Hogyan tudom lekötni a gyerekem figyelmét, ha össze vagyunk zárva?

44 ötlet kis, és nagygyerekes szülőknek

Hogyan tudom lekötni a gyerekem figyelmét, ha össze vagyunk zárva? 44 ötlet kis, és nagygyerekes szülőknekSenkinek sem könnyű, egyszerre dolgozni, háztartást vezetni, gondoskodni az idősekről, és közben elfoglalni a gyereket.

Néhány ötlet, hogy az összezártság a gyerekkel ne kínlódás, hanem élmény legyen.

 • Kicsiknek

  1. Simogatós könyvek. A kis totyogók számára a könyvek tapintása, szájba vétele a világ megismerésének a része. Emellett élvezettel elvannak akár egy darab sütőpapírral is, vagy egy mesekönyvvel, amiből nem csak mesélni lehet, hanem várat építeni.

  2. Zsákbamacska. Vegyen egy vászonzacskót, és rakja tele mindenféle maggal, apró játékokkal (amikor már nem félő, hogy a gyerek lenyeli azokat). Kicsiknél a tapintás a zsákban matatás is élvezetes, nagyoknál ki kell találni, hogy mi az, amit a kezében tart.

  3. Otthon dolgozóst játszunk. Ha a gyerek elérkezik abba a korba, hogy lehet vele szerepjátékokat játszani, ez egy jó kiindulási pont. De a szerepjátékoknak csak a fantáziánk szab határt.

  4. Matatótófal. A matatófal másfél éves kor felett igazi élvezet, kinyit, becsuk, befűz, mesél.

  5. Doboz zárakkal. A gyerekek imádják a zárakat. Ha nincs ilyen doboz, akkor nem is olyan nehéz egy fadobozra felszerelni számtalan lakatot.

  6. A színes gombok, csavarok élvezetes időtöltést adnak a piciknekCsavarok, gombok. A színes gombok, csavarok élvezetes időtöltést adnak a piciknek. Egyedül a gombok, csavarok méretére figyeljünk, hogy ne nyelje le, illetve a nagyobb csavarok dobálás esetén balesetveszélyesek lehetnek.

  7. Játékszerszámok. A kicsik szeretik azt csinálni amit a szüleik. Játék kalapács, csavarhúzó, fogó, minden gyerek háztartás elengedhetetlen része.

 • Ovisoknak

  1. Gyerek varrókészlet. Nagy lyukú, de tompa tű, zsákanyag, hímzőcérna, és kész is az új elfoglaltság. A nagyobbak, akár el is készíthetik az anyáknapi ajándékot.

  2. Mozaikkép összerakása. Semmi más nem kell hozzá, mint egy érdekes kép, és olló. Vágjuk darabokra, kicsiknél, csak néhányra, nagyobbaknál többre.

  3. Sógyurma, és ételfesték. 1 bögre sót, 2 bögre liszttel összekeverünk, és hozzáadunk 3 bögre vizet, bármit csinálhatunk belőle, és ki is lehet festeni. Ételfesték esetén használjunk gumikesztűt, ha nem akarunk színes tenyerű gyerkőcöket mosdatni.

  4. Kártyavár. Ki tud magasabb kártyavárat építeni? Az ügyesebbek (nagyobbak) csinálhatják úgy csukott szemmel is, hogy valaki irányítja őt. Ez fejleszti a kommunikációt, és növeli a bizalmat.

  5. Rajzfilm készítés papíron. Képregény egy lapon. Indító témaötletek: Mi történt ma? Miről álmodtál? Mi lenne, a te lennél egy űrhajós/ orvos…

  6. Kincskereső játék. Kincskeresést az egyszerű kincsek elrejtésével, megkeresésével lehet kezdeni, de egy komoly akadálypálya is felépíthető, állomásonként feladatokkal.

  7. Hangoskönyv. Igazi élmény, amikor a gyerek leül, és végighallgatja mondjuk Csukás István: Süsü a sárkányát. Nekünk különösen, hogy vége nyugi van.

  8. Van, amikor a gyereknek ki kell tombolni magát. Miért ne tehetnénk ezt közösen?Párnacsata. Van, amikor a gyereknek ki kell tombolni magát. Miért ne tehetnénk ezt közösen?

  9. Szutymák készítés. Anyukák réme. Amikor beengedem a konyhába, és mindent mindennel összekeverhet a főzés szent égisze alatt.

  10. Kartondoboz erőd. Ha van a padláson, tárolóban néhány nagyobb kartondoboz, akkor máris készülhet belőle vár, amit közösen ki is lehet festeni.

  11. Magok keltetése. A nagyobb magvak könnyen kelnek, ez nem csak az óvodások számára érdekes, hanem tanulságos is. Lehet kísérletezni.

  12. Közös főzés. Ez nem csak kihívás, hanem ilyenkor kicsiként a gyerek akarva akaratlanul ellesi azokat a mozdulatokat, melyeket egy lázadó tininek úgysem fogunk tudni megtanítani.

 • Sulisoknak

  1. Étel challenge. Palacsinta fokhagymával, vagy perec tormával, húsvéti sonka mogyoróvajjal akár érdekes is lehet…

  2. Kártyajátékok. A kártya nem csak az ördög bibliája, hanem kitűnő társasjáték is. Nem csak a játék, de a kártyatrükkök is fel tudják kelteni a gyerek érdeklődését.

  3. Célbalövés mustármaggal. Ez a suliból ismert. Ennek a gyengített változata a célbalövés. Ne felejtsük el fixálni azt is, hogy ki az, aki összetakarít utána!

  4. Kenyérkészítés. Nagyobbaknak is kihívás kovászos kenyeret sütni. De a kicsiknek egy sós pászka készítése is érdekes lehet.

  5. Szereld szét! Ha van otthon / padláson régi rádió, magnó, telefon, bármilyen háztartási gép, azt érdekes lehet megismerni belülről is.

  6. Filmek nézése 5 percig némán. Fejleszti az érzelmi intelligenciát, a másokra való odafigyelést. A némafilmes rész után érdekes lehet megbeszélni majd visszanézni a tartalmat.

  7. Nyelvtörők megtanulása. A klasszikus „mit sütsz, kis szűcsön” kívül számtalan nyelvtörő létezik. Ki tud többet? Ki tudja gyorsabban, hiba nélkül elmondani?

  8. Saját társasjáték elkészítése. Igazi kreatív gyöngyszem. Ha elkészült, ne felejtsünk el vele játszani is.

 • Tiniknek

  1. Filmforgatás/ vágás/ Youtube-ra fel. Bármilyen témában hasznos, mert a gyerekünk nem csak nézi, hanem alkotja is a filmeket. És egy cseppet sem haszontalan, mert egy jó Youtuber meg tud élni egy aktív rajongótábor toborzásával.

  2. Osztálytársak között online verseny vers/ film/ vicces kísérletek témakörben. Ez akár napokra is leköti a plafont, vagy a képernyőt bámuló tinit.

  3. Vicces kísérletek. Ezek az úgynevezett prank videók, de sokat lehet belőlük tanulni, csak egy kicsit másképp…

  4. Logikai rejtvények. Ha van ilyen témájú könyvünk, akkor egy jó családi időtöltés kerekedhet ki a fejtörőkből.

  5. Mi lenne ha? Érdekes témák, melyeken lehet gondolkodni: Mi lenne, ha nem lenne pénz? Mi lenne, ha nem lenne autós közlekedés? Mi lenne, ha a klímaváltozás miatt nem ehetnénk többet húst?

  6. Saját testsúlyos edzés. Mivel nincsenek edzések, és senki se jár le az edzőterembe, ezért kiváló lehetőség a fizikai erőnlét növelésére fiúknak, és lányoknak egyaránt. Ilyen például a fegyencedzés.

  7. Szobafestés. Ha van bennünk elég bátorság, hogy szabad kezet adjunk a gyereknek, akkor rajta!Tanulj meg valamit (Photoshop, vagy más programok kezelése). Olyan készségek megszerzése soha nem haszontalan, amit a gyerek bármikor előnyére fordíthat.

  8. Dekoráld ki a szobád/ fesd ki a szobád. Ha van bennünk elég bátorság, hogy szabad kezet adjunk a gyereknek, akkor rajta!

  9. DIY videók a Youtube-ról. Az egyszerű butaságoktól, a bámulatosan egyszerű, és praktikus dolgok elkészítése nem csak fejleszt a gyereket, de a társai előtt népszerűségre tehet szert.

 • Kertes házban

  1. Labdajátékok. Bármilyen formában, közösen, vagy egyedül.

  2. Famászás. A famászás segít levezetni a felhalmozott energiákat, de egyben kapcsolatot is teremtünk a természettel.

  3. Bunker építés. Ez akár beltérben is működik, de a kertben az igazi.Bent néhány szék, pokróc is megteszi, kint kell hozzá egy ásó, lapát, némi bot, ponyva.

  4. Célba lövés/ rugás/ dobás. Ügyességet fejleszt. Ha csak egy labdánk van, és egy botunk a kertben, amit letűzünk, igazi kihívás lehet azt eltalálni.

  5. Sarazás. Amint meleg van a kicsivel, és naggyal elkezdhetünk sarazni. Egyszerű, csak a mosógép bírja…

  6. Saját kiskert készítése / Erkélyre is. Irány a gazdabolt, eldönthetjük, hogy virágoskert, vagy zöldséges lesz, vagy akár vegyes. Igazi élmény lesz azt a paradicsomot enni, ami ebből a kertből termett.

  7. Madáritató készítés. Egy nyugodt sarok a kertben, egy virágcserép alátét, és máris gyönyörködhetünk a madarakban. A szerencsések mókusokat is láthatnak.

  8. Rovarok megfigyelése. Egy lehullott fakéreg vagy egy tuskó alatt rovarok tömkelege tanyázik. De a hangyákat is meg lehet figyelni.

  Ön milyen sikeresen tudja lekötni a gyerek figyelmét?

Senkinek sem könnyű, egyszerre dolgozni, háztartást vezetni, gondoskodni az idősekről, és közben elfoglalni a gyereket. Néhány ötlet, hogy az összezártság a gyerekkel ne kínlódás, hanem élmény legyen.

Jelentkezzen Skype tanácsadásra!

 • Ugyanolyan hatékony, mint a személyes, csak kényelmesebb

  Kinek javasolt a Skype tanácsadás?

 • A koronavírus miatt szorongó felnőtteknek, és gyerekeknek.

 • Jelentkezzen Skype tanácsadásra!A koronavírus miatt érintett hozzátartozóknak.

 • Az iskolai bántalmazások, önbizalomhiány miatt szenvedő gyerekeknek, most lehetősége van kikupálódni, megerősödni lélekben!

 • Akik otthon vannak, és a gyerek megnehezíti az együttélést.

 • A gyerek nem akar otthon tanulni, ellenáll.

 • Párkapcsolati problémák a felszínre kerülnek, és megoldásra van szükség, különben kikészülnek.

 • Aki végre a jelen helyzet miatt ráér annyira, hogy feldolgozza a traumáit, önfejlesszen.

 • Ez egy befelé fordulós időszak is egyben, ilyenkor lehet arra gyúrni, hogy jobb legyen a párkapcsolat, be tudjuk vonzani az ideális társat, ha újrakezdők vagyunk, stb.

 • Mi szól a Skype tanácsadás mellett?

 • A Skype tanácsadás kiváló lehetőség, mert nem kell kimozdulni a saját otthonából,

 • A kezdeti visszafogottság, hogy ez mégsem egy személyes tanácsadás hamar feloldódik, ha megtapasztalja a közös munkánk hatékonyságát.

 • A gyerekek hozzászoktak a digitális világhoz, nekik a Skype nem okoz nehézséget

 • Minden streszoldó gyakorlatot, amit személyesen meg lehet csinálni, azt Skypeon is el lehet végezni, mert nem csak hatékonyak, hanem egyszerűek is.

 • A gyerekekkel is lehet Skypeolni, vagy a szülővel közösen, vagy önállóan, kisebb gyerekek esetén a szülőn keresztül.

 • A közös munkánk hatékonysága az első alkalommal kiderül.

Alkalmazodjunk a jelen helyzet kihívásaihoz!

Senkinek sem könnyű, egyszerre dolgozni, háztartást vezetni, gondoskodni az idősekről, és közben elfoglalni a gyereket. Néhány ötlet, hogy az összezártság a gyerekkel ne kínlódás, hanem élmény legyen.

Erősítse meg gyermeke önbizalmát!

 • Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!

Jelentkezzen konzultációra, hogy választ kapjon a kérdéseire! A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

Boldog gyermek, boldog szülő
Jelentkezzen személyes konzultációra!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

Skype tanácsadás »

Senkinek sem könnyű, egyszerre dolgozni, háztartást vezetni, gondoskodni az idősekről, és közben elfoglalni a gyereket. Néhány ötlet, hogy az összezártság a gyerekkel ne kínlódás, hanem élmény legyen.

Ismer olyan Szülőt, akinek jól jönne ez a friss információ? Kérem hívja fel rá szülőtársa figyelmét! »

Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Köszönöm megtisztelő figyelmét! Takács Péter gyermek életmód tanácsadó

Senkinek sem könnyű, egyszerre dolgozni, háztartást vezetni, gondoskodni az idősekről, és közben elfoglalni a gyereket. Néhány ötlet, hogy az összezártság a gyerekkel ne kínlódás, hanem élmény legyen.

Hírlevelek 2020

Ismét közeledünk a digitális oktatás felé? »
Izgulós, lámpalázas felvételizők figyelmébe!» Hogyan lehet a láthatásokat békéssé tenni válás után? »
Egy kellemetlen ok, ami a gyerekek izgulásában szerepet játszik»
Eddig mindenhova utáltam járni, de ide szeretek… » Miért hibáztatják a gyerekek a szüleiket?»
Korosztályos különbségek, és a túlzott számítógép használat » Kezdődik az iskola, de mi lesz a koronavírussal?»
Hogyan segíthetünk a gyerekünknek nemet mondani? » Vajon képes-e egy gyerek megtalálni a problémái lelki okát?»
A nehezen barátkozó gyerek csapdája » Hogyan beszéljük gyerekünkkel a család anyagi helyzetének nehézségeiről? »
Az orvosi diagnózisok hatása a gyerekekre »
Hogyan próbál a gyerekkel kapcsolatba lépni egy pedofil?» A gyerek sokat veszekszik a szüleivel»
Meg lehet-e változtatni a gyerekem karmáját? » Miért akadunk el a szülő gyerek kapcsolat javításában? »
Túl hangosak a gyerekek? 7 ötlet a gyerekek kezelésre, ha túl nagy a hangzavar otthon »
Ha kiabálok az mennyire rossz a gyereknek?» Hogyan hatott az „kütyüzés” a gyerekekere ebben az időszakban? »
Miért fontos most feltöltődni, tanulni, fejlődni? »
Nem unja már a gyerek az örökös otthonlétet? » Digitális oktatás okozta túlterhelés gyereknél és szülőnél »
Most különösen figyeljünk az idősekre!» Stresszoldás, türelemfejlesztés házilag, de profin »
Írja meg miben tudok segíteni Önnek!» Hogyan tudom lekötni a gyerekem figyelmét, ha össze vagyunk zárva? »
13 kérdés, amiről a koronavírus helyzetben érdemes elgondolkodni »
Párkapcsolati konfliktusok koronavírus idején »
Hogyan lehet normális életet élni bezárva, ha gond van a gyerekkel?»
Hogyan beszéljünk a koronavírusról gyerekünknek? »
Miért nehézkes a szocializáció egy túlérzékeny gyerek számára?»
Miért hajlamos az ember a pánikra?» Három érdekes színfolt az elmúlt hetek foglalkozásaiból»
Jó tanuló gyerekem cikizik az osztálytársai » Feldolgozatlan válás hatása egy kamasz párkapcsolatára»
Egy fiú nekitámadt az osztálytársának, mert az szidta az édesanyját»
Gyerek sportverseny felkészítés EFT-vel» A gyerek szorong, és ez mégis eszköz a gyerek kezében »
Ami kihívás a gyereknél, az kihívás a szülőnél» 7 felrázó, sorsfordító kérdés »

Hírlevelek 2019

Karácsony 2019 »
Miért kerülnek bajba az okos gyerekek az iskolában? » Vannak álmaim, de mégse teszek érte… »
Hogyan hat a szülő kiabálása a maximalizmusra? » 3 meglepő dolog az EFT-ről »
Gyerekek, akik szétestek a válás miatt» A gyerek nem dolgozik az órán »
Mikor kell elmondani a gyerekeknek? » Mi történt az óvodában?» „Félek, hogy csalódnak bennem!”-mondja a gyerek »
A gyerek indulatos, bántja a szüleit» Mit tehetek, ha a gyereknek túl erős az igazságérzete az iskolában?»
Vajon káros-e, ha a gyerek lövöldözős játékokkal játszik?»
Kikezdték a gyerekem a suliban» Mit tegyen a szülő, ha a gyerek buta, értelmetlen iskolai vagy házi feladatot kap?»
Klímapánik, klímaszorongás, és a család» Túlélőtippek a mai kor szüleinek tanévkezdésre »
Ki nyeri a tanévkezdés miatti szorongásversenyt? » Miért van az, hogy a gyerek sohasem elégedett?»
Pókfóbiás esetek gyerekeknél, (felnőtteknél) » Parancsolgat a gyerek» Önostorozás szülőként»
Van-e jogom a gyerekek nélkül pihenni pár napot? » A gyerek csőbe húzza a szülőt »
Rossz gyerek vagyok!» Szorongás a középiskolai elvárásoktól »
Két fontos módosítás az oktatási törvényben!» Ne papoljon tinédzser gyermekének!»
Erre figyeljen, ha itt a tanév vége!» Teher alatt nő a pálma, vagy mégsem?»
Az a baj velem, hogy túlságosan kényelmes vagyok!»Legyen az Ön gyermeke is ragyogó konfliktuskezelő!»
Ha elvált erről tudnia kell!» Hogyan gondolkodik egy szorongó gyerek? »
Túlféltem a gyermekem» Iskolában rendes, otthon tombol a gyerek»
Miért fontos a feltétlen szeretet?» Túlságosan izzad a gyerekem»
Fáradt a gyerek az iskolai időszakban? » Hogyan beszélgessünk az élet szörnyűségeiről, ha szembesül vele a gyerek?»
Miért szorong jó néhány istenhívő gyerek? »
Agresszív a gyerek, mit mondjak neki? Ébresztő gondolatok gyereknyelven »
Kiabálós, veszekedős a gyerekkel? » Nem bírnak a gyerekkel az iskolában»
6 technika, hogy a gyermeke kivédje az iskolai bántalmazásokat » Hogyan tudjuk gyermekünket biztonságban?
Mielőtt szülő lettem nekem ezt soha nem mondta senki!» Eltávolodás a párkapcsolatban Hogyan reagál a gyerek? »
Csináld meg a leckéd! Gyere vacsorázni! Menj már fürödni!» Milyen lesz a 2019-es év? »

Boldog gyermek hírlevelek

Olvassa el a korábbi hirleveleinket is! Témakörök szerint olvashat a gyermeknevelés, a családi élet, a tanulás, stressz, szorongás, agresszió, számítógépfüggőség, és más témákban.

Miről írtunk 2018-ban? »
Hírlevelek 2017 » Hírlevelek 2016 » Hírlevelek 2015 » Hírlevelek 2014 »
Hírlevelek 2013 » Hírlevelek 2012 » Hírlevelek 2011 » Hírlevelek 2010 »
Hírlevelek 2009 »

Senkinek sem könnyű, egyszerre dolgozni, háztartást vezetni, gondoskodni az idősekről, és közben elfoglalni a gyereket. Néhány ötlet, hogy az összezártság a gyerekkel ne kínlódás, hanem élmény legyen.

Senkinek sem könnyű, egyszerre dolgozni, háztartást vezetni, gondoskodni az idősekről, és közben elfoglalni a gyereket. Néhány ötlet, hogy az összezártság a gyerekkel ne kínlódás, hanem élmény legyen.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek