Mi az, amit egy általános iskolásnak tudnia kéne?

De az iskola mégse tanítja meg rá…

Mi az, amit egy általános iskolásnak tudnia kéne? De az iskola mégse tanítja meg rá…Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása.

Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

 • Mivel fog szembesülni a jövő embere?

  A jövő emberének a felkészülése most zajlik, az Ön gyermekéről szól.

  Társadalmunk egyre inkább az egyéni érdekeket fogja előnyben részesíteni, emiatt növekedni fog a távolság az egyén, és egyén között. A családi egység fenntartása is sokkal több energiát követel, mint régen.

  A munkahelyi vezetők, bár szépen csomagolják, egyre több eszközt vetnek be annak érdekében, hogy úgy teljesítsünk, ahogy az a lehető legjobban megfeleljen az ő elvárásaiknak.

  Emiatt a jövő embere egyre nagyobb frusztrációval, stresszel fog szembe nézni.

  Mivel technikai fejlesztések egyre erősebben teret nyernek a mindennapi életben az emberek közötti kommunikáció megváltozott. Csökken a személyes kontaktus, a kommunikáció során kevesebb jelre tudunk hagyatkozni, hogy megértsük, hogy a másik mit szeretne. (A hangszín, mimika, testbeszéd helyett maradnak az mosolygós fejek un. emot ikonok.)

  A kommunikációs készségek romlása már most tapasztalható, pedig nagy szükség lenne a pozitív változásra.

  Csökkenni fog a fizikai erőkifejtést igénylő munkák, feladatok száma. A fizikai munkának kiesik egy olyan oldala, melynek egészségmegőrző szerepét nem szabad elhanyagolni: a fizikai munka csökkenti a stresszt.

  Úgy néz ki, hogy a mai gyerekekre fog hárulni az a feladat, hogy eltartsák az egyre növekvő számú nyugdíjast (melyek mi leszünk 20-35 év múlva). De közben a gyermekeinknek fogalma sincs a gazdaság működéséről, a pénzügyekről. Hacsak, középiskolában nem kap speciális ilyen irányú képzést nem rendelkezik majd vállalkozási ismeretekkel. Melyek segítségével kevésbé lennének kiszolgáltatottak a jövőben.

  Fogalmunk sincs, hogy milyen típusú szakmákra lesz szükség a jövőben. Ami most trendi, annak egy része megszűnik a jövőben, helyüket át fogja venni a robotizáció, jól megírt programok. A jövő embere a munkája mellett állandóan tanulni fog, hogy menedzselni tudja az életét.

 • Milyen készségekre, tulajdonságokra lesz szükség a jövőben?

  Milyen készségekre, tulajdonságokra lesz szükség a jövőben?
 • Fejlett kommunikációs készség, intuíció,

 • Együttműködési készség,

 • Erős érzelmi intelligencia (EQ)

 • Pénzügyi, vállalkozási ismeretek,

 • Rugalmasság,

 • Állandó motiváció a tanulásra,

 • Profi stresszkezelő képesség.

 • Hogyan tudja mindezt megszerezni egy gyerek, ha nem tanulja meg az iskolában?

  Legyünk mi szülők a minta! Ez nehezebb, mint gondolnánk, ha tökéletes minták akarunk válni. De a tökéletesség elérése lehetetlen. Ha ezt tudjuk, akkor már sokkal könnyebb.

  Magamról tudom, hogy mik a gyengeségeim, azt vállalom. Bár volt idő, mikor szerettem volna gyermekeim felé egy ideálisabb arcom mutatni, de ez nem mindig sikerült. Ettől még lehetek hiteles.

  Legyünk tehát mi a minták abban, amiben jók vagyunk. És ne papoljunk arról, amiben nem, hanem ismerjük be, és dolgozzunk rajta. Azon felesleges aggódni, hogy a gyermekünk közben felnő, amíg mi kidolgozzuk magunkból a hibáinkat. A magunkon végzett munka tesz minket még inkább hitelessé gyermekeink szemében.

  Beszélgessünk, játszunk gyermekeinkkel, fejezzük ki számukra, és a párunk számára is az érzéseinket. A beszélgetés, a játék már önmagában fejleszti a kommunikációt, az EQ-t, stb.

  Mivel a világunk változik szükség lesz a rugalmasságunkra, és a folyamatos nyitottságra, tanulásra. Ebben szintén mi leszünk az elsőrendű mintái gyermekeinknek. Ha mi magunk mereven gondolkodunk helyzetekről, nem tudjuk megérteni a mások szempontjait, akkor nem leszünk képesek a rugalmasságot átadni gyermekeinknek.

  Ha csökken a fizikai munka igénye a jövőben, akkor fokozott igény lesz a testmozgásra, mint a stresszlevezető, mint az egészségmegőrző funkciója miatt . Nem minden gyerekből lesz élsportoló, de a mozgás szeretete az általános iskolai időszakban épül be gyermekünk énjébe.

 • Fektessünk be gyermekünk fejlesztésébe!

  Gyermekünk megismerésének két egymást aktívan segítő eleme van, mellyel érdemes indítani:

  A Gyerek Agykontroll ismeretével gyermekünk rájön arra, hogy sokkal többek vagyunk, többre születtünk, képességeinknek nincsenek határai. Ezáltal fejlődik az EQ, az intuíció.

  Gyerek Agykontroll »

  Profi Stresszkezelő képesség elsajátítása. Gyermekünk folyamatosan szembesül különböző akadályokkal, mely feszültséget, stresszt eredményez benne. Ha tudja kezelni a stresszt, sokkal könnyebben veszi az akadályokat, és valódi versenyelőnyre tesz szert társaival szemben.

  Profi Stresszkezelő képesség elsajátítása »

  Fektessünk be gyermekünk fejlesztésébe! Profi Stresszkezelő képesség elsajátítása.

  Szeretné, ha gyermeke értene a pénzhez, a vállalkozások működéséhez?

  Erre több lehetőség is van. A legegyszerűbb, ha Ön vagy az Ön ismeretségi körében valaki vállalkozó. A vállalkozás csínjának-bínjának megismerése már ekkor elkezdhető.

  De jó lehőség a JAM nevű szervezet is, amelynek az egyik célkitűzése, hogy a gyerekek vállalkozói kedvét növelje. (Egyik fiam - egy lelkes pedagógus által - az osztálytársaival együtt rákapott ennek az ízére, jelenleg ezt tartja a leghasznosabb dolognak az iskolai tanulmányai alatt).

  Tovább a JAM oldalára»

 • Összefoglalva

  A gyermekeink fejlesztése ki kell, hogy lépjen az iskolai keretek közül. Messze nem az lesz a legfontosabb, hogy mennyi információt töltünk gyermekeink fejébe.

  Sokkal inkább hasznára válnak a fent említett készségek, tulajdonságok. Ezek a fejlesztések ráadásul nem kerülnek súlyos pénzekbe, viszont többszörösen megtérülnek!

  Újévi fogadalmak helyett vegye számba, hogy az Ön gyermekét miben szeretné megerősíteni, és kezdjen bele most!

 • Fektessen gyermeke jövőjébe most!

  Segítsen gyermekének könnyebbé tenni az életét!

  Találkozzunk 2018 január 13-án Budapesten, hogy az Ön gyermeke ne a lustaság bajnoka legyen, hanem képes legyen együttműköni, és ezáltal életrevalóbbá válni.

  Egy gyerek, egy szülő csupán 15000ft-ért vehet részt ezen az életre szóló, hasznos tanfolyamon.

  Az Ön gyermeke ott lesz?

Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása. Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

Régóta keresi a megoldást gyermeke problémáira?

 • Tegyen pontot a saját tehetetlenségére, félelmeire!

  Az Ön gyermeke legkomolyabb nehézsége az életben a különböző stresszes élethelyzetek kezelése.

  Mert teljesen mindegy, hogy szorong, vagy izgul, vagy nem megy a tanulás, stb. a stressz, amit a nehéz élethelyzetek kiváltanak, okozzák az ő szenvedését.

  Ön, mint szülő azért küzd, hogy a gyermek szenvedései megszűnjenek. Életképes, boldog embert akar gyermekéből nevelni.

  Ehhez nem elég csak a jószándék, a szeretet!

  Kell egy eszköz is, ami segít megszüntetni a gyermeke szenvedését.

  A Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam egy ilyen eszköz.

  Olyan, a gyakorlatban jól működő stresszkezelő technikákat tanulnak a gyerekek, melyek segítségével bármilyen nehéz élethelyzetből talpra tudnak állni.

  Hogy néz ki ez a tanfolyamon?

  Életszerű példákon begyakorolva, már a tanfolyam alatt megérezheti a gyermeke a felszabadultság érzését.

  Délelőtt megtanuljuk az alapokat, délután pedig csupa olyan hasznos dologgal egészítjük ki, amivel a gyermeke már nem lesz többé védtelen az iskolai és egyéb stresszes helyzetekbe.

  Erre az Ön idejében nem volt még lehetőség, de a gyermeke már részesülhet ebből a tudásból.

  Ráadásul a tanfolyam után abban is segítséget kapnak, hogy a tanultakat otthon begyakorolják!

  Segítsen gyermekének, hogy újra felszabadult, boldog legyen!

  Jelentkezzen most mert ebben a tanévben a május 12-i lesz az utolsó Gyermek Stresszkezelő Tanfolyam!

  Ugye erről nem akar lemaradni?

Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása. Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

Szeptember 19-én Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam!
 • Ha Önnek is jól jönne, hogy a gyermeke pozitív irányban változzon, akkor itt a helyük!

Vértezze fel a gyermekét a stresszkezelés képességével! Jelentkezzen most!

Jelentkezése kockázatmentes. A tanfolyam szervezéséről, a fizetési feltételekről a jelentkezést követő válaszlevélben kap tájékoztatást.


Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása. Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

Élhetsz stresszmentesen!
Stresszkezelő Gyerek Tanfolyam
Jelentkezzen az Élhetsz stresszmentesen
gyerektanfolyamra!


További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Tovább a Stresszkezelő Gyermek Tanfolyamra! »

Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása. Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!Jelentkezzen konzultációra, hogy választ kapjon a kérdéseire! A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

Boldog gyermek, boldog szülő
Jelentkezzen személyes konzultációra!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása. Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

Ismer olyan Szülőt, akinek jól jönne ez a friss információ? Kérem hívja fel rá szülőtársa figyelmét! »

Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Köszönöm megtisztelő figyelmét! Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása. Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

Hírlevelek 2021

Ha nyár, akkor tábor, de mit kezdhetünk a gyerekünk pókfóbiájával? » A gyerek szorong az online tanulás óta »
Fejemre nőtt a gyerek, segítség!» Mi van, ha a gyerek nem együttműködő a foglalkozások során?»
Hogyan tudunk dolgozni az erősen szorongós gyerekekkel?» Gyerekek, akik magukat bántják»
Hogyan kezeljük, ha a gyerek elkezd hízni?» A gyerek otthon agresszív, de miért?»
Amit félreértünk az alsósok tanulási kedvén» Fel lehet e dolgozni a Covid okozta traumákat? »
Lesz-e nyitás április 19-én? » Az egész család belefásult a karanténba, és a Covidba »
Szorongás, hogy elrontom az életem » „Félek, hogy Anya meg fog halni a Covidban!” Esetleírás »
Álmodozik, de nem tanul a gyerek »
Bántalmazó kapcsolatban élő gyerekek szorongása» Szülői kontroll a tanulásban »
Válás után minden rendben a gyerekkel vagy mégsem?» A gyerek nem szólal meg az órán, ha kérdezi»
A tanár túl sokat kövel, hogyan álljon hozzá a gyerek?» Engedjük-e gyerekünket nyerni a társasjátékban? »
Egy fontos szempont, ami miatt egy kisiskolás elveszti a lelkesedését a tanulás iránt »
Nyaggat a gyerek! » Milyen kihívások várnak ránk szülőkre 2021-ben?»

Hírlevelek 2020

Létezik-e időutazás?»
Anya, miért vannak rossz emberek?» Jellemromboló elvárások az iskolákban »
Gyerek retteg, hogy elveszíti szüleit» Iskolai teljesítményelvárás kontra szülői szeretet elvesztésétől való félelem »
Miért kell a gyerekeket megtanítani sírni? »
Mit tegyünk, ha a gyerek felnőtt tartalmú oldalakba fut bele?» Látom, hogy a gyerekem élete rossz irányba tart»
Az a fránya kötelező olvasmány!»Ismét közeledünk a digitális oktatás felé? »
Izgulós, lámpalázas felvételizők figyelmébe!» Hogyan lehet a láthatásokat békéssé tenni válás után? »
Egy kellemetlen ok, ami a gyerekek izgulásában szerepet játszik»
Eddig mindenhova utáltam járni, de ide szeretek… » Miért hibáztatják a gyerekek a szüleiket?»
Korosztályos különbségek, és a túlzott számítógép használat » Kezdődik az iskola, de mi lesz a koronavírussal?»
Hogyan segíthetünk a gyerekünknek nemet mondani? » Vajon képes-e egy gyerek megtalálni a problémái lelki okát?»
A nehezen barátkozó gyerek csapdája » Hogyan beszéljük gyerekünkkel a család anyagi helyzetének nehézségeiről? »
Az orvosi diagnózisok hatása a gyerekekre »
Hogyan próbál a gyerekkel kapcsolatba lépni egy pedofil?» A gyerek sokat veszekszik a szüleivel»
Meg lehet-e változtatni a gyerekem karmáját? » Miért akadunk el a szülő gyerek kapcsolat javításában? »
Túl hangosak a gyerekek? 7 ötlet a gyerekek kezelésre, ha túl nagy a hangzavar otthon »
Ha kiabálok az mennyire rossz a gyereknek?» Hogyan hatott az „kütyüzés” a gyerekekere ebben az időszakban? »
Miért fontos most feltöltődni, tanulni, fejlődni? »
Nem unja már a gyerek az örökös otthonlétet? » Digitális oktatás okozta túlterhelés gyereknél és szülőnél »
Most különösen figyeljünk az idősekre!» Stresszoldás, türelemfejlesztés házilag, de profin »
Írja meg miben tudok segíteni Önnek!» Hogyan tudom lekötni a gyerekem figyelmét, ha össze vagyunk zárva? »
13 kérdés, amiről a koronavírus helyzetben érdemes elgondolkodni »
Párkapcsolati konfliktusok koronavírus idején »
Hogyan lehet normális életet élni bezárva, ha gond van a gyerekkel?»
Hogyan beszéljünk a koronavírusról gyerekünknek? »
Miért nehézkes a szocializáció egy túlérzékeny gyerek számára?»
Miért hajlamos az ember a pánikra?» Három érdekes színfolt az elmúlt hetek foglalkozásaiból»
Jó tanuló gyerekem cikizik az osztálytársai » Feldolgozatlan válás hatása egy kamasz párkapcsolatára»
Egy fiú nekitámadt az osztálytársának, mert az szidta az édesanyját»
Gyerek sportverseny felkészítés EFT-vel» A gyerek szorong, és ez mégis eszköz a gyerek kezében »
Ami kihívás a gyereknél, az kihívás a szülőnél» 7 felrázó, sorsfordító kérdés »

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Hírlevelek 2019 » Miről írtunk 2018-ban? »
Hírlevelek 2017 » Hírlevelek 2016 » Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása. Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása. Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek