Párkapcsolati konfliktusok-3.

A párkapcsolati konfliktusok menete, és az ebből kivezető út

A párkapcsolati konfliktusok menete, és az ebből kivezető útA párkapcsolati konfliktusok forgatókönyve időben jól elkülöníthető. A lehetőség minden állomásnál adott, hogy megoldódjon a probléma. Ismerje meg hogyan!

Kezdetek

A párkapcsolati konfliktusok forgatókönyve

Kezdetekben minden rózsaszín. Megfogadjuk, hogy a miénk jobb lesz, mint a szüleink kapcsolata. Majd jönnek azok a dolgok, melyeket elnézünk a másiknak, de nem szólunk.

Megoldatlan problémák

Félelmek, düh, elkeseredettség, tehetetlenség? Mennyivel többre lenne képes az Önök párkapcsolata, ha ezeket sikerülne félretenni?

Attól függően, hogy milyen a személyiségünk, a párunk személyisége, milyenek a tapasztalataink, elvárásaink úgy alakul a családi életünk.

Erős kötőszál a gyermek, hiszen nem szeretnénk, hogy apa vagy anya nélkül nőjön fel. Veszélyeket, hordoz magában az is, ha „nyelünk”, ha a béke mindennél fontosabb! Minden olyan esemény, probléma mely nem kerül megbeszélésre, megoldásra, valakinél nyom a latban. Jó, ha felismerjük, hogy a számunkra problémás helyzeteket, miért nem beszéljük meg, vagy miért nem merünk kezdeményezni egy problémamegoldó beszélgetést?

Félelmek, düh, elkeseredettség, tehetetlenség? Mennyivel többre lenne képes az Önök párkapcsolata, ha ezeket sikerülne félretenni?

Egy történet, mely jól szemlélteti a problémát:

Az ifjú feleség az első reggelit tálalja szíve választottjának. Mivel nem nagyon jártas a főzés tudományában, ezért zabkását készít. Boldogan adja újdonsült férjének a gőzölgő ételt.

A férj mosolyogni próbál (nem szereti a zabkását), legyűri, mert nem szeretné megbántani a párját.

Ízlett drágám?

Hmm, igen! Válaszolja a férj.

Mit ad Isten, következő héten ismét zabkása, majd így megy ez több éven át. A férj legyűri, elnyammogja, mert szereti az asszonyt.

Az asszony mindeközben azt hiszi, hogy a férje kedvére főz, kényezteti.

Ám egy baljós reggel a férj kifakad.

Nehogy még egyszer ilyet csinálj! Elég volt, útálom, a zabkását! A kezdetektől utáltam!

Feleség megdöbbent arccal: Miért?

Mert otthon mindig ezzel tömtek, mikor kicsi voltam!

Robbanás

Robbanni lehet egyszerre nagyot, és folyamatosan kicsit, és még sok módon. A felhalmozott problémák ekkor kerülnek a felszínre. De ez lehet jó is! Legalább tudunk róla! Akár lehet róla beszélni is, és megoldani is.

Ha súlyos gondok vannak a háttérben, akkor először le kellene higgadni. De hogyan?

Megtanulni, hogy nyugodtan tudjam kezelni a párom, kritikus helyzetben az nem művészet, hanem erő! Ez pedig megszerezhető!

Ha a párkapcsolat a végét járja, és nem lehet megoldani, mert veszélyben forog Ön, és a gyermeke, akkor ahhoz is erő kell, hogy merjen támogatást kérni.

Egy lehetőség, melyet ilyen esetekben érdemes igénybe venni:

Krízistelefon »

A Krízistelefon segítői teljes titoktartás mellett lehet azonnali segítséget kapni családon belüli erőszak esetén. Ingyenes telefonszám 06-80-20-55-20

Elhidegülés

Elhidegülés

Ha nem következik be a robbanás után a megoldás, akkor jön az eltávolodás, az elhidegülés. Ekkor tapasztalni azt, hogy már nincs közös téma. A gyermekek azok, akik összetartják a családot!

Csak ez mekkora felelősség átruházás a gyerekekre? A gyerekek ezt nehezen viselik, és előbb utóbb beszereznek maguknak egy-két tanulási vagy viselkedési problémát.

Gyermek problémák »

Válás

Amikor úgy érezzük, hogy nem tudjuk megoldani a felmerült gondokat, akkor megfordul a fejünkben a válás gondolata. Van, hogy nem lehet rendezni a kapcsolatot, van hogy nem merjük rendezni, és van hogy tudjuk mi a baj, csak nem érezzük magunkat elég erősnek ahhoz, hogy rendezzük.

Kiút a párkapcsolati válságból

Abban az esetben, ha probléma merül föl, kicsiben könnyebb rendezni, de ha nagy a baj, akkor is lehetséges. Minden esetben azt fogja megtapasztalni az, aki képes volt rendezni a pillanatnyi párkapcsolati konfliktusát, hogy ettől erősebb lett ő is, és a kapcsolat is.

Merre tovább, ha érzem, hogy a párkapcsolatom válságba jutott?

Merre tovább, ha érzem, hogy a párkapcsolatom válságba jutott?

Érzem hogy baj van, de nem tudom, hogyan oldjam meg.

Miért nem merünk segítséget kérni?

 • Mert ez senkire nem tartozik, mert ez belső ügy.

  Senkire nem tartozik? Ön és a gyerekek, ők mennyit nyernének abból, ha megoldódna ez a helyzet? És Önre? Hogyan érezné magát, ha ez a probléma megoldódott? Mindenki megérdemli, hogy boldogabb legyen a párkapcsolata, Őn is a gyerekek is, talán a párja is!

 • Ezzel bevallanám a saját kapcsolatom kudarcát?

  Szembesülni még annál is rosszabb, mint benne lenni egy nem működő kapcsolatban! Akkor szenvedünk igazán kudarcot, ha még magunk előtt sincs erőnk vállalni a problémákat. Vállalni a problémát nem azt jelenti, hogy elvinni az egész felelősséget. Felelősség helyet keressünk inkább megoldást!

 • Dolgozom rajta, majd megoldódik valahogy…

  Mióta tart már ez a helyzet? Ha nem régóta, vagy a problémát máskor hatékonyan megoldotta akkor csak így tovább! Ha hiába próbálkozik, mégsem jut eredményre, akkor lehet, hogy más útvonal kell a megoldáshoz.

Új utakra szükség van, mivel így közelebb kerül a megoldáshoz!

Mi a probléma?

Itt egy gyors segítség, hogy megértsük a párkapcsolati konfliktus okát.

Tegye föl magának ezeket a kérdéseket, (a sorrend számít).

 1. Mi az amit most érzek, a helyzettel kapcsolatban?
 2. Mi vagy ki miatt érzem ezt?
 3. Tudom-e az okát, hogy miért történik mindez?
 4. Melyek az okok mögött rejlő érzelmek? Például: A férjem nem jár haza, állandóan benn van a munkahelyén, hiába beszélek vele, mindig van oka, hogy miért kell túlórázni! Mit mond a férjem: Fél a leépítésektől, kihasználja a főnöke, nem tud semmi kézzelfogható magyarázatot adni? Lehet, hogy fél, lehet hogy úgy érzi nem tud megfelelni, nem elég jó, de az is lehet, hogy fél szembenézni az otthoni problémákkal.

  Tehát az okok mögött rejlő érzelem lehet akár egy félelem a biztonság elvesztésétől, félek, hogy nem tudok megfelelni, félek felelőséget vállalni, és szembenézni a családi konfliktussal. Természetesen ez egy kiragadott példa, nem alkalmazható minden helyzetre.

Már sejtem, hogy mi a konfliktus mélyebb oka, hogyan tovább?

Mi a célom?

A továbblépéshez érdemes célt kitűzni. A célok kitűzéséhez nem csak a célok megfogalmazása tartozik, hanem a cél elérését akadályozó tényezőket is érdemes megfogalmazni.

 1. Mit akarok elérni?
 2. Hogyan akarom érezni magam, mikor ez a helyezet megoldódott?
 3. Mit várok magamtól és a páromtól
 4. Miért nem tudom megoldani?

A tervek jól néznek ki, de ott van a gyakorlat. Valamiért nem jönnek össze a dolgok, nem változik a helyzet. Mert elragadnak az érzelmek. Dühös vagyok rá, mert ezt teszi, sajnálom, magam, hogy milyen szerencsétlen vagyok, és mérges vagyok, mert nem tudom megoldani.

Ha le félre tudnám rakni a belső feszültségeim, akkor lehet, hogy sikerülne!

Hogyan kezeljem a párkapcsolati konfliktus miatti feszültségem?

Több lehetősége van mint gondolná! Adott egy probléma, még nem született rá hatékony megoldás. A gátak leküzdésében, a megoldások megtalálásában nagy szerepet játszik, hogy hogyan kezelem a problémáim miatt keletkező feszültséget, csalódást, stb. A tapasztalatok azt mutatják, ha megtanulom ezeket hatékonyan kezelni máris több lehetőség kínálkozik a megoldásra. Tanulja meg leküzdeni a gátakat! Ismerje meg, azt a módszert, mely a stressz leküzdésére lett kifejlesztve. A hatás azonnali!

A párkapcsolati konfliktusok forgatókönyve időben jól elkülöníthető. A lehetőség minden állomásnál adott, hogy megoldódjon a probléma. Ismerje meg hogyan!

Párkapcsolati konfliktus

[1] Létezik-e kiút a párkapcsolati problémák miatti stresszes helyzetekből »
[2] A párkapcsolati problémákból a megoldás felé »
[3] A párkapcsolati konfliktusok útja, és rendezésének módja »

A párkapcsolati konfliktusok forgatókönyve időben jól elkülöníthető. A lehetőség minden állomásnál adott, hogy megoldódjon a probléma. Ismerje meg hogyan!

Tudjon meg többet! Tanulja meg kezelni a párkapcsolati konfliktus miatt keletkező stresszt!

Tanulja meg, hogyan lehet a stresszt gyorsan oldani, úgy hogy a hatását azonnal megtapasztalja!

Tanfolyamon keresztül szeretne megoldást találni? Kattintson ide »

Egyéni foglakozások keretében szeretne megoldást találni? Kattintson ide »

A párkapcsolati konfliktusok forgatókönyve időben jól elkülöníthető. A lehetőség minden állomásnál adott, hogy megoldódjon a probléma. Ismerje meg hogyan!

Tudjon meg többet! Itt jelentkezhet a következő
Felnőtt stresszkezelő tanfolyamra!

Élhet Ön is stresszmentesen! Stresszkezelés tanfolyam Szülőknek
Jelentkezzen a felnőtt stresszmentesen tanfolyamra!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

A szülői stressz kihat a gyerekre. A cikksorozat segítséget kíván abban nyújtani, hogy a szülők a stresszes helyzeteket hogyan küzdjék le hatékonyan.

Bővebb információ a hatékony stresszkezelésről »

A párkapcsolati konfliktusok forgatókönyve időben jól elkülöníthető. A lehetőség minden állomásnál adott, hogy megoldódjon a probléma. Ismerje meg hogyan!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot egyéni tanácsadásra!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot egyéni tanácsadásra!Ha úgy érzi, hogy Önnek is hasznos lenne lerakni párkapcsolati problémák miatt felmerülő a stresszt és megszabadulni a stressz következményeitől, jelentkezzen egyéni tanácsadásra!

Boldog gyermek, boldog szülő
Kérjen időpontot egyéni tanácsadásra!

További információ:
Sághy Zsuzsanna (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

A párkapcsolati konfliktusok forgatókönyve időben jól elkülöníthető. A lehetőség minden állomásnál adott, hogy megoldódjon a probléma. Ismerje meg hogyan!

Mi az én problémám mint szülő?

Család

Kiút a párkapcsolati problémákból »Párkapcsolati problémák okai »
A párkapcsolati konfliktusok menete, és a kivezető út »Elvált anyaként kikeveredni a gondokból »
Elvált apaként kijönni a mélypontról »Elvált apa és az új kapcsolat »Gyermekláthatás nem biztosított »
A szülői stressz »Stressz és az egészség »Munkahelyi stressz szülőként »Szülő stressz nélkül »Stressz teszt »

Szülőnek születni kell

Ahogy elkezdődött » Gyermeknevelés útvesztői 1. »
Gyermeknevelés útvesztői 2. » Gyermeknevelési szokásainkon változtatni »

Gyermekeinkkel kapcsolatos érzelmek

Érzések, amelyekről a szülők nem beszélnek »
Leggyakoribb negatív érzelmeink szülőként? » Kiút az ördögi körből? »
A tökéletes szülő és a maximalizmus csapdája »

A párkapcsolati konfliktusok forgatókönyve időben jól elkülöníthető. A lehetőség minden állomásnál adott, hogy megoldódjon a probléma. Ismerje meg hogyan!

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.
Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása