Túlsúlyos a gyermekem 2.

Mi lehet gyermeke túlsúlyának az oka?

Mi lehet gyermeke túlsúlyának az oka?A túlsúly gyakran tárgyalt genetikai, és egyéb okai mellett ismerje meg a túlsúly és a kövérség lelki okait. A túlsúly lelki okainak ismerete kulcs a tartós fogyáshoz.

Genetikai okok

A túlsúly okát sokan abból próbálják levezetni, hogy vizsgálják a szülőket, és azt találták, hogy a túlsúlyos, elhízott szülőknek gyakrabban kövér, túlsúlyos a gyermekük.

A kérdés csupán az, hogy ennek valódi genetikai okai vannak? A mozgáshiány, és a táplálkozási szokásaink megváltozása miatt megváltozott a genetikai hátterünk?

Azért, mert a szüleink túlsúlyosak, ezért egyszerűen hivatkozhatunk e arra, hogy ez a mi génkészletünk, és nem tehetünk róla?

Ha belenyugszunk szüleink súlyproblémájába, és ebből származtatjuk a mi, és a gyermekünk súlyproblémáját, akkor vajon nem csapjuk be magunkat?

Mozgáshiány

A munkakörök, a fizikai munka igénye megváltozott, a 70-es és 80-as években, még bátrabban elengedtek minket gyerekeket kerékpárral, gyalog iskolába. Ma már autóval hordjuk őket.

Sok a különóra, a fejlesztés, de a gyerekek edzettsége egyre kisebb. Mi szülők is kevesebb aktív szabadidős programot választunk.

Rossz táplálkozási szokások

A konkrét táplálkozási szokásokkal, tanácsadással kapcsolatban keresse fel az alábbi honlapot: mely az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet honlapja ».

Hasznos információt nyújt az Ön számára a dietetika.lap.hu is » .

A táplálkozási szokásokról néhány hasznos információ

  • A közös étkezések, és az ez utáni beszélgetések nagyszerűen összehozzák a családot. Amennyiben a család közben TV-t néz vagy hallgatja a híreket, melyek tele vannak szomorú, és megrázó eseményekkel, ez hat a táplálkozásunkra, az energia beépülésünkre, az emésztésünkre. Érdemes kikapcsolni őket.

  • A nassolások, a szabadidőtöltés közbeni táplálkozások során szintén érdemes odafigyelni, hogy mit eszünk. Felesleges minden jót megvonni a szánktól, érdemes alternatív megoldásokra cserélni. Gyümölcs, zöldségek.

  • A gyerekeink mikor már szép nagy a sárgarépa, akkor rájárnak, és kihúzzák a földből, megpucolják, majd megeszik. Ahol erre nincs lehetőség, ott érdemes a hűtőben tartani, répát, almát, és bármit, ami kelendő. Olcsóbb, és egészségesebb, mint a chips.

De nézzünk meg most valamit, melyről a túlsúly, elhízás, a kövérség kapcsán ritkán esik szó.

A túlsúly lelki okai

A túlsúly, a kövérség lelki okainak kiderítése

Azok a gyerekek, akik túlsúllyal küzdenek fontos szempont a lelki okok mérlegelése is.

Ennek valóságalapjáról könnyen meggyőződhet a szülő azáltal, hogy elkészíti a következőket.

Vegyen egy papírt, és ceruzát.

Rajzoljon egy grafikont egy vízszintes, és egy függőleges tengellyel.

Rossz táplálkozási szokások

A függőlegest ossza 10 egyenlő részre, a vízszintest annyira, ahány éves a gyermeke.

Ezt követően jelölje be a vízszintes tengelyen az összes olyan fontos eseményt mely negatívan hathatott a gyermekére. Ilyenek például a válás, agresszió, betegségek, műtétek, halálesetek, anyától való elszakadás, iskolai kudarcok, testvér születése, stb.

Ezt követően jelölje meg a gyermeke testsúlyát az életkora függvényében. Az optimális testsúly értéke legyen az 5-ös. Ha túlsúly, kövérség ténye forog fenn, akkor ennek értéke legyen 6 és 10 között. Ha soványság, akkor 0-tól 4-ig terjedő tartományban válasszon értékeket.

A grafikon teljesen szubjektív lesz, mentes tudományos alaptól, de érdemes figyelni, hogy a fölszedett kilók, a súlyfelesleg mennyire függ össze a családban történt negatív életeseményekkel. Ha összefüggést tapasztal, akkor az egy fontos eredmény, mert már tudja, hogy mit kell rendezni ahhoz, hogy a gyermeke képes legyen lefogyni.

Számos esetben ezt megcsináltuk a gyerekekkel (ha nagyobbak voltak) vagy a szülőkkel, és ők maguk ismerték fel az összefüggéseket.

A súlyfölösleg, a túlsúly érzelmi háttere

Ha mint szülő olvassa ezt a fejezetet, a lehetséges okok felismerése negatívan hathat Önre. De mindig tartsa szem előtt azt a pozitív szándékot, hogy azért olvassa ezt a fejezetet, mert szeretné megoldani gyermeke elhízás miatti problémáit. A szeretet vezérli Önt. Az is elképzelhető, hogy eszébe fognak jutni olyan események, melyek az Ön gyermekkorában történtek. A súlyproblémák kiváltó okait tudni, és ismerni még egy lépéssel közelebb fogja vinni a célhoz.

A súlyfölösleg érzelmi hátterének valós rendezése megkönnyíti a fogyást.

A súlyfölösleg, a túlsúly érzelmi háttere
  • Figyelem, szeretet, biztonság iránti vágy. Mikor nem kapjuk meg ezeket létünkhöz elengedhetetlen érzelmeket, azt már a kisgyerek is pótolni akarja, ez az ő megoldása. Sokak számára, a szeretet hiánya, a bizonytalanság egy űrt eredményez, ez az űr gyakran jelentkezik a gyomorban. Az űr csillapítására egy lehetőség a teltség, a táplálkozás érzése.

  • Étkezésben leljük az örömünket Ha nem tanuljuk meg az élet apróbb örömeit érzékelni, és úgy véljük, hogy szükségünk lenne több örömre, akkor ezt az étkezéssel pótolhatjuk. Az életünkben bekövetkező súlyos életesemények, vagy az életünk látszólagos sivársága feloldásra vár. Ennek a problémának az egyik feloldása az ételek fogyasztása során érzett öröm. Édesség mely megédesíti az életünket.

  • Védelem, túlzott érzékenység, elszigetelem magam a világtól Az életben gyakran kerülünk olyan helyzetbe, mikor meg kell védeni magunkat, mikor ki kellene állnunk magunkért. Amennyiben nem rendelkezünk a kellő védelemmel, magabiztossággal, akkor félhetünk attól, hogy lehengerelnek, elnyomnak minket. A kellő súlyfelesleg, mint védőzóna segít távolságot tartani, megvédeni a belső énünket, aki fél a sérüléstől.

  • Nem tudunk szembesülni a valósággal, nem tudjuk megélni nemi szerepünket Azzal, hogy a lányok felnőnek, nőies jelleget öltenek, a fiúk kezdenek férfiasodni más módon, de akár érezhetik úgy, hogy nem kaphatják meg azt a figyelmet, szeretetet, melyre vágynak. De az ellenkezője is igaz, mert a negatív nemiséggel járó tapasztalatok, akár családon belül, akár kívülről jönnek, kialakíthatják azt a védelmi igényt, hogy ne közeledjenek hozzám. Gondoljunk csak a családi veszekedések szemtanújaként felnövő lányra, akinek az anyukája a féltékenységi jelenetek sokaságát élte meg. Sokszor egy érzékeny lánynak, fiúnak az is elég, ha a társai szexuális témájú megjegyzésekkel inzultálják.

  • Önmagunk iránti szeretet hiánya, méregetés, büntetés Mikor valamilyen ok miatt nem szeretjük magunkat eléggé, akkor sokféle módonüntethetjük magunkat. A büntetés egyik formája a túlzott evés, a testsúly mérése. Mely akár büntetésbe is fajulhat, fogyókúrák, hánytatások, stb.

A következő fejezetben megtudhatja, mit tehet annak érdekében, hogy mi módon állíthatja vissza gyermeke önbizalmát, mely a fogyás első lépése.

A túlsúly gyakran tárgyalt genetikai, és egyéb okai mellett ismerje meg a túlsúly és a kövérség lelki okait. A túlsúly lelki okainak ismerete kulcs a tartós fogyáshoz.

Túlsúlyos a gyermekem cikksorozta

Hogyan állítható vissza egy túlsúlyos gyermek önbizalma?

A túlsúly alapfogalmai, a túlsúly, és a kövérség elterjedése, következményei mellett ismerkedjen meg ebben a cikksorozatban a túlsúly okaival, azon belül a lelki okaival. Tudja meg, hogyan állítható talpra egy túlsúlyos gyermek önbizalma!

[1] Hogyan állítható vissza egy túlsúlyos gyermek önbizalma? »

Mi lehet gyermeke túlsúlyának az oka?

A túlsúly gyakran tárgyalt genetikai, és egyéb okai mellett ismerje meg a túlsúly és a kövérség lelki okait. A túlsúly lelki okainak ismerete kulcs a tartós fogyáshoz.

[2] Mi lehet gyermeke túlsúlyának az oka? »

Mit tegyen a szülő, ha a gyermeke túlsúlyos?

A túlsúlyos, kövér gyermekben kialakult törések, önbizalomvesztés feldolgozása, a lelki talpra állás komoly lendületet ad. Segítségével a gyermeke képes lesz tartósan lefogyni.

[3] Mit tegyen a szülő, ha a gyermeke túlsúlyos? »

A túlsúly gyakran tárgyalt genetikai, és egyéb okai mellett ismerje meg a túlsúly és a kövérség lelki okait. A túlsúly lelki okainak ismerete kulcs a tartós fogyáshoz.

Tudjon meg többet! Elhízott, túlsúlyos a gyermeke?

Segítsen gyermekének az, hogy növekedjen az önbizalma, mert ez a titka a fogyásnak!

Jelentkezzen be gyermekével, hogy sikerüljön a felmerült problémákat, még időben kezelni. A súlyproblémák kihatnak majd gyermeke lelki, és fizikai állapotára, egészségére. Ezt érdemes megelőzni!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!Jelentkezzen konzultációra! A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

Boldog gyermek, boldog szülő
Kérjen időpontot állapotfelmérő beszélgetésre!

További információ:
Takács Péter (06-30-343 8817)
info@boldog-gyermek.hu »

A túlsúly gyakran tárgyalt genetikai, és egyéb okai mellett ismerje meg a túlsúly és a kövérség lelki okait. A túlsúly lelki okainak ismerete kulcs a tartós fogyáshoz.

Mi a gyermekem problémája?

Család és gyermeknevelés

Válás és a gyermek 1. » Válás és a gyermek 2. »
Feldolgozta-e a válást a gyermekem? » Mit jelent a gyermekemnek a válás? » Átsegíteni gyermekem a váláson » Kamaszok és a válás »

Tanulási problémák

Diszlexia » Diszlexia és az önbizalom »Segítség a tanulási nehézségek felismerésében »
Ismerjük fel a tanulási nehézségeket! » Nem megy a tanulás » Nem tanul a gyermek »
Gyermekemnek rosszak a jegyei, mit tegyek? »
Magántanár? Hogyan válasszak magántanárt? » Büntessem vagy motiváljam? »
Hasznos mindennapi motivációs ötletek » Iskolai kudarcok » Szülő és gyermek együtt tanul » Vizsgadrukk »
Iskolai bukás, pótvizsga » Pótvizsga felkészülés » Tanulás értelme »

Viselkedési problémák

Gyermekemet bántalmazzák az iskolában» Gyermekemet nem fogadják be az iskolában »
Önértékelés teszt »Önbizalomhiányos gyermek »
A serdülő az önismeret, és az önértékelés » Önértékelési konfliktusok és a serdülőkor »
Önbecsülés hiánya » Önismereti fogalmak, az önismeret fejlődése »
Túlsúlyos a gyermekem 1. Hogyan állítható vissza egy túlsúlyos gyermek önbizalma?»
Túlsúlyos a gyermekem 2. Mi lehet gyermeke túlsúlyának az oka? »
Túlsúlyos a gyermekem 3. Mit tegyen a szülő, ha a gyermeke túlsúlyos? »
Agresszív a gyermekem »
Gyermeki agresszió megelőzése » A társai verik a gyermekem az iskolában »
Gyermekem balhézik a tanárokkal 1. » Gyermekem balhézik a tanárokkal 2. »
Gyermekem csúnyán beszél » Csúfolják a gyermekem! »
Én csak áldozat vagyok nem vállalok felelősséget! » Szorong a gyermekem »
Félelem szorongás leküzdése gyermekeknél » Gyermekkori fejfájás »
Iskolaváltás 1. Hogyan, és mikor váltsunk iskolát? »
Iskolaváltás 2. Segítsünk az iskolaváltással járó stressz leküzdésében»
Számítógép függés » Internetfüggőség » Internetfüggőség teszt »

Kisgyerekes gondok

Alvás, alvásproblémák kisgyerekeknél »Alvásproblémák kezelése kisgyermekek estében »
Kistestvér érkezik, hogyan előzzem meg a testvérféltékenységet? »Gyakran beteg a gyermekem »
Beszoktatás a bölcsődébe, óvodába »
Szobatisztaság elérése kisgyerekeknél »

Stressz problémák

Ismerje meg, a kezeletlen stressz kockázatait! » Stressz teszt gyerekeknek »
Gyermek és a stressz » Mitől stresszel a gyerek? » Stresszoldás az iskolában »
Stressz háttere. »

Tehetséges gyermek, tehetséggondozás

Tehetséges gyermek »

A túlsúly gyakran tárgyalt genetikai, és egyéb okai mellett ismerje meg a túlsúly és a kövérség lelki okait. A túlsúly lelki okainak ismerete kulcs a tartós fogyáshoz.

Megoldási lehetőségek

Kínálat

Kínálat (Minden egy helyen röviden)»

Tanfolyamok Gyerekeknek

Stresszkezelő gyermektanfolyam »
Stresszkezelő Tanfolyam osztályoknak » Stresszkezelő tanfolyam vidéken »
Mit oktatunk a stresszkezelő gyermek tanfolyamon? »
Lelki felkészülés a középiskolai felvételire »
Stresszkezelő tanfolyam vélemények »
Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!»

Speciális egyéni foglalkozások

Intenzív nyári foglalkozások gyerekeknek »
Skype™ konzultáció szülőknek bárhonnan, az interneten keresztül »

A túlsúly gyakran tárgyalt genetikai, és egyéb okai mellett ismerje meg a túlsúly és a kövérség lelki okait. A túlsúly lelki okainak ismerete kulcs a tartós fogyáshoz.

Gyermek stressz

Gyermek stressz teszt

Gyermek stresz tesztGyermek stressz

Felnőtt stressz teszt

 Felnőtt stresz tesztFelnőtt stressz

Stresszkezelő gyermek tanfolyam

Stresszkezelő gyermek tanfolyamStresszkezelő gyermek tanfolyam

EFT tanfolyam

EFT tanfolyamEFT tanfolyam
Boldog gyermek Hírlevél

Megéri feliratkozni a hírlevelünkre!Boldog gyermek Hírlevél

Elsőkézből meg­kap­ja a fon­tos és idő­szerű hí­re­ket.

Az érdeklődési kö­rének meg­fe­le­lő té­mák­ban meg­jelenő cik­kek­ről tá­jé­koz­ta­tást kap.

Elsőként értesülhet az új­don­sá­gok­ról, új ter­mé­kek­ről.

Termékeinkből ár­en­ged­mény­ben ré­sze­sül.


Boldog gyermek

EFT VIDEO

EFT video lejátszásaEFT video lejátszása

Otthon végezhető tanfolyamok gyerekeknek

Iskolai beilleszkedési nehézségek esetére

Szabaduljon meg gyermeke az iskolai beilleszkedés nehézségeitől!

Tegyen még ma gyermeke­ lelki békéjéért!

Tudjon meg többet! »

Boldog gyermek