

 • Tegyen pontot a saját tehetetlenségére, félelmeire!

  Az Ön gyermeke legkomolyabb nehézsége az életben a különböző stresszes élethelyzetek kezelése.

  Mert teljesen mindegy, hogy szorong, vagy izgul, vagy nem megy a tanulás, stb. a stressz, amit a nehéz élethelyzetek kiváltanak, okozzák az ő szenvedését.

  Ön, mint szülő azért küzd, hogy a gyermek szenvedései megszűnjenek. Életképes, boldog embert akar gyermekéből nevelni.

  Ehhez nem elég csak a jószándék, a szeretet!

  Kell egy eszköz is, ami segít megszüntetni a gyermeke szenvedését.

  A Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam egy ilyen eszköz.

  Olyan, a gyakorlatban jól működő stresszkezelő technikákat tanulnak a gyerekek, melyek segítségével bármilyen nehéz élethelyzetből talpra tudnak állni.

  Hogy néz ki ez a tanfolyamon?

  Életszerű példákon begyakorolva, már a tanfolyam alatt megérezheti a gyermeke a felszabadultság érzését.

  Délelőtt megtanuljuk az alapokat, délután pedig csupa olyan hasznos dologgal egészítjük ki, amivel a gyermeke már nem lesz többé védtelen az iskolai és egyéb stresszes helyzetekbe.

  Erre az Ön idejében nem volt még lehetőség, de a gyermeke már részesülhet ebből a tudásból.

  Ráadásul a tanfolyam után abban is segítséget kapnak, hogy a tanultakat otthon begyakorolják!

  Segítsen gyermekének, hogy újra felszabadult, boldog legyen!

  Jelentkezzen most mert ebben a tanévben a május 12-i lesz az utolsó Gyermek Stresszkezelő Tanfolyam!

  Ugye erről nem akar lemaradni?

Hamarosan kezdődik az iskola, vannak olyan gyerekek, akik könnyebben válnak áldozattá egy közösségben. Ha az Ön gyermeke is hasonló cipőben jár, akkor sok tanulságot tartogat ez a hírlevél. Az általános jellemzők mellett, az ilyen típusú gyerekek kezeléséhez kap használható ötleteket.

Szeptember 19-én Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam!
 • Ha Önnek is jól jönne, hogy a gyermeke pozitív irányban változzon, akkor itt a helyük!

Vértezze fel a gyermekét a stresszkezelés képességével! Jelentkezzen most!

Jelentkezése kockázatmentes. A tanfolyam szervezéséről, a fizetési feltételekről a jelentkezést követő válaszlevélben kap tájékoztatást.


Hamarosan kezdődik az iskola, vannak olyan gyerekek, akik könnyebben válnak áldozattá egy közösségben. Ha az Ön gyermeke is hasonló cipőben jár, akkor sok tanulságot tartogat ez a hírlevél. Az általános jellemzők mellett, az ilyen típusú gyerekek kezeléséhez kap használható ötleteket.

Élhetsz stresszmentesen!
Stresszkezelő Gyerek Tanfolyam
Jelentkezzen az Élhetsz stresszmentesen
gyerektanfolyamra!


További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Tovább a Stresszkezelő Gyermek Tanfolyamra! »

Hamarosan kezdődik az iskola, vannak olyan gyerekek, akik könnyebben válnak áldozattá egy közösségben. Ha az Ön gyermeke is hasonló cipőben jár, akkor sok tanulságot tartogat ez a hírlevél. Az általános jellemzők mellett, az ilyen típusú gyerekek kezeléséhez kap használható ötleteket.

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!Jelentkezzen konzultációra, hogy választ kapjon a kérdéseire! A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

Boldog gyermek, boldog szülő
Jelentkezzen személyes konzultációra!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Hamarosan kezdődik az iskola, vannak olyan gyerekek, akik könnyebben válnak áldozattá egy közösségben. Ha az Ön gyermeke is hasonló cipőben jár, akkor sok tanulságot tartogat ez a hírlevél. Az általános jellemzők mellett, az ilyen típusú gyerekek kezeléséhez kap használható ötleteket.

Ismer olyan Szülőt, akinek jól jönne ez a friss információ? Kérem hívja fel rá szülőtársa figyelmét! »

Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Köszönöm megtisztelő figyelmét! Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Hamarosan kezdődik az iskola, vannak olyan gyerekek, akik könnyebben válnak áldozattá egy közösségben. Ha az Ön gyermeke is hasonló cipőben jár, akkor sok tanulságot tartogat ez a hírlevél. Az általános jellemzők mellett, az ilyen típusú gyerekek kezeléséhez kap használható ötleteket.

Hírlevelek 2020

Eddig mindenhova utáltam járni, de ide szeretek… » Miért hibáztatják a gyerekek a szüleiket?»
Korosztályos különbségek, és a túlzott számítógép használat » Kezdődik az iskola, de mi lesz a koronavírussal?»
Hogyan segíthetünk a gyerekünknek nemet mondani? » Vajon képes-e egy gyerek megtalálni a problémái lelki okát?»
A nehezen barátkozó gyerek csapdája » Hogyan beszéljük gyerekünkkel a család anyagi helyzetének nehézségeiről? »
Az orvosi diagnózisok hatása a gyerekekre »
Hogyan próbál a gyerekkel kapcsolatba lépni egy pedofil?» A gyerek sokat veszekszik a szüleivel»
Meg lehet-e változtatni a gyerekem karmáját? » Miért akadunk el a szülő gyerek kapcsolat javításában? »
Túl hangosak a gyerekek? 7 ötlet a gyerekek kezelésre, ha túl nagy a hangzavar otthon »
Ha kiabálok az mennyire rossz a gyereknek?» Hogyan hatott az „kütyüzés” a gyerekekere ebben az időszakban? »
Miért fontos most feltöltődni, tanulni, fejlődni? »
Nem unja már a gyerek az örökös otthonlétet? » Digitális oktatás okozta túlterhelés gyereknél és szülőnél »
Most különösen figyeljünk az idősekre!» Stresszoldás, türelemfejlesztés házilag, de profin »
Írja meg miben tudok segíteni Önnek!» Hogyan tudom lekötni a gyerekem figyelmét, ha össze vagyunk zárva? »
13 kérdés, amiről a koronavírus helyzetben érdemes elgondolkodni »
Párkapcsolati konfliktusok koronavírus idején »
Hogyan lehet normális életet élni bezárva, ha gond van a gyerekkel?»
Hogyan beszéljünk a koronavírusról gyerekünknek? »
Miért nehézkes a szocializáció egy túlérzékeny gyerek számára?»
Miért hajlamos az ember a pánikra?» Három érdekes színfolt az elmúlt hetek foglalkozásaiból»
Jó tanuló gyerekem cikizik az osztálytársai » Feldolgozatlan válás hatása egy kamasz párkapcsolatára»
Egy fiú nekitámadt az osztálytársának, mert az szidta az édesanyját»
Gyerek sportverseny felkészítés EFT-vel» A gyerek szorong, és ez mégis eszköz a gyerek kezében »
Ami kihívás a gyereknél, az kihívás a szülőnél» 7 felrázó, sorsfordító kérdés »

Hírlevelek 2019

Karácsony 2019 »
Miért kerülnek bajba az okos gyerekek az iskolában? » Vannak álmaim, de mégse teszek érte… »
Hogyan hat a szülő kiabálása a maximalizmusra? » 3 meglepő dolog az EFT-ről »
Gyerekek, akik szétestek a válás miatt» A gyerek nem dolgozik az órán »
Mikor kell elmondani a gyerekeknek? » Mi történt az óvodában?» „Félek, hogy csalódnak bennem!”-mondja a gyerek »
A gyerek indulatos, bántja a szüleit» Mit tehetek, ha a gyereknek túl erős az igazságérzete az iskolában?»
Vajon káros-e, ha a gyerek lövöldözős játékokkal játszik?»
Kikezdték a gyerekem a suliban» Mit tegyen a szülő, ha a gyerek buta, értelmetlen iskolai vagy házi feladatot kap?»
Klímapánik, klímaszorongás, és a család» Túlélőtippek a mai kor szüleinek tanévkezdésre »
Ki nyeri a tanévkezdés miatti szorongásversenyt? » Miért van az, hogy a gyerek sohasem elégedett?»
Pókfóbiás esetek gyerekeknél, (felnőtteknél) » Parancsolgat a gyerek» Önostorozás szülőként»
Van-e jogom a gyerekek nélkül pihenni pár napot? » A gyerek csőbe húzza a szülőt »
Rossz gyerek vagyok!» Szorongás a középiskolai elvárásoktól »
Két fontos módosítás az oktatási törvényben!» Ne papoljon tinédzser gyermekének!»
Erre figyeljen, ha itt a tanév vége!» Teher alatt nő a pálma, vagy mégsem?»
Az a baj velem, hogy túlságosan kényelmes vagyok!»Legyen az Ön gyermeke is ragyogó konfliktuskezelő!»
Ha elvált erről tudnia kell!» Hogyan gondolkodik egy szorongó gyerek? »
Túlféltem a gyermekem» Iskolában rendes, otthon tombol a gyerek»
Miért fontos a feltétlen szeretet?» Túlságosan izzad a gyerekem»
Fáradt a gyerek az iskolai időszakban? » Hogyan beszélgessünk az élet szörnyűségeiről, ha szembesül vele a gyerek?»
Miért szorong jó néhány istenhívő gyerek? »
Agresszív a gyerek, mit mondjak neki? Ébresztő gondolatok gyereknyelven »
Kiabálós, veszekedős a gyerekkel? » Nem bírnak a gyerekkel az iskolában»
6 technika, hogy a gyermeke kivédje az iskolai bántalmazásokat » Hogyan tudjuk gyermekünket biztonságban?
Mielőtt szülő lettem nekem ezt soha nem mondta senki!» Eltávolodás a párkapcsolatban Hogyan reagál a gyerek? »
Csináld meg a leckéd! Gyere vacsorázni! Menj már fürödni!» Milyen lesz a 2019-es év? »

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Miről írtunk 2018-ban? »
Hírlevelek 2017 » Hírlevelek 2016 » Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

Hamarosan kezdődik az iskola, vannak olyan gyerekek, akik könnyebben válnak áldozattá egy közösségben. Ha az Ön gyermeke is hasonló cipőben jár, akkor sok tanulságot tartogat ez a hírlevél. Az általános jellemzők mellett, az ilyen típusú gyerekek kezeléséhez kap használható ötleteket.

Hamarosan kezdődik az iskola, vannak olyan gyerekek, akik könnyebben válnak áldozattá egy közösségben. Ha az Ön gyermeke is hasonló cipőben jár, akkor sok tanulságot tartogat ez a hírlevél. Az általános jellemzők mellett, az ilyen típusú gyerekek kezeléséhez kap használható ötleteket.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek