Szülő problémák

Szülők lelki, és egészségi problémái

Szülő problémák Szülők lelki, és egészségi problémáiAz alábbi cikkek a szülők, felnőttek lelki problémáival, gyermekneveléssel, párkapcsolati kérdésekkel, lelki eredetű megbetegedésekkel foglalkoznak.

Ön, mint szülő lehet, hogy a gyermekei problémáját szeretné megoldani, de az is előfordulhat, hogy a saját életében akadtak olyan helyzetek, melyeken nem tud továbblépni.

Mindkét helyzetben maximális empátiával, és segítő szándékkal fordulunk Ön felé.

A segítő szakmában eltöltött évek alatt biztosan állíthatjuk, hogy az Ön pozitív változása kihat az egész család boldogságára, az ő problémáik is könnyebben megoldódnak ez által.

Jelszavunk: Minden helyzetben van megoldás, az Önében is!

Család

Párkapcsolati konfliktusok, válás, speciális élethelyzetek

Párkapcsolati konfliktusok-1. Kiút a párkapcsolati problémák miatti stresszes helyzetekből

Feszültségek a családon belül, anyagi problémák, agresszió, házastársi problémák. Minden családban felmerül a párkapcsolati konfliktus, csak az nem mindegy, hogyan birkózunk meg vele. Erre tesz javaslatot a cikk.

Kiút a párkapcsolati problémákból »

Párkapcsolati konfliktusok-2. Párkapcsolati problémák okai

Melyek azok az okok, melyek a legtöbb párkapcsolati problémát eredményezik? A párkapcsolati konfliktusok legjelentősebb okai a kapcsolatba belépő szerető, az alkohol, az anyagi problémák, a családi élettől való távolmaradás. De a kezdet teljesen más, hogyan jut el idáig a kapcsolat? Mit lehet tenni, ha tudjuk, hogy baj van?

Párkapcsolati problémák okai »

Párkapcsolati konfliktusok-3. A párkapcsolati konfliktusok menete, és az ebből kivezető út

A párkapcsolati konfliktusok forgatókönyve időben jól elkülöníthető. A lehetőség minden állomásnál adott, hogy megoldódjon a probléma. Ismerje meg hogyan!

A konfliktusok menete, és a kivezető út »

Elvált anya és a stressz Hogyan keveredjen ki az elvált anya a múlt feszültségeiből, a jelen gondjaiból?

Elvált szülőnek lenni nem egyszerű. Az elvált anya életében ott vannak a gyerekek, a háztartás, a munka, és ő mint nő, mint ember hol van a rendszerben? Ha úgy érzi sehol, vagy ez nem számít, akkor érdemes tovább olvasni!

Kikeveredni a gondokból »

Elvált apa és a stressz -1. Hogyan jöhetek ki elvált apaként a válás követő mélypontból?

A válókeresetek nagy részét a nők nyújtják be, de a férfiak legalább annyira megszenvedik, még akkor is, ha „őmiattuk” történik a válás. Merre a kiút egy elvált apának? Erre keres választ a cikk.

Kijönni a mélypontról »

Elvált apa és a stressz -2. Elvált apa és az új kapcsolat

Elvált, itt az új kapcsolat lehetősége. Mi az amit érdemes átgondolni egy elvált apának, ha feltűnik valaki a színen? Kérdéseket, és válaszokat talál, hogy a következő kapcsolat boldogabb lehessen!

Elvált apa és az új kapcsolat »

Elvált apa és a stressz -3. Gyermekláthatás nem biztosított

Az elvált apák azt szenvedik meg a legjobban, ha nem láthatják a gyermeküket. Lehet hogy bosszút áll az ex nejem a válás, és más okok miatt, de nem biztosított a gyermekláthatás. A jogi, mediációs kérdéseken túl mi a megoldás?

Gyermekláthatás nem biztosított »

Szülőként válás előtt

A legnehezebb döntések egyike előtt áll. Fontolgatja, vagy el akarja dönteni, hogy elváljon vagy továbbra is ebben a kapcsolatban éljen. Szeretnénk néhány használható szempontot megosztani Önnel, melyek segíteni fogják Önt a döntéshozatalban.

Szülőként válás előtt »

Szülőként válás után Válás feldolgozása

A válás feldolgozásában kíván segítséget nyújtani ez a cikk, azoknak, akik szülőként döntöttek a válás mellett.

Szülőként válás után Válás feldolgozása »

Válóper szülőként

A cikk abban kíván segítséget nyújtani, hogyan tudjuk a válást, a válópert úgy lezárni, hogy az a legkevesebb feszültséggel járjon Ön, és gyermekei számára.

Válóper szülőként »

Gyermekem krónikus beteg, szeretnék segíteni rajta

A betegség önmagában is feladatok elé állít minden embert. De ha a gyermekem beteg, méghozzá tartósan, akkor az megviseli az egész családot. Valakinek mégis erősnek kéne maradnia!

Gyermekem krónikus beteg, szeretnék segíteni rajta! »

Gyermekem fogyatékkal él

Fogyatékkal élő gyermeket nevelni emberpróbáló feladat. Ha azt látom, hogy milyen állapotban van, és milyen egészségügyi állapotban lehetne, ha nem lenne beteg, akkor nincs az a szív, mely ne facsarodna össze. Idővel hozzászokunk, beletörődünk, észrevesszük azokat a pillanatokat is, melyek nem csak a gyermek ápolásáról szólnak. Fokozatosan tanulunk boldognak lenni, a helyzet ellenére is. Az alábbi cikk abban szeretne segíteni, hogyan tudjuk külső segítség nélkül megtalálni magunkban a lelki békét.

Gyermekem fogyatékkal él »

Szülők és a stressz

A szülői stressz

A szülői stressz kihat a gyerekre. A cikksorozat segítséget kíván abban nyújtani, hogy a szülők a stresszes helyzeteket hogyan küzdjék le hatékonyan.

A szülői stressz »

Stressz és az egészség Hogyan hat a stressz az egészségünkre?

A stressz ott van a fejünkben, de jelen van a gyomrunkban, a szívünkben, az izmainkban, még a lábujjunkban is. A stressz kihat a testünk összes sejtjére. Vizsgáljuk meg hogyan kezelhetjük a stresszt?

Stressz és az egészség »

Munkahelyi stressz szülőként

Kimerült, stresszes a munkától, és még vár önre a család? Azon kevesek közé tartozik, akik az ajtóban valóban le tudják tenni a munkát? De mit tehetnek a többiek, akiknek életük mindennapi része a munkahelyi stressz?

Munkahelyi stressz szülőként »

Szülő stressz nélkül

Minket felnőtteket is meggyötör a mindennapi stressz, pedig azt hisszük, hogy már van valamiféle védelmünk ellene. Szerezze meg ezt a hatékony védelmet most!

Szülő stressz nélkül »

Stressz teszt

A stressz teszt segítségével megtudhatja milyen magas az Ön stressz szintje! Stressz teszt kérdőív felnőttek részére.

Stressz teszt »

Szülő problémák. Szülőnek születni kell.

Szülőnek születni kell

Mostanában gyakran hallottam szülőktől a következő mondatokat:

Szülőnek születni kell.” „Az ember vagy tudja, hogyan nevelje fel a gyermekét, vagy nem.” „Bármi lesz is belőle, minden az én felelősségem.” „Egyszer már elrontottam, és onnan nincs visszaút.” „Senki nem tanítja, hogyan legyen belőlünk elég jó szülő.” „Erre vagy születik valaki, vagy kínkeservesen végigküzdi a nevelés éveit, aztán valami csak kisül a végén belőle.”

Ismerősek ezek a mondatok? Ön is gondolt már ilyeneket?

Az itt következő cikkek ezeknek a gondolatoknak a jegyében születtek. Arról szólnak, vajon mennyiben igazak ezek a hiedelmeink, és hogyan lehet rajtuk változtatni a saját belső harmóniánk és gyermekünk jövője érdekében.

Ahogy elkezdődött

Ön is érezte már dühösnek vagy tehetetlennek magát a gyereknevelés során? Ha igen, jó, ha tudja: nincs egyedül. Sokan sokféleképpen végigjártuk már a gyermekeinkkel kapcsolatos negatív érzelmeink kálváriáját. De vajon lehetséges-e, hogy ezek valaha is megváltozzanak, vagy legalábbis más megvilágításba kerüljenek? Hamarosan kiderül…

Ahogy elkezdődött »

Gyermeknevelés útvesztői 1.

Vajon jól csinálom? Nem követek el hibát? És ha elkövetek, hogyan fogom kijavítani? Ki tudom javítani egyáltalán? Nem okozok maradandó lelki károsodást a gyermekemnek azzal, amit teszek, vagy azzal, amit időnként gondolok?

Gyermeknevelés útvesztői 1. »

Gyermeknevelés útvesztői 2.

A szülői szerep és a biztonság? Soha annyi kért, vagy kéretlen gyermeknevelési tanács, praktika, fortély nem röpködött a levegőben a gyerekneveléssel kapcsolatban, mint mostanában. Épp ezért talán soha nem érezhették magukat olyan biztonságban a szülők, mint manapság. Vagy mégsem?

Gyermeknevelés útvesztői 2. »

Gyermeknevelési szokásainkon változtatni

Hogyan sajátíthatóak el új szülői minták az EFT segítségével? Mégis van remény? Személyes Béke Szülőknek

Gyermeknevelési szokásainkon változtatni »

Gyermekeinkkel kapcsolatos érzelmek

Érzések, amelyekről a szülők nem beszélnek

Melyek lehetnek azok a negatív érzelmek, amelyek egy idő után behálózzák az életünket, és árnyékként követik minden lépésünket a gyermeknevelés kérdéseiben, a környezetünk mégsem engedi, hogy beszéljünk róluk? Erről szól ez a cikk.

Érzések, amelyekről a szülők nem beszélnek »

Melyek a leggyakoribb negatív érzelmeink szülőként?

Melyek a leggyakoribb negatív érzelmeink szülőként? Melyek azok a negatív érzelmek, amelyek a leggyakrabban előfordulhatnak, és hosszútávon megkeserítik a szülő és a gyermek életét is, és amelyeknek nagy részét a társadalom gyakorlatilag tabuként, vagy nem létezőként kezeli?

Leggyakoribb negatív érzelmeink szülőként »

Kiút az ördögi körből? Létezik ilyen egyáltalán?

Kiút az ördögi körből? Létezik ilyen egyáltalán? Rendben, az előző cikkben felsorolt érzelmek kisebb-nagyobb hányada az én életemben is jelen van. De mi a teendő, ha szívesen változtatnék ezen? Meg lehet tőlük egyáltalán szabadulni?

Kiút az ördögi körből? »

A tökéletes szülő és a maximalizmus csapdája

Mennyire lehet sikeres a tökéletes szülő? Mi a maximalizmus, és hogyan jelentkezik a gyermeknevelés során? Mi lehet az oka, és mit tehet, ha a jövőben (legalább néha) el szeretné kerülni?

A tökéletes szülő és a maximalizmus csapdája »

Szülő problémák. Szülőnek születni kell.

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot egyéni tanácsadásra!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot egyéni tanácsadásra!Választ, megoldást, kiutat keres? Valamikor arról álmodott, hogy szülőként milyen más lesz?! A jelenlegi helyzetből nem tudja merre tovább? Tanácstalan? Jelentkezzen egyéni tanácsadásra!

Boldog gyermek, boldog szülő
Kérjen időpontot egyéni tanácsadásra!

További információ:
Sághy Zsuzsanna (06-70-433-4227)
info@boldog-gyermek.hu »

Szülő problémák. Szülőnek születni kell.

Szülők egészsége

A szülők egészsége olyan témakör, ahol a szülők (felnőttek) testi és lelki egészségének a problémáiról olvashat bővebben, és találhat megoldást.

Az alábbi cikkekben a különböző betegségeket, lelki állapotokat több nézőpontból is megvizsgáljuk.

Egyrészt megismerkedhet a betegségek (nem orvosi értelemben vett) tüneteivel, megoldási lehetőségeivel. Másrészt az adott testi megbetegedés vagy lelki állapot gyerekekre gyakorolt hatásával.

Figyelem!

A honlap szerkesztői nem tekintik feladatuknak a betegségek orvosi kezelést helyettesítő gyógykezelését. Az itt olvasható javaslatok lehetőségül szolgálnak az Ön számára, de nem mentesíti Ön orvosi kezelés, a kezelőorvos által felírt gyógyszerek, javasolt műtétek alól.

Az itt olvasható cikkek célja csupán a figyelemfelhívás, és az esetleges orvosi kezelések mellett kiegészítő módszerként nyújtott lelki segítségnyújtás, a betegség, az adott lelkiállapot hatékonyabb gyógyulása érdekében.

Hatékony segítség

Ehhez szeretném bemutatni azt a segítőt, aki az Ön különböző betegségei esetén, kellő tapasztalattal, tudással bír. Kérem fogadják őt szeretettel!

Sághy Zsuzsanna stresszkezelés »

Szorongás

SzorongásA szorongás hatására a félelmeink néha annyira felülkerekednek rajtunk, hogy erősen befolyásolják, korlátozzák mindennapi életünket.

Szorongás »

Pánikbetegség

PánikbetegségÚgy érzem, megőrülök! Legszívesebben elmenekültem volna! Azt hittem, hogy meg fogok halni! Majd elmúlt, de félek attól, hogy ismét visszatér a pánikroham! Erről számolnak be a pánikbetegek. A pánikbetegség kezelhető. Szeretne lélekben és testben megújulni, megerősödni?

Pánikbetegség »

Alkoholizmus a családban

Alkoholizmus a családbanAz alkoholizmus lassú öngyilkosság. Azt gondoljuk, hogy az alkoholista személy akaratgyenge, mert nem tud lemondani. Szégyelljük, takargatjuk a családban élő alkoholista családtagot, pedig segítségre van szüksége.

Alkoholizmus a családban »

Öngyilkosság.

ÖngyilkosságÖngyilkosság megtörténte után ott marad egy űr, tele dühvel, kétségbeeséssel, és bűntudattal. Az öngyilkosságot elkövető menekülése után, az itt maradt családtagok számára íródott ez a cikk, mely segíteni kíván az öngyilkosság feldolgozásában.

Öngyilkosság »

Szülő problémák. Szülőnek születni kell.

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!Jelentkezzen személyes konzultációra!

Segítségével boldogabb és nyugodtabb életet tudhat a magáénak, és családjának!

Boldog gyermek, boldog szülő
Adjon esélyt az egészségének!

További információ:
Sághy Zsuzsanna (00-36-70-433-4227)
info@boldog-gyermek.hu »

Szülő problémák. Szülőnek születni kell.

Szülő problémák. Szülőnek születni kell.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek