Mi az, amit egy általános iskolásnak tudnia kéne?

De az iskola mégse tanítja meg rá…

Mi az, amit egy általános iskolásnak tudnia kéne? De az iskola mégse tanítja meg rá…Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása.

Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

 • Mivel fog szembesülni a jövő embere?

  A jövő emberének a felkészülése most zajlik, az Ön gyermekéről szól.

  Társadalmunk egyre inkább az egyéni érdekeket fogja előnyben részesíteni, emiatt növekedni fog a távolság az egyén, és egyén között. A családi egység fenntartása is sokkal több energiát követel, mint régen.

  A munkahelyi vezetők, bár szépen csomagolják, egyre több eszközt vetnek be annak érdekében, hogy úgy teljesítsünk, ahogy az a lehető legjobban megfeleljen az ő elvárásaiknak.

  Emiatt a jövő embere egyre nagyobb frusztrációval, stresszel fog szembe nézni.

  Mivel technikai fejlesztések egyre erősebben teret nyernek a mindennapi életben az emberek közötti kommunikáció megváltozott. Csökken a személyes kontaktus, a kommunikáció során kevesebb jelre tudunk hagyatkozni, hogy megértsük, hogy a másik mit szeretne. (A hangszín, mimika, testbeszéd helyett maradnak az mosolygós fejek un. emot ikonok.)

  A kommunikációs készségek romlása már most tapasztalható, pedig nagy szükség lenne a pozitív változásra.

  Csökkenni fog a fizikai erőkifejtést igénylő munkák, feladatok száma. A fizikai munkának kiesik egy olyan oldala, melynek egészségmegőrző szerepét nem szabad elhanyagolni: a fizikai munka csökkenti a stresszt.

  Úgy néz ki, hogy a mai gyerekekre fog hárulni az a feladat, hogy eltartsák az egyre növekvő számú nyugdíjast (melyek mi leszünk 20-35 év múlva). De közben a gyermekeinknek fogalma sincs a gazdaság működéséről, a pénzügyekről. Hacsak, középiskolában nem kap speciális ilyen irányú képzést nem rendelkezik majd vállalkozási ismeretekkel. Melyek segítségével kevésbé lennének kiszolgáltatottak a jövőben.

  Fogalmunk sincs, hogy milyen típusú szakmákra lesz szükség a jövőben. Ami most trendi, annak egy része megszűnik a jövőben, helyüket át fogja venni a robotizáció, jól megírt programok. A jövő embere a munkája mellett állandóan tanulni fog, hogy menedzselni tudja az életét.

 • Milyen készségekre, tulajdonságokra lesz szükség a jövőben?

  Milyen készségekre, tulajdonságokra lesz szükség a jövőben?
 • Fejlett kommunikációs készség, intuíció,

 • Együttműködési készség,

 • Erős érzelmi intelligencia (EQ)

 • Pénzügyi, vállalkozási ismeretek,

 • Rugalmasság,

 • Állandó motiváció a tanulásra,

 • Profi stresszkezelő képesség.

 • Hogyan tudja mindezt megszerezni egy gyerek, ha nem tanulja meg az iskolában?

  Legyünk mi szülők a minta! Ez nehezebb, mint gondolnánk, ha tökéletes minták akarunk válni. De a tökéletesség elérése lehetetlen. Ha ezt tudjuk, akkor már sokkal könnyebb.

  Magamról tudom, hogy mik a gyengeségeim, azt vállalom. Bár volt idő, mikor szerettem volna gyermekeim felé egy ideálisabb arcom mutatni, de ez nem mindig sikerült. Ettől még lehetek hiteles.

  Legyünk tehát mi a minták abban, amiben jók vagyunk. És ne papoljunk arról, amiben nem, hanem ismerjük be, és dolgozzunk rajta. Azon felesleges aggódni, hogy a gyermekünk közben felnő, amíg mi kidolgozzuk magunkból a hibáinkat. A magunkon végzett munka tesz minket még inkább hitelessé gyermekeink szemében.

  Beszélgessünk, játszunk gyermekeinkkel, fejezzük ki számukra, és a párunk számára is az érzéseinket. A beszélgetés, a játék már önmagában fejleszti a kommunikációt, az EQ-t, stb.

  Mivel a világunk változik szükség lesz a rugalmasságunkra, és a folyamatos nyitottságra, tanulásra. Ebben szintén mi leszünk az elsőrendű mintái gyermekeinknek. Ha mi magunk mereven gondolkodunk helyzetekről, nem tudjuk megérteni a mások szempontjait, akkor nem leszünk képesek a rugalmasságot átadni gyermekeinknek.

  Ha csökken a fizikai munka igénye a jövőben, akkor fokozott igény lesz a testmozgásra, mint a stresszlevezető, mint az egészségmegőrző funkciója miatt . Nem minden gyerekből lesz élsportoló, de a mozgás szeretete az általános iskolai időszakban épül be gyermekünk énjébe.

 • Fektessünk be gyermekünk fejlesztésébe!

  Gyermekünk megismerésének két egymást aktívan segítő eleme van, mellyel érdemes indítani:

  A Gyerek Agykontroll ismeretével gyermekünk rájön arra, hogy sokkal többek vagyunk, többre születtünk, képességeinknek nincsenek határai. Ezáltal fejlődik az EQ, az intuíció.

  Gyerek Agykontroll »

  Profi Stresszkezelő képesség elsajátítása. Gyermekünk folyamatosan szembesül különböző akadályokkal, mely feszültséget, stresszt eredményez benne. Ha tudja kezelni a stresszt, sokkal könnyebben veszi az akadályokat, és valódi versenyelőnyre tesz szert társaival szemben.

  Profi Stresszkezelő képesség elsajátítása »

  Fektessünk be gyermekünk fejlesztésébe! Profi Stresszkezelő képesség elsajátítása.

  Szeretné, ha gyermeke értene a pénzhez, a vállalkozások működéséhez?

  Erre több lehetőség is van. A legegyszerűbb, ha Ön vagy az Ön ismeretségi körében valaki vállalkozó. A vállalkozás csínjának-bínjának megismerése már ekkor elkezdhető.

  De jó lehőség a JAM nevű szervezet is, amelynek az egyik célkitűzése, hogy a gyerekek vállalkozói kedvét növelje. (Egyik fiam - egy lelkes pedagógus által - az osztálytársaival együtt rákapott ennek az ízére, jelenleg ezt tartja a leghasznosabb dolognak az iskolai tanulmányai alatt).

  Tovább a JAM oldalára»

 • Összefoglalva

  A gyermekeink fejlesztése ki kell, hogy lépjen az iskolai keretek közül. Messze nem az lesz a legfontosabb, hogy mennyi információt töltünk gyermekeink fejébe.

  Sokkal inkább hasznára válnak a fent említett készségek, tulajdonságok. Ezek a fejlesztések ráadásul nem kerülnek súlyos pénzekbe, viszont többszörösen megtérülnek!

  Újévi fogadalmak helyett vegye számba, hogy az Ön gyermekét miben szeretné megerősíteni, és kezdjen bele most!

 • Fektessen gyermeke jövőjébe most!

  Segítsen gyermekének könnyebbé tenni az életét!

  Találkozzunk 2018 január 13-án Budapesten, hogy az Ön gyermeke ne a lustaság bajnoka legyen, hanem képes legyen együttműköni, és ezáltal életrevalóbbá válni.

  Egy gyerek, egy szülő csupán 15000ft-ért vehet részt ezen az életre szóló, hasznos tanfolyamon.

  Az Ön gyermeke ott lesz?

Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása. Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

Régóta keresi a megoldást gyermeke problémáira?

 • Tegyen pontot a saját tehetetlenségére, félelmeire!

  Az Ön gyermeke legkomolyabb nehézsége az életben a különböző stresszes élethelyzetek kezelése.

  Mert teljesen mindegy, hogy szorong, vagy izgul, vagy nem megy a tanulás, stb. a stressz, amit a nehéz élethelyzetek kiváltanak, okozzák az ő szenvedését.

  Ön, mint szülő azért küzd, hogy a gyermek szenvedései megszűnjenek. Életképes, boldog embert akar gyermekéből nevelni.

  Ehhez nem elég csak a jószándék, a szeretet!

  Kell egy eszköz is, ami segít megszüntetni a gyermeke szenvedését.

  A Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam egy ilyen eszköz.

  Olyan, a gyakorlatban jól működő stresszkezelő technikákat tanulnak a gyerekek, melyek segítségével bármilyen nehéz élethelyzetből talpra tudnak állni.

  Hogy néz ki ez a tanfolyamon?

  Életszerű példákon begyakorolva, már a tanfolyam alatt megérezheti a gyermeke a felszabadultság érzését.

  Délelőtt megtanuljuk az alapokat, délután pedig csupa olyan hasznos dologgal egészítjük ki, amivel a gyermeke már nem lesz többé védtelen az iskolai és egyéb stresszes helyzetekbe.

  Erre az Ön idejében nem volt még lehetőség, de a gyermeke már részesülhet ebből a tudásból.

  Ráadásul a tanfolyam után abban is segítséget kapnak, hogy a tanultakat otthon begyakorolják!

  Segítsen gyermekének, hogy újra felszabadult, boldog legyen!

  Jelentkezzen most mert ebben a tanévben a május 12-i lesz az utolsó Gyermek Stresszkezelő Tanfolyam!

  Ugye erről nem akar lemaradni?

Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása. Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

November 16-án Stresszkezelő Gyermek Tanfolyam!
 • Ha Önnek is jól jönne, hogy a gyermeke pozitív irányban változzon, akkor itt a helyük!

Vértezze fel a gyermekét a stresszkezelés képességével! Jelentkezzen most!

Jelentkezése kockázatmentes. A tanfolyam szervezéséről, a fizetési feltételekről a jelentkezést követő válaszlevélben kap tájékoztatást.


Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása. Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

Élhetsz stresszmentesen! Stresszkezelés tanfolyam gyermekeknek
Jelentkezzen az Élhetsz stresszmentesen
gyermektanfolyamra!


További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Tovább a Stresszkezelő Gyermek Tanfolyamra! »

Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása. Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!Jelentkezzen konzultációra, hogy választ kapjon a kérdéseire! A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

Boldog gyermek, boldog szülő
Kérjen időpontot az állapotfelmérő beszélgetésre!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása. Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

Ismer olyan Szülőt, akinek jól jönne ez a friss információ? Kérem hívja fel rá szülőtársa figyelmét! »

Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Köszönöm megtisztelő figyelmét! Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása. Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

Hírlevelek 2019

„Félek, hogy csalódnak bennem!”-mondja a gyerek »
A gyerek indulatos, bántja a szüleit» Mit tehetek, ha a gyereknek túl erős az igazságérzete az iskolában?»
Vajon káros-e, ha a gyerek lövöldözős játékokkal játszik?»
Kikezdték a gyerekem a suliban» Mit tegyen a szülő, ha a gyerek buta, értelmetlen iskolai vagy házi feladatot kap?»
Klímapánik, klímaszorongás, és a család» Túlélőtippek a mai kor szüleinek tanévkezdésre »
Ki nyeri a tanévkezdés miatti szorongásversenyt? » Miért van az, hogy a gyerek sohasem elégedett?»
Pókfóbiás esetek gyerekeknél, (felnőtteknél) » Parancsolgat a gyerek» Önostorozás szülőként»
Van-e jogom a gyerekek nélkül pihenni pár napot? » A gyerek csőbe húzza a szülőt »
Rossz gyerek vagyok!» Szorongás a középiskolai elvárásoktól »
Két fontos módosítás az oktatási törvényben!» Ne papoljon tinédzser gyermekének!»
Erre figyeljen, ha itt a tanév vége!» Teher alatt nő a pálma, vagy mégsem?»
Az a baj velem, hogy túlságosan kényelmes vagyok!»Legyen az Ön gyermeke is ragyogó konfliktuskezelő!»
Ha elvált erről tudnia kell!» Hogyan gondolkodik egy szorongó gyerek? »
Túlféltem a gyermekem» Iskolában rendes, otthon tombol a gyerek»
Miért fontos a feltétlen szeretet?» Túlságosan izzad a gyerekem»
Fáradt a gyerek az iskolai időszakban? » Hogyan beszélgessünk az élet szörnyűségeiről, ha szembesül vele a gyerek?»
Miért szorong jó néhány istenhívő gyerek? »
Agresszív a gyerek, mit mondjak neki? Ébresztő gondolatok gyereknyelven »
Kiabálós, veszekedős a gyerekkel? » Nem bírnak a gyerekkel az iskolában»
6 technika, hogy a gyermeke kivédje az iskolai bántalmazásokat » Hogyan tudjuk gyermekünket biztonságban?
Mielőtt szülő lettem nekem ezt soha nem mondta senki!» Eltávolodás a párkapcsolatban Hogyan reagál a gyerek? »
Csináld meg a leckéd! Gyere vacsorázni! Menj már fürödni!» Milyen lesz a 2019-es év? »

Hírlevelek 2018

Azok a csodálatos gyerekek! » Párterápia EFT-vel » Tanulási nehézségek hatása a felnőttkorban»
Bedőlni a gyerek hisztijének» 13 iskolai visszásság, melyet az Ön gyermeke is megélhet »
Miért nincsenek céljaik a mai gyerekeknek? »
Felelős mobiltelefon használat szabályai gyerekeknél » Egy rövid, de tanulságos megfigyelés
Köztünk élő csodagyerekek » Amit a kisbabáktól tanulhatunk, mi felnőttek
Életrevaló vagy engedelmes gyereket nevelek? » Gyermekem pánikol a tanulás miatt »
Miért nem segítenek a nagyszülők a gyerekek nevelésében? » Miért provokálják a gyerekek a szüleiket?»
Elfenekelem ezt a gyereket! » Önt is kísérti az otthoni házi feladatok réme?
Kezdődik az iskola, gyermekének szüksége lesz önbizalomra » Gyermekem már most nem akar suliba menni»
Túlérzékeny gyermekem túlreagálja a problémákat» Meg akarom óvni a gyermekem a csalódástól!»
Hogyan szólítsam meg a lányokat?» Az utazás réme, ha rosszul van a gyerek az autóban »
Lelki terror a családban » Hogyan kerülhetjük el, hogy gyermekünk ne legyen a szexuális ragadozók áldozata? »
A számítógép nyáron szippantja be a gyerekeket, hogyan védhetem ki? »
8 működő stratégia, ha az Ön gyermeke nem szeret olvasni »
Az év végi bizonyítvány sokat elárul gyermeke személyiségéről »
Hogyan érhetjük el, hogy a mi gyermekünk is udvarias legyen?»
10 ok amiért verekednek a lányok az iskolában » Mekkora az esélye, hogy gyermeke élete valahol félresiklik?»
Katalizátor gyerekek. Lehet, hogy az Ön gyermeke is az? »
Kudarcként éli meg a gyermeknevelést?» Az Ön gyermekét is érinti az iskolai stressz? » 15 lépéses ellenőrző lista »
Tudatos Szülők kerestetnek!» Mit tehet a gyermekem, ha elveszik tőle a barátait, és mit tehetek én?»
Mennyire elégedettek a Boldog Gyermek Életmódstúdió ügyfelei az egyéni foglalkozásokkal?»
Felhúz a gyermekem, a párom kiborít!»
Ön is küzd gyermekei lefektetésével? » Pesszimista a gyermeke? Ez a kérdés biztosan kizökkenti a pesszimizmusából!»
8 hasznos trükk, hogy megnyugtassa szorongó gyermekét»Válás után: magatartástípusok a gyerekeknél »
Hogyan tudom tudatosságra nevelni gyermekem?» Egy ÚJ TIPP, hogy gyermeke nekiálljon tanulni»
A szülői bűntudatról» Kifárad a gyerek az iskolában»
Sok gyerek kényszernek érzi az iskolát, az Ön gyermeke is ide tartozik? »
Milyen iskolát keressek gyermekemnek? »
Ítélkezésmentességre tanítani gyermekeim » Duzzogott, hogy el kellett jönnie a Stresszkezelő tanfolyamra »
Cicaharcok avagy a lányok közötti hatalmi játszmák » Mi az, amit egy általános iskolásnak tudnia kéne?»

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Hírlevelek 2017 » Hírlevelek 2016 » Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása. Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

Ebben a hírlevélben olyan készségekről, tulajdonságokról lesz szó, melyek létfontosságúak a gyermeke számára, de semelyik tantervben nem szerepel ezeknek a készségeknek az oktatása. Viszont jónéhány javaslatot kap, hogy mi módon lehet mégis elsajátítani ezt a tudást.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek