Mikor van itt az ideje, hogy komoly, családunkat érintő témákról beszélgessek gyermekemmel?

És jön a Nagy Beszélgetés…

Mikor van itt az ideje, hogy komoly, családunkat érintő témákról beszélgessek gyermekemmel? És jön a Nagy Beszélgetés…Kövess bennünket a Facebook-onSokszor okoz meglepetést, amikor gyerekekkel dolgozom, hogy mennyire ki vannak hagyva az őket is érintő családi helyzetekből.

A gyerekeket az élet nehéz helyzeteitől védeni próbáljuk, vagy úgy véljük, hogy az adott helyzetet még nem értené meg. Mikor, és milyen formában kerítsünk sort a nagy beszélgetésekre?

 • Mi van akkor, ha nem beszéljük meg gyermekünkkel az őt is érintő kérdéseket?

  A gyerek úgyis érzékeli, hogy van valami a levegőben, érzi, hogy a szülők feszültebbek, idegesebbek. Ha nem kap magyarázatot, akkor saját maga alakít ki egy képet az adott helyzetről.

  Ez a kép sok esetben elég jól tükrözi a valóságot, de az okokat más módon rakja össze. Azaz sok esetben saját magát hibáztatja. Például: „„Nagypapa nagyon beteg, lehet, hogy meg fog halni. Erről is én tehetek, mert két hete nagyon felidegesítettem, és akkor is rosszul lett!”” (Az említett példa egy konkrét eset volt.)

  Hogyan hat a gyerekre, ha kimarad a Nagy Beszélgetés?
 • Hogyan hat a gyerekre, ha kimarad a Nagy Beszélgetés?

  Azon kívül, hogy összerak a fejében egy gondolatsort, ok-okozati összefüggésekkel, a gyerek azt érzi, hogy kimaradt valamiből, és biztos azért, mert ő nem fontos. (Szintén egy olyan példa, ami egy válás kapcsán alakult ki a gyerekben. A szülők nem mondták el, hogy miért váltak el.)

 • „Az élet nem mindig habostorta!”

  Igen. Az élet tartogat olyan helyzeteket, melyek megoldása ránk, szülőkre vár. Szeretnénk minél tovább biztosítani gyermekünknek a gyerekkort.

  Szeretnénk őt megkímélni a nehéz, sokszor durva helyzetektől.

  Ez így teljesen rendben van.

  Attól, hogy a gyermekem tisztában van a történtekkel, nem veszem el tőle a gyerekkor ártatlanságát.

 • Hogyan közölhetem gyermekemmel a nehéz dolgokat?

  Őszintén, és indulatmentesen.

  Csak az igazság gyógyít.

  Azonban ez nem mindig egyszerű. Mert még őszinteség az működik, de az indulatmentesség egy adott helyzetben nagyon nehezen betartható elvárás!

  Az őszinteség nem egyenlő, a naturális, részletekbe menő valóságábrázolással! És mindig tartsuk be a gyerek életkorának megfelelő kommunikációs szintet. A gyerekek sokkal megértőbbek, mint azt gondoljuk.

  Egy példával ez könnyebb szemléltetni:

  Alapszituáció: Apa és anya elváltak. Apa beleszeretett egy másik nőbe, és elköltözött. Anyát itt hagyta két kicsi gyerekkel.

  „Apa, és anya az utóbbi időben sokat veszekedtek. Próbáltak javítani a kapcsolatukon, de nem sikerült. Kiderült, hogy apa beleszeretett egy másik nénibe. Apa már nem érezte boldognak magát velem, ezért úgy döntött, hogy elköltözik. A kialakult helyzet miatt mindketten hibásak vagyunk. Nem figyeltünk annyira egymásra, mint ahogy kellett volna. Végül is úgy döntöttünk, hogy elválunk egymástól. Anya, és apa titeket ugyanúgy szeret, mint eddig. Mi azonban már nem leszünk soha egy család, mert mi (apa, és anya) már nem tudjuk úgy szeretni egymást, mint régen.””

  A fenti példa nem csak az őszinteséget szemlélteti, hanem az indulatmentességet is. Ez azért fontos, mert indulatok esetén a gyerek úgy érezheti, hogy állást kell foglalni, valakinek a pártját kell fogni.

  Az indulatmentesség nem jelent érzelemmentességet!

  Egy adott, akár traumatikus helyzet lelki feldolgozottsága eredményez érzelemmentességet. Egy megcsalás, egy válás, egy családon belüli erőszak, haláleset érzelmeket fog a felszínre hozni.

  Ez természetes . Az indulatmentesség kulcsa, hogy a gyerekkel képesek legyünk megbeszélni az élet nehéz dolgait, anélkül, hogy bevonnánk a problémába gyerekünket.

 • Mikor van itt az ideje a Nagy Beszélgetésnek?

  Akkor és ott, amikor megtörtént. Ne halogassuk. Annyi a dolgunk, hogy képesek legyünk lecsillapodni, hogy indulatmentesen tudjunk beszélgetni.

  Mindig adjunk lehetőséget gyermekünknek, hogy kérdezzen! Kérdezzen addig, amíg úgy érezzük, hogy minden a helyére került a fejében.

 • Milyen esetekben van szükség a Nagy Beszélgetésekre?

  Minden olyan esetben, ami fontos, ami változást okoz a család életében.

  • Válás,

  • Haláleset (házi kedvenc elvesztése),

  • Születendő gyermek (gyermek számára ismert terhesség) elvesztése,

  • Örökbefogadás,

  • Családon belüli agresszió,

  • Családon belüli szexuális zaklatás, abózus,

  • Függőségek,

  • Betegségek, balesetek, műtétek,

  • Munkahely elvesztése,

  • Pánikbetegség, depresszió,

  • Perek, börtön.

 • Mi történik, ha mégsem tudom felvállalni ezt a beszélgetést?

  Mi történik, ha mégsem tudom felvállalni ezt a beszélgetést? A legnagyobb gát bennünk van. A félelmeink akadályozhatnak minket.

  A gyermek nem tud Önben megbízni. Az elhallgatott információ ettől még ott van a családban energetikai szinten.

  Ne feledjük, hogy a gyermekünk is kerülhet nehéz helyzetbe az élete során. Ezért fontos, hogy nehézségek esetén merjen kihez fordulni!

  A legnagyobb gát bennünk van. A félelmeink akadályozhatnak minket. Sok esetben nem úgy telt a mi gyerekkorunk, hogy bárki is beszélt volna a családi problémákról. De mi élhetünk a lehetőséggel, hogy gyermekeinkkel együtt átlépjük ezt a határt.

  A félelmeink már a Nagy Beszélgetés alatt semmissé válnak!

  És mit tehetünk akkor, ha történtek olyan dolgok a családban, melyet elhallgattam?

  Jobb későn, mint soha.

  Nincs tökéletes család! Mindenütt vannak nehézségek, kihívások.

  Egyszerűen mondjuk a gyermekünknek a következőt: „Anyunak/Apunak nem volt ereje eddig, hogy beszéljen neked egy fontos dologról, de most szeretném, ha meghallgatnál!”

  Csak bátran! Gyermekeink meg fognak minket érteni.

Csak bátran! Gyermekeink meg fognak minket érteni.

Sokszor okoz meglepetést, amikor gyerekekkel dolgozom, hogy mennyire ki vannak hagyva az őket is érintő családi helyzetekből. A gyerekeket az élet nehéz helyzeteitől védeni próbáljuk, vagy úgy véljük, hogy az adott helyzetet még nem értené meg. Mikor, és milyen formában kerítsünk sort a nagy beszélgetésekre?

Régóta keresi a megoldást gyermeke problémáira?

 • Tegyen pontot a saját tehetetlenségére, félelmeire!

  Az Ön gyermeke legkomolyabb nehézsége az életben a különböző stresszes élethelyzetek kezelése.

  Mert teljesen mindegy, hogy szorong, vagy izgul, vagy nem megy a tanulás, stb. a stressz, amit a nehéz élethelyzetek kiváltanak, okozzák az ő szenvedését.

  Ön, mint szülő azért küzd, hogy a gyermek szenvedései megszűnjenek. Életképes, boldog embert akar gyermekéből nevelni.

  Ehhez nem elég csak a jószándék, a szeretet!

  Kell egy eszköz is, ami segít megszüntetni a gyermeke szenvedését.

  A Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam egy ilyen eszköz.

  Olyan, a gyakorlatban jól működő stresszkezelő technikákat tanulnak a gyerekek, melyek segítségével bármilyen nehéz élethelyzetből talpra tudnak állni.

  Hogy néz ki ez a tanfolyamon?

  Életszerű példákon begyakorolva, már a tanfolyam alatt megérezheti a gyermeke a felszabadultság érzését.

  Délelőtt megtanuljuk az alapokat, délután pedig csupa olyan hasznos dologgal egészítjük ki, amivel a gyermeke már nem lesz többé védtelen az iskolai és egyéb stresszes helyzetekbe.

  Erre az Ön idejében nem volt még lehetőség, de a gyermeke már részesülhet ebből a tudásból.

  Ráadásul a tanfolyam után abban is segítséget kapnak, hogy a tanultakat otthon begyakorolják!

  Segítsen gyermekének, hogy újra felszabadult, boldog legyen!

  Jelentkezzen most mert ebben a tanévben a május 12-i lesz az utolsó Gyermek Stresszkezelő Tanfolyam!

  Ugye erről nem akar lemaradni?

Mostanában egyre több olyan gyerek fordul meg nálam, aki az átlagnál ugyan elevenebb, de a rossz viselkedése és a büntetés nagysága nincs arányban egymással. Ilyenkor felteszem a kérdést, hogy mennyiben fog segíteni egy jó szándékú gyermeken, ha büntetésekkel torolják meg a rosszaságát? Szülőként se mindegy, hogyan reagáljak ilyen helyzetekben…

Szeptember 19-én Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam!
 • Ha Önnek is jól jönne, hogy a gyermeke pozitív irányban változzon, akkor itt a helyük!

Vértezze fel a gyermekét a stresszkezelés képességével! Jelentkezzen most!

Jelentkezése kockázatmentes. A tanfolyam szervezéséről, a fizetési feltételekről a jelentkezést követő válaszlevélben kap tájékoztatást.


Mostanában egyre több olyan gyerek fordul meg nálam, aki az átlagnál ugyan elevenebb, de a rossz viselkedése és a büntetés nagysága nincs arányban egymással. Ilyenkor felteszem a kérdést, hogy mennyiben fog segíteni egy jó szándékú gyermeken, ha büntetésekkel torolják meg a rosszaságát? Szülőként se mindegy, hogyan reagáljak ilyen helyzetekben…

Élhetsz stresszmentesen!
Stresszkezelő Gyerek Tanfolyam
Jelentkezzen az Élhetsz stresszmentesen
gyerektanfolyamra!


További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Tovább a Stresszkezelő Gyermek Tanfolyamra! »

Sokszor okoz meglepetést, amikor gyerekekkel dolgozom, hogy mennyire ki vannak hagyva az őket is érintő családi helyzetekből. A gyerekeket az élet nehéz helyzeteitől védeni próbáljuk, vagy úgy véljük, hogy az adott helyzetet még nem értené meg. Mikor, és milyen formában kerítsünk sort a nagy beszélgetésekre?

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!Jelentkezzen konzultációra, hogy választ kapjon a kérdéseire! A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

Boldog gyermek, boldog szülő
Jelentkezzen személyes konzultációra!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Sokszor okoz meglepetést, amikor gyerekekkel dolgozom, hogy mennyire ki vannak hagyva az őket is érintő családi helyzetekből. A gyerekeket az élet nehéz helyzeteitől védeni próbáljuk, vagy úgy véljük, hogy az adott helyzetet még nem értené meg. Mikor, és milyen formában kerítsünk sort a nagy beszélgetésekre?

Ismer olyan Szülőt, akinek jól jönne ez a friss információ? Kérem hívja fel rá szülőtársa figyelmét! »

Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Köszönöm megtisztelő figyelmét! Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Sokszor okoz meglepetést, amikor gyerekekkel dolgozom, hogy mennyire ki vannak hagyva az őket is érintő családi helyzetekből. A gyerekeket az élet nehéz helyzeteitől védeni próbáljuk, vagy úgy véljük, hogy az adott helyzetet még nem értené meg. Mikor, és milyen formában kerítsünk sort a nagy beszélgetésekre?

Hírlevelek 2020

Eddig mindenhova utáltam járni, de ide szeretek… » Miért hibáztatják a gyerekek a szüleiket?»
Korosztályos különbségek, és a túlzott számítógép használat » Kezdődik az iskola, de mi lesz a koronavírussal?»
Hogyan segíthetünk a gyerekünknek nemet mondani? » Vajon képes-e egy gyerek megtalálni a problémái lelki okát?»
A nehezen barátkozó gyerek csapdája » Hogyan beszéljük gyerekünkkel a család anyagi helyzetének nehézségeiről? »
Az orvosi diagnózisok hatása a gyerekekre »
Hogyan próbál a gyerekkel kapcsolatba lépni egy pedofil?» A gyerek sokat veszekszik a szüleivel»
Meg lehet-e változtatni a gyerekem karmáját? » Miért akadunk el a szülő gyerek kapcsolat javításában? »
Túl hangosak a gyerekek? 7 ötlet a gyerekek kezelésre, ha túl nagy a hangzavar otthon »
Ha kiabálok az mennyire rossz a gyereknek?» Hogyan hatott az „kütyüzés” a gyerekekere ebben az időszakban? »
Miért fontos most feltöltődni, tanulni, fejlődni? »
Nem unja már a gyerek az örökös otthonlétet? » Digitális oktatás okozta túlterhelés gyereknél és szülőnél »
Most különösen figyeljünk az idősekre!» Stresszoldás, türelemfejlesztés házilag, de profin »
Írja meg miben tudok segíteni Önnek!» Hogyan tudom lekötni a gyerekem figyelmét, ha össze vagyunk zárva? »
13 kérdés, amiről a koronavírus helyzetben érdemes elgondolkodni »
Párkapcsolati konfliktusok koronavírus idején »
Hogyan lehet normális életet élni bezárva, ha gond van a gyerekkel?»
Hogyan beszéljünk a koronavírusról gyerekünknek? »
Miért nehézkes a szocializáció egy túlérzékeny gyerek számára?»
Miért hajlamos az ember a pánikra?» Három érdekes színfolt az elmúlt hetek foglalkozásaiból»
Jó tanuló gyerekem cikizik az osztálytársai » Feldolgozatlan válás hatása egy kamasz párkapcsolatára»
Egy fiú nekitámadt az osztálytársának, mert az szidta az édesanyját»
Gyerek sportverseny felkészítés EFT-vel» A gyerek szorong, és ez mégis eszköz a gyerek kezében »
Ami kihívás a gyereknél, az kihívás a szülőnél» 7 felrázó, sorsfordító kérdés »

Hírlevelek 2019

Karácsony 2019 »
Miért kerülnek bajba az okos gyerekek az iskolában? » Vannak álmaim, de mégse teszek érte… »
Hogyan hat a szülő kiabálása a maximalizmusra? » 3 meglepő dolog az EFT-ről »
Gyerekek, akik szétestek a válás miatt» A gyerek nem dolgozik az órán »
Mikor kell elmondani a gyerekeknek? » Mi történt az óvodában?» „Félek, hogy csalódnak bennem!”-mondja a gyerek »
A gyerek indulatos, bántja a szüleit» Mit tehetek, ha a gyereknek túl erős az igazságérzete az iskolában?»
Vajon káros-e, ha a gyerek lövöldözős játékokkal játszik?»
Kikezdték a gyerekem a suliban» Mit tegyen a szülő, ha a gyerek buta, értelmetlen iskolai vagy házi feladatot kap?»
Klímapánik, klímaszorongás, és a család» Túlélőtippek a mai kor szüleinek tanévkezdésre »
Ki nyeri a tanévkezdés miatti szorongásversenyt? » Miért van az, hogy a gyerek sohasem elégedett?»
Pókfóbiás esetek gyerekeknél, (felnőtteknél) » Parancsolgat a gyerek» Önostorozás szülőként»
Van-e jogom a gyerekek nélkül pihenni pár napot? » A gyerek csőbe húzza a szülőt »
Rossz gyerek vagyok!» Szorongás a középiskolai elvárásoktól »
Két fontos módosítás az oktatási törvényben!» Ne papoljon tinédzser gyermekének!»
Erre figyeljen, ha itt a tanév vége!» Teher alatt nő a pálma, vagy mégsem?»
Az a baj velem, hogy túlságosan kényelmes vagyok!»Legyen az Ön gyermeke is ragyogó konfliktuskezelő!»
Ha elvált erről tudnia kell!» Hogyan gondolkodik egy szorongó gyerek? »
Túlféltem a gyermekem» Iskolában rendes, otthon tombol a gyerek»
Miért fontos a feltétlen szeretet?» Túlságosan izzad a gyerekem»
Fáradt a gyerek az iskolai időszakban? » Hogyan beszélgessünk az élet szörnyűségeiről, ha szembesül vele a gyerek?»
Miért szorong jó néhány istenhívő gyerek? »
Agresszív a gyerek, mit mondjak neki? Ébresztő gondolatok gyereknyelven »
Kiabálós, veszekedős a gyerekkel? » Nem bírnak a gyerekkel az iskolában»
6 technika, hogy a gyermeke kivédje az iskolai bántalmazásokat » Hogyan tudjuk gyermekünket biztonságban?
Mielőtt szülő lettem nekem ezt soha nem mondta senki!» Eltávolodás a párkapcsolatban Hogyan reagál a gyerek? »
Csináld meg a leckéd! Gyere vacsorázni! Menj már fürödni!» Milyen lesz a 2019-es év? »

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Miről írtunk 2018-ban? »
Hírlevelek 2017 » Hírlevelek 2016 » Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

Sokszor okoz meglepetést, amikor gyerekekkel dolgozom, hogy mennyire ki vannak hagyva az őket is érintő családi helyzetekből. A gyerekeket az élet nehéz helyzeteitől védeni próbáljuk, vagy úgy véljük, hogy az adott helyzetet még nem értené meg. Mikor, és milyen formában kerítsünk sort a nagy beszélgetésekre?

Sokszor okoz meglepetést, amikor gyerekekkel dolgozom, hogy mennyire ki vannak hagyva az őket is érintő családi helyzetekből. A gyerekeket az élet nehéz helyzeteitől védeni próbáljuk, vagy úgy véljük, hogy az adott helyzetet még nem értené meg. Mikor, és milyen formában kerítsünk sort a nagy beszélgetésekre?

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek